The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2016, 19:22
A to nie wiecie, że przecież Kulczyk za nim stoi?

Nie, nie Jan
Wisła Kraków
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.08.2016, 19:24
Znacie Mike'a Rossa? Też był bez studiów
arti
Guest

Stary 08.08.2016, 19:27
PvD napisał(a):Wyświetl post
pewnie twoja i jego skrzynka za chwilę zostanie zasypana pytaniem kto taki za nim stoi
Ja wiem!To żona Filipiaka postanowiła zrobić chłopu na złość i wzięła nas razem ze swoimi psiapsiółkami - tą od starego browaru i drugą od kawy mokate..
Wszystkie trzy będą prezeskami, a Kuba będzie pod nimi...
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.08.2016, 19:30
nesta napisał(a):Wyświetl post
Pogadałem sobie trochę na privie z janexem89 na TT. Dla niezorientowanych - to jeden z pewniejszych informatorów na TT natomiast nie znam go osobiście.
I ręki sobie za jego słowa uciąć na pewno nie dam

On tego publicznie nie napisze, ale wskazał osobę za JM. Nie jest to JW. Tak czy inaczej jesli to prawda to i Korona jeszcze zapłacze i inne kluby bedą nam zazdrościć. Napisał ze będzie dobrze. W czw 1-2 transfery na konferencji.

Ale zaznaczam - nie znam typa. Śledzę go jedynie od dłuższego czasu na TT i ma duża sprawdzalność. Dziele sie tym co napisał a czy tak będzie czy nie - czas pokaże.
Rzeczywiście, pamiętam, że to dość rzetelny i dobrze poinformowany człowiek.

Pierwsze odpowiedzi poznamy (mam nadzieję) w czwartek.
tomaso
Senior Member

Stary 08.08.2016, 19:32
Pogadałem sobie trochę na privie z janexem89 na TT. Dla niezorientowanych - to jeden z pewniejszych informatorów na TT natomiast nie znam go osobiście.

On tego publicznie nie napisze, ale wskazał osobę za JM. Nie jest to JW. Tak czy inaczej jesli to prawda to i Korona jeszcze zapłacze i inne kluby bedą nam zazdrościć. Napisał ze będzie dobrze. W czw 1-2 transfery na konferencji.

Ale zaznaczam - nie znam typa. Śledzę go jedynie od dłuższego czasu na TT i ma duża sprawdzalność. Dziele sie tym co napisał a czy tak będzie czy nie - czas pokaże.
odnosnie TT to znalazlem dzis takie cos : https://twitter.com/TSmokowski/statu...25365563076608 i wymiana zdań grzegorzlenard i tsmokowski
janekx89 tez obserwuje Nesta jaki masz nick na TT ?
emjot
Senior Member

Stary 08.08.2016, 19:36
pegie84 napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej ambitnie podszedł do tematu, bo tylko maturę sobie kupił a nie od razu dyplom uczelni wyższej
nie bądź taki pewien
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.08.2016, 19:39
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Maturę kupił, Wisłę kupił, Czas na Messiego

Groteska...
Dlaczego? Messi dostał 22 lata czy jakoś tak.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.08.2016, 19:41
tomaso napisał(a):Wyświetl post
odnosnie TT to znalazlem dzis takie cos : https://twitter.com/TSmokowski/statu...25365563076608 i wymiana zdań grzegorzlenard i tsmokowski
janekx89 tez obserwuje Nesta jaki masz nick na TT ?
No no coraz ciekawiej...
pepe72
Senior Member

Stary 08.08.2016, 19:43
grosz napisał(a):Wyświetl post
Dla wszystkich "Dajmy mu szansę" - Fakty:
1. Prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie potencjalnego wyłudzania podatku VAT,
2. Podejrzenie prania brudnych pieniędzy,
3. Udziału w zorganizowanej grupie przestępczej,
4. Skazany prawomocnie za podrobienie świadectwa ukończenia jednego z liceów w Tychach
5. Skazany prawomocnie za podrobienie świadectwa maturalnego,
6. Złożenie fałszywych dokumentów na uczelnię o kierunku Prawo i Administracja,
7. Jawne kłamstwa o braku wyroku (z 27.04.2016) w oświadczeniu skierowanym do opinii publicznej i do kibiców Wisły (z 05.08.2016)
...
Pi**sz trochę bez sensu. Jak jest skazany to nie ma anonymizacji więc oświadczenie było w temacie VATu (i prania), a nie w temacie świadectwa.
Jak już się czepiać to przynajmniej należy robić to z głową.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

pepe72
Senior Member

Stary 08.08.2016, 19:46
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Planc na litość boską to mógł to za ten "mylion złociszów" oddać do TS !!!!!!!!!!!!!!!!! a nie tym "dwóm co ukradli Wisłę......" Wydaje mi się, że kariera pary M-C jako właścicieli ekstraklasowego klubu zakończy się szybciej niż zaczęła....
A kasa za akcje pewnie pochodzić będzie ze sprzedaży Guzmicsa. Jeszcze zostanie na frytki.....

Owszem wtedy pisaliby, że SKWK, Misiek etc. ale przynajmniej sytuacja byłaby dla nas i dla klubu jasna....
Sytuacja była by jasna ale katastrofalna. Bo SKWK nie ma kasy na prowadzenie klubu w ekstraklasie. A o Miśku jakoś zdążyłem zapomnieć ...
A tak mamy jeszcze jakąś nadzieję.

dawiss
Senior Member

Stary 08.08.2016, 19:46
W C+ tez wiekszosc ludzi kibicuje Legii.
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 08.08.2016, 19:53
Chcecie robić spersonalizowanego pudelka na forum? Serio? Kiedyś to forum trzymało poziom. Na ch#j wam wiedzieć co robi Mereś w życiu prywatnym?
pepe72
Senior Member

Stary 08.08.2016, 19:56
crux.a napisał(a):Wyświetl post
No to chyba zostaliśmy najbardziej medialnym klubem w Polsce. Miejmy nadzieję, że zasada "nieważne jak, ważne żeby mówili" okaże się prawdziwa.

Prawomocny wyrok sądu nakazowego i grzywna 1000 złotych. Gość musiał se coś dopisać na na świadectwach ukończenia L.O. i maturalnym. A parę lat potem został właścicielem Wisły Kraków. Kur.a, kariera typowa dla polityka, szkoda tylko dobrego imienia klubu.
Bez przesady z tym dobrym imieniem, skoro u steru stara SB/UBecja.

nesta
Senior Member

Stary 08.08.2016, 19:58
Jutro wywiad z JM w krakowskiej wyborczej. Klemba pisze, ze dużo nowych optymistycznych wiadomości.

@AKlemba: I żeby nie było tak negatywnie: spinamy się, by Wisła powróciła do sukcesów. Mamy ludzi, którzy nas wspierają i będą wspierać

Tez słyszałem wersje o której tam dyskutuje Smokowski na TT, ale to jest totalny absurd, bo po co by im była Korona. Jesli myśle o dobrych osobach.
Co do Janexa napisałem tyle ile wiem. To nazwisko słyszałem tez z innego źrodła.

Natomiast bardziej to widzę jako jakiś układ sponsorski, finansujący i wspierający projekt niż jedną osobę, która za
slupa wybrała JM
bódyń
Senior Member

Stary 08.08.2016, 19:58
Tak filozoficznie
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 08.08.2016, 20:00
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Chcecie robić spersonalizowanego pudelka na forum? Serio? Kiedyś to forum trzymało poziom. Na ch#j wam wiedzieć co robi Mereś w życiu prywatnym?

Chyba nie rozumiesz idei tematu.
Mnie tam gówno interesuje czy Jakub na śniadanie je jajecznicę czy owsiankę. Informacje zamieszczone w pierwszy poście, są częściowo ironiczne a w większości prawdziwe.

Bardziej chodzi o to, że osoba właściciela powinna coś ze sobą reprezentować, to że niektórzy zrobili sobie z tego pudelka albo rozmywają go jakimś gównianym postem to nie moja wina.

Temat ma służyć dyskusji poza sportowej działalności właściciela klubu, co dzień lub co dwa na powierzchnię wypływają coraz to nowsze kwiatki, które powiedzmy sobie szczerze mają negatywne odbicie w postrzeganiu Wisły Kraków.

Jeżeli po Tobie to spływa, to spoko, ale ja byłbym poważnym inwestorem i zgłosiłaby się do mnie Wisła w celu współpracy, to pierwsze co rzuca się w oczy ''Meresiński to ten, co sobie maturę kupił?''

Ch**j wie, co wypłynie za dzień lub dwa. Póki co mamy gafę za gafą, która odbija się na nas wszystkich. O ile pierwsze reakcje to śmiech, to później już nikomu raczej do śmiechu nie jest.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.08.2016, 20:03
Idąc dalej tematyką rowerową:

Kto śmie mówić o Meresiu
Ze jest głupi i banalny
Temu w szprychy wkręci chvja
Pod Giewontem wiater halny

T. Różewicz
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.08.2016, 20:04
Przestańcie węszyć wszędzie warszawskie spiski, bo to już podpada pod jakąś paranoję. Stanowski kibicuje Legii i się z tym nie kryje, ale mimo wszystko stara się być obiektywny. "Jego" Legia też nie raz i nie dwa była na Weszło wyśmiewana, jak były ku temu powody. To samo dotyczy każdego innego klubu.

Po Meresińskim jest w mediach jazda nie bez przyczyny. Pojawił się ktoś kompletnie anonimowy, więc nic dziwnego, że dziennikarze zaczęli węszyć gdzie się da. Gdyby jakiegoś Lecha czy inną Pogoń kupił 30-latek o niewiadomych źródłach finansowania, z zarzutami wyłudzeń VAT na skalę kilku milionów (siedzący za to 2 miesiące w areszcie tymczasowym) oraz skazany PRAWOMOCNIE za podrobienie świadectwa maturalnego zaksztusilibyście się ze śmiechu.

Jak by to wszystko nie wyglądało i jak bardzo Meresiński się Wam nie podoba, to pamiętajcie, że jedziemy na jednym ̶r̶o̶w̶e̶r̶z̶e̶ wózku, więc cokolwiek by nie kombinował, to lepiej by się udało.

TAKŻE SKUPCIE SIĘ MOŻE LEPIEJ NA ZAKUPIE BILETÓW NA RUCH!
Ostatnio edytowane przez Paweł : 08.08.2016 o godz. 20:11.
radek2323
Senior Member

Stary 08.08.2016, 20:04
WISLE tymi glupotami nie pomagacie jak dzieci ku...a

Jaki jest JM juz kazdy wie dajcie juz spokoj .
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 08.08.2016, 20:23
To forum to głównie szydera z klubu. Nie ma to jak pocisnąć na właściciela, trenera, Boguskiego itp itp itp. W tym temacie czekamy tylko na wierszyk ABGwiślaka o twitterowych poczynaniach naszego nowego właściciela.
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 08.08.2016, 20:28
Nie zdziwię się jak znajdzie się kilku oszołomów co na własną rękę będą szukać jakiejś sensacji na temat właściciela i tu udostępnią jakieś głupoty, po czym jakiś dziennikarzyna napisze o tym artykuł. A czy będzie to prawdą czy nie to już nikogo nie będzie obchodzić.

radek2323: właśnie jaki jest JM to nie wie nikt, bo ani razu nie wypowiedział się w mediach. Nikt go nie zna a media wypisują same negatywne rzeczy, bo ludzie uwielbiają jak się innych niszczy w prasie bądź tv. A że gość napiszę coś luźnego na inście czy innym fejsie to ma do tego prawo jak każdy. Nie wiem czego oczekujecie od trzydziestoletniego chłopaka, który jest pewnie młodszy od połowy zarejestrowanych tu forumowiczów.
radek2323
Senior Member

Stary 08.08.2016, 20:36
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Nie zdziwię się jak znajdzie się kilku oszołomów co na własną rękę będą szukać jakiejś sensacji na temat właściciela i tu udostępnią jakieś głupoty, po czym jakiś dziennikarzyna napisze o tym artykuł. A czy będzie to prawdą czy nie to już nikogo nie będzie obchodzić.

radek2323: właśnie jaki jest JM to nie wie nikt, bo ani razu nie wypowiedział się w mediach. Nikt go nie zna a media wypisują same negatywne rzeczy, bo ludzie uwielbiają jak się innych niszczy w prasie bądź tv. A że gość napiszę coś luźnego na inście czy innym fejsie to ma do tego prawo jak każdy. Nie wiem czego oczekujecie od trzydziestoletniego chłopaka, który jest pewnie młodszy od połowy zarejestrowanych tu forumowiczów.

Co do JM to osobiscie kredyt zaufania mu dalem ale po ostatnich "akcjach" to .... szkoda slow. Dziwi mnie tylko ze wiekszosc zamiast pochylic sie powaznie nad problemami jakie ma moja ukochana Wisla to sobie kur..wa szydere robi!
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.08.2016, 20:46
To, ze za JM ktos stoi, to przeciez wszyscy wiedzą. Pytanie kto by chciał takiego słupa ?
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.08.2016, 21:24
Panowie co chodzi z tym, że niektórzy z Was węszą spisek warszawki? Czy to weszło podrobiło mu świadectwo? Czy Stano postarał się w jego imieniu o zwrot VAT? Panowie on sam wyszedł na świecznik i musiał się z tym liczyć.

Gdyby wyszło że Leśny, Rutkowski lub Filipiak posługiwał się sfałszowanym świadectwem to na tym forum byłoby z 50 stron szydery. Może nawet byłby osobny temat.

Mnie niestety wybryki JM nie śmieszą bo dotyczą mojego klubu (w sensie przy każdym newsie z jego osobą pojawia się słowo Wisła). Ale daleki jestem od jakiś teorii spiskowym. Wiem, że z innych klubów bym się śmiał w podobnej sytuacji, a nie współczuł. No nic trzeba wziąć tą szyderę na klatę. Niestety boję się że jutro kolejny trup wyskoczy z szafy...
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2016, 21:25
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Przestańcie węszyć wszędzie warszawskie spiski, bo to już podpada pod jakąś paranoję. Stanowski kibicuje Legii i się z tym nie kryje, ale mimo wszystko stara się być obiektywny. "Jego" Legia też nie raz i nie dwa była na Weszło wyśmiewana, jak były ku temu powody. To samo dotyczy każdego innego klubu.

Po Meresińskim jest w mediach jazda nie bez przyczyny. Pojawił się ktoś kompletnie anonimowy, więc nic dziwnego, że dziennikarze zaczęli węszyć gdzie się da. Gdyby jakiegoś Lecha czy inną Pogoń kupił 30-latek o niewiadomych źródłach finansowania, z zarzutami wyłudzeń VAT na skalę kilku milionów (siedzący za to 2 miesiące w areszcie tymczasowym) oraz skazany PRAWOMOCNIE za podrobienie świadectwa maturalnego zaksztusilibyście się ze śmiechu.

Jak by to wszystko nie wyglądało i jak bardzo Meresiński się Wam nie podoba, to pamiętajcie, że jedziemy na jednym ̶r̶o̶w̶e̶r̶z̶e̶ wózku, więc cokolwiek by nie kombinował, to lepiej by się udało.

TAKŻE SKUPCIE SIĘ MOŻE LEPIEJ NA ZAKUPIE BILETÓW NA RUCH!
Akurat Stanowski na każdym kroku powtarza, że Legia mu zbrzydła (bardzo ładnie to opisał w książce), a jedyny klub z którym teraz sympatyzuje do FC Barcelona.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.08.2016, 21:27
czuje się jak w cyrku.

pomijając całość. Szkoda mi ludzko JM w ciągu tygodnia chłop został ugrillowany.
dla Wisły to źle a nawet bardzo źle.

Szczerze to trochę wygląda jakby ktoś chwycił zwierzynę i dociska...

Słup czy nie słup ale mamy festiwal walenia w Wisłe przez Warszawkę i paramedia typu lovekrakow.

Inna sprawa że JM i MC są sobie winni że się nie spotkali od razu i dali jakieś ochłapów pismakom. Może chcieli wejść ze sponsorami czy nowymi zawodnikami a chyba się skończy na niczym. Czuję że to wyszło jakby ktoś wysłał jasny komunikat...

inna sprawa co to jest ten lovekrakow i ten gru&as co tak się uczepił JM?
Pero
Senior Member

Stary 08.08.2016, 21:34
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
czuje się jak w cyrku.

pomijając całość. Szkoda mi ludzko JM w ciągu tygodnia chłop został ugrillowany.
dla Wisły to źle a nawet bardzo źle.
Żal mi Ciebie. O ile wyłudzenie VAT mogę tłumaczyć chęcią zysku i nie zapadł wyrok o tyle posługiwanie się sfałszowanym świadectwem to OSZUSTWO (udowodnione prawomocnym wyrokiem). Koleś nie miał 15 lat jak to zrobił. Wykonał to z pełnym wyrachowaniem!!
Piszesz że dla Wisły to bardzo źle. No pewnie że źle. Jak dla mnie kupiła nas osoba wątpliwej reputacji. Przeszło mi nawet przez głowę jak wyglądały te jego listy intencyjne i gwarancje bankowe.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.08.2016, 21:44
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
WISLE tymi glupotami nie pomagacie jak dzieci ku...a
Jaki jest JM juz kazdy wie dajcie juz spokoj .
Własnie nie wiemy. Z każdym dniem dowiadujemy się więcej i są to coraz bardziej przykre dla Wisły Kraków informacje. Jednakże możemy mieć uzasadnione obawy, że to nie koniec... Istnienie takiego tematu nie wpłynie na to, że nowe informacje mogą się pojawiać. Jeśli jutro powiją kolejne "rewelacje" to i tak każdy je przeczyta na wyróżnionych linkach onetów czy u innych weszlaków.

Jeśli wykupił nas "pudelkowy" właściciel to im szybciej się dostosujemy tym lepiej dla nas (bo rozumiem, że na dziś obowiązuje 1906% poparcia?) A jeśli JM nie jest "pudelkowy" to niech to udowodni. Przynajmniej niech zacznie próbować...
kolarz90
Senior Member

Stary 08.08.2016, 21:45
Nie rozumiem jak można jeszcze gościa bronić. Co niektórzy liczą że jak przyjdzie Stilic czy inny gwiazdor to będzie super a to że nasz wspaniały właściciel jest zwykłym oszustem i niszczy reputacje klubu nie ma znaczenia. Media znalazły sensacje i tematu nie odpuszczą ale to akurat bardzo dobrze

spartan
Senior Member

Stary 08.08.2016, 21:46

Pewnie dostanę bana ale niestety chyba do cna skretyniałeś... Co znaczy będzie dobrze?
Transfery? Pomijam fakt, że absolutnie w nie nie wierzę ale jeśli rzeczywiście jakieś lewe pieniądze znajdą się w rzeczywistym obrocie i ktoś tu trafi - nawet cały zaciąg - to absolutnie nic nie zmieni faktu, że jesteśmy po uszy w gównie...Wynik sportowy jest w tym momencie zupełnie nie ważny...
Zafundowany nam został cyrk jakiego nie wymyśliłbym w najlepszych fantazjach dla klubu w paski...

szprotson napisał(a):Wyświetl post
ludzie.
Stanowski zaczynał w Naszej Legii.

czy coś jeszcze trzeba dodawać? To były czasy w których w takich gazetach/zinach itd pracowali fanatycy.
a nie przyszli adepci ktorzy staż odbębniają.
masz drugiego - olkiewicz jest za ŁKS i sie z tym nie kryje (za co szacunek)
Ćwiakała odszedł - a ten był akurat bezstronny, bardziej dla Wisły niz przeciwko.
Przestańmy sobie wreszcie dupę wycierać NL i Stanowskim... Akurat w tej sprawie ma 1906 % racji...
Pomijam kwestię, ze gdy zaczynał był gówniarzem i każdy z nas w tym wieku fascynuje się klubem i piłką w ogóle a później optyka się zmienia. Nie twierdzę, ze nie ma legijnego sentymentu ale nie jest też tak zacietrzewiony w swojej nienawiści do wszystkich wkoło jak niektórzy chcą to widzieć. A na marginesie w tamtych czasach NL śmierdziała ale i tak każdy ją przynajmniej wertował w empiku razem z TMK....
ANTY-RABBIN-FRONT

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów