|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oki. Może być niewinny.
Ale postawcie się w roli przyszłych naszych sponsorów albo piłkarzy. Gościu przejął klub tydzień temu i cisza. W dzisiejszych czasach gdzie internet i media napierdzielają wiadomościami 24h/dobe to już dziwnie wygląda. Brak konferencji, jakieś ogólnikowe oświadczenie, że będzie ok i nagle jeb. Już widzę teraz te tłumy sponsorów które walą do nas drzwiami i oknami. No chyba, że o wszystkim wiedzieli - Dzień dobry jestem Jakub Meresiński, kupie w najbliższym czasie Wisłę, zostalibyście sponsorami? Aaaaaaa, byłbym zapomniał grozi mi 10 lat na przewał na vacie, ale nic się nie przejmujcie narazie jestem tylko oskarżony. Do ew. skazania daleka droga. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne, ze tak. Wizerunkowo jest dramat. Warszawka ma używanie i druga strona ma uzywanie, bo przez lata budowana frustracja wreszcie znajduje od jakiegoś czasu ujście. Więc niestety każdy taki news będzie opisywany i interpretowany ze zdwojona siła.
Tym bardziej, ze spocony spaślak z lovekrakow pisał, ze w artykule umieścił tylko potwierdzone info a słyszał więcej. Wie .... wie co jeszcze wyjdzie. Tak czy inaczej wizerunkowo i PR jest bardzo zle. Jesli nic nie wyjdzie już i uda sie zrobić jakieś rozsądne transfery to jest szansa na ugaszenie pożaru i wyciszenie sprawy medialnie + zdobędzie sie na jakieś konkrety na konferencji - jakiś sponsor, pokazanie konkretnego planu, zawodnik itp., cokolwiek. Jak wyjdzie i zacznie sadzić ogólniki to będzie najgorzej.
Ostatnio edytowane przez nesta : 06.08.2016 o godz. 07:46.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Sprawe celowo naglosniono przed Derbami a zrobil to pejsaty kundel.Cel prosty- zasiac ferment w klubie i wsrod zawodnikow.Media już Meresinskiego ukrzyzowały mimo ,ze gość w świetle prawa jest na tą chwilę osobą niewinną.Co do samej sprawy to też jest ciekawe ,ze koleś podobno wydymal Skarb Państwa na 10 mln.i wychodzi za na wolność za smieszna kaucją 70 tys.Sprawa ciagnie się juz prawie 2 lata a proces sadowy się nawet nie zaczął i nikt nie wie kiedy to nastąpi.Ciekawe ,ze bardzo podobne zarzuty dostal Marcin Dubieniecki(kierowanie grupą, która wyłudziła kilkanaście milionów z PFRON — a także pranie brudnych pieniędzy.) mąż Kaczynskiej.Gość siedzi już 10 miesięcy a sad odrzucil wniosek o wyjście za kaucja wynoszaca 600tys.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
W Przypadku Jakuba M. sytuacja jest inna bo on nie dokonywał faktycznie tak wielkich nabyć aby należał się mu tak ogromny zwrot z podatku VAT. W tym przypadku poszkodowanym jest Skarb Państwa(urząd Skarbowy) który to wypłacił panu Jakubowni nienależny zwrot nadpłaty podatku Vat. Tak duży zwrot z podatku przysługiwałby Jakubowi M. gdyby dokonał nabycia na kwotę około 43mln zł, a w biznesie mało kto o nim słyszał więc raczej nie posiadał odpowiedniego zaplecza które by mu pozwalało na takie transakcje. Żaden redaktorek wcześniej nie interesował się panem Jakubem bo była to postać no name, natomiast po nabyciu Wisły Kraków stał się kimś, więc siłą rzeczy dziennikarze zaczęli o niego pytać i proszę jakie efekty po tygodniu bycia na świeczniku i ciekawe czy to już wszystko.... Bardzo mi przykro bo dla Wisły ciężkie czasy dopiero nadchodzą... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tak ja 99% innych piłkarzy by zrobiło w tamtym i obecnym okresie...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Było rzeczą oczywistą, że jeśli w miarę sprawnie sami nic o sobie nie powiedzą ludzie zaczną grzebać i wszystko wygrzebią, a zwłaszcza to, co może budzić sensację. Albo więc są głupi (czego w sumie można spodziewać się po pokoleniu biegającym za pokemonami) albo mają to gdzieś, co oznacza, że Wisłę mają gdzieś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
No niestety taka teraz mamy prase .... |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dla mnie wymowna była tez wypowiedź Wdowczyka po derbach gdzie powiedział że o wzmocnienia trzeba pytać Marka Citko bo to On PODOBNO odpowiada za sprawy sportowe teraz. PODOBNO... czujecie jaki tam jest burdel teraz. Trener nie wie na pewno z kim gadać o transferach...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jacob już dwa TT dziś dodał.. Jeden o Bońku drugi o całej sytyacji coś..
https://twitter.com/JakubMeresinski Będzie znów wesoło dziś |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
heh ,mereś idzie na wojne.....na tłiterze
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Tak pie..licie jak potłuczeni, na razie ma tylko zarzuty i nawet się sprawa w sadzie nie rozpoczela. Przypomne wam tez, ze pan filipiak tez miał zarzuty, ba nawet był zatrzymany prze policje.
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...filipiaka.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
No tak, napierdalanie się z prezesem związku na twitterze to ewidentnie oznaka, że mamy do czynienia z poważnym człowiekiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Niestety coraz gorzej to wygląda. Czemu BC wogóle wziął pod uwage takich kupców. Musiało po prostu nie być nikogo innego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Boniek zaczął
![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
To nie tak zle teraz jak mafia sedziowska zechce przewalic Wisle moze sie zastanawiam (a moze to prawda ( pzpn wkoncu na slowo uczciwosc ma uczulenie a odnosnie Bonka dziwne ze ten gosc nie kaze mowic na siebie DONN CORLEONE a WY myslicie za co Marciniak pojechal na euro pewnie za dobre sedziowanie dla legii
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Teraz to robi mi się autentycznie wstyd. I nie jest to wstyd z powodu przegranych derbów, nie wstydziłem się również gdy graliśmy w dolnej ósemce czy też gdy byliśmy 3 minuty od LM i przejebaliśmy to, albo gdy pastuchy z Levadii nam wpie.dol.iły, nigdy w tych momentach nie wstydziłem się tego klubu. Mi się autentycznie zrobiło kur**** wstyd za Wisłę teraz, przez nowego właściciela, za te gówniarskie posty na TT do Pana Prezesa Bońka, który co by nie mówić dźwignął cały ten PZPN na nowy poziom, za cwaniactwo i najprawdopodobniej złodziejstwo - bo widać z czego ten gościu jest ulepiony, a zapewne to dopiero początek. Co by Jakub M. nie zrobił, kupił 5 Stiliciów i 4 Meliksonów ja sobie chodzenie na Wisłę w tym sezonie chyba odpuszczę, bo kur** po prostu będzie mi wstyd zasiadać w cyrku naszego nowego właściciela ze świadomością, że to wszystko najprawdopodobniej służy praniu pieniędzy z bandyterki, gdy ten pajac będzie się cieszył.
Chyba trzeba zainteresować się koszykarkami Wisły, w sumie nigdy na ich meczu nie byłem.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 06.08.2016 o godz. 10:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
a dyskusja z Bonkiem na TT ....Panowie i Panie kim ....a jest JM, nie jestem wielkim fanem Bonka ale facet jest prezesem PZPN nie wspomniajac o jego przeszlosci ....a JM ma hurtownie pod czestochowa i zarzuty !!! o wyludzenie vat. Jestesmy w czarnej dupie a jak ktokolwiek tego nie widzi to ....coz albo ma 15 lat i jest naiwny albo....slepy Wiem ze bez sensu takie pisanie bo nic z tego nie wynika ale jak czytam pocieszanie sie ze BC tez mial zarzuty hmmmmmm czy ze Filipiak byl zatrzymany ....po 1 co to ma do rzeczy Kazdy nowy scenariusz wyglada codziennie gorzej...Wisla na licytacje |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Boniek może nie ma habilitacji z ekonomii, ale chłopski rozum ma. Napisał to, co każdy zdrowo myślący człowiek myśli, czyli, że jest podejrzliwy. A nasz patron i mecenas odpowiedział grubo i dosłownie.
Ani Boniek nie jest taki biały, ani JM nie jest taki czarny. Nie przejmuj się. Wstydzić i być dumnym powinieneś być tylko w stosunku do swoich czynów, pozdrawiam. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak tak dalej pojdzie, to za pare lat po Wiśle to nam szaliki zostaną i wspomnienia...
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Moze jest dobrym Prezesem PZPN alee....
Widzimy jaka liga jest? Coraz słabsza! Widac po El.lE czy juz LM( chociasz Legia blisko). Patrzac na transfery do Polskiej ligi! Transfer za 1 mln zl i w gaEtach rozchwyt! Ligi inne ktore kupuja pilkarzy za 5 ba 7 mlnEURO to cAsmi nie łapia sie do pierwszej 18-stki! Wiec nie dziwie sie Ze nikt z kapitałem Zagranicznym nie chce Zainwestowac w ta lige,,, |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda jest taka, ze musza zacząć działać. Zarząd, transfery, plan na rozwój klubu itp. Musza być konkrety wtedy ludzie sie tym zajmą.
Taki sam mechanizm jak z Abramowiczem. Wszyscy wiedza ze nakradł (zreszta jak cała oligarchia i ich wszystkie pralki, kluby na zachodzie), ale nikt słowa nie powie bo wydaje miliony na drużyne. Zanim ktoś sie przyczepi- tak wiem ze pieniądze nie porównywalne chodzi mi o samo działanie opini społecznej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
|
|

|
||||||