The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2016, 09:58
Przecież i tak lecimy już do 4 ligi, kibice już osądzili.
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.07.2016, 10:08
Tak mnie naszła pewna myśl, pewnie całkowicie błędna ale było to wystarczająco wiele dziwnych postów i insynuacji.

Jeśli tak Meresiński faktycznie jest słupem..... Cupiała? Byłoby bardzo ciekawie. Ktoś tu pisał, że Cupiał nie może działać na szkodę spółki, to może chce po cichu wpompować przez kogoś prywatne pieniądze?

Wiem, grubymi nićmi szyte, ale skoro lecą teorie spiskowe to dorzucam swoją
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2016, 10:15
"Zarzuty? Absurdalne. Że arogancki, że chciał wszystko robić po swojemu (a nie po myśli osób na ciepłych posadkach), że podczas rozmów z piłkarzami trzymał nogi na stole (!!!). Kielecka Rada Miasta od razu zareagowała na głosy płynące z klubu i wysłała komunikat pod tytułem „idź pan sobie gdzie indziej”. Symptomatyczne, że wyścigu o zakup klubu wyprzedzili go Senegalczycy (Senegalczycy!), którzy jako jedyni zapowiedzieli na wstępie, że nie przewidują zmian w kadrach miejskiego klubu" weszło

Tyle w temacie przejęcia Korony. Po prostu lokalne polityczne układy i układziki przestraszyły się, ze zabiera im się ciepłe posadki.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.07.2016, 10:21
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tak mnie naszła pewna myśl, pewnie całkowicie błędna ale było to wystarczająco wiele dziwnych postów i insynuacji.

Jeśli tak Meresiński faktycznie jest słupem..... Cupiała? Byłoby bardzo ciekawie. Ktoś tu pisał, że Cupiał nie może działać na szkodę spółki, to może chce po cichu wpompować przez kogoś prywatne pieniądze?

Wiem, grubymi nićmi szyte, ale skoro lecą teorie spiskowe to dorzucam swoją
W przypadku spółek kapitałowych, których udziały/akcje nie należą do SP ściganie w przypadku działania zarządu na szkodę spółki odbywa się, jeśli mnie pamięć do kk (bo przepisu z ksh już nie ma parę lat), na wniosek. Innymi słowy BC musiałby donieść sam na siebie. Inna sprawa, że trudno dopatrzeć się działania na szkodę spółki w tym, że ktoś przejmuje na siebie przynoszący straty interes.

Myśl, która Cię naszła została tu wyrażona wiele stron wcześniej i zgodziliśmy się już, że żadna przesłanka nie przemawia za tą teorią.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.07.2016, 11:22
Też tak myślę

Po prostu dorzuciłem coś co mi chodziło po głowie. Byłoby pięknie
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 31.07.2016, 11:38
Cytat:
"Zarzuty? Absurdalne. Że arogancki, że chciał wszystko robić po swojemu (a nie po myśli osób na ciepłych posadkach), że podczas rozmów z piłkarzami trzymał nogi na stole (!!!). Kielecka Rada Miasta od razu zareagowała na głosy płynące z klubu i wysłała komunikat pod tytułem „idź pan sobie gdzie indziej”. Symptomatyczne, że wyścigu o zakup klubu wyprzedzili go Senegalczycy (Senegalczycy!), którzy jako jedyni zapowiedzieli na wstępie, że nie przewidują zmian w kadrach miejskiego klubu" weszło
Warunkiem zakupu Korony przez Meresińskiego było całkowite odpolitycznienie klubu o czym wspomniał sam Pan Jakub
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.07.2016, 11:53
Tak to potwierdzone! Meresiński i Citko to słupy Cupiała a najpierw chciał za ich pomocą kupić koronę aby ich zniszczyć za nienawiść do Wisły!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.07.2016, 12:24
Nie znam zupełnie nowego własciciela Wisły, ciężko mi to skomentować. Na razie tylko czuję niepewność... a czas pokaże jaka to była decyzja.
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 31.07.2016, 13:08
Nie mogę jednego zrozumieć. Czemu Wisła była DRUGIM wyborem Meresia?
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.07.2016, 13:12
Potrzebne są większe środki finansowe, bardzo niepewny grunt pod względem wizerunkowym(maczety,narkotyki, morderstwa), bezpośredni konkurent w mieście, aktywni kibice chcący mieć wpływ na to co się w klubie dzieje. No ja widzę takie minusy.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 31.07.2016, 13:54
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ale skąd wiemy, że drugim. Patrząc na datę zamiany długu na akcje (co widać w KRS) wychodzi na to, że rozmawiał z nami gdy rozmawiał z Koroną. Posiadanie alternatywnych opcji wyboru jest jedną z podstawowych strategii w negocjacjach. Jak było naprawdę na chwile obecną wie sam Mereś.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.07.2016, 14:08
Mam nadzieje ze to nie .......nie w 2 miesiace.
Chłop ma listy intencyjne. Nie ....a umowy.
List intencyjny to ja mu moge jutro napisać ze 500 baniek właduje...
ja .......e
Super miesiąc. Czarne zgłoski w historii zasłużonego klubu. Napisane przez ojca i przez jego dzieci...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.07.2016, 14:23
Viper napisał(a):Wyświetl post
Ale skąd wiemy, że drugim. Patrząc na datę zamiany długu na akcje (co widać w KRS) wychodzi na to, że rozmawiał z nami gdy rozmawiał z Koroną. Posiadanie alternatywnych opcji wyboru jest jedną z podstawowych strategii w negocjacjach. Jak było naprawdę na chwile obecną wie sam Mereś.
Ta data dowodzi tylko tego, że TF była zdeterminowana Wisłę sprzedać i przygotowywała ją do sprzedaży od kilku miesięcy. Zresztą w oświadczeniu TF jest mowa o tym, że negocjacje prowadzono z kilkoma osobami.

Może nie spodziewał się, że cena za Wisłę będzie taka niska, albo też TF rozmawiała początkowo z kim innym i nie rozpuszczano wieści o planowanej sprzedaży, więc po prostu nie wiedział, że Wisła jest na sprzedaż.

___

I jeszcze taka myśl: gdyby JM chciał kupić klub dla hobby i inwestycji, to kupiłby Polonię Warszawa. Kameralny stadion w centrum miasta, klub z historią itd. Miałby gdzie zapraszać znajomych. Najwyraźniej chodziło o klub w ekstraklasie tu i teraz.
Ostatnio edytowane przez czaro : 31.07.2016 o godz. 14:27.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.07.2016, 14:58
Dla Cupiala też nie byla pierwszym i jak to skomentujesz?
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.07.2016, 15:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jaki był 1 wybór Cupiała?
wierny
Senior Member

Stary 31.07.2016, 15:28
Hutnik Kraków
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2016, 15:32
zeby to tylko nie jebło wszystko w poł roku...

radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.07.2016, 15:38
dobrze ze okienko transferowe otwarte to nam powie duzo gdzie zmierzamy.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.07.2016, 15:43
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Warunkiem zakupu Korony przez Meresińskiego było całkowite odpolitycznienie klubu o czym wspomniał sam Pan Jakub
Bzdury opowiadasz. Z tamtejszego świata kibicowskiego, to Kuba po prostu nie miał gotówki(Kielce nie chciały rozłożyć na raty) i dlatego sprawa się rypła. Maniery(nogi na stole), latanie po stadionie i zarządzanie nie swoimi ludźmi, rozmowy z kopaczami, to przy okazji.

P.S - Wiadomix już sprzedał te Iphony ? Dziwne, że taki biznesmen musi handlować na facebooku, a jeszcze dziwniejsze że żaden podwładny tego "milionera" sam się tym nie zajął... Ohh, wait, takowi nie istnieją .
nesta
Senior Member

Stary 31.07.2016, 15:46
Jestem tez ciekawy modelu zarządzania. Czy model Legii gdzie prezes jest rownocześnie właścicielem czy tez model Wisły za Cupiała - Meresinski powołuje prezesa.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2016, 15:49
ja tam niczego nie jestem ciekawe
licze ze to zły sen i sie obudze rano z Cupiałem
czy nawet krwa z Kapką.
ale nie z tym chłopaczkiem ....a mac

nesta
Senior Member

Stary 31.07.2016, 15:54
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Bzdury opowiadasz. Z tamtejszego świata kibicowskiego, to Kuba po prostu nie miał gotówki(Kielce nie chciały rozłożyć na raty) i dlatego sprawa się rypła. Maniery(nogi na stole), latanie po stadionie i zarządzanie nie swoimi ludźmi, rozmowy z kopaczami, to przy okazji.

P.S - Wiadomix już sprzedał te Iphony ? Dziwne, że taki biznesmen musi handlować na facebooku, a jeszcze dziwniejsze że żaden podwładny tego "milionera" sam się tym nie zajął... Ohh, wait, takowi nie istnieją .
Jacy kibice? Pociotkowie tych z klubu, których Meresinski chciał wyczyścić? Ile razy można pisać, ze Kielce to żadne przykład? Jedne wielki polityczny układ, który storpedował przejęcie Korony jak dowiedzieli się ze stracą tam wszystkie wpływy i stanowiska. Bo co oczywiste Meresinski chciał 100%

Tu masz dla przykładu linka z giga bólem dupy kibiców Korony i hejtem na miasto, ze przez swoje gierki odpuścili Meresinskiego:
http://forum.echodnia.eu/meresinski-...rakow-t361866/

Ja się nie mogę doczekać 1 konferencji chyba jak każdy. Mam nadzieje, ze dziennikarze zdadzą egzamin i nie pozwolą na okrągłe słówka.

A tęsknić teraz za Cupiałem to życzyć Wiśle zle. Ten człowiek by się już nie zmienił i Wisła była na prostej drodze w dół. Tu na ten moment nie wiemy nic.
Ostatnio edytowane przez nesta : 31.07.2016 o godz. 15:57.
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 31.07.2016, 16:03
Cytat:

To dziwne, bo mieli już podpisaną wstępną umowę, płatność za Koronę miała wynosić 6 mln zł. Raty były uzgodnione i nagle wyszły rewelacje z nogami na stole i obniżaniem kontraktu Sierpinie m. in. Jeśli prawdą jest że ten wkład zarabia 50 tys. miesięcznie też chciałbym obniżyć mu płace.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 31.07.2016 o godz. 16:06.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.07.2016, 17:11
A po co obnizac? Rownie dobrze mozna nie placic nic i twierdzic, ze ktos na wiecej nie zasluguje. W jednym i drugim przypadku nastapi rozwiazanie kontraktu z winy klubu i wyplacenie calosci zaleganych pieniedzy tytulem kontraktu.
W huj profesjonalne podejscie...i te nogi na stole. Tez bym sie pozbyl takiego pozera!

I te smieszne 6mln...platne w ratach. Pewnie w providencie otwarli linie kredytowa.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.07.2016, 17:15
Dariook czyli na pewno z nim przyszlosci nie ma co teraz w takim razie?
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Griszka30KR
Senior Member

Stary 31.07.2016, 17:25
Nie ma nic co by wskazywało,że będzie ok.Dla mnie to bardziej firma likwidacyjna,która odzyska co się da i tyle.
Konferencja i ruchy(lub ich brak) transferowe dadzą nam jakąś odpowiedź.
Bednarz=Landryna=......
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 31.07.2016, 17:27
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Gość, który jako pierwszy informował o Citce (wówczas wyśmiano go) twierdzi, że w najbliższą środę do Wisły dołączy nowy zawodnik, transfer zagraniczny za gotówkę.
Może to śmieszne, ale obserwuję go od 6 miesięcy i praktycznie wszystko mu siada. Twierdzi, że gwarancje przedstawione przez nowych inwestorów dają pewność szybkiego zwiększenia budżetu powyżej obecnych 30 mln zł.
A sami inwestorzy stojący za Meresińskim to poważni ludzie, więc nie ma obaw że Wisła podzieli los np. Polonii.

Oby te informacje także mu się sprawdziły.
śledzisz go na TT ?
Podeslij nick proszę.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 31.07.2016, 17:30
To najgorsze co mogło spotkać Wisłę Kraków.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.07.2016, 17:30
Mnie bardzo ciekawi czy BC zostawi sobie kogoś w zarządzie. Dajmy na to zawarł taki zapis że przez rok po sprzedaży on wyznacza jednego członka zarządu. Wcale nie byłbym zdziwiony gdyby byłby to Kapka albo Gaszynski.
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.07.2016, 17:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Skąd takie info? Mam gdzieś zapisany wywiad z Cupiałem w którym mówi że kochał ten klub jako kibic i kocha go teraz jako właściciel. Oczywiście Wisłe a nie Hutnik.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów