|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Trafiłeś w sedno - wszystkie inne wyjaśniania takich zachowań są śmieszną ideologią.
Ostatnio edytowane przez tomek100 : 11.11.2013 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Młodzi nie mają perspektyw w tym kraju bo jaka to perspektywa pracować za płacę minimalną lub na umowę śmieciową i jeszcze założyć a potem wychować z tego rodzinę ? Potem rząd się dziwi dlaczego tak mało rodzi się w Polsce dzieci jak nawet nie stworzy warunków żeby zmienić tą sytuację a młodzi ludzie emigrują w poszukiwaniu godnych zarobków za granicę bo jak tu z tego wyżyć nie mówiąc o założeniu rodziny ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.11.2013 o godz. 23:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Niektórzy nawet nie wiedzą w jakim celu tworzona była ta 'tęcza'. No cóż, aż smutno wyjść na miasto...
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() Sam byłem na marszu w Krakowie, ale patrząc na filmy i relacje zasadne jest pytanie czy jest sens organizować Marsz Niepodległości w przyszłym roku. Co z tego, że przyjdzie 50 tysięcy osób, skoro kilkudziesięciu (czy kilkuset?) będzie zachowywało się jak dzicz i bydło dając wszelkiej maści lewakom argument do ręki. Bezmózgi, nie mam pytań. ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Abstrahując od dosyć poważnego kontekstu, nie mogłem się powstrzymać słysząc komentatorów i uciec od porównań
![]() Gość ma zadatki na sprawozdawcę sportowego, radiowego ![]() http://www.youtube.com/watch?v=3cBofeo1Y74 https://www.youtube.com/watch?v=33qR5XD_5gs Pzdr.
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.11.2013 o godz. 02:58.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
W takim zeby co roku byly zamieszki na Marszu Niepodleglosci a pozniej zebys w TV zamiast Marszu ogladal zamieszki, plonaca tecze badz to wyposazonych w sprzet (jak rok temu) lewackich bojowkarzy z importu albo broniacych sie,biednych, zawsze poszkodowanych, napadnietych ze squatu brudasow, ktorzy z dachu rzucali koktajlami molotowa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
A tych kilku Polaków których nazwałeś nie stosownie, zgodnie z wolą wielmożnych rządzących zostało sprowokowanych. To tak jakbyś szedł ulicą z Mamą lub Żoną, a gość z sierpem i młotem zaczął im ubliżać, opluwać, albo atakować. Nie dajcie sobie rodacy wmówić lewackiej polityki poprawności, jak ktoś kogoś atakuje to jest sprawcą i proszę mi tu nie wciskać że po prawnie to się stoi i nic nie robi. Bo wygodnie się tak mówi jak to nie w Ciebie lecą kamienie, czy też butelki z benzyną. Oni tak lata kontrolują i niszczą normalny odruch obronny w naszym narodzie, a jednocześnie sami niszczą czy być może nawet mordują swoich przeciwników. A zresztą tak na prawdę zamiast toczyć ta jałową dyskusję trzeba się cieszyć z dwóch powodów: Po pierwsze że jest nas chcących coś zmienić patriotów coraz więcej. Po drugie że obecna władza coraz bardziej boi się tego czego w ogóle się tylko boi, czyli utraty władzy. Po trzecie obecna władza wie że tak na prawdę to u nas jest spokojniutko, nic się nie dzieję i w porównani u z innymi manifestacjami nie zadowolenia w Europie to spokojnie Marsz Niepodległości mógłby dostać pokojową nagrodę Nobla. ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
http://puszka.waw.pl/tecza-projekt-pl-2787.html Wysoka na 9 i szeroka na 26 metrów kolorowa tęcza stworzona jest z 16 tysięcy sztucznych kwiatów nawleczonych na stalową konstrukcję. Instalacja przygotowana została przez Julitę Wójcik dla Instytutu Adama Mickiewicza i wpisuje się w program wydarzeń kulturalnych towarzyszących polskiej prezydencji w Radzie Unii Europejskiej. Tęcza pojawiła się w Warszawie "na styku" kilku wydarzeń: Parady Równości, zbliżającego się Bożego Ciała oraz Euro 2012, z którymi mogła zostać intuicyjnie powiązana, jednak Julita Wójcik niejednokrotnie podkreślała w rozmowach i wywiadach, że "Tęcza" nigdy nie miała być zaangażowana społecznie czy politycznie. Autorka zakładała całkowite odcięcie od jakichkolwiek narzuconych znaczeń. Instalacja ma po prostu nieść pozytywne skojarzenia. Inne "tęcze" powstawały wcześniej również na placu przed Parlamentem Europejskim (w 2011 roku) oraz przy klasztorze nad jeziorem Wigry (w 2010 roku). Za każdym razem dla artystki liczyło się to, aby w tworzeniu i przygotowaniu kwiatów wzięli udział okoliczni mieszkańcy. Elementy potrzebne do warszawskiej instalacji powstały w ramach warsztatów w Zachęcie. widzę, żeś w UK. za słaby na Polskę, że wyemigrowałeś? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wściekły pies, Czy tego chcemy, czy nie część środowisk jedzie do Warszawy w jednym celu. Czy zostali sprowokowanie? Nie wiem, nie było mnie tam, bardzo możliwe. Jednak ktoś kto jedzie na Marsz musi mieć świadomość, że takie prowokacje będą oraz mieć świadomość jak całą sytuację pokażą media. Rozumiem, że grupie, która zajęła się wyrywaniem drzewek oraz obrzucaniem kamieniami straży pożarnej nie zależy specjalnie na wizerunku, jednak panu Winnickiemu i spółce powinno już zależeć, szczególnie patrząc na kwestię zbliżających się wyborów. Tusk się nie przestraszy, nie łudź się. Co mu zrobisz, rzucisz go kamieniem? Kto me media, ten ma władzę, a wczoraj po raz kolejny daliśmy do ręki argument Kuźniarowi i reszcie reżimowców. Patriotów jest coraz więcej i bardzo dobrze. Pytanie jak na wizerunek patrioty, nacjonalisty, narodowca wpłyną wczorajsze obrazki. Czy po takich incydentach jak te z drzewami, czy strażą przybędzie w Polsce patriotów? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Dobry obrazek na profilu fejsbukowym Związku Przedsiębiorców i Pracodawców Polskich, akcja dzieję się w trakcie bitwy pod grunwaldem, Krzyżacy stoją i pytają "chyba zaczęli bez nas", a na drugim planie Polacy bijący się między sobą... Szczerze to w dupie mam co sobie pomyślą i w dupie mam te zamieszki, liczy się Polska i Polacy, każdy rodak się liczy ten po prawej i po lewej, ten co rzuca kamieniami i śpiewa hymn. Wszyscy jesteśmy Polakami i mam dość tego że dajemy się dzielić grupce ludzi, w tak prymitywny sposób. Myślę że oni po prostu się boją bo widzą że idą zmiany, może i mają media, ale te media w ogóle nie trafiają do ludzi, szczególnie do młodych, a plan z wysyłaniem za granice zadziałał na krótką metę. Moim zdaniem powinniśmy wszyscy Polacy przyjąć postawę "ch*j z podziałami", odłożyć lokalne, czy poglądowe animozje na bok i wziąć się do roboty. ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Odpisując trollowi karmisz go, jak przestaniecie mu odpisywać to zginie śmiercią naturalną.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Śmieszą mnie teraz wypowiedzi "autorytetów" w głównych mediach (jeszcze Wałesy nie słyszałem) jakie to straszne zamieszki wczoraj były, że nam daleko do zachodu itd., ale, chyba mają krótką pamięć bo na tym "cywilizowanym zachodzie" awantury trwały po kilka dni bez przerwy (Anglia,Szwecja,Francja,Hiszpania) czy ostatnio w Turcji gdzie ginęli ludzie, więc u nas było spokojnie w porównaniu do w/w przykładów.
Taka ciekawostka. W zeszłym roku Marsz Niepodległości również przechodził obok ambasady Rosji. Ambasada ta była obstawiona przez policje, a na jej terenie stali ludzie uzbrojeni w karabiny maszynowe (prawdopodobnie AK47) z ostrą amunicją. W tym roku nikt ambasady nie pilnował, dlaczego? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
pysio ma jakieś rozdwojenie czy manipulacja?
ogłądałem właśnie fajny filmik, jak chłopcy rwalil drzewka. w czym one im przeszkadzały? może naczytali się raportu specjalisty od drzew, niejakiego Chrisa Cieszewskiego i sprawdzali ich wytrzymałość,albo teoria że ich tam w ogóle nie było?
Ostatnio edytowane przez Szpen : 12.11.2013 o godz. 12:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Swoją drogą sławny squat, gdzie doszło wczoraj do dziwnych zamieszek (koktaile Mołotowa-sic!) leży dokładnie 190 m od Komendy Rejonowej Policji... http://www.youtube.com/watch?v=kW5wp...ature=youtu.be ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jedyne minusy marszu: ogromnie liczne i długie przemówienia na Agrykoli, oraz prowokacje policji na powrocie (niektórzy doświadczyli jej nawet dwukrotnie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie zapomnijmy również o prowokacjach ze strony sklepów, samochodów, drzew i chodników!
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
"dresiki" "zdziczały przemarsz" "ćwierć człowieka" - ostro jedziesz przez internet. To jest ta mowa tolerancji ![]() |
||
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ruskie chcą przeprosin za Dzień Niepodległości.
Widać w jakim niepodległym kraju my żyjemy ... my czekamy na przeprosiny ruskich 50 lat ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jak jeden z drugim nie nauczy się różnicy między Ruchem Narodowym, Nazizmem i Faszyzmem to będziemy mieć w kraju tak jak mamy. Niektórym to już wyprano mózgi doszczętnie.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Takie to dla Ciebie dziwne,że oczekują przeprosin?! nie wiem czy zauważyłeś ale została zaatakowana ich ambasada więc chyba logiczne,że nie będą udawać,że nic się nie stało.Przez bezmózgi które niszczyły teren ambasady teraz zagrożeni są Polacy mieszkający w Rosji bo kto wie czy jacyś młodzi ruscy nie skatują w odwecie jakiegoś Polaka .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Co więcej Rosja może być sama sobie winna nastrojów w naszym narodzie, gra sprawą Smoleńską, nie oddaje wraku, nie współpracowała z Polakami tak jak należało, jej działania są bardzo, bardzo niejasne. Rodzi to wielką złość w narodzie polskim. Znając te nastroje wśród społeczeństwa Pan Tusk i Pan Sienkiewicz nie zabezpieczają Ambasady Rosyjskiej...jak można nazwać to działanie ? Albo totalnym partactwem, albo przemyślanym działaniem... Jedno i drugie jest kompromitacją tych panów, którzy rządą RP. Po wtóre, czy znamy z nazwiska osobę/osoby które "zaatakowały" ambasadę (znaczy naszą budkę strażniczą, wybudowaną za polskie pieniądze) ? Jeśli je poznamy, to wtedy będziemy mogli poznać ich sylwetki, powiązania i "inspiracje"...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 12.11.2013 o godz. 14:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
na wybory nie chodzi ? (jak radzi Pan Tusk, Komorowski i inne łżeelity) może nie zauważyłeś, że osoby które wczoraj były na marszu to nie są wyznawcy Jarosława Kaczyńskiego, a Romana Dmowskiego. Pan Kaczyński wielokrotnie mówił, że Jego wzorem jest Piłsudski. Co stoi więc w przeczności w poglądami ludzi z Ruchu Narodowego. Wiem wiem, Ty tego i tak nie pojmujesz, bo dla Ciebie to wszystko jedno... Jednak, PiS a Ruch Narodowy to dwie bajki, jedna należy do partii politycznych głównego nurty, które rządziły w Polsce, a niewiele zmieniły. Ruch Narodowy to przyszłość, głównie młodzi ludzie (jedni bardziej inteligentni, inni mniej - jak to w społeczeństwie). Jest to RUCH, który w przyszłości wstrząsnie Polską i obróci obecną sytuacje w pył. To RUCH, który jest katalizatorem przemian społecznych, odradzania się świadomości narodowej i państwowej. Ruch, który zniszczy internacjonalistyczne brednie i mroznki. Z pewnością coraz więcej osób będzie doceniać idee, które głosi ten ruch. A Jego główna idea to taka, aby Polacy czuli się gospodarzami we własnym domu. A nie, aby Instytucji Ponadnarodowe, Inne Państwa, Koncerny i Firmy międzynarodowe dzieliły się nami wg własnego uznania jak jakimś poletkiem. Mamy 2 mln emigracje, a i tak 13 % bezrobocie. Państwo nic nie robi, aby temu przeciwdziałać ? Demograficznie jesteśmy nad przepaścią, nie istnieje polityka wspierania rodziny i budownictwa. Nie istnieje polityka gospodarcza naszego państwa. Wszystko idzie na żywioł, nasi przedsiębiorcy wystawieni zostają na nierówną walkę z koncernami międzynarodowymi, z którymi nie mają prawa się równać. My mamy pseudogospodarkę rynkową od 24 lat, a koncerny zdobywały kapitał od dziesiątek lat. Jak w takich warunkach, bez pomocy NASZEGO PAŃSTWA mamy z nimi rywalizować ? To jest jeden przykład, gdzie nasze Państwo za nasze podatki i pieniądze nie dba o nas. Jest taka anegdota, która krąży o prezesie instytucji niemieckiej, która buduje drogi (odpowiednik naszej GDDKiA). Podobno stwierdzi On, że jeśli któryś kontrakt na budowę kluczowej drogi (dużej inwestycji) w Niemczech wygrałaby firma inna niż niemiecka, to NATYCHMIAST wyleciałby ze stanowiska. U nas wygrywają firmy chińskie, niemiecki, irlandzkie, portugalskie, hiszpańskie, włoskie, słowackie, czeskie i inne...tylko część tortu dostają polskie firmy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 12.11.2013 o godz. 15:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
I jeszcze to "ewentualne przejecie władzy". Pokładasz nadzieję w kims kto znając historię dotychczasowych zdarzeń okołomarszowych (jakichkolwiek marszów) wnioskuje o przejscie obok punktów potencjalnie zapalnych? I jeszcze mówi, że jakby co to sobie poradzi ze swoją ochroną? Niezorientowany? Nie uczy się na błedach? A może świadomie i celowo,hę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jakiś nadgorliwy kasuje posty.
Studio- Nie ulega wątpliwości, że byliście wczoraj na marszu konkretną liczbą z efektownym oflagowaniem i rozumiem, że na wejściu chcieliście poinformować, zgromadzonych, że nadchodzicie, ale dalsze wasze przyśpiewki uważam za wybitnie żenujące. Priorytetem dla was był lans waszej ekipy czy uczczenie pamięci bohaterów walki o niepodległość? ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.11.2013 o godz. 15:55.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|