|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dotychczas to od Brożka się rywale odbijali ale dziś ten Goulan to była ściana nie do sforsowania. Szkoda, że nie było Sobola, chyba tylko on w tej lidze zdołałby nawiązać równorzędną walkę z tym olbrzymem. Taka polityka kolesiostwa niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dla mnie bardzo słaby mecz Stolarskiego, Bunozy, Sarkiego, Donalda, Małeckiego, Boguskiego i Brożka. Pierwsza bramka Miśkiewicza. Chyba za bardzo sobie wziął do serca uwagi na temat swojego przywiązania do linii. Nie mniej jednak uważam, że notuje on systematyczny progres w swoich umiejętnościach. Głowa z Jovanovicem na swoim poziomie. Cóż mieli poradzić jak wjazdy ze skrzydeł były prze okrutne. Do Bunozy pretensje można mieć tylko o głupie faule po tym jak miał już jedną żółtą kartkę. Przed tym jak dostał drugą żółtą w poprzedniej akcji zrobił to samo. Ręka na ramieniu przeciwnika i próba wyhamowania jego impetu dwukrotnie w ciągu 5 minut musiała się tak zakończyć. Boguski totalnie nie widoczny w całym przekroju meczu. Pozorowana gra, pozorowana ambicja i niestety mierne umiejętności. Złe kluczowe decyzje. Zamiast strzelać podaje. Zagrania nie w tempo. Dla mnie niestety gość się nadaje na trybuny, nawet nie na ławkę. Stolarski strasznie zagubiony, objeżdżany jak śmieciarka. Często próbował wyprzedzać i równie często gospodarze go rozklepywali. Brożek chyba nie wyleczony po kontuzji. Kiepskie odegrania, wyjście na pozycje i przegrane pojedynki sprinterskie i wytrzymałościowe. Donald potwierdza, że nie nadaje się totalnie na obronę gdzie bardziej od umiejętności technicznych przydaje się doświadczenie i wiedza taktyczna. Mały po zmianie nie zrobił nawet wiatru. Pozytywnie natomiast Garguła. Widać, że dziś miał mega ochotę do gry, często wyprzedzał, był pod grą, brał na siebie ciężar gry. Ewidentnie uskrzydlony bardzo ładnym trafieniem. Stjepanovic bezbarwny, nie na plus ani na minus.
Porażkę należy przyjąć z pokorą. Sytuacja z Bunozą idealnie obrazuje stan naszej ławki rezerwowych. Brak Burligi, który jeszcze niedawno nawet przez Smudę był określany mianem "kaleki" potwierdza ilościową biedę w kadrze zespołu. Nie żebym się cieszył z porażki ale wydaje mi się, że ostatnio niektórzy z nas zaczęli pomału bo pomału ale jednak pompować balonik pt. "majster w tegorocznym sezonie". Część dziennikarzy to podłapało i pomimo, że piłkarze oficjalnie mówią o zadowoleniu z pierwszej 8-mki to gdzieś tam wg mnie niektórzy z nich chcieli na nas wywierać w tym presję. Kadrowo jesteśmy w stanie powalczyć o tą grupę i chciałbym abyśmy się tam znaleźli. W innym przypadku będę bał się casusu Wisły holenderskiej gdzie pierwszy sezon zakończono wynikiem ponad stan a jak się nie udało zrealizować marzeń w postaci LM to władni naszego klubu zlikwidowali piaskownice. A wszystko przez to, że uwierzyli, że systematyka nie jest obowiązkowym elementem w prowadzeniu klubu. Z resztą tak jak i każdego innego podmiotu gospodarczego.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kiedyś ta porażka musiała przyjść. Nasi zagrali słabo, a Zawisza pokazał dziś niezłą piłkę. Kleiła im się wyjątkowo gra. Wyciągamy konsekwencje i walczymy dalej
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
No tak, nie ma różnicy, tylko obrona i atak są lepsze, taa nie ma to jak mądrości z Internetu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.10.2013 o godz. 00:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
))))))))))Wisła przegrała pierwszy mecz to się hejterstwo rzuciło. Dorabia teorię, że zawsze słabo graliśmy tylko mieliśmy farta. Nie. Ja przed meczem miałem przeczucia, że będzie wtopa. Dlaczego? Otóż powiem dlaczego : LEGIA WIN WOLFSBURG WIN Takie wielkie firmy a tu gramy z jakimś Zawiszą, no to grajki myślą : "ooooo, gramy z Zawiszą - wreszcie będzie IZI win!" No i był, tylko, że dla Zawiszy. Grajki se dopisały te punkty przed meczem i tyle, a tu wielkie teorię spiskowe dziejów. Tacy są piłkarze. Czy to ekstraklasa czy to 5 liga. Wszędzie to samo. Także to było do przewidzenia. I tyle w temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Co wy tu pitolicie
zagrali slabo,cos tam grali ,momentami niezle no panowie ,kawa na ławe dzis Wisly nie dalo sie ogladac ,i byl to poziom amatorów niewiem od czego to akurat DZIS zalezalo ,ale jak dla mnie to mogli by z Bydgoszczy wracac piechota,bo na to sobie zasluzyli. takiej chały i bezradnosci to ja dawno nie widzialem. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Największym problemem Wisły jest obecnie totalny brak jakości w środku pomocy. Owszem, Garguła i Chrapek miewają przejawy dobrej/wybitnej gry ale jakoś każdy z nich ma w innym meczu swój dzień. Ostoja Stjepanović... też tej jakości nie widać. Boguski wystawiany w środku skazuje nas na granie w dziesięciu. Ewentualne przyszle transfery powinny dotyczyc głównie środkowych pomocników. Bocznych mamy niezłych pod warunkiem zdyscyplinowania ich taktycznego i mentalnego.
Ostatnio edytowane przez ślimak : 20.10.2013 o godz. 15:38.
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ten mecz pokazał ze Stolarski nie nadaj sie jeszcze na ekstraklasowego obrońce.Po drugie,Guerier to nie jest lewy obrońca. 2 bledy w kryciu i 2 gole. a po trzecie Bunoza powinien otrzymac kare w wysokosci np miesiecznej gaży.Nie mozna w tak glupi sposob oslabiac zespolu tym bardziej ze na wyjazdach nawet w 11 nie dajemy rady z teoretycznie słabszymi rywalami.a i jeszcze po czwarte,Brożek dzisiaj zagral chyba ponizej krytyki.mnostwo strat( po jednej to wlasnie Bunoza dostal czerwien bo musial gonic rywala). ogolnie najgorszy mecz Pawła. Jesli chodzi o mecz, to Zawisza byl lepszy. nie ma co ukrywac. Czerwona kartka tylko im w tym pomogla. Przegrac kiedys musielismy,ale szkoda ze w takim stylu. we wtorek kolejny mecz.trzeba sie zrehabilitowac. nie ma czasu na rozpamietywanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Najlepsze że mimo takiej padaki mogliśmy ten mecz również wygrać. Gdyby nie czerwień i wykorzystana sytuacja na 2:0
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mnie najbardziej szkoda dwóch akcji gdzie szła kontra a Garguła zamiast podawać do przodu robił kółeczka i zagrywał do tyłu. Gdyby nie ta bramka z wolnego i gdyby nasi po czerwieni Bunozy nie grali tak bardzo do przodu zupełnie zapominając o obronie mogłoby się to różnie skończyć. Szczególnie że w obronie był Donald i Stolarski
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Przy okazji tez duzo usłyszeli na siebie od kibiców Wisły na stadionie, więc podkur....i musieli dac głos. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS: W tej sytuacji Sarki też był na spalonym ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Też mi coś świta, że wtedy był spalony.
Garguła zagrał chyba najlepszy mecz w sezonie. Niestety, poziomem dostosowali się do niego tylko stoperzy. EDIT: Nie ma co histeryzować, ani przesadzać z oceną tego meczu. O wiele gorszy był chociażby ten z Pogonią, albo z Koroną. Tu akurat do straty zawodnika graliśmy swoje (pomijając niemiłosiernie objeżdżanego Stolarskiego), gdyby nie czerwona kartka jestem spokojny, że minimalnie byłby jeden punkt.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.10.2013 o godz. 17:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje, że porażka wyjdzie nam na zdrowie. A czemu? Bo nie będzie sodówki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sodowka?
Zwazywszy na to, ze w 7 spotkaniach jakims cudem nie przegralismy to sam Bog jeden tylko wie. Teraz zostaly juz tylko mecze walki o 3 punkty. Obie druzyny beda wychodzic z zalozenia, ze jak nie na nich to na kim? Wor z bramkami sie otworzy gdyz poszla trojka w plecy wiec nie bedzie mega spiny i koncentracji. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Poza tym nie dał bym głowy, czy któryś trener odważył by się zmienić Bunozę w przerwie w aktualnej sytuacji kadrowej Wisły. Myślę, że to powinno być umieszczane jako motto do każdej dyskusji o "ekstraklasie".
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 21.10.2013 o godz. 18:36.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądnełem sobie filmik z faulu Bunozy i powiem, że nic nie tłumaczy jego bezgranicznej głupoty. Nawet gdyby puścuł przeciwnika to tamtemu drogę zabiegło by dwóch obrońców Wisły nie mówiąc już o ostatniej instancji czyli bramkarzu. Chwilę później karygodny błąd popełnił Miśkiewicz, który wykazał się niestety partactwem przy tym wyjściu. W jednej minucie dwa amatorskie zachwoania naszych graczy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
być może piłkarze przeszli obok tego meczu.. być może zignorowali Zawiszę..
Oby tylko było lepiej, pamiętajmy na którym miejscu jesteśmy, w porównaniu do zeszłego sezonu! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wyjazdy w ich wykonaniu to od poczatku sezonu dramat. Za to nadrabiają fajną grą u siebie, co przyciąga ludzi na stadion i trzyma nas wysoko w tabeli. Widocznie wszystkiego mieć się nie da
![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 21.10.2013 o godz. 07:15.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Btw. Na razie nie mamy chyba zmiennika na prawą obronę, ale jeśli takowy by się znalazł, to czy nie powinniśmy się zastanowić nad wypożyczeniem Stolara? Ławka mu w niczym nie pomoże, a wchodzenie na pojedyncze mecze, za wykartkowanych wyraźnie mu nie służy (drużynie też). Myślałem, że po meczu ze Śląskiem z tamtego sezonu wyciągnie wnioski, ale chyba powiela te same błędy. W młodzieżówce grał ostatnio jako defensywny pomocnik i nie wiem, czy to nie byłaby dla niego lepsza pozycja. Oczywiście to trener widzi go codziennie i ma prawo oceniać jego przydatność na danej pozycji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tak btw, zauwazyliście że sie slizgaliśmy jak na lodowisku ?
No i teraz to tego Bunoze można sprzedać za BAŃKĘ jak proponowali niektórzy forumowicze Bańkę mleka.![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Widzę że Bunoza obrywa tylko czy słusznie?Bo o ile dobrze pamiętam to Garguła zaliczył stratę (nie zauważył że Sarki bardzo ładnie pokazywał się na prawej stronie) poszła kontra i jak taki chłop jak Bunoza miał powstrzymać szybszego Wójcickiego?!?
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I to chyba wystatrczy.....Ważniejszego argumentu chyba nie ma w tej ocenie.
A wyniki dalej go bronia ,bo ma dopiero jeden przegrany mecz. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przed chwilą skończył sie mecz Ruch - Pogoń i np. styl portowców był taki : od pierwszych minut atak na chorzowian i walka o dominacje na boisku, tak grają na wyjazdach i u siebie, nie widać różnicy między meczem u siebie a wyjazdem. U nas to przepaść. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|