|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niestety jesteśmy znani ( w zasadzie jest to przypadłość Cupiała) z takich kuriozalnych powrotów. Bednarz pierwszy z brzegu. Ale kurde powrót wąsa by chyba przebił powrót JB.
![]()
.
. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Tylko 100% oczyszczenie (trener również) może być impulsem do lepszego jutra. Na tych ''fundamentach'' nic nie zbudujemy wręcz przeciwnie. Dyskusja może i dalszego planu ale jednak wkurza niesamowicie do tego idealnie obrazuje sytuację w której jesteśmy. Wybacz faux pas! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Ta grupa piłkarzy jest jak bohaterowie "Misia", gdzie każdy każdego chce podesrać i wsadzić na minę. Podanie piłki to nie jest próba budowania akcji, tylko ściągnięcie z siebie odpowiedzialności "bo nie ja s.......ę". Kulawik niby próbuje to jakoś załagodzić, piłkarzy w wywiadach nie krytykuje (jak kiedyś Cikosa), ale prawda jest taka, że każdy tutaj jest po to, żeby zabrać hajs i uciec do Las Vegas. Ostatni raz drużyna tutaj była w meczu u siebie z APOEL-em, gdzie byli ze sobą połączeni chęcią awansu do LM. Potem Moskal próbował ich połączyć i zdefiniować drużynę stylem, jaki miała prezentować, ale ktoś pomyślał, że lepsze wyniki osiągnie Pep Guardiola. Albo ktoś podobny. A tak to mamy grupę piłkarzy (czy tam wolisz skórokopów), którzy grają ze sobą tak, jakby ktoś im dał jednolite koszulki po to, żeby ich odróżnić od drugiej drużyny. I w sumie się też zastanawiam, czy to aż tak dużo wymagać trenera z wizją i piłkarzy, którzy chcą się uczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
W tej chwili to chyba nawet Cupiał nie ma pomysłu na klub. Nienormalna polityka klubu ma teraz skutki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
OK, ale to nie wina Kulawika.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co innego mu pozostało? Dlaczego nikt nie zapyta Łysej Pały o Sikorskiego? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
o co ? ............
Może lepiej zapytać o Genkowa ? ... grał 4 razy dłużej ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 16.02.2013 o godz. 22:50.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Dziwne czasy przyszły. Naprawdę trenera należy oceniać przez pryzmat jego wypowiedzi, to jest najważniejsze? Można powiedzieć, że Kulawik nie ma wyników, bo to, cholera, prawda. Tylko spójrzcie z tej perspektywy: mało kto chciałby promować naszą zbieraninę swoim nazwiskiem. Jeśli wierzyć medialnym plotkom, wymiękł nawet Smuda, a jego cech charakteru opisywać nie trzeba. Być może Kulawik miał nadzieję budować tutaj swoją karierę trenerską (naprawdę myślicie, że cierpi na taki deficyt intelektu?), a może podjął się wielkiego wyzwania, jakim będzie utrzymanie tej zbieraniny, zarazem wiele ryzykując. Przecież pierwszy trener, który spuści WISŁĘ KRAKÓW, może nie mieć miejsca nawet na naszej scenie trenerskiej.
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy: nasi piłkarze to zgraja zdemoralizowanych dorobkiewiczów. Nie ma sensu skupianie się na poszczególnych zjawiskach, bo zapewne każdy ma coś na sumieniu. Jednak w całym tym chaosie transferów Bednarza można dostrzec pewną myśl przewodnią - budowanie zespołu. Odszedł Melikson, który, jakkolwiek nie patrzeć, swoim nastawieniem mógł ciągnąć drużynę w dół (nieważne, czy był zbyt dobry, czy czuł się zaszczuty - moim zdaniem efekt ten sam). Przyszli Kosa i Małecki, czyli ludzie mający Wisłę w sercu. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego, zamiast ściągnąć napastnika zakontraktował Daniela Sikorkiego.
Wydawało mi się to oczywiste... I strzelił gole, które dały nam ważne punkty. Gole, dzięki którym jesteśmy nadal w PP, dające nam de facto sześć punktów przewagi zwycięstwo nad Bełchatowem, remis z Koroną, zwycięstwo z Lechią. W sumie: 7 punktów. A teraz spróbuj policzyć, gdzie bylibyśmy w tabeli, gdyby jedynym naszym atakującym był as napadu - austriacki Beckham. Genkov gra poniżej oczekiwań. Nawet Twoich, bo ja od początku pisałem że sam jest zbyt słaby żeby pociągnąć Wisłę. Ale jednak - cytując Tomasza Hajto: "nie porównujmy gówna z czekoladą". Jest różnica między siedmioma bramkami, a zerem (Ekstraklasa + PP). Różnica - zaskoczę Cię - siedmiu bramek. EDIT: licząc tylko Ekstraklasę - Cwetan jest drugim najskuteczniejszym strzelcem drużyny Licząc z PP - jest chyba najlepszy...![]() Tak wiec Jacuś, mając słabo spisującego się Genkova kontraktuje Sikorskiego. Po co?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.02.2013 o godz. 23:04.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Celowo podaje ci te dwa nazwiska razem bo wg mnie as Genkow pokazuje w 70 minut tyle samo co Sikorski w 20 ... niewiele. ... a twoje klapy na patrzałkach tego nie zauważają .....
Co do dotychczasowych osiągnięć w Wiśle oczywiście masz rację .... ale patrz na to co jest i do przodu ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 16.02.2013 o godz. 23:12.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
. Podejmij się oceny Kulawika to sam zobaczysz że nie będzie w niej nic ciekawego.Oczywiście można twierdzić że Kulawik czy Sikorski są usprawiedliwieni ponieważ Bednarz ich wybrał a przecież to idiota. Będzie to oczywiście prawdą, tyle że na tle ekstraklasy wszyscy wypadają blado i nie ma Tomka za co ich chwalić a rozliczyć trzeba. A na złotych ustach daleko nie zajedzie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Niestety (stety?) nie oglądałem tego wielkopomnego sparingu.
Rzecz jednak w tym, że bez Meliksona ta drużyna nie ma nic do zaoferowania. To że Kulawik nie jest trenerem który pociągnie drużynę to już wiemy. Roszady trenerskie nie są dobre. Ale najgorsze są w trakcie rundy, a na to się zapowiada po 3-4 meczach. To nawet nie będzie już wina Kulawika. Ja nie wierzę w ten zespół. Tu nie ma kreatywnych zawodników. Są "reaktywacje" które w Wiśle nie wychodzą. Jest grobowa atmosfera z zaległościami finansowymi wobec piłkarzy. Spora grupa zawodników wie że pożegna się z Krakowem w czerwcu (przerabialiśmy ten motyw w zeszłym sezonie). Zadajcie sobie pytanie komu może się tu chcieć coś osiągnąć? Przecież do pucharów nie awansujemy. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taki Adamek z PBB jest lepszy i zarabia pewnie mniej. Bruno z Widzewa zabija statami Daniela, Cwetanowi depta po piętach, a mieszka w bursie. Podejrzewam, że kontrakt Jurado też nie zabija... A taki Milik to w Zabrzu zarabiał setki tysięcy Euro? Jasne... Tylko, żeby ściągnąć kogoś takiego trzeba mieć znajomości, skautów, pomysł. A jak działa Jacuś - wszyscy wiemy. Mam deja vu, ponieważ już podobną dyskusję mieliśmy. I wnioski są te same: jeżeli ma się mało pieniędzy, to trzeba wydawać je z głową, a nie jak Łysa Pała.
Tylko co to ma do rzeczy? Ależ ja się podjąłem oceny. Stwierdziłem, że z tym składem żaden trener wiele więcej niż Kula nie ugra. Tu nie ma co oceniać, bo drużyna jest i słaba, i zdemoralizowana kończącymi się kontraktami oraz zaległościami, na koniec zaś - działaniami Bednarza (jego słynne wywiady).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.02.2013 o godz. 23:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jesteś pewien że mieliśmy odpowiednią kasę na Milika Zejdź na ziemie ... Znajomości Nic - sparingi to zmylanie przeciwników ligowych ?. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak, Milik przychodził do Zabrza jako gwiazda i miał tam kontrakt gwiazdorski. Poza naszym zasięgiem. ![]() Szczerze? Szkoda mi czasu na tłumaczenie Ci czym są sparingi. Jeżeli dotąd nie zrozumiałeś dlaczego zawodnikom i drużynom do statystyk nie liczy się meczów sparingowych, to znaczy że ja również Ci tego nie przekażę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.02.2013 o godz. 23:43.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
piszcie dzieciaki co chcecie .... jeszzce 20 lat temu - w czasach mojego BRYKANIA - za takie cos dostalibyscie po kusie tak ze byscie sie zesrali ....no ale teraz sie narobilo WOJOWNIKOW zza biurka i jest OK - Tomek Kulawik to PRAWDZIWY WISLAK ...czy wam sie to podoba czy nie ....moze i slaby trener ...ale to jedna z ostatnich Instancji ktora proboje cokowleik zrobic albo uleczyc Wisle z gangreny Cupialowskiej ..... i chwala mu za to ...nie pchasie do koryta za 200-300 tys euro rocznie ...... zeby chociaz 25 % waszego zapalu bylo w tym zeby wypierd....ic albo chociaz sprobowac to zrobic z Wisly Lysego Weza albo komornika BC .... hhhmmmmmm... i tu sa schody chlopcy - bo wiekszosc z was nie ma pojecia o tym ze przed Cupialem tez byla Wisla - Wielka Kibicowsko - choc bez tytulów - co wiekszosci nie miesci sie w glowkach - .......skonczcie temat Tomka Kulawika - bo nalezu Mu sie szacunek ..... to nie jest kolejny najmenik zarabiajacy kase .... pomimo braku umiejetnosci trenerskich kocha Wisle i probuje ten smieszny wozek ciagnac ........ pozdrowienia dla SKWK ....za moich czasow - takie porzumienia i taka gadka nie byla wzieta nawet pod mysl - ale czasy sie zmieniaja ......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Za twoich czasów....za mało kropek dałeś, wiesz.Idź już spać dziadku a jak chcesz coś zrobić a nie tylko pluć na prawo i lew, to chyba znasz adres?
ps. i nie rób z siebie takiego 'zbowidowca' , może dla ciebie to szok ale nie tylko ty pamiętasz 'dawne dzieje'.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.02.2013 o godz. 23:54.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Juz kiedys pisałem Kula mniej mów a cos rób bo to jedyna droga.
Tomek natomiast zamiast powiedziec ze z takimi łamagami to nawet poł gola na mecz nie wejdzie i potrzeba kogos to woli czekac az sie odblokują ![]() Kula bardzo cie szanuje ale zastanow sie co ty mowisz...... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tym sie roznimy ze Ty chlopcze tez bedziesz "dziadkiem" , tylko ty bedziesz pamietal TF WisleCupialKrakow .....niestety ....polemika z Toba bylaby dla mnie uregajaca ...wiec pisz co chcesz synku ...a potem chowaj szalik pod kurtka na wysokosci AGH .... zegnam szeryfa zza biurka ![]()
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 17.02.2013 o godz. 00:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wojtas- a moze Kula wie ze jak powie prawde w twarz Bossa wiekszosci wislackich fajterow - to wyleci od razu i nastepca jego bedzie kolejny krawaciarz z TF ...ktory nie ma pojecia dlaczego sie znalazl w tym klubie i co robi |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A co ma mówić
?Każdy w tym klubie robi minę do złej gry, Kula nie jest w tym odosobniony.Co nie zmienia faktu że .......i, tak jak i Maaskant .......ił, Skorża i wcześniejsi.Żebyś mógł, czysto teoretycznie - być moim ojcem, to musiał byś być dzieckiem jebaką.Oczywiście zakładając że piszesz prawdę bo sory...z takim nickiem i taką pisownią to nie sądzę byś miał tyle co ja czyli +30, gdzie pomijam że powoływanie się na wiek to zazwyczaj oznacza brak innych argumentów.Ty ich nie masz, bo walisz oskarżeniami na prawo i lewo...tak na prawdę nie mając pojęcia o tym o czym piszesz. Żeby nie było - nie należę od skwk, od lat jestem zwykłym piknikiem, stąd nie jadę z oskarżeniami z dupy wziętymi.Zarżyj ziółka i dobranoc ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie jestes godny synku ....nie mam ci nic do powiedzenia ..... moze kedys zrozumiesz ...narazie jestes neowym WAARIORSEM ......hmmm .... nie masz pojecia CO PISZESZ I DO kOGGO ....ALE TO NIE JEST MIEJSCE DO TAKICH RZECZY ....DZIEKI twardzielu ZA OSTRZEZENIE ....... ....postaram sie chodzic z boku .... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wiadomo, próba generalna przed startem rundy oblana, ale niekoniecznie musi to mieć jakiekolwiek przełożenie na to co zostanie zagrane w pierwszym meczu Ja tam wolę poczekać niż załamywać ręcę z powodu przegranego sparingu. Bardziej zmartwił mnie fakt, że Cupiał definitywnie zakręcił kurek z forsą i widać jak na dłoni, że w Wiśle żadnej kasy nie ma i raczej już nie będzie.... Z tym się pogodziłem, także teraz czekam na nasz pierwszy mecz Jak go przerżniemy, wtedy zacznę lamentować. Cały czas jednak liczę, że chłopaki dadzą mi powód do uśmiechu ![]() Jazda, Jazda ! ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Proponowałbym przestać tworzyć doktoraty na temat rzeczy oczywistych. W skrócie: słaby jest trener i słabi są piłkarze. Jak będzie lepszy trener z tymi zawodnikami - będzie lepiej, ale pewnego poziomu, przez zawodników, drużyna nie przeskoczy. I na odwrót.. Jak będą lepsi gracze z tym trenerem - będzie lepiej, ale pewnego poziomu, przez trenera, drużyna nie przeskoczy. Wnioskiem
jest banał. Aby drużyna osiągała sukcesy musi być dobry trener i dobrzy piłkarze. Wniosek drugi - nigdzie nie jest powiedziane, że nie można spełnić przynajmniej połowy założenia i zatrudnić trenera z prawdziwego zdarzenia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
(*) Adnotacja:
Jedynym wyjątkiem od powyższej reguły jest sytuacja, gdy osobą odpowiedzialną za ruchy transferowe jest, będący ponadto bezpośrednim zwierzchnikiem trenera, Jacek B. - kryptonim: "Syndyk". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pomyślmy, kto by go zatrudnił... Skawinka? Podgórze? Tramwaj? -Dlatego, to my ratujemy mu karierę, dając szansę prowadzenia klubu ekstraklasy! -Dlatego, to on bardziej potrzebuje Wisły niż Wisła potrzebuje jego. Bolesne ale prawdziwe. A wynagrodzenie posiada adekwatne do posiadanych umiejętności. I mam nadzieję, że jest ono bardzo niskie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.02.2013 o godz. 05:16.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przeglądam ten temat od kilku dni i szczerze mówiąc śmieszy mnie ta wojna między dwoma "obozami". Jeden twierdzi, że słabi są piłkarze, drugi, że trener. Tak, jakby nikt nie chciał zauważyć, że ... słabi są zarówno piłkarze jak i trener.
Piłkarzy o tak niskich indywidualnych umiejętnościach nie mieliśmy dawno. Od czasów "pierwszego Kasperczaka" sprzedajemy najlepszych i sprowadzamy coraz to gorszych następców (wyjątkiem jest formacja obrony za Skorży), ale teraz osiągnęliśmy chyba apogeum. W obecnej Wiśle, poza Małeckim, nie ma żadnego piłkarz, na którym można budować drużynę znów walczącą o najwyższe cele. Jest kilku przyszłościowych: Chrapek, Czekaj, Stolarski, ale oni dopiero muszą udowodnić, że się nadają. Trener? Nikt nie wymaga od Kulawika, żeby Genkov grał jak niegdyś Żurawski, a Wilk jak Szymkowiak. Nie da się jednak nie zauważyć, że ci sami piłkarze indywidualnie spisują się coraz gorzej, że o grze jako drużyna nie spomnę. Mało tego, jak powiedział kiedyś Chirac o naszych politykach: "Stracili dobrą okazję, aby siedzieć cicho", tak Kulawik po naszych "spektaklach" jeszcze człowieka dobija. Zamiast się nie udzielać, to mówi, że brakło 2 pkt do planu, albo, że gra wygląda nieźle i liczy, że napastnicy się odblokują. quote napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z pustym stadionem też niewiele zdziała.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|