The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2012, 22:22
Prawda jest taka, ze Slask mimo straty 5 bramek zaprezentowal sie w drugiej polowie pozytywnie. Powinno byc...nie wiem ile, ale 4 dla Slaska. Problem w tym, ze znajac mentalnosc naszych kopaczy w lidze znowu beda cieniowac.
Jeden z lepszych spotkan Slaska ostatnimi czasy. Problem nadal maja w obronie, ale na lige powinno styknac, jesli oczywiscie bedzie im sie chcialo grac.

Co do naszego meczu to szkoda ze skutecznosci zabraklo. To co spartolil Saganowski i Kosecki to powinny byc bramki i to moze sie zemscic.
Trzeba bedzie strzelic na wyjezdzie i zagrac na zero z tylu, szansa jest ale tym razem daje nie 50 a 40%. Dalbym mniej ale... przeciwnik nie pokazal absolutnie niczego, faktem jest jednak ze takie "nic" moze wystarczyc.

PS: Karny kutas dla zarzadu za to ze gdy mozna bylo opchnac drewnianego Zyro za banke Euro to oni sie nie zgodzili...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2012, 22:31
kreseq napisał(a):Wyświetl post
.

PS: Karny kutas dla zarzadu za to ze gdy mozna bylo opchnac drewnianego Zyro za banke Euro to oni sie nie zgodzili...
oj chyba przesadzasz, młodzi zawodnicy 19-20 letni mają spooore wahania formy.Żyro dojdzie do siebie tak jak Kosecki który przez ostatni rok nic nie pokazywał a teraz gra jak z nut
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.08.2012, 22:31
wwf napisał(a):Wyświetl post
Lenczyk do wywalenia, bo przez tyle czasu jaki dostał nic nie zrobił z tymi zawodnikami
Zwolnienie Lenczyka faktycznie mogłoby pomóc, bo chemia pomiędzy nim i piłkarzami ewidentnie się popsuła. Ktoś powinien odejść, a wymiana połowy składu raczej nie wchodzi w grę.
Inna sprawa, że stwierdzenie, że Lenczyk nic nie zrobił z tym zespołem, jest po prostu śmieszne. Gdy przychodził oni byli po 7 kolejkach w strefie spadkowej, wyszli na 2gie miejsce, a w kolejnym sezonie zdobyli mistrza. Dla klubu o potencjale Ślaska to raczej nie jest "nic".
Ostatnio edytowane przez jova : 23.08.2012 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.08.2012, 05:04
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Dariook, ja wiem ze u Ciebie z elementarna logika ciezko i puszczasz regularnie logiczne "kwiatki", ale daj na luz, bo juz zal mi sie Ciebie robi.

*Legia jest frajerem bo remisuje z Rosenborgiem w 4 rundzie el.LE, Wisla frajerem nie jest bo zajela zaszczytne 7 miejsce w lidze i do pucharow nie weszla.

Jak to jest; lepiej na studia sie nie dostac, czy sie dostac i otrzymac slaba note na egzaminie?

Po prostu stwierdzam stan faktyczny na podstawie twojej wypowiedzi :

P.S
Zawsze smieszylo mnie te kibolskie napinanie. Legia sfrajerzyla? A jesli nawet... to co? Przypominam, ze My nawet okazji do sfrajerzenia nie mamy bo... w pucharach nie gramy. No kto tu jest wiekszym frajerem w tym momencie?
Więc jak można być frajerem jeśli nie nie mieliśmy okazji do sfrajerzenia się?
Jeśli brakuje ci w tym logiki to wszelkie skargi i zażalenia kieruj do samego siebie.

A co do twojej "logicznej" twórczosci to pasuję na starcie . Trudno się ustosunkować do czegoś co jest tylko wytworem twojej wyobrażni... psychiatrą nie jestem .
Reasumując :
Każdy twój post jest identyczno- idiotyczny . Mianowicie składa się z zlepku cytowanych zdań , zazwyczaj wyciętych z kontekstu i brutalnie dopasowanych do twoich "logicznych" przemyśleń . Szkoda że nijak to się ma do sensu wypowiedzi, do której się odnosisz.

Przykład pierwszy z brzegu
Oto mój oryginalny tekst:
Cytat:
"Żyro i Wolski to jakość na polskich boiskach...hmm
Nawet z tym trudno się zgodzić, a wiesz dlaczego? Bo rzeczywistość niestety okazała się brutalna. Po odejsciu R. i B. tak zajechało młodą jakością w Legii że w naszej buraczanej lidze przegrali pewnego mistrza z kretesem!.
Dlatego bądz pewien ze jeszcze wiele lat będzie im się czkawką odbijać to ze po osłabieniu drużyny nie dokonali choć jednego wzmocnienia tylko zaufali młodej jakości."
A to twoje logiczne zrozumienie sensu wypowiedzi:

*Mlodziez nie daje zadnej jakosci, a Legia przegrala MP bo sprzedala dwoch mlodych

Slowem; czarne jest czarne, czarne jest biale...

Na tym zakończmy.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.08.2012 o godz. 05:55.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 24.08.2012, 05:42
Jezeli sie nad tym zastanowic, wszystko jest tak jak byc powinno, jedynie Lech zagral ponizej oczekiwan, reszta zagrala dokladnie tak jak ma na boisku.

kreseq - Slask gral wtedy jak im Niemcy dali troche pograc, gdyby chcieli to by i 8 wczoraj strzelili.Tak sie konczy kiedy wychodzi sie na boisko z amatorami w obronie, jak Slask i Ruch, Stawarczyk,Szyndrowski, Pawelec,Gikiewicz przeciez to nie sa pilkarze, a ten Kowalczyk to nie wiem czy w jakimkolwiek klubie ekstraklasy by sie zalapal z taka forma, nic dziwnego, ze w Zaglebiu nie gral.Jak trzeba byc niewidomym zeby takich ludzi oplacac, ci prezesi pojecia o pilce nie maja.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 05:58.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.08.2012, 06:04
Stalo sie tak jak sie mialo stac - po prostu. Legia niby łatwy rywal, fajnie zagrała ale jedna bramka to zdecydowanie za mało. Slask powalczyl na tyle na ile mogł - ale powalczył i trzeba im to oddac.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.08.2012, 06:50
W tym roku sierpień kończy przygodę polskich zespołow w pucharach. Jeszcze ludzie nie wrócili z wczasów a jest już koniec.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 24.08.2012, 06:50
Dariook

Cytat:
Więc jak można być frajerem jeśli nie nie mieliśmy okazji do sfrajerzenia się?
Jeśli brakuje ci w tym logiki to wszelkie skargi i zażalenia kieruj do samego siebie.

"Legia sfrajerzyla? A jesli nawet... to co? Przypominam, ze My nawet okazji do sfrajerzenia nie mamy bo... w pucharach nie gramy.
No kto tu jest wiekszym frajerem w tym momencie?"

To jest bardzo logiczne. Reprezentacja Polski nie mogla sfrajerzyc sie na Mundialu 2010 bo na nim nie grala. Reprezentacja Polski sfrajerzyla sie na mundialu 2006.
Ktora reprezentacja osmieszyla sie bardziej? Tak ktora dala ciala na mundialu, czy ta ktora... nie mogla dac ciala na mundialu? Ktora, pytam sie?

Cytat:
Każdy twój post jest identyczno- idiotyczny . Mianowicie składa się z zlepku cytowanych zdań , zazwyczaj wyciętych z kontekstu i brutalnie dopasowanych do twoich "logicznych" przemyśleń . Szkoda że nijak to się ma do sensu wypowiedzi, do której się odnosisz.
Ja powiem jak twoje posty wygladaja (te dluzsze); sa to demagogiczne przemowy z ambony ktore nie zawieraja zadnych konkretow. Jak ktos zaczyna zadawac konkretne pytania, to sie gubisz i mieszasz.

I to Ci powie kazdy postronny obserwator.

-----------------------------------------------
I to potem mi zarzuca idiotyzm i manipulacje... Chyba tez nie wie na czym polega logika, ale... okej.

Dariook napisal: "Nie mam tu na myśli grzebania w śmietniku albo łowy na turnieju bezdomnych futbolistów. Bo takimi odpadami to co najwyżej możesz sobie pograć u nas w lidze a nie walczyć w pucharach. To własnie dla takiego szrotu własna młodzież jest alternatywą"

Bobek90 napisal: "Kompletna bzdura. Mlodziez nie tylko moze byc alternatywa dla Kirmow, ale tez moze dawac jakosc pilkarska."

Dariook napisal: "Ale o jakiej jakości ty cały czas bredzisz?...Żyro i Wolski to jakość na polskich boiskach...hmm...Nawet z tym trudno się zgodzić, a wiesz dlaczego? Bo rzeczywistość niestety okazała się brutalna. Po odejsciu R. i B. tak zajechało młodą jakością w Legii że w naszej buraczanej lidze przegrali pewnego mistrza z kretesem!.

Bobek90 napisal: "Pokretna logika twa mistrzu. Piszesz ze mlodziez nie daje jakosci, by potem wskazac ze Legia nie zdobyla mistrza poniewaz... odeszlo dwoch mlodych...Wolski na wiosne byl jedynym jasnym punktem Legii w ofensywie (gole z LKS-em, Belchatowem, Podbeskidziem i Korona). U Zyro bylo slabiej, ale... gral gorzej od Radovicia czy Gola? Watpie. Zreszta, zagral kapitalnie w finale PP z Ruchem, takze do czegos sie tam tez przyczynil."

Podsumujmy; piszesz ze mlodziez nie daje jakosci ("To własnie dla takiego szrotu własna młodzież jest alternatywą"), a potem sugerujesz ze z powodu odejscia dwoch mlodych Legia przegrala mistrza ("Po odejsciu R. i B. tak zajechało młodą jakością w Legii że w naszej buraczanej lidze przegrali pewnego mistrza z kretesem!").

Malo tego, jak zwykle nie potrafisz ustosunkowac sie do niewygodnych faktow. Piszesz o Wolskim i Zyrze ("Ale o jakiej jakości ty cały czas bredzisz?...Żyro i Wolski to jakość na polskich boiskach...hmm...") i ja odpowiadam dajac konkretne argumenty ("Wolski na wiosne byl jedynym jasnym punktem Legii w ofensywie...gole z LKS-em, Belchatowem, Podbeskidziem i Korona... Zyro gral gorzej od Radovicia czy Gola? Watpie. Zreszta, zagral kapitalnie w finale PP z Ruchem, takze do czegos sie tam tez przyczynil.").

I co? Nico! Dariook wyglasza te swoje przemowienia pt. "ja i tak mam racje", lub oglasza "no to koniec". I tak w kolko. Nudzisz juz koles.

Tym razem ja to powiem; no to koniec!
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 24.08.2012 o godz. 07:22.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2012, 07:25
BOBEK90

Słuchaj ja tam już wolę być nieobecny niż się frajerzyć, ty widocznie wolisz to drugie - twoja sprawa

Cytat:
To jest bardzo logiczne. Reprezentacja Polski nie mogla sfrajerzyc sie na Mundialu 2010 bo na nim nie grala. Reprezentacja Polski sfrajerzyla sie na mundialu 2006..
Ktora reprezentacja osmieszyla sie bardziej? Tak ktora dala ciala na mundialu, czy ta ktora... nie mogla dac ciala na mundialu? Ktora, pytam sie?
Oczywiście że Reprezentacja obecna na mundialu ośmieszyła się bardziej od tej która była tam nieobecna. Kto w ogóle pamięta reprezentację 2010? Proste jak cep!

TY umiesz czytać ze zrozumieniem?
Cytat:
Podsumujmy; piszesz ze mlodziez nie daje jakosci ("To własnie dla takiego szrotu własna młodzież jest alternatywą"), a potem sugerujesz ze z powodu odejscia dwoch mlodych Legia przegrala mistrza ("Po odejsciu R. i B. tak zajechało młodą jakością w Legii że w naszej buraczanej lidze przegrali pewnego mistrza z kretesem!").
Juz ci napisałem że wybierasz sobie zdanie wyrwane z kontekstu i ciśniesz jakieś tylko sobie wiadome kocopoły ! Powyższe moje słowa wyrwałeś z treści :

Cytat:
Żyro i Wolski to jakość na polskich boiskach...hmm
Nawet z tym trudno się zgodzić, a wiesz dlaczego? Bo rzeczywistość niestety okazała się brutalna. [B][B][B]Po odejsciu R. i B. tak zajechało młodą jakością w Legii że w naszej buraczanej lidze przegrali pewnego mistrza z kretesem!.=
Dlatego bądz pewien ze jeszcze wiele lat będzie im się czkawką odbijać to ze po osłabieniu drużyny nie dokonali choć jednego wzmocnienia tylko zaufali młodej jakości.
Gdzieś ty wyszukał że ja sugeruje ze z powodu odejscia dwoch mlodych Legia przegrala mistrza? Wytłumaczę ci tak najprościej jak potrafię, ja twierdzę :
Po odejsciu R. i B. tak zajechało młodą jakością(czytaj : Wolskim i Zyro) w Legii że w naszej buraczanej lidze przegrali pewnego mistrza z kretesem
Czyli taka z nich jakoś że w tak buraczanej lidze nie potrafili zbalansować odejścia R i B. Kumasz inteligencie? Więc wracaj do swojego swiata a nie zawracaj dupy.

Ps: Legia = Ljuboja i Radović +reszta. Czy ci się to podoba czy nie , czy to rozumiesz czy nie...trudno. To mózg i serce a reszta to ważne narządy jednak nie mające aż takiego wpływu na funkcjonowanie organizmu.

Kapitalnie to zagrał Pater z Barceloną a nie jakiś tam Zyro z Ruchem w PP. Sikorski w Górniku był jaśniejszy od Wolskiego w Legii.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.08.2012 o godz. 07:45.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 24.08.2012, 07:39
U nas jest tak samo Melikson i Iliev plus reszta, z tym, ze ci mlodzi z Legii przewyzszaja umiejetnosciami naszych mlodych zdecydowanie.Mimo wszystko mysle, ze Wolski to pilkarz o bardzo duzych mozliwosciach, Zyro jest zbyt flegmatyczny zeby zaistniec w powaznej pilce.Dla Legii to bedzie spora strata kasy jezeli odpadna z LE, nie chodzi tylko o pieniadze z Uefa, napewno by jakiegos mlodego w pucharach wypromowali znow.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2012, 07:50
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
U nas jest tak samo Melikson i Iliev plus reszta, z tym, ze ci mlodzi z Legii przewyzszaja umiejetnosciami naszych mlodych zdecydowanie.Mimo wszystko mysle, ze Wolski to pilkarz o bardzo duzych mozliwosciach, Zyro jest zbyt flegmatyczny zeby zaistniec w powaznej pilce.Dla Legii to bedzie spora strata kasy jezeli odpadna z LE, nie chodzi tylko o pieniadze z Uefa, napewno by jakiegos mlodego w pucharach wypromowali znow.
My już mieli swojego Wolskiego , nazywał się Małecki.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 24.08.2012, 07:52
Dariook napisał(a):Wyświetl post
My już mieli swojego Wolskiego , nazywał się Małecki.
Malecki nigdy nie mial takiej techniki jak Wolski co ty.Choc tez sie zapowiadal o wiele lepiej niz gra teraz, ale moim zdaniem na tym Wolskim oni zarobia kilka milionow, jak go odpowiednio wczesniej sprzedadza.

Legia ma dobry patent szkolic i sprzedawac drogo mlodych, bo takiego obiecujacego 19-20 l wezma niemcy , rosjanie czy francuzi i juz go sobie sami dalej wyszkola, bo w Polsce on sie juz nic nie nauczy, a pilkarzy brac na wyzsze kontrakty z zagranicy jak Ljuboja, ktorzy wlasnie na tu i teraz beda robic gre.Wisla nie ma na kim zarabiac,musieli by sprzedac Meliksona a to jest serce zespolu.Za zadnego innego pilkarza nawet miliona euro nie dostaniemy.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 07:58.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2012, 08:09
Malecki nigdy nie mial takiej techniki jak Wolski co ty.Choc tez sie zapowiadal o wiele lepiej niz gra teraz, ale moim zdaniem na tym Wolskim oni zarobia kilka milionow, jak go odpowiednio wczesniej sprzedadza.

Legia ma dobry patent szkolic i sprzedawac drogo mlodych, bo takiego obiecujacego 19-20 l wezma niemcy , rosjanie czy francuzi i juz go sobie sami dalej wyszkola, bo w Polsce on sie juz nic nie nauczy, a pilkarzy brac na wyzsze kontrakty z zagranicy jak Ljuboja, ktorzy wlasnie na tu i teraz beda robic gre.Wisla nie ma na kim zarabiac,musieli by sprzedac Meliksona a to jest serce zespolu.Za zadnego innego pilkarza nawet miliona euro nie dostaniemy.
Małecki miał wielki potencjał a zarazem pecha bo w Wiśle była mocna drużyna a następnie rzucono go na głęboka wodę. Nie sprostał bycia liderem.

A w Legii to na ile to patent a na ile sytuacja kadrowa klubu to można się spierać. Jednak nie popadał bym w huraoptymizm bo jak na razie to sprzedali Rybusa i Borysiuka za średnie pieniądze a w dodatku to oni mieli blisko 4 letni staż w druzynie . Brożka my też opchneli a i Mały za fajną kasę poszedł na wypożyczenie więc tak spierać się można w nieskończoność, nie wspominając już o 4m wydawanych u nich co rok.
Jak u nas Chrapek lub Czekaj będzie cisnoł 25 meczy w sezonie to też się kupiec znajdzie, bez obawy. Obecnie w Wisla trzon drużyny jest pewny więc nic dziwnego że młodzież nosi bidony. Nadejdą kontuzje i kartki to jeszcze bedą mieli czas sie wykazać.
U nas przy sprzedazy Meliksona zapewne 1/3 pójdzie na nowego grajka a w Legii za Wolskiego do kieszeni ItI. Mając 800 tyś przy założeniu że dostaniemy 2.5 - 3 za MAora to naprawdę można już przebierać i takich Meliksonów jest więcej. Jak u nas przewaznie max zakup to do 300 tys to nic dziwnego że jakieś ogóry się trafiają. Melikson w Izraelu nie był wirtuozem, nie zawojował ligi czy wzbudził większego zainteresowania Top drużyn. Sredniacy z silniejszych lig w Polsce poprostu wymiatają bagnem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.08.2012 o godz. 08:35.
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 24.08.2012, 09:27
Mniej więcej takiego meczu Legii z Rosenborgiem się spodziewałem. Norwegowie potwierdzili , ze są zespołem świetnie ułożonym taktycznie i poparty techniką. Fakt , że Legia miała okazje i wykorzystała jedną { ładna bramka Koseckiego} , ale na moje oko Rosenborg był zespołem dojrzalszym. Wiedzieli kiedy założyć pressing a kiedy dać pograć Legii. W sumie trener Rosenborga mnie zaskoczył , że nie wpuścił Chickbuike i , że Prica wszedł tak pozno. Ten młody Henriksen był naprawdę dobry.

Co do Legii , to jak dla mnie grali więcej sercem niż głową. Nie widziałem tam umiejętnego utrzymania się przy piłce i sensownego rozegrania. Taka trochę szarpana gra Legii. Jednak Ljuboja jest dla Legii wszystkim. Doskonale się zastawia i umie podać do wychodzącego zawodnika. Jak na nasza ogórkową ligę , to może starczyć. Na poziomie Europejskim Ljuboja , to za mało. Podobał mi się też Saganowski. Widać jego ogromne doświadczenie. No i Łukasik zagrał dobry mecz , ale sam nie był w stanie opanować środka pola.

Legia okupiła ten mecz ogromnym wysiłkiem. W drugiej połowie Rzezniczak już się przewracał nie tylko o piłkę , ale i o własne nogi. To samo tyczy się Radovica , który był tego dnia beznadziejny mimo wypracowania akcji bramkowej. Gdyby nie bramka Koseckiego nie wiedział bym , ze jest na boisku.

Generalnie Rosenborg zrobił , to po co przyjechał i przez cały mecz nie mogłem się oprzeć wrażeniu , że Rosenborg kontroluje sytuacje na boisku. W rewanżu nie daje Legii za dużych szans.

Chyba , że zdarzy się cud...

Rosenborg , to naprawdę dobra drużyna i nie ma się co sugerować wygranymi z Koronami i Okocimskimi , bo Rosenborg , to zespół z zupełnie innej półki.

Natomiast co do Śląska no cóż... Żyje 27 lat , ale tak słabego Mistrza Polski sobie nie przypominam. To już zagłębie było silniejsze i z Steaua nie przegrali tak wysoko jak Śląsk z Helsinborgiem czy Hannoverem.
Tak , to jest jak graja w pucharach totalni amatorzy pokroju Gikiewiczów Pawelców czy inne Sochy. Takimi kopaczami można zebrać tylko lanie i , to w pełni zasłużone.
Jednak jeśli się odpuści , jak to zrobił Hannover , to i z takimi amatorami jak kopacze Śląska można przegrać. Chwila nieuwagi i z 1-3 zrobiło się 3-3.

Jedyne co ma Śląsk , to Mila i stałe fragmenty gry i tak zdobyli MP...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.08.2012, 09:44
Małecki miał wielki potencjał a zarazem pecha bo w Wiśle była mocna drużyna a następnie rzucono go na głęboka wodę. Nie sprostał bycia liderem.

A w Legii to na ile to patent a na ile sytuacja kadrowa klubu to można się spierać. Jednak nie popadał bym w huraoptymizm bo jak na razie to sprzedali Rybusa i Borysiuka za średnie pieniądze a w dodatku to oni mieli blisko 4 letni staż w druzynie . Brożka my też opchneli a i Mały za fajną kasę poszedł na wypożyczenie więc tak spierać się można w nieskończoność, nie wspominając już o 4m wydawanych u nich co rok.
Jak u nas Chrapek lub Czekaj będzie cisnoł 25 meczy w sezonie to też się kupiec znajdzie, bez obawy. Obecnie w Wisla trzon drużyny jest pewny więc nic dziwnego że młodzież nosi bidony. Nadejdą kontuzje i kartki to jeszcze bedą mieli czas sie wykazać.
U nas przy sprzedazy Meliksona zapewne 1/3 pójdzie na nowego grajka a w Legii za Wolskiego do kieszeni ItI. Mając 800 tyś przy założeniu że dostaniemy 2.5 - 3 za MAora to naprawdę można już przebierać i takich Meliksonów jest więcej. Jak u nas przewaznie max zakup to do 300 tys to nic dziwnego że jakieś ogóry się trafiają. Melikson w Izraelu nie był wirtuozem, nie zawojował ligi czy wzbudził większego zainteresowania Top drużyn. Sredniacy z silniejszych lig w Polsce poprostu wymiatają bagnem.
W Izraelu jest większa kopanina niż w Polsce, tam to dopiero nie ma teamów tylko indywidualności. Takich Meliksonów tam jest więcej, podam przykład z brzegu, Tal Ben-Haim, zastąpił ostatnio Meliksona w meczu repr. Oglądałem skróty spotkań tego piłkarza i umiejętnościami jest na porównywalnym poziomie do Maora, ale gdyby znaleść taką perełką ale zdecydowanie młodszą, ale ważne że jest przynajmniej u Nas ktoś taki jak Melikson.
Co do spotkań Śląsk mimo wszystko fajnie się zaprezentował w ofensywie, w defensywie to było wiadomo że 2-3 bramki stracą jak nic, w rewanżu będzie tylko dopełnienie sprawy. Sobiech w zespole Hannoveru grał co najwyżej przeciętnie, nie wiem czemu zasłużył na powołanie...
Legia zagrała nieźle ale w środku boiska to Rosenborg miał zdecydowaną przewagę
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 24.08.2012, 11:02

5 ml euro ponad za tych dwoch pilkarzy to srednie pieniadze za gosci z ligi polskiej?Chrapek skonczy w I lidze , a tak w ogole zeby ktos zaplacil dobra kase za pilkarza musi go zobaczyc w pucharach lub reprezentacji, ci goscie poszli z legi jak zaczela miec wyniki w LE a nie polskiej. Chrapek jest za slaby nawet na ekstraklase wiec nie ma o czym mowic, moze na Czekaju zarobimy, ale tez mam watpilwosci.Juz predzej Legia dobrze sprzeda tego Lukasika.U nas nie ma kto przebierac, bo my zadnego skautingu nie mamy, kilku dobrych pilkarzy, ktorzy stali sie wzmocnieniem a nie tylko uzupelnieniem zawdzieczamy tylko Stanowi, musial by zatrudnic dobrego dyrektora sportowego, z Bednarzem albo wrocimy do brozka, albo dostaniemy jakies g.. jak Beto czy Christow, sciagajac takich pilkarzy odrazu widac, ze gosc nie mial zadnego rozpoznania, bo juz od pierszego meczu bylo wiadomo, ze sa za slabi nawet na nasza lige.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 24.08.2012, 11:09
syryls napisał(a):Wyświetl post
W Izraelu jest większa kopanina niż w Polsce, tam to dopiero nie ma teamów tylko indywidualności. Takich Meliksonów tam jest więcej, podam przykład z brzegu, Tal Ben-Haim, zastąpił ostatnio Meliksona w meczu repr. Oglądałem skróty spotkań tego piłkarza i umiejętnościami jest na porównywalnym poziomie do Maora, ale gdyby znaleść taką perełką ale zdecydowanie młodszą, ale ważne że jest przynajmniej u Nas ktoś taki jak Melikson.
Co do spotkań Śląsk mimo wszystko fajnie się zaprezentował w ofensywie, w defensywie to było wiadomo że 2-3 bramki stracą jak nic, w rewanżu będzie tylko dopełnienie sprawy. Sobiech w zespole Hannoveru grał co najwyżej przeciętnie, nie wiem czemu zasłużył na powołanie...
Legia zagrała nieźle ale w środku boiska to Rosenborg miał zdecydowaną przewagę
W izraelu jest wiecej kreatywnych pilkarzy z lepsza technika, ich problemem jest gra obronna, tam wiekszosc druzyn w ogole nie potrafi sie bronic, takich jak Slask w obronie to tam jest polowa ligi.Oczywiscie mozna tam wylowic wiecej perelek, Melikson , Biton czy Dwialiaszwili wniesli sporo pozytywnego.Tylko chodzi o to zeby sciagac pilkarzy, ktorzy tam sie aktualnie wyrozniaja, a nie takich co grali dobrze kiedys, bo wtedy taki pilkarz nic nie wniesie ponad przecietnosc, jak Legia zrobila z Ohayonem.

A co do meczu Legii to jednak oni bylo oslabieni, w srodku Vrodjak czu Wolski to jednak na te chwile wyzsza pulka niz Kosecki, Lukasik czy Kucharczyk, Legia chciala na szybkosci ich wziasc i to sie moglo udac, troche pecha mieli, bo mogli spokojnie dowiezdz to 1:0, tutaj problem byl w tym, ze Legia fizycznie siadla gdzies po godzinie, ale wcale nie jest przesadzone, ze odpadna, patrzac na wyniki tych norwegow to oni wcale nie maja lepszych u siebie niz na wyjazdach.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.08.2012, 11:23
5 ml euro ponad za tych dwoch pilkarzy to srednie pieniadze za gosci z ligi polskiej?Chrapek skonczy w I lidze , a tak w ogole zeby ktos zaplacil dobra kase za pilkarza musi go zobaczyc w pucharach lub reprezentacji, ci goscie poszli z legi jak zaczela miec wyniki w LE a nie polskiej. Chrapek jest za slaby nawet na ekstraklase wiec nie ma o czym mowic, moze na Czekaju zarobimy, ale tez mam watpilwosci.Juz predzej Legia dobrze sprzeda tego Lukasika.U nas nie ma kto przebierac, bo my zadnego skautingu nie mamy, kilku dobrych pilkarzy, ktorzy stali sie wzmocnieniem a nie tylko uzupelnieniem zawdzieczamy tylko Stanowi, musial by zatrudnic dobrego dyrektora sportowego, z Bednarzem albo wrocimy do brozka, albo dostaniemy jakies g.. jak Beto czy Christow, sciagajac takich pilkarzy odrazu widac, ze gosc nie mial zadnego rozpoznania, bo juz od pierszego meczu bylo wiadomo, ze sa za slabi nawet na nasza lige.
Ty chyba nigdy nie widziałeś na oczy Chrapka, talent aż miło patrzeć, tylko pozwolić mu grać, na razie miał kontuzje, w tej chwili według wielu jest już lepszy od "Orbita". Nie dość że umie dobrze podać, zagrać w przodzie to w dodatku potrafi grać defensywnie, zawodnik na lata
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 24.08.2012, 11:30
Jasne, a Brud to wg wielu Gerrard mad in poland. Badz realista narazie chlopak zagral kilka dobrych meczow w I lidze.Jest taki dobry to niech go wstawi za Gargule.Lub przejsc na 4-5-1 i podziekowac Sikorskiemu, bo puki co to facet nie potrafi wygrac rywalizacji z takimi leszczami.W Ouito juz widzieliscie swietnego skrzydlowego, a tu sie okazalo, ze on dosrodkowac nie potrafi.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.08.2012, 11:46
Co niektórzy chcą od Gikiewiczów? Stawiajmy na Polaków! Tylu utalentowanych młodych (lub nie) chłopaków biega po bliżej nie określonych boiskach. Co z tego, że Kelemen wyciągnąłby 3 czy 4 bramki, które stracił Śląsk. Co z tego, że Voskamp lub Diaz czasami w przeciwieństwie do Gikiewicza strzelają bramki, a nie tylko statystują na boisku. Nasi rodacy grają! Duma rozpiera, łzy w oczach, biało czerwone sztandary!
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 24.08.2012, 12:20
Arked napisał(a):Wyświetl post
Co niektórzy chcą od Gikiewiczów? Stawiajmy na Polaków! Tylu utalentowanych młodych (lub nie) chłopaków biega po bliżej nie określonych boiskach. Co z tego, że Kelemen wyciągnąłby 3 czy 4 bramki, które stracił Śląsk. Co z tego, że Voskamp lub Diaz czasami w przeciwieństwie do Gikiewicza strzelają bramki, a nie tylko statystują na boisku. Nasi rodacy grają! Duma rozpiera, łzy w oczach, biało czerwone sztandary!
Nic mnie tak nie rozwalilo jak zmiana kanalu na polsat sport po skonczonym meczu Legii, 5 minuta juz 0 -1
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2012, 12:23
Jasne, a Brud to wg wielu Gerrard mad in poland. Badz realista narazie chlopak zagral kilka dobrych meczow w I lidze.
Ogarnij się. Jak możesz porównywać w ogóle Bruda, który nigdy nie grał gdzie indziej niż w ME z Chrapkiem, który był czołową postacią drużyny, która prawie do końca liczyła się w walce o Ekstraklasę?
Cytat:
Jest taki dobry to niech go wstawi za Gargule.Lub przejsc na 4-5-1 i podziekowac Sikorskiemu, bo puki co to facet nie potrafi wygrac rywalizacji z takimi leszczami.
Drobiazg, że obecnie Chrapek jest kontuzjowany... A w sparingach zwykle był jednym z pierwszych, którzy wchodzą do gry, więc myślę, że jeśli Garguła się nie ogarnie, a Sikorski albo Quioto nie zaskoczą, to już niedługo Michał może dostać poważną szansę w pierwszym składzie. Wtedy ocenimy czy to jest piłkarz na Ekstraklasę.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 24.08.2012, 12:27
myśle ze jakby nawet Slask strzelil te 5 bramek (hehehe) to i tak przegrał by z Hannoverem 5:7
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 24.08.2012, 12:30
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Ogarnij się. Jak możesz porównywać w ogóle Bruda, który nigdy nie grał gdzie indziej niż w ME z Chrapkiem, który był czołową postacią drużyny, która prawie do końca liczyła się w walce o Ekstraklasę?

Drobiazg, że obecnie Chrapek jest kontuzjowany... A w sparingach zwykle był jednym z pierwszych, którzy wchodzą do gry, więc myślę, że jeśli Garguła się nie ogarnie, a Sikorski albo Quioto nie zaskoczą, to już niedługo Michał może dostać poważną szansę w pierwszym składzie. Wtedy ocenimy czy to jest piłkarz na Ekstraklasę.
i to ma swiadczyc o jego klasie?Wyobraz sobie, ze nie widzialem zadnego meczu tego klubu, sam sie dziwie jak moglem je przegapic. Piast to tak klepal cala 1 lige z Gornikiem nie mogl wyjsc z polowy, chyba przeceniasz polska lige.Widziales mecz Zawisza Cracovia z PP? chyba nie masz pojecia jakis jest poziom 1 ligi.Powiem ci , ze dramatycznie slaby.Co Ty chcesz sprawdzac najpierw Sikorskiego, a pozniej Chrapka, czy to jest Garbarbarnia czy Wisla?Albo jest dobry albo nie, i to nie ma byc pilkarz na ekstraklase tylko lepszy, bo takich Wisla potrzebuje.Brud poszedl do LKS, jezeli bedzie gral i awansuja, to bedziesz chcial grac nim i Chrapkem?
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.08.2012, 12:38
Cytat:
A w Legii to na ile to patent a na ile sytuacja kadrowa klubu to można się spierać. Jednak nie popadał bym w huraoptymizm bo jak na razie to sprzedali Rybusa i Borysiuka za średnie pieniądze
Kolejno 2,5 oraz 2 mln euro. Co prawda, koniec końców okazało się że Rybus był "wart" więcej, ale Borysiuk był "wart" mniej, więc wyszło na to samo. Nie powiedziałbym, że to były średnie pieniądze, łącznie tych dwóch piłkarzy = budżet małego ekstraklasowego klubu przez cały rok. Poza tym koszty wyszkolenia takiego zawodnika są mimo wszystko mniejsze, a do tego dochodzi, że ma się zdolnego piłkarza w składzie przez kilka lat, którego nie trzeba kupować ani dużo mu płacić.

Cytat:
Chyba , że zdarzy się cud...
Bez przesady. O ile Rosenborg pokazał się ze sporo lepszej strony od Legii w tym meczu, o tyle dysproporcja nie była aż tak duża, by należało liczyć na cud (tak jak w przypadku Śląska). Ten remis stawia nas w gorszej pozycji oczywiście, ale ta gorsza pozycja znika wraz ze strzeleniem jednej bramki - prawdę mówiąc, nie sądzę by "cudem" było że Legia jakąś bramkę strzeli.

Zupełnie inną sprawą jest meczu w Trondheim nie przegrać. Z tym już może być różnie. Liczę jednak na to, że jak wróci Vrdoljak, to będzie ustawienie jak w meczu z Koroną. Wiem jaką opinią się cieszy granie dwoma defensywnymi pomocnikami, ale mając Vrdoljaka obok Łukasik będzie mógł częściej grać ofensywnie - a jego przebłyski mogą zaważyć na rezultacie następnego meczu.

Cytat:
Nie lubię takiego ględzenia. W zeszłym roku Legia pokonywała Spartak Moskwę na Łużnikach mając w podstawowym składzie bodajże 7 Polaków i 4 obcokrajowców, po czym z ławki weszło kolejnych dwóch Polaków. Gole strzelali sami Polacy (Kucharczyk, Rybus, Gol).

Nie chodzi mi o stawianie na polskich piłkarzy na siłę, ale nie zgodzę się też ze stwierdzeniem że wszyscy polscy piłkarze to paralitycy i byle piątoligowiec z jakiegoś kraju eksportującego banany i HIV będzie lepszy. Zresztą Voskamp czy Diaz akurat mistrzostwa Śląskowi nie zdobyli w zeszłym roku - w znacznie większej mierze była to zasługa Mili i bardzo składnej gry obronnej z Celebanem i Fojutem na czele. Jakbym miał wybierać, czy wolałbym w Legii zobaczyć Diaza czy Sobotę, to nawet chwili bym się nie zastanawiał.

Nie ma reguły po prostu. Są dobrzy piłkarze z polski i dobrzy piłkarze z zagranicy. Są beznadziejni przepłacani z Polski i beznadziejni przepłacani zza granicy. Trzeba po prostu wybierać lepszych, a nie pod kątem narodowościowym - a polscy piłkarze mają tą przewagę, że mają tutaj ułatwioną komunikację, nie muszą się aklimatyzować, lepiej wiedzą czego się spodziewać, no i zawsze przyjemniej jest kiedy w oczach kibiców bohaterem staje się polski piłkarz niż najemnik zza granicy.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 24.08.2012 o godz. 12:48.
Legionista
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 24.08.2012, 13:25
czlowieku gdyby nie Ljuboja i Radovic to byscie w zyciu w LE nie zagrali rok temu,ze Spartakiem nie byl jeden mecz tylko dwa, a kto wam remis zalatwil w pierwszym? Wisle tez gre cala robil Melikson, strzelal Biton, Polacy moga byc ale od czarnej roboty, do kreowania gry potrzeba jakosci, ten Mila to co drugie podanie ma strate, przeciez ten murzym z Helsinborga, ktory kosztowal kilaset tysiecy euro go osmieszyl tak samo jak ci Szwedzi Slask, ten Slask gral gorzej w tych el LM niz mistrz Luxemburga i wcale nie przesadzam, bo widzialem ich mecz z Salzburgiem, oni takie akcje robili ,ze Slask by nie byl w stanie osiagnac takiego poziomu, to jest katastrofa, ze takiego Mistrza mamy.Slask i Ruch to zespoly oparte na polakach, efekt masz w pucharach, te kluby nie przegraly one zostaly zmiazdzone przez bardzo srednie zespoly, na ich tle wygladali jak juniorzy.Wczesniej Lech tez mial gre robiona przez Stilica i Rudniewa w europie.Do tego zaden Polak sie nie nadaje my nie potrafimy tworzyc gry tylko ja psuc, mamy pilkarzy od przeszkadzania w 90%.W Pucharach potrzeba jakosci zeby zaistniec.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 13:36.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 24.08.2012, 13:50
Dariook, ty jestes chyba nienormalny.

Cytat:
Gdzieś ty wyszukał że ja sugeruje ze z powodu odejscia dwoch mlodych Legia przegrala mistrza? Wytłumaczę ci tak najprościej jak potrafię, ja twierdzę :
Po odejsciu R. i B. tak zajechało młodą jakością(czytaj : Wolskim i Zyro) w Legii że w naszej buraczanej lidze przegrali pewnego mistrza z kretesem
Czyli taka z nich jakoś że w tak buraczanej lidze nie potrafili zbalansować odejścia R i B. Kumasz inteligencie? Więc wracaj do swojego swiata a nie zawracaj dupy.
Sugerujesz jasno i wyraznie. Legia przegrala pewnego mistrza bo Zyro i Wolski nie potrafili zastapic Rybusa i Borysiuka.

Oczywiscie, kolejny juz raz nie odnosisz sie do faktow. Wolski byl jedynym jasnym punktem Legii na wiosne (gole z LKS-em, Belchatowem, Podbeskidziem i Korona). Co do Zyry to sie zgodzie, bardzo rzadko dawal jakosc na wiosne. Czyli to samo co... Radovic czy Ljuboja z wiosny.
Ergo, czy to Ci sie podoba czy nie, na wiosne zawiodla starszyzna a nie mlodziez. Slaby Radovic, slaby Gol, slaby Vdroljak, sredni Ljuboja...

----------------------------------
Jestes takim ekspertem ze porownujesz mlodego Maleckiego z mlodym Wolskim. Przekracza twe zdolnosci ocena potencjalu technicznego czy taktycznego zawodnikow? Malecki wielkiego potencjalu nie mial nigdy; technicznie zawsze byl bardzo slaby. Sorry, ale bez techniki gowno a nie potencjal masz.

Wymieniasz tez Czekaja ktory koordynacje ma na poziomie robocopa. Jest jasne ze na scauta to ty bys sie nie nadawal...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 24.08.2012 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.08.2012, 14:01
bukaj22 napisał(a):Wyświetl post
Natomiast co do Śląska no cóż... Żyje 27 lat , ale tak słabego Mistrza Polski sobie nie przypominam.
(...)
Jedyne co ma Śląsk , to Mila i stałe fragmenty gry i tak zdobyli MP...
Przypominam nieśmiało, że Śląsk zdobył MP tylko dlatego, że ostatnią kolejke grał w Krakowie z Wisłą, która potraktowała Śląsk po przyjacielsku.
Mamy takiego mistrza jakiego sobie sami zażyczylismy w ostatnich tygodniach rozgrywek.

ps. Nie chcę przez to powiedzieć, że Ruch byłby lepszym mistrzem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 24.08.2012, 14:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przypominam nieśmiało, że Śląsk zdobył MP tylko dlatego, że ostatnią kolejke grał w Krakowie z Wisłą, która potraktowała Śląsk po przyjacielsku.
Mamy takiego mistrza jakiego sobie sami zażyczylismy w ostatnich tygodniach rozgrywek.

ps. Nie chcę przez to powiedzieć, że Ruch byłby lepszym mistrzem
Ruch bylby takim samym mistrzem, Slask to bramkarz, autobus i stale fragmenty, wszyscy widzieli jak slaba mial wiosne, a zespol jeszcze sie oslabil tracac jedyna formacje, ktora tam na dobrym poziomie funkcjonowala.Pamietam ich mecze u siebie z Korona,Lechia, oni mieli na swoim boisku 40% pilke, paradoskalnie chociaz zdobyli MP byli jedna z najgorszych druzyn w lidze pod wzgledem utrzymywania sie przy pilce.Ruch kontra, podanie do Piecha i patrzenie jak sie urywa, tak mozna punktowac z Piastem czy Lechia, a nie wychodzic na puchary.Jak na poziom na jaki weszly to obie te druzyny nie mialy zadnego pomyslu na gre.Ktos mogl chyba w obledzie jakims sadzic, ze one nie zhanbia tam Polski.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.08.2012, 15:51
i to ma swiadczyc o jego klasie?Wyobraz sobie, ze nie widzialem zadnego meczu tego klubu, sam sie dziwie jak moglem je przegapic. Piast to tak klepal cala 1 lige z Gornikiem nie mogl wyjsc z polowy, chyba przeceniasz polska lige.Widziales mecz Zawisza Cracovia z PP? chyba nie masz pojecia jakis jest poziom 1 ligi.Powiem ci , ze dramatycznie slaby.Co Ty chcesz sprawdzac najpierw Sikorskiego, a pozniej Chrapka, czy to jest Garbarbarnia czy Wisla?Albo jest dobry albo nie, i to nie ma byc pilkarz na ekstraklase tylko lepszy, bo takich Wisla potrzebuje.Brud poszedl do LKS, jezeli bedzie gral i awansuja, to bedziesz chcial grac nim i Chrapkem?
Jak 1. Liga taka słaba i taka kopanina to nie wiem jakim cudem teraz Lewandowski kopie w Borussi a Świerczok ma za sobą parę spotkań w lidze niemieckiej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów