The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2012, 21:13
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Akurat zgadzam się absolutnie z koncepcją Smudy, że lepiej się pracuje w otoczeniu osób, do których ma się zaufanie. Jak w pracy(jakiejkolwiek) jest lepsza atmosfera, to każdemu lepiej się pracuje. I ten argument kieruję właśnie przeciwko Żewłakowowi.

Do Głowackiego nic nie mam, ale on co chwila leczy kontuzje. Ciężko powiedzieć, czy nie doznałby jakiegoś urazu. Nie jest to gracz gorszy od Wasyla, ale i nie lepszy.

Glik to nie ta sama półka. Sam fakt, że grał w Serie B, a wcześniej spadł ze swoją drużyną z Serie A nie może świadczyć pozytywnie o tym zawodniku. To z całą pewnością solidny gracz, ale nie najlepszy z najlepszych.

I tak powstają mity. Warunków klubowych nie można przełożyć na pracę w reprezentacji. Żeby było śmieszniej krytykujesz tych z zagranicy, którzy akurat byli naszym najmocniejszym ogniwem. Boenisch nie okazał się taki słaby, był w dwóch sytuacjach bliski strzelenia gola. Polański grał aż miło było na to popatrzeć, a Perquis wygarniał piłkę za piłką. Wszyscy zagraniczni się starali. Gdybyśmy uczynili Oresta Lenczyka trenerem reprezentacji, on też nic wielkiego nie zrobi, bo kadra to przede wszystkim selekcja. Tutaj nie ma czasu na tworzenie drużyny z jakichś średniaków ligowych, którzy w meczach z Rosjanami, Grekami czy Czechami jeszcze bardziej by się spalili niż Ci, którzy wyszli na boisko na Euro.

Powiem tyle - wybrano Smudę. To co zrobił dzisiaj Lato było dla mnie dyletanctwem czystej wody, brakiem jakiegokolwiek szacunku do trenera, a ten na szacunek zasługuje. Jak można ot tak zakomunikować, że Smuda nie będzie pracował, zwłaszcza że dzień wcześniej sam zainteresowany mówił, że będą rozmawiać w przyszłym tygodniu? Nie rozumiem braku oceny pracy trenera. Bo nie można się żegnać ze Smudą, bez podsumowania jego pracy. Jeśli trenerem ma być ktoś nowy, to co będą robić do zachowania ciągłości tej pracy, którą wykonał Smuda, bo w 1 mecz przed eliminacjami kompletnie nowej drużyny nie da się zbudować. Przyjdzie nowy trener i znów będzie wdrażał koncepcję na swój sposób.

W kadrze musi być pewna ciągłość. Dla mnie kadra Smudy od początku była budowana nie z myślą o Euro tylko z myślą o kolejnych wielkich turniejach. Mamy bardzo młodą kadrę i to jest nasz wielki kapitał, który z pewnością pozostanie po Smudzie.
Manierami dżentelmena Lato nigdy nie grzeszył, Smuda zresztą też więc wart jeden drugiego. Wypłacą mu kasę za okres do końca sierpnia i krzywdy nie ma. Lato zauważył że jak nie zetnie Smudy to jego zetną. Zresztą jaki sens ma odwlekanie tego przez kolejny tydzień żeby Smuda udzielił 5 kolejnych wywiadów w których powie, że zrobił wszystko świetnie.
Ostatni Twój fragment powala. Taka impreza, takie nakłady, mobilizacja, kolejna tego typu impra może będzie za 50 lat jak dobrze pójdzie, ale dla nas to tylko etap na drodze do nie wiem czego. Chłopcy zagrali kolejne 3 test mecze przed.. MS14? 18?. Całkiem niezłe wyniki... będzie lepiej.
A po co budować nową drużynę? 1 może 2 zmiany w 11 plus sensowne ustawienie i gramy
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.06.2012, 21:15
Niech mi ktoś wyjaśni jaki jest przepis:

- piłka przekracza całym obwodem linię i jest brama - tak czy nie?

Jeśli jest to Ukraina może poczuć się zrobiona w ciula w 100%
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2012, 21:22
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Tak, ale sędziowie są ślepi.Zaraz będzie, że był spalony owszem, ale sędzie puścił to i gol zdobyty prawidło.Lepiej niech Uefa coś robi w stronę czujników-kamer w piłce lub w słupkach i poprzeczce.Albo, jak w hokeju jest.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.06.2012, 21:46
Brawo Francja brawo, po prostu pieknie. Zamiast miec rewanz za Finał MS 2006 z Wlochami to woleli sobie grac spokojnie i czekac nie wiem na co przez co teraz czeka Hiszpania. Oczywiscie szanse na wygranie maja bo Hiszpanie to nie ta sama druzyna co 2 lata temu ale musza grac tak jak z Ukrainą. To wszystko wina Riberyego - samolub zamiast podawac w swietnych sytuacjach to ten sobie leci dalej i głupio traci pilke. Drugi Robben, wielkie gwiazdy z Bayernu Monachium
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.06.2012, 21:54
Cytat:
Akurat zgadzam się absolutnie z koncepcją Smudy, że lepiej się pracuje w otoczeniu osób, do których ma się zaufanie. Jak w pracy(jakiejkolwiek) jest lepsza atmosfera, to każdemu lepiej się pracuje. I ten argument kieruję właśnie przeciwko Żewłakowowi.
To Smuda zrobił z igły widły i rozdmuchał całą "aferę" więc jak dla mnie to ten argument jest przeciwko Smudzie a nie przeciwko Żewłakowowi
Cytat:
Do Głowackiego nic nie mam, ale on co chwila leczy kontuzje. Ciężko powiedzieć, czy nie doznałby jakiegoś urazu. Nie jest to gracz gorszy od Wasyla, ale i nie lepszy.
Kontuzja Głowackiego była przeszkodom a to że Perkis nie grał pół roku właśnie przez kontuzje( i gdyby te łokieć mu pierdoInoł w czasie euro- a było takie ryzyko- to na środek wszedłby pewnie Dudka) i nie było to żadną przeszkodą. Głowacki na środku obrony jest ZDECYDOWANIE lepszy niż Wasilewski i moim zdaniem również Perkis.
Cytat:
Glik to nie ta sama półka. . .
Nie ta sama półka co kto? Bo gorzej niż Wasilewski na tych mistrzostwach zagrać sie nie dało( nie winię Wasyla bo co za idiota na mistrzostwa wystawia na środku gości który nie jest stoperem, taka impreza to nie jest czas na eksperymenty)
Cytat:
Sam fakt, że grał w Serie B, a wcześniej spadł ze swoją drużyną z Serie A nie może świadczyć pozytywnie o tym zawodniku
A Matuszczyk który SIEDZIAŁ NA ŁAWCE W 2-LIGOWEJ Fortunie ci nie przeszkadzał Glik był podstawowym zawodnikiem i przede wszystkim NOMINALNYM stoperem grającym regularnie.
Cytat:
To z całą pewnością solidny gracz, ale nie najlepszy z najlepszych.
A czego ty sie spodziewałeś Pujola jak na nasze warunki by sie moim zdaniem sprawdził

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.06.2012, 21:59
Ogbonna partner Glika z Torino dostał powołanie na Euro od Prandellego, no ale wiadomo, że Włosi to lamusy i mogą sobie powoływać zawodników nie z najwyższych klas rozgrywkowych.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.06.2012, 21:59

Po gówno stoi ten sędzia przy linii końcowej.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.06.2012, 22:08

Tyle, że był spalony wcześniej w tej sytuacji i gol by został zdobyty po błędzie sędziego, wtedy Angole mogli by się poczuć zrobieni w ciula na 100%?

"Zaraz będzie, że był spalony owszem, ale sędzie puścił to i gol zdobyty prawidło"
jak dla mnie mistrz
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 19.06.2012 o godz. 22:11.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.06.2012, 22:12
Od razu przypomniała się nieuznana bramka dla Anglii w RPA - teraz los widać to oddał.
Ukraina odpada ale w wielkim stylu, a nie jak cipy z kraju drugiego gospodarza.

piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
To Smuda zrobił z igły widły i rozdmuchał całą "aferę" więc jak dla mnie to ten argument jest przeciwko Smudzie a nie przeciwko Żewłakowowi

Kontuzja Głowackiego była przeszkodom a to że Perkis nie grał pół roku właśnie przez kontuzje( i gdyby te łokieć mu pierdoInoł w czasie euro- a było takie ryzyko- to na środek wszedłby pewnie Dudka) i nie było to żadną przeszkodą. Głowacki na środku obrony jest ZDECYDOWANIE lepszy niż Wasilewski i moim zdaniem również Perkis.

Nie ta sama półka co kto? Bo gorzej niż Wasilewski na tych mistrzostwach zagrać sie nie dało( nie winię Wasyla bo co za idiota na mistrzostwa wystawia na środku gości który nie jest stoperem, taka impreza to nie jest czas na eksperymenty)

A Matuszczyk który SIEDZIAŁ NA ŁAWCE W 2-LIGOWEJ Fortunie ci nie przeszkadzał Glik był podstawowym zawodnikiem i przede wszystkim NOMINALNYM stoperem grającym regularnie.

A czego ty sie spodziewałeś Pujola jak na nasze warunki by sie moim zdaniem sprawdził
Głowacki w każdym ważnym meczu coś zawalał - nie miałby do niego za grosz zaufania. Zresztą sam napisałeś, że Głowacki, Glik czy Żewłakow nie zagrali by gorzej ale lepiej też by nie zagrali więc nie ma sensu kruszyć kopii.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.06.2012, 22:14
Ja tak napisałem

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.06.2012, 22:31
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Od razu przypomniała się nieuznana bramka dla Anglii w RPA - teraz los widać to oddał.
Ukraina odpada ale w wielkim stylu, a nie jak cipy z kraju drugiego gospodarza.
Uh , a dopiero chwaliłeś kadrę Smudy, więc... o c b?
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.06.2012, 22:32
Ludzie,dajcie spokój z tym że Głowacki czy Glik zagraliby lepiej.Przecież nie dośc że Głowa jest kontuzjogenny to ma swoje lata,a w ważnych meczach na arenie międzynarodowej grał tragicznie. Naszą obrone nie można oceniac jakoś zajebiscie wysoko,ale nie było tez tragicznie,moim zdaniem w porównaniu z poprzednimi turniejami to była najlepsza nasza defensywa.Przypomnijcie sobie Wałdocha,Kłosa,Bąka czy Jopa na poprzednich turniejach.Naszym największym porblemem był środek pomocy,brakuje nam typowego rozgrywającego i dobrych zmienników na tej pozycji.Dajmy szansę Wolskiemu,młody,może wystrzeli jak np Konoplianka dla Ukrainy i będzię ważnym ogniwem kadry.A co do Smudy to zgodzę się,że nie zostawia po sobie spalonej ziemi jak Beenhakker.Oczywiście podejmował też wiele decyzji,które mi się nie podobały,ale jestem za jego zastąpniem tylko przez szkoleniowca w miarę młodego z najwyższej światowej półki.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.06.2012, 23:01
bonawentura napisał(a):Wyświetl post

Glik to nie ta sama półka. Sam fakt, że grał w Serie B, a wcześniej spadł ze swoją drużyną z Serie A nie może świadczyć pozytywnie o tym zawodniku. To z całą pewnością solidny gracz, ale nie najlepszy z najlepszych.

I tak powstają mity. Warunków klubowych nie można przełożyć na pracę w reprezentacji. Żeby było śmieszniej krytykujesz tych z zagranicy, którzy akurat byli naszym najmocniejszym ogniwem. Boenisch nie okazał się taki słaby, był w dwóch sytuacjach bliski strzelenia gola. Polański grał aż miło było na to popatrzeć, a Perquis wygarniał piłkę za piłką. Wszyscy zagraniczni się starali. Gdybyśmy uczynili Oresta Lenczyka trenerem reprezentacji, on też nic wielkiego nie zrobi, bo kadra to przede wszystkim selekcja. Tutaj nie ma czasu na tworzenie drużyny z jakichś średniaków ligowych, którzy w meczach z Rosjanami, Grekami czy Czechami jeszcze bardziej by się spalili niż Ci, którzy wyszli na boisko na Euro.

Powiem tyle - wybrano Smudę. To co zrobił dzisiaj Lato było dla mnie dyletanctwem czystej wody, brakiem jakiegokolwiek szacunku do trenera, a ten na szacunek zasługuje. Jak można ot tak zakomunikować, że Smuda nie będzie pracował, zwłaszcza że dzień wcześniej sam zainteresowany mówił, że będą rozmawiać w przyszłym tygodniu? Nie rozumiem braku oceny pracy trenera. Bo nie można się żegnać ze Smudą, bez podsumowania jego pracy. Jeśli trenerem ma być ktoś nowy, to co będą robić do zachowania ciągłości tej pracy, którą wykonał Smuda, bo w 1 mecz przed eliminacjami kompletnie nowej drużyny nie da się zbudować. Przyjdzie nowy trener i znów będzie wdrażał koncepcję na swój sposób.

W kadrze musi być pewna ciągłość. Dla mnie kadra Smudy od początku była budowana nie z myślą o Euro tylko z myślą o kolejnych wielkich turniejach. Mamy bardzo młodą kadrę i to jest nasz wielki kapitał, który z pewnością pozostanie po Smudzie.
Ty siebie czytasz?

Wasilewski 32 lata
Perquis 28 lat
Murawski 31 lat
Dudka 29 lat
Obraniak 28 lat
Kuba 27 lat

To jest bardzo młoda kadra?

Abstrahując już jak czystym idiotyzmem byłaby budowa kadry na przyszłe imprezy po przez olanie mistrzostw europy rozgrywanych u siebie. Ale ja już na tym forum czytałem, że należy odpuścić dwumecz z Liege żeby skupić się na tym, żeby awansować do pucharów w przyszłym sezonie więc mnie już nic nie zdziwi.

PS. Porównaj sobie naszą średnią wieku ze średnią kadry niemieckiej. Potem jeszcze sobie uzmysłów, że tamta kadra to nie jest "etap budowy" tylko pełnoprawna kadra i wtedy mi odpowiedz na pytanie: "Naprawde uważasz, że to jest perpektywiczna kadra?"
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 19.06.2012 o godz. 23:06.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.06.2012, 23:06
Ukraincy w ataku mogli sie podobac.

Naprawde widac ze duzo potrafia mimo mlodego wieku-Konoplanka i Jarmołenko-o nich cos sadze ze niedlugo bedzie glosniej.

Ale oni przy naszych muchach w smole to 2 klasy lepsi,naprawde zaczynam stwierdzac ze taktyką Smudy byl brak taktyki i tym chcial chyba wszystkich zaskoczyc.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.06.2012, 23:10
No to dawaj - jestem bardzo ciekaw
Strasznie mnie bawi Twoja pewność siebie

Za Szczęsnego, który przejebał nam mecz z Grecją oczywiście Artek B. Przypomnę, że Smuda postawił właśnie na Wojtka, a w drugiej kolejności na Bambiego o mentalności sześciolatka. Tytoń to całkowicie przypadkowy i fartowny strzał Franciszka.

Środek obrony, gdzie mieliśmy inwalidę Perkiza (czy tam Perqqqqisa - nie znam francuskiego) i prawego (!) obrońcę Wasilewskiego. Każdy z poniższych za nich:

Żewłakow
Glik
Celeban
Głowacki

Środek pomocy - każdy za Murawskiego (a tak naprawdę za żenujących Matushshshsyków i Polanskich):

Borysiuk
Wilk
Kaźmierczak
Mila
Majewski
Nawet Janek Gol nie był gorszy od tego słabiaka od kartofli.

Za Brożka i Sobiecha - Piech

Za Benisza czy tam Boenischa z o umlałt Magiera czy Wawrzyniak.

Zajebiście mnie bawisz, bo jeszcze pewnie wyśmiejesz te kandydatury. Bo przecież rozegraliśmy może nie rewelacyjny turniej, ale na pewno przyzwoity. DUPA JASIU. Zagraliśmy chujowo pod każdym względem. Wstyd, dno, mogiła i kiła. Żenada. Piłkarze do zupy. Każdy z przedstawionych wyżej piłkarzy, mimo wielu słabości, których jestem absolutnie świadom, gwarantował co najmniej takie gówno jakie zaprezentowano na euro 2012, kompletnie kompromitując naszą piłkę.

Janas to już jest oddzielna historia - narobił mnóstwo głupot.
W porównaniu ze Smudą to był po prostu rewelacyjnym selekcjonerem. Szokujesz mnie stwierdzeniem, że akurat on narobił głupot, w sytuacji, gdy bronisz tego nieprawdopodobnie wielkiego gówna, którego autorstwem jest Smuda.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 19.06.2012 o godz. 23:14.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
zeppiga
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 19.06.2012, 23:17
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Ludzie,dajcie spokój z tym że Głowacki czy Glik zagraliby lepiej.Przecież nie dośc że Głowa jest kontuzjogenny to[...]
Jest "kontuzjogenny" czyli powoduje kontuzje, u kogo? Wybaczcie upierdliwość ale ten błąd jest tak rozpowszechniony, że trzeba z nim walczyć.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.06.2012, 23:23
Jak sobie pomysle jak inaczej wygladał by obraz Polskiej Pilki Noznej jakbysmy pepików ograli ,to w glowie mi sie kręci
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 19.06.2012, 23:53
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Uh , a dopiero chwaliłeś kadrę Smudy, więc... o c b?
Nie chwaliłem tylko raczej broniłem tego co zostało zbudowane aczkolwiek do zaangażowania naszych piłkarzy w tym turnieju, a szczególnie w najważniejszych 45 minutach z Czechami można mieć spore zastrzeżenia.

0 22 napisał(a):Wyświetl post
Strasznie mnie bawi Twoja pewność siebie

A mnie bawią nazwiska, które podałeś. Pisałeś o piłkarzach zdecydowanie lepszych, od tych których powalał Smuda,
a jak takich wsród wymienionych przez Ciebie nie widzę.
Za Szczęsnego, który przejebał nam mecz z Grecją oczywiście Artek B. Przypomnę, że Smuda postawił właśnie na Wojtka, a w drugiej kolejności na Bambiego o mentalności sześciolatka. Tytoń to całkowicie przypadkowy i fartowny strzał Franciszka.
Ciekawe czy przed mistrzostwami tez bys napisal, ze Boruc jest lepszy od Szczęsnego ? Boruc przez swoje pajacowanie w bramce przejebał nam mecze ze Słowacją i Irlandią Płn. w eliminacjach RPA.

Środek obrony, gdzie mieliśmy inwalidę Perkiza (czy tam Perqqqqisa - nie znam francuskiego) i prawego (!) obrońcę Wasilewskiego. Każdy z poniższych za nich:

Żewłakow
Glik
Celeban
Głowacki
W czym się to inwalidztwo objawiało niby ?

Żewłakow - może ale na pewno nie jest lepszy od Wasyla i Perquisa, nawet w polskiej lidze nie jest profesorem
Glik - na początku dużo grał za Smudy, w każdym meczu popełniał błędy i wszyscy mieli Smudze za złe, że go faworyzuje
Celeban - kopacz ligowy wyróżniający się ilością zdobytych bramek ale obrońca ma przede wszystkim bronić,
a jak to robi Celeban na poziomie międzynarodowym to proponuję obejrzeć powtórkę meczów Dundee-Śląsk
Głowacki (samobój z Tottenhamem, samobój z Anglią za Janasa, czerwona kartka i karny z Finlandią za Beenhakkera,
czerwona kartka i kiksy z Niemcami w Gdańsku - myślę, że to wtedy Arek przegrał swoją szansę u Smudy bo grający
wtedy pierwszy mecz w kadrze Perquis prezentował sie dużo lepiej).

Środek pomocy - każdy za Murawskiego (a tak naprawdę za żenujących Matushshshsyków i Polanskich):

Borysiuk
Wilk
Kaźmierczak
Mila
Majewski
Nawet Janek Gol nie był gorszy od tego słabiaka od kartofli.

Za Brożka i Sobiecha - Piech

Za Benisza czy tam Boenischa z o umlałt Magiera czy Wawrzyniak.

Zajebiście mnie bawisz, bo jeszcze pewnie wyśmiejesz te kandydatury. Bo przecież rozegraliśmy może nie rewelacyjny turniej, ale na pewno przyzwoity. DUPA JASIU. Zagraliśmy chujowo pod każdym względem. Wstyd, dno, mogiła i kiła. Żenada. Piłkarze do zupy. Każdy z przedstawionych wyżej piłkarzy, mimo wielu słabości, których jestem absolutnie świadom, gwarantował co najmniej takie gówno jakie zaprezentowano na euro 2012, kompletnie kompromitując naszą piłkę.
Co do Polanskiego to jest jednak różnica między gościem grającym kilka lat w Bundeslidze, a wymienionymi przez Ciebie, a jaka to pokazał Borysiuk w swoim debiucie i potem ze swoim klubem.

Dobra więcej nie komentuje bo miałeś mi napisać 2-3 nazwiska piłkarzy zdecydowanie lepszych od tych, których powołał Smuda, a tu widzę, że sam masz świadomość, że zagrali by tak samo więc po co bić pianę o parę nazwisk ?

W ogóle to widzę, że o większości tych piłkarzy wiesz tyle ile Ci powiedzieli w Cafe Futbol czy napisali na weszlo

W porównaniu ze Smudą to był po prostu rewelacyjnym selekcjonerem. Szokujesz mnie stwierdzeniem, że akurat on narobił głupot, w sytuacji, gdy bronisz tego nieprawdopodobnie wielkiego gówna, którego autorstwem jest Smuda.
Taki z niego selekcjoner, że Frankowskiego musieli mu powołać dziennikarze, a potem Franek z Żurawiem i Kosą wygrali mu eliminacje. Jak Janas zaczął sam podejmować decyzje to skończyło się ... kucharzem na konferencji prasowej.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.06.2012, 00:09
Dobra, to nie ma sensu. Jeśli dla Ciebie kadra Jansa była gorsza od tego gówna to po prostu nie ma o czym gadać. Nie mam zamiaru się rozwijać, przedstawiać czemu ten od tamtego jest lepszy, czemu Żewłakow i Boruc powinni być na tym euro, a Perqis nie. To się albo ma i się to rozumie albo nie. Z przykrością stwierdzam, że Ty się po prostu kompletnie nie znasz na piłce. I jakbyś się nie zapluwał nie zmienisz tego. Mało tego, nie chce mi się nawet próbować Ci tego udowadniać, bo to aż bije z każdego z Twoich postów w tym temacie. Jeszcze jakieś żenujące wrzuty o weszło i cafe futbol.

Janasowi musieli Franka powoływać. No, ....a mać. Dobrze, że Smudzie piłkarze nie ustawiali po Hiszpanii taktyki, nie powoływali piłkarzy i nie decydowali za niego ile odbędą treningów.

Do tego jeszcze czytać nie umiesz, bo napisałem dość wyraźnie, że moje propozycje dawałby CO NAJMNIEJ to co osiągnęło gówno Smudy i Błaszczykowskiego, a nie to samo.

Ciao. Jestem absolutnie przekonany, że przyjdzie nowy trener i na podstawie fundamentu Smudy będzie próbował grać dalej. Oczywiście przejebie eliminacje MŚ, a Ty znowu będziesz się produkował, że nie było źle i że nie dało się tego rozegrać inaczej.

P.S. To jest po prostu nieprawdopodobny opór materii. Mówi się coś przed turniejem. Dupa. Mnóstwo mądrali broni tego gówna. "Kadra" na euro osiągnęła oczywiście gówniany wynik - nic to, dalej znajdują się tacy co się "bardzo" znają na piłce (niemalże jak pani Pochanke) i tego bronią.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 20.06.2012 o godz. 00:16.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.06.2012, 07:16
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jak sobie pomysle jak inaczej wygladał by obraz Polskiej Pilki Noznej jakbysmy pepików ograli ,to w glowie mi sie kręci
Byłby tak zafałszowany jak obraz Polski ogółem. Dlatego kto wie co lepsze.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.06.2012, 07:19
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/10869-Kap...adza_pieniadza

Trudno się z tym nie zgodzić...
Osobiście nie powoływałbym już więcej takich kadrowiczów, którym zależy tylko na pieniądzach i niczym więcej.

Generalnie, to nie spodziewałem się, że Błaszczykowski jest takim materialistą.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.06.2012, 08:39
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Fornalik za Dyzme ?
http://www.sport.pl/sport-slask/1,12...zny_czeka.html

to byłby dobry pomysł ale obawiam sie że Piechniczek sie nie zgodzi bo nie będzie chciał osłabiac Ruchu Chorzów.
Link dotyczy Nakulmy...a nie Fornalika.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.06.2012, 08:42
Proud napisał(a):Wyświetl post
Link dotyczy Nakulmy...a nie Fornalika.
Fornalik za Dyzme ?
http://www.sport.pl/sport-slask/1,12...ndydatow_.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.06.2012 o godz. 08:47.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.06.2012, 09:00
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Osobiście nie powoływałbym już więcej takich kadrowiczów, którym zależy tylko na pieniądzach i niczym więcej.

Generalnie, to nie spodziewałem się, że Błaszczykowski jest takim materialistą.
Na pewno im wszystkim zależy nie tylko na kasie... jakaś tam duma, patriotyzm, chęć sprawienia radości kibicom itp. też jest na którymś miejscu. Ale to ich zawód więc dziwne nie jest... tylko głupio wyszło, że coś takiego wyszło
------
Fornalik - nie za spokojny gość? Nie da się zjeść presji i mediom?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.06.2012, 09:12
Na trenera Kasperczak albo Nowak. Nowak pewnie nie jest zainteresowany więc zostaje Henio. Gdyby on miał tyle czasu co dyzma przed euro to wygralibyśmy coś na bank. Ale lepiej późno niż wcale.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 20.06.2012, 09:13
Widzieliście jaka nagonka jest na Romka Kołtonia ? Du.powłaz obrywa z każdej możliwej strony. Od Kowalczyka, choć nie jest wymieniony z nazwiska to na pewno Wojtuś o nim pomyślał jako "ekspercie", ostatnio Stanowski mu pojechał, teraz na jego blogu internauci po nim jadą w komentarzach jak po burej suce. I dobrze, niech się kurde ogarnie, a nie liże du.pska każdemu.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 20.06.2012, 11:38

Ciao. Jestem absolutnie przekonany, że przyjdzie nowy trener i na podstawie fundamentu Smudy będzie próbował grać dalej. Oczywiście przejebie eliminacje MŚ, a Ty znowu będziesz się produkował, że nie było źle i że nie dało się tego rozegrać inaczej.
A Ty będziesz się za to dalej wierzył, że kadra w składzie:

Boruc - Celeban, Głowacki (Glik), Żewłakow, Wawrzyniak(Magiera) - Borysiuk, Wilk, Gol (Kaźmierczak), Majewski, Mila - Piech.

zwojowałaby świat

To wygląda bardziej jak Twój wymarzony skład Legii, a nie reprezentacja Polski
Ha, ha, ha ... yps ... dostałem chyba czkawki ze śmiechu
Pooglądaj może najpierw jakieś mecze jak zaczniesz się brać za konstruowanie własnej kadry.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 20.06.2012 o godz. 11:44.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.06.2012, 11:48
A Ty będziesz się za to dalej wierzył, że kadra w składzie wyszła by z każdej grupy:

Boruc - Celeban, Głowacki (Glik), Żewłakow, Wawrzyniak(Magiera) - Borysiuk, Wilk, Gol (Kaźmierczak), Majewski, Mila - Piech.

Pooglądaj może najpierw jakieś mecze jak zaczniesz się brać za konstruowanie własnej kadry.
No i nie wyjdzie z żadnej grupy. Trudno, jesteśmy słabi, to jesteśmy słabi, nasza wina, że w 38milionowym kraju nie możemy znaleźć jedenastu co kopią piłkę w miarę prosto, ale to jeszcze nie powód żeby k urwić się i importować sobie niemców, brazylijczyków i francuzów, którzy z Polską mają zerowy związek, dla których Polska to po prostu "drugi wybór"

Widać, dla niektórych sukces jest warty więcej niż jakiekolwiek zasady. Jakbyśmy sobie sprowadzili 18 argentyńczyków, dali im koszulki z napisami biało-czerwone, wyszukali dziadków babcie z Polski (masowa emigracja do Argentyny po wojnie) i wygrywalibyśmy mecze, wychodzilibyśmy z każdej grupy, też byś się cieszył ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.06.2012, 12:34
A Ty będziesz się za to dalej wierzył, że kadra w składzie:

zwojowałaby świat

To wygląda bardziej jak Twój wymarzony skład Legii, a nie reprezentacja Polski
Z ciekawości:
Dlaczego wyjebałeś Lewandowskiego, Błaszczykowskiego, Wasyla, Mierzejewskiego i innych?
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.06.2012, 12:58
Można było złożyć kadrę z uczciwych Polaków, ale po co jak można iść na skróty i hańbić nasz naród wystawiając w kadrze najemników z zagranicy, którzy powiedzą "ku,rwa" i są okrzyknięci 100% Polakami.
Bramkarze - Boruc, Szczęsny, Kuszczak
Obrońcy - Wasyl, Glik, Żewłakow,Komorowski(jak nie kontuzjowany),Kamiński, Kuś, Magiera, Głowacki
Pomocnicy - Dudka, Borysiuk, Kaźmierczak, Mierzejewski, Majewski,Błaszczykowski, Rybus, Grosicki, Wolski
Atak - Lewy, Piech,Jankowski

1 skład: Boruc - Wasyl, Żewłakow, Komorowski(Glik), Kuś - Dudka Borysiuk - Kuba Mierzejewski Grosicki - Lewy
...And Justice For All
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów