The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krism84
Junior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2012, 08:23
koniak napisał(a):Wyświetl post
Jednak w porównaniu do tego co prezentuje drużyna za Probierza a co pokazywała za Moskala, jak dla mnie wszystkie aspekty przemawiają za Moskalem.
.
Tylko że jeśli za Moskala Wisła "coś" grała to jest to tylko zasługa Maskanta a to że teraz nie gra (przepraszam wczoraj zagrali dobrze) za Probierza to jest zasługa Moskala!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.04.2012, 08:34
krism84 napisał(a):Wyświetl post
Tylko że jeśli za Moskala Wisła "coś" grała to jest to tylko zasługa Maskanta a to że teraz nie gra (przepraszam wczoraj zagrali dobrze) za Probierza to jest zasługa Moskala!
Za Kasperczaka Wisla coś grała, jednak była to zasługa Frania...

A na początku była Wisła Smudy ...w wakacje historia zatoczy krąg i zepnie klamrą okres Wisły SSA. On zaświecił to i on zgasi swiatło ostatni..
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.04.2012, 08:57
krism84 napisał(a):Wyświetl post
A co miał wspólnego Maaskant z czterema pierwszymi meczami w tym sezonie ?
Co ma Moskal do tego, że Probierz co mecz wystawia inny skład ?

Znając życie to wczorajszy mecz zbojkotowałeś, także skończ .......ić
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.04.2012, 11:05
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ,że Probierz i grajkowie sobą utrwalą w głowie ,że jak drużyna gra pressingiem ,a nie stoi bezradnie na swojej polowie i czeka na wpier*ol , to rywale pokroju "wielkiego Ruchu" nie istnieja. Wystarczyło siaśćwczoraj na nich pressingiem ,wtedy po dwoch podaniach tracili , a jak Wisla w koncowce I polowy czy przy wyniku 2-0 oddawala inicjatywe i czekała zamiast wlaczyc i atakować to konczylo sie to dla nas żle. Jak im Probierz wpoi grę pressingiem ,to życze mu najlepiej a jak nie przyzwyczai grajków do walki i biegania to dla mnei moze sie juz wynosić z Wisły bo i tak nigdy nic bez takiej gry nie osiagnie.
Żeby grac sobie presingiem przez większość meczu, to trzeba mięć drużynę doskonale przygotowaną fizycznie do sezonu. A my nie dość ze takiej nie mamy (i trudno żeby było inaczej skoro Moskal nie zmienił planu przygotowań Maskanta mimo ze Holender nie uwzględniał w nich naszej gry na wiosnę w LE) to jeszcze kontuzja goni kontuzje. Padliśmy kondycyjnie dwa razy w 2 połowach spotkań w Chorzowie, nie byliśmy w stanie nacisnąć porządnie w końcówce Legii mimo że te grała bez dwóch zawodników itd. Wczoraj udało się zagrać niemal cały mecz w miarę dobrym tempie bo podstawowi zawodnicy odpoczywali w sobotę a dodatkowo działa większa niż zwykle motywacja.

O tym czy Probierz będzie w stanie przygotować drużynę fizycznie do gry na wysokich obrotach przez 90 minut przekonamy się częściowo jesienią (częściowo bo przez brak gry w pucharach będziemy mieć dużo luźniejszy terminarz) o ile oczywiście na swoim stanowisku dotrwa tak długo.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.04.2012, 11:41
jak ktoś krytykuje Wisłe za wczorajszy mecz to jest ślepy albo meczu nie oglądał, takiej woli walki, biegania, i ciągu na przeciwnika nie było jeszcze w tym roku.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.04.2012, 11:55
Szczrze mówiąc jakby na każdy mecz wychodzili ustawieniem 2-3-3-2 i atakowali z taką częstotliwością jak wczoraj, to mi to pasuje. Nawet jak co drugi mecz dostaną w dupe, ale przynajmniej będą atakowali a nie ....a jakieś ataki pozycjne których to w lidze zagrać nie potrafimy.
Po wczorajszym meczu można tylko zapytać. DA SIE ....A ? DA SIE ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.04.2012, 12:59
Szkoda że znowu po wczorajszym meczu będą grac lipe.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.04.2012, 13:01
a z czego to niby wynika ekspercie ?
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.04.2012, 14:19
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
DRAMAT co ty mówisz?haha jeden z najgorszych/najgłupszych postów jakiego czeytałem. Kasperczan jest bardzo bardzo nędznym trenerem straciliśmy mistrza przez niego i kolejna kompromitacja z rach ciach ciach karabah. Z karabahem nasi gracze nic nie pokozali i zasłużenie odpadli z LE.
Wielkim musisz być znawcą, skoro Kasperczaka - trenera z niejednym osiągnięciem, tak oceniasz.
Choć prawdę mówiąc sądzę, że nie masz o piłce pojęcia do tego stopnia, że nawet o jego osiągnięciach nie wiesz.
Myślę nadal, że Kasperczak mimo przerwy itp ma potencjał (wynikający choćby z doświadczenia) wiele większy niż Probierz (on nie ma z czego czerpać).
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.04.2012, 14:27
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Wielkim musisz być znawcą, skoro Kasperczaka - trenera z niejednym osiągnięciem, tak oceniasz.
Choć prawdę mówiąc sądzę, że nie masz o piłce pojęcia do tego stopnia, że nawet o jego osiągnięciach nie wiesz.
Myślę nadal, że Kasperczak mimo przerwy itp ma potencjał (wynikający choćby z doświadczenia) wiele większy niż Probierz (on nie ma z czego czerpać).
Wiadomo, ale Kasperczak nie wchodzi w układy, a to gorsze niż trąd.

medyk napisał(a):Wyświetl post
jak ktoś krytykuje Wisłe za wczorajszy mecz to jest ślepy albo meczu nie oglądał, takiej woli walki, biegania, i ciągu na przeciwnika nie było jeszcze w tym roku.
Tyle że nic to nie dało. A jak Ruch tracił korzystny wynik to nas klepali jak przedszkolaków. Dalej nie ma pomysłu, wszystko na żywioł, ale to nie powinno dziwić. Jaki trener taka gra.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.04.2012 o godz. 14:33.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 11.04.2012, 14:32
A czy jego powrót-Kasperczaka- do Wisły nie był układem
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 11.04.2012, 14:52
Mam nadzieje że Probierz wystawi ofensywny skład na następny mecz, nie musi być wcale 3 obronców, ale zagęszczenie środka, i tu przykład: sam Iliev i Melikson nie są wstanie sforsować obrony, ale do tego Małecki i jakieś tam wrzutki Kirma już tak.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.04.2012, 15:36
lakota22 napisał(a):Wyświetl post
A czy jego powrót-Kasperczaka- do Wisły nie był układem
Pisząc układ mam na myśli ustawianie ligi przed sezonem. Teraz nam dacie wygrać, potem my wam damy itd. Właśnie przez to nasze kluby przegrywają z Azjatami. Bo zapominają jak to jest grać na serio. Jak był Kasperczak to przewagi było 15 punktów i nie było że boli. A dziennikarzyny płakały że liga mało atrakcyjna. Zapomniałes co wyprawiali sędziowie?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.04.2012, 18:47
Słyszałem, że nagła zmiana Kazia na Probierza miała zwiększyć szanse na MP...

Teraz nasz Guardiola sadzi o LE.

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...w_puchary.html

Przy takim ścisku w czołówce szanse są praktycznie zerowe to nie wiem po co takie gadanie.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 11.04.2012, 19:45
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem, że nagła zmiana Kazia na Probierza miała zwiększyć szanse na MP...

Teraz nasz Guardiola sadzi o LE.

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...w_puchary.html

Przy takim ścisku w czołówce szanse są praktycznie zerowe to nie wiem po co takie gadanie.
Sam nie wierzy chyba w te bzdury 5 meczy =maks 15 punktów w najlepszym wypadku do 4 miejsca tracimy 8.

Zagraliśmy jeden dobry mecz i po ptakach z ŁKS znowu będzie nędza i przepraszanie kibiców. Niech ten sezon już się skończy błagam.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.04.2012, 19:55
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Sam nie wierzy chyba w te bzdury 5 meczy =maks 15 punktów w najlepszym wypadku do 4 miejsca tracimy 8.

Zagraliśmy jeden dobry mecz i po ptakach z ŁKS znowu będzie nędza i przepraszanie kibiców. Niech ten sezon już się skończy błagam.
Jak wygramy z ŁKS to... sobie zapewnimy utrzymanie.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.04.2012, 20:17
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak przechodzac do wisly przejoł druzyne po Smudzie. Zespol byl rwelacyjnie przygotowany kondycyjnie ale brakowalo im swiezosci. w 1 sezonie treningi kasperczaka daly super efekty bo zespol gral na swiezosci a efekty przynosiły treningi Smudy. W kolejnych latach Kasperczak ani raz nie potrafił przygotować dobrze zespołu a Wisła ponosiła porażki z słabymi rywali np. tiblisi oslo itd.
Powiec mi dlaczego Kasperczak od 2000r (po trenowaniu reprezentacji Mali) nie zrobił ani jednego dobrego wyniku, nie mówiąc już o przegraniu mistrzostwa w 2010r. Po koleji robił dziadostwa górniku kavali.

Na piłce się znam na pewno nie gorzej od ciebie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 11.04.2012, 21:14
Kasperczak przechodzac do wisly przejoł druzyne po Smudzie. Zespol byl rwelacyjnie przygotowany kondycyjnie ale brakowalo im swiezosci. w 1 sezonie treningi kasperczaka daly super efekty bo zespol gral na swiezosci a efekty przynosiły treningi Smudy. W kolejnych latach Kasperczak ani raz nie potrafił przygotować dobrze zespołu a Wisła ponosiła porażki z słabymi rywali np. tiblisi oslo itd.
Powiec mi dlaczego Kasperczak od 2000r (po trenowaniu reprezentacji Mali) nie zrobił ani jednego dobrego wyniku, nie mówiąc już o przegraniu mistrzostwa w 2010r. Po koleji robił dziadostwa górniku kavali.

Na piłce się znam na pewno nie gorzej od ciebie.
Po pierwsze, naucz się pisać po polsku.
Po drugie, Kasperczak mógł "jechać" na przygotowaniach Smudy jedynie przez góra pół roku. Wszystko, co było później, to autorska drużyna Kasperczaka.
Po trzecie owszem, były wpadki, ale zespół Kapseczaka był notorycznie osłabiany.
Po czwarte przypomnij sobie, na kogo trafialiśmy w el. do LM.
A co do ostatniego podejścia Kasperczaka do Wisły to poczytaj i dowiedz się, ilu zawodników miał Heniek na obozie przygotowawczym.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 11.04.2012, 21:15
prosze o argumenty ale konkretne zeby beznjadziejny kasperczak wrócił?!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.04.2012, 06:01
sory za spam. aaa i dlaczego kasperczak spuścił górnik do ekstraklasy?
Powiedz, znawco, skąd Kasperczak spuścił Górnika do EKSTRAKLASY Z Ligi Mistrzów
Skoro chcesz uchodzić za przynajmniej zorientowanego to lig byś może nie mylił chociaż ....
Poza tym pisz, jeśli nie czysto gramatycznie, to przynajmniej z szacunkiem dla klubów i osób - z dużej litery nazwy i nazwiska.
Kasperczak przechodzac do wisly przejoł druzyne po Smudzie.
Natomiast odpowiedzi na swoje pytania poszukaj, za radą Willow'a, w historii rozgrywek uwzględniając również transfery.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 12.04.2012 o godz. 06:03.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 12.04.2012, 06:39
slaby trenerem jest Kasperczak dobrze o tym wiem.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.04.2012, 14:56
slaby trenerem jest Kasperczak dobrze o tym wiem.
Idź trolować na onet.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.04.2012, 16:53
kasperczak dobrym trenerem byl to nie podlega dyskusji wiele mu zawdziecczamy swoje osiagnal jako pilkarz i szkoleniowiec lecz teraz jest juz w wieku emerytalnym i zasluguje na odpoczynek
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.04.2012, 18:11
http://www.malopolskatv.pl/1155-probierz-przed-lks/ - jutro od 11:55 transmisja konferencji Probierza przed ŁKS-em
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.04.2012, 18:49
Titto napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój nie chce, żeby Wisła szła w kierunku Polonii Warszawa Wojciechowskiego i zwalniała co pół sezonu trenera, tak nigdy nie stworzymy solidnego zespołu.
Zaskoczę Cię, ale to Wojciechowski naśladuje Cupiała, a nie na odwrót. Młodsi kibice mogą tego nie pamiętać, ale w dobie internetu nie trudno chyba sprawdzić jaki "przemiał" trenerów mieliśmy za czasów TeleFoniki? Szczególnie zwróć uwagę na okres przed pierwszym przyjściem Kasperczaka oraz między nim a Skorżą. Obaj to jedyni trenerzy zatrudnieni przez Cupiała którzy wytrzymali dłużej niż trzy rundy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.04.2012, 19:13
O tutaj przydatna ściągawka, http://krakow.naszemiasto.pl/galeria...a-duze-zdjecie przyznam szczerze, że sam zacząłem się interesować Wisła kiedy za Smudy grała w eliminacjach do ligi mistrzów. A kilka miesięcy wcześniej w ogóle zacząłem się interesować piłką. Z tego powodu też zaskoczyło mnie nazwisko Łajzarka na liście.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.04.2012, 22:46
Ajax napisał(a):Wyświetl post

Moze jeszce niech sie nie konczy//Został nam jeszcze tylko jeden rachunek do "uregulowania"

derby
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Coin
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 13.04.2012, 12:09
mimo wszystko nie oceniałbym Probierza po tej rundzie, gdzie gości ani nie przygotował, a do tego prezes mu zasadził motywator w postaci konferencji prasowej, która każdemu 'pracownikowi' daje do myślenia i w głowie siedzi, że za pare miesięcy będzie bezrobotny.

Inna sprawa, że do meczu o PP z Ruchem, graliśmy chyba najtragiczniejszy okres w tym sezonie z totalną nieumiejętnością skonstruowania czegokolwiek w ofensywie.

Pomysł z Kasperczakiem nieźle mnie rozśmieszył, czy ten gość tu nie był już 2 razy? I że niby Probierz nie ma z czego czerpać? A z czego miał czerpać Moskal i wszyscy inni młodzi trenerzy? Dziwne myślenie doprawdy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.04.2012, 20:30
Probierz napisał(a):
Przed meczem z ŁKS-em trener Michał Probierz ma nadzieję na większą frekwencję na stadionie niż w ostatnim meczu z Ruchem. - Może gdyby kibiców było więcej, to pociągnęli by nas do zwycięstwa. Chcemy wygrać wszystko do końca. Z Wisłą się jest na dobre i na złe. Zdaję sobie sprawę, że kibic chce wygrywania i mam nadzieję, że zobaczy zwycięską Wisłę - zapewnia szkoleniowiec.
Mam tylko jedno pytanie: co daje Probierzowi prawo do takich wypowiedzi? Rozumiem gdyby coś takiego powiedział Kulawik albo Moskal (którego potraktowano jak śmiecia żeby móc zatrudnić naszego obecnego krasomówce), ale on?

Oficjalnie od teraz Probierz jest dla mnie żałosną szmatą. Do tej chwili nic do niego nie miałem - ot, marny ligowy trenerzyna zatrudniony żeby "czynić cuda". Pamiętam masę jemu podobnych którzy przewinęli się przez Wisłę. W tym momencie jednak przegiął.
Koleś który w swojej krótkiej karierze trenerskiej zdążył obskoczyć oba Łódzkie kluby (choć podobnież związany był tylko z jednym) daje wykład o wierności.

Brak słów.

Żeby była jasność: nie chodzi o to że nie ma racji. Ale słysząc takie słowa padające z ust akurat jego aż ciśnie się na ust cytat z Patryka Małeckiego...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.04.2012 o godz. 20:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.04.2012, 20:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko jedno pytanie: co daje Probierzowi prawo do takich wypowiedzi? Rozumiem gdyby coś takiego powiedział Kulawik albo Moskal (którego potraktowano jak śmiecia żeby móc zatrudnić naszego obecnego krasomówce), ale on?

Oficjalnie od tej chwili Probierz jest dla mnie żałosną szmatą. Do tej chwili nic do niego nie miałem - ot, marny ligowy trenerzyna zatrudniony żeby "czynić cuda". Pamiętam masę jemu podobnych którzy przewinęli się przez Wisłę. W tym momencie jednak przegiął.
Koleś który w swojej krótkiej karierze trenerskiej zdążył obskoczyć oba Łódzkie kluby (choć podobnież związany był tylko z jednym) daje wykład o wierności.

Brak słów.

Żeby była jasność: nie chodzi o to że nie ma racji. Ale słysząc takie słowa padające z ust akurat jego aż ciśnie się na ust cytat z Patryka Małeckiego...
Oj nie przesadzaj, teraz jest trenerem Wisły i chciałby zachęcić jakoś kibiców do przyjścia na mecz, to że mu się nie układa to trochę wina grajków.
A tak z zupełnie innej beczki w Wiśle jak i Legii pracował kiedyś człowiek który nosił sygnet Polonii Warszawa, to dopiero była osobowość. Powinniśmy się cieszyć, że nie znaleźli trenera mówiącego takie rzeczy który chodziłby z sygnetem Craxy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów