|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Gdzie twoje berło berło i korona gdzie twoje mistrzostwo Legio ... - rok temu śpiewaliśmy to na Rynku, w tym roku tego nie będzie. Uważam, że Wisła zajmie 4 miejsce w lidze. Jak pokonamy Ruch w PP to mamy Puchary myślę że Legia już odpuści. Po wczorajszym meczu cieszę się, że Wisła nie straciła bramki bo byłby bo koszmar pisząc delikatnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wczorajszy mecz z Legia, a raczej jego rezultat to istny dramat. Ci zawodnicy którzy biegali w czerwonych koszulkach zagrali jak frajerzy.
Z takiego rezultatu patrząc z przebiegu meczu można by się cieszyć jak byśmy grali 11 na 9 z Barceloną, Realem czy Milanem i ich zamkneli na własnej połowie i cisneli, ale nie w sytuacji gdy graja ze sobą drużyny na takim samym poziomie. Grając przez 15min 11 na 9 powinnością było władowanie Legi 2-3 bramek, a jednej to absolutne minimum! A tu co? Po meczu Garguła wychodzi i mówi, że brakło im szczęścia nosz kur.. nie wiem czy tego chłopa na ziemie trzeba postawić czy co, ale nie dość, że gra jak ostatnia piz.da i na alibi wespół z Jovanoviciem to jeszcze takie bzdury wygaduje. Melikson dramat, patrzeć się na niego nie da. Ciągle kiwa z czego nic nie wynika, jak gramy w przewadze 11 na 9 zamiast się wystawić i zrobić przewagę z przodu i czekać na podanie od obrońców których było 4 ten się wraca po piłkę żeby dostać ją od Czekaja czy Chaveza na metr. Ja nie wiem czy on jest idiotą czy taka sytuacja wynika z tego, że Probierz powiedział zawodnikom 'grajcie na Maora'. A może Melikson jest tak głupi i myśli, że jest wielką gwiazdą drużyny i ligi i od niego się każda akcja ma zaczynać i na nim kończyć. Nie zawiódł mnie Czarek, który jest absolutnym liderem tej drużyny i zawsze walczy o każda piłkę, Cwetan który się stara ale nie zawsze wychodzi, Czekaj i Chavez którzy czyścili wszystko bezbłędnie, Pareiko wiadomo.Poza tym Brud się nieźle zaprezentował. Reszta to dramat! Iliev stacjonarny satelita, Biton już chyba myśli gdzie będzie grał za 2 miesiące. Nie mieści mi się w głowie jak tak można! Powód: lierówki ;)
Ostatnio edytowane przez Przemas : 31.03.2012 o godz. 14:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pozdrowienia dla osoby która "pożyczyła sobie obudowę z lusterka mojego auta na parkingu przed trybuną C.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Szkoda że to już nie był ostatni mecz sezonu. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Tylko widzisz, od tamtego czasu graliśmy ze sobą 3 razy, minął ponad rok i sytuacja jest już zupełnie inna. Nie chcesz tego przyjmować do wiadomości - Twój problem. Ja się mogę tylko powtórzyć, że widziałem sporo meczów Wisła - Legia i takiej bryndzy ze strony Wisły nie widziałem od 15 lat. I najlepsze dla mnie - Wy nawet nie macie widoków na pozytywne zmiany. P.S. Pablo - a Tobie odpiszę w formie wiadomości prywatnej. Szczerze mówiąc Miłoszowi też chciałem, ale.... on nie ma takiej opcji (nie wiem o co cho). ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
lol, jak można mieć jakiekolwiek pretensje do Meliksona, pieprzyć głupoty, że mu nie zależy, nie chce itd, trzeba być nieźle potłuczonym
Maor to jedyny piłkarz, który wczoraj potrafił rozegrać piłkę, rzucić prostopadłą, wygrać pojedynek... @022 - chłopie, ja rozumiem, że podniecasz się tym liderem, w końcu takie coś zdarza się raz na kilka lat, ale trochę odpływasz - Wisła słaba, każdy się z tym zgodzi, ale Legia niewiele lepsza.
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 31.03.2012 o godz. 15:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ładny mecz na trybunach. Na boisku podobała mi się gra Małeckiego, częściowo Meliksona (ładne akcje robił, ale było też tak, że grał do dupy). Wilk jak zawsze walecznie, nie odkłada nogi. Patrząc na fakt, że nie straciliśmy bramki to obrońców nie trzeba krytykować. No z wyjątkiem tam jednej sytuacji, w której się pogubili.
Ależ kurde, było potwornie nudno, może oczekiwania były zbyt wielkie? |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mecz mnie niczym, ale to niczym nie zaskoczył. Co do zdobyczy punktowej powinniśmy być zadowoleni, styl gry nie obnażył niczego nowego. Brak jakiegokolwiek pomysłu i zgrania, drużyna zapomniała jak to jest stwarzać zagrożenie pod bramką rywala. Wisła zmierza w nieznane, zarówno na poziomie sportowym jak i organizacyjnym. Idą czasy podobne do tych, w których naszą drużynę trenowali tacy "wizjonerzy" jak Okuka czy Liczka, jakoś mniej mnie ostatnio obchodzi to co dzieje się dookoła klubu.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez vilgefortis : 31.03.2012 o godz. 15:36.
![]()
WPR
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
swoją drogą Probierz ma pecha do granią z Legią w 9 . Swego czasu w Jagielloni miał podobny scenariusz spotkania z nimi , z tym że wtedy Jaga zaciekle atakowała ostrzeliwując bramkę Legionistów z każdej pozycji . Jeśli mam być szczery , to ktokolwiek by nie był w tym momencie trenerem Wisły , nie ugrałby wiecej niz Probierz . Wisłę Moskala różni w zasadzie tylko to ze wtedy zawodnicy mieli jeszcze w głowie szansę na obronę tytułu , a dzisiaj juz gołym okiem widać , że wynik rywalizacji po nich spływa ( większości ) . Jedyna szansa to PP i właściwie jestem przekonany ze Wisła zagra tam zdecydowanie lepiej . Bardziej mnie nawet zaskoczyła Legia w tym meczu , bo u nich nie powinno byc najmniejszego kryzysu , chyba ze poszczególi zawodnicy nie mogą unieść presji faworyta rozgrywek . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wlasnie chodzi o to podejscie do WIsly. Brozki ,Glowa ,Baszczu,Kuba nie dopuscili by zeby Wisla tak podchodzila do meczow.Mentalnie Dzis patrze na to "opier**dalanie" Pawła Brozka i machanie rekami na Kirma z innej strony.Kirmowi to sie nalezalo. No coz trzeba jeszce wytrzycmac z tymi zawodnikami troche,przed derbami "porozmawiac" ,bo to ostatni akt ktory maja tu jeszce do zrobienia.A potem wypad. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Panowie. my mamy strzelonych 22 bramki! rozumiecie to?! 22 bramki. mniej od nas ma tylko craxa,łksa i lechia. nie no, nie ma co. w doborowym towarzystwie się obracamy. mało tego. w meczu stwarzamy z reguły 2-3 sytuacje które czasem nie są nawet stuprocentowe. gramy największą masakrę ever. z valerengą i azerami przynajmniej sytuacje były. teraz nie ma nic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
W związku z powyższym powodów do zachwytów nad grą waszej ekipy nie widzę. Martw się raczej Ruchem Chorzów bo juz 1 punkt straty mają. Co do przyszłości Wisły to „nie chcę Cie martwić”, ale Cupiał potrafi zaskakiwać, a że jest ambitny to czuje że w kolejnych latach znowu będziecie oglądać nasze plecy. A Wisła, cóż ma kryzys, ale zawodnicy co zdobyli MP2011 nie zapomnieli jak sie gra, więc po letnim przesileniu , może być … różnie, więc i dobrze, a czy wasza przyszłość jest taka różowiutka, oj, oj bo wychodzi z Ciebie fanatyk, Ja tam swoje wiem i wiem np. to że w W-wie balon łatwo nadmuchać jak nigdzie indziej, ale jedno niepowodzenie i ...pozamiatane, wy tam klimatu nie macie do trwałego sukcesu, presja mediów i te rzeczy i nie powiem żeby mnie to martwiło. Co do priva, hmm no już wiesz czemu tak a nie inaczej, ot w realnym świecie mam swoich przyjaciół a i w netcie dobieram ich b. ostrożnie , anonimowość i święty spokój, czego i Tobie życzę i nie martw się Legia tez zacznie przegrywać, bo ...tak już ma, a poważnie mówiąc to Realu czy Barcelony u nas nie widzę (znaczy takiej przepaści i dominacji kogokolwiek u nas), drugi sezon znowu wyrównany jest, w poprzednim jednak Wisła był MP na 3 kolejki przed końcem, a teraz może się wszystko rozstrzygać w ostatniej kolejce. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
jak zycie pokazuje, w przeciągu kilku ostatnich sezonów co roku szlifujemy twierdzenie "zamienił stryjek siekierke na kijek" ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bo to nie jest tak, że Polacy są c**wi, a obcokrajowcy zaje**ści, czy też na odwrót. Są solidni Polacy jak i solidni obcokrajowcy, beznadziejne przypadki też można bez problemu znaleźć wśród jednych i drugich. Tak więc niezmiennie irytują mnie przekrzykiwania "Stawiajmy na Polaków!" czy "Wywalić Polaczków, postawić na cudzoziemców!". Nie, stawiajmy na dobrych piłkarzy...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ale popatrzmy jak wtedy Wisła wyglądała . Przygotowanie . Obozy. 13 piłkarzy. Wręcz masakra. Teraz piłkarze mają o wiele lepiej. Więcej pieniędzy. 11 na 11 znajdowało się na obozie.
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Trzon. Reszte można uzupełnić obcokrajowcami a nie odwrotnie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zenada dawno takiej kichy niewidziałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Niekoniecznie. Ważne aby kilku Polaków było w składzie na kluczowych pozycjach (bo tożsamośc i duch drużyny), ale "trzon" nie musi być w całości polski, bynajmniej.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.03.2012 o godz. 19:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
oczywiście ze niekoniecznie miłoszu
Ja tylko powielam to co usłyszałem wczoraj w wywiadzie z Carlo Ancelottim nt. Psg, gdzie powiedział ze trzon musi byc francuski .Tak samo w Chelsea angielski a Milan włoski. No ale co taki trener może wiedzieć... Na pytania odpowiadał po francusku i angielsku....przy czym w tej Francji to on jest pierwszy raz w życiu E: murray : a może po włosku ? napewno po francusku, zreszta ten wywiad był w C+ na dniach w programie dot. zagranicznych lig.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 31.03.2012 o godz. 19:44.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
A nie po włosku jeszcze? Z resztą nieważne.
Z perspektywy trenera oczywiście trzon polski jest po prostu łatwiejszy w prowadzeniu. Łatwiej o dotarcie do zawodników, o zrozumienie przez nich stawki, specyfiki klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Podsumowaniem "gry" Wisły była sytuacja pod koniec meczu. Rzut wolny.Prawie cały zespół w polu karnym Legii. Do piłki podbiega magiczny Garguła i ...................... jak to ma w zwyczaju trafia w stojącego wysuniętego pierwszego obrońcę Legii. Kolejny mecz w którym nie potrafi dokopać piłki w pole karne. Nie wiem dlaczego pozwala mu się je wykonywać skoro nie ma sił by w ogóle wrzucić piłkę , bo już nie oczekuję nawet by celnie zagrał. Gość gra taką plażówkę, że nie wiem jak można go wystawiać w jakimkolwiek meczu, nie mówiąc już o meczach prestiżowych. Zobaczymy co wywinie w derbach.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ja napisze tak. Pochodze z Brzeska i od 20-stu paru lat kibicuje i Okocimskiemu i Wiśle. Pamiętam czasy jak obie drużyny grały w II lidze i musze powiedzieć że wtedy te mecze podobaly mi sie bardziej niz ten wczorajszy z Legią. Naprawde nie wiem jak można dostawac tyle pieniedzy za taką padake (mowa o piłkarzach). Podobno nie ma młodych dobrych zawodników w Polsce...........czyżby? Właśnie wspomniany wcześniej Okocimski ma w swoim składzie samych Polaków gdzie srednia wieku pilkarzy z pierwszej jedenastki wynosci 24/25 lat. Chłopaki rwą trawe aż miło patrzeć. W 19 kolejkach stracili 6 bramek. Jako jedyna drużyna w Polsce, nie przegrała w lidze ani jednego spotkania. Dlatego ja pytam......... Dlaczego do k...y nędzy nasi wspaniali scouci nie ruszą zadów i nie przejadą się 60 km na mecz Okocimskiego. Jak oni szukają tych talentów? na youtube? tutaj link pokazujący tabele II ligi wschodniej i pozycje (ponoć ma byc rekord
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
![]()
2.) mam gdzieś zdanie jakichś dziennikarzyn 3.) mam własną opinię na ten temat nie każde słowo wypowiedziane w tv jest prawdą objawioną przemyśl... |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zaktualizowana tabelka z ostatnich 8 kolejek dla tych co noszą różowe okulary:
13. Wisła Kraków 8 7 1 4 3 6-7 14. Lechia Gdańsk 8 7 1 4 3 8-10 15. Łódzki KS 8 6 1 3 4 5-10 16. Cracovia 8 4 0 4 4 5-14 Tabela za okres: 7 grudnia 2011 - 30 czerwca 2012 Doszedł nas ŁKS na 1 pkt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Generalnie privy twoje traktuje z dużym dystanem i bardziej w kontekscie żartu, dlatego nie za bardzo spinam się nawet tym, że mnie obrażasz .Powiem ci tylko tyle, dalej żyj w swoim świecie hipokryto ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
nie karmic warwsiawskich troli !!!!!! Odpowiadajac i klocac sie z nimi znizacie sie do ich poziomu !!!!!!! Olac i zignorowac ich wpisy !!!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||