The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2011, 18:43
Poleci ktos jakis tani nowy smartfon, tak do 450zl, wazny duzy ekran, wifi, aparat z autofocusem, reszta mnie zupelnie nie interesuje.... Nie piszcie X8, bo juz 2 mam w rodzinie
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.12.2011, 20:09
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś wie czy w ogóle da sie zablokować internet z sieci, tak żeby, podczas braku dostępu do wifi. Chodzi mi o telef Sony Ericson W 995
Menu -> Ustawienia -> Łączność -> Ustawienia internetowe -> Łącz używając -> [Opcje -> Utwórz Nowe] ->(jeżeli masz do wyboru to Transmisja danych PS) -> nazwa obojętna, jaką chcesz ; APN daj np. cztery zera (0000). Zapisz tą konfiguracje, włącz i już nie powinien działać internet przez sieć.

StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Poleci ktos jakis tani nowy smartfon, tak do 450zl, wazny duzy ekran, wifi, aparat z autofocusem, reszta mnie zupelnie nie interesuje.... Nie piszcie X8, bo juz 2 mam w rodzinie
A co złego jest w X8? Jeżeli chodzi o Androida to raczej nic innego nie znajdziesz - no, chyba, że ZTE Blade tyle nowy kosztuje, ale nie jestem pewien. Ewentualnie jeszcze Huawei U8500 (ten co reklamowali/reklamują do testów w Play), ale to jest taki syf, że nie warto - procesor ma taki jak muląca na Androidzie 1.6 G1, a ten U8500 pracuje na Froyo.
Na Windows Phone/Windows Phone Mango w tej cenie nic nie znajdziesz.
Zostaje Symbian, ale wątpie, że znajdziesz jakiegoś spełniającego Twoje wymagania.

Reasumując, jeżeli Blade znajdziesz w tej cenie - bierz go. Następnie X8.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.12.2011, 21:23
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Menu -> Ustawienia -> Łączność -> Ustawienia internetowe -> Łącz używając -> [Opcje -> Utwórz Nowe] ->(jeżeli masz do wyboru to Transmisja danych PS) -> nazwa obojętna, jaką chcesz ; APN daj np. cztery zera (0000). Zapisz tą konfiguracje, włącz i już nie powinien działać internet przez sieć..
Gdzie jest to APN?
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.12.2011, 22:49
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Gdzie jest to APN?
Powinno być właśnie tam, gdzie ja napisałem. Tak jest w moim C702, w W995 powinno być tak samo, albo podobnie.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 13.12.2011, 09:47
Korzysta ktos z myPhone jakiegos ? Na dwie karty SIM. Jak to dziala w ogole ? Daje rade, czy gubi zasiegi ?
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 30.12.2011, 14:29
potrzebna pilna POMOC
sprawa wygląda tak. jestem w Orange 3 lata, normalnym klientem na kartę (kupiony zwykły starter z numerem) i teraz zepsuł mi się telefon, nie chodzi na amen. więc pilnie potrzebuje telefonu. i teraz takie pytania:
1) czy w związku z tym, że 3 lata jestem w sieci (ale nie abonament ani nie mixy) mam szansę na jakieś korzystne oferty telefonów, tak poprostu? lub jeśli nie poprostu, to w jakimś mixie (żeby stale doładowywać, bo i tak to robię)?
2) czy bardziej się mi będzie opłacać kupno telefonu w sklepie/allegro, nie w Orange?
3) najważniejsze - jakie telefony polecacie tak powiedzmy do 300-400(maks.)zł - nie smartfony, ale żeby były też porządne - jakiś aparat min. 3mpx, wyświetlacz 320x240 etc. preferowałbym Nokię, ostatecznie jakieś Samsungi albo SE.

bardzo proszę o rady.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.12.2011, 15:51
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
potrzebna pilna POMOC
sprawa wygląda tak. jestem w Orange 3 lata, normalnym klientem na kartę (kupiony zwykły starter z numerem) i teraz zepsuł mi się telefon, nie chodzi na amen. więc pilnie potrzebuje telefonu. i teraz takie pytania:
1) czy w związku z tym, że 3 lata jestem w sieci (ale nie abonament ani nie mixy) mam szansę na jakieś korzystne oferty telefonów, tak poprostu? lub jeśli nie poprostu, to w jakimś mixie (żeby stale doładowywać, bo i tak to robię)?
2) czy bardziej się mi będzie opłacać kupno telefonu w sklepie/allegro, nie w Orange?
3) najważniejsze - jakie telefony polecacie tak powiedzmy do 300-400(maks.)zł - nie smartfony, ale żeby były też porządne - jakiś aparat min. 3mpx, wyświetlacz 320x240 etc. preferowałbym Nokię, ostatecznie jakieś Samsungi albo SE.

bardzo proszę o rady.
1) Jeśli miałem tylko kupowane karty co jakiś czas to raczej niczego specjalnego nei dostaniesz. Jeśli chcesz zobaczyć oferty to wejdz na strone orange i zobacz co proponują i w jakim abonamencie/mixie/taryfach jaki telefon w jakiej cenie dostaniesz. Ja mam bardzo podobną sytuacje z Erą (teraz T-mobile), jak zobaczyłęm co mi zaproponowali po 6 latach współpracy to czekam do marca, żeby podpisać umowe z Play. Swoją drogą wie ktoś na czym polega przeniesienie numeru w trakcie abonamentu?
Zobacz propozycje play, bo chyba rządzą na rynku ostatnio.

2)JEśli doładowujesz co miesiąć to weź sobie abonament albo jakas umowe. Za doladowania na 2 lata co miesiąc np. za 20zł będziesz miła pewnei z 200zł zniżki na telefon.

3) Ja polecam Nokie 6303 Classic. Zajebisty telefon, 2 lata go mam, wytrzymuje teraz do 7 dni przy małym używaniu i 4-5 dni przy rozmawianiu po 20min dziennie i wysiłaniu kilkunastu smsów na dzień. Raz wytrzymał 2 dni jak słuchałem z 10h muzyki i z 10h grałem. Aparat 3,2mpix, świetna bateria, dopiero teraz po 2 latach jest pierwszy problem, dosłownie wczoraj jak podłączyłem do komputera to nie odczytał. Ale miał prawo się zepsuć, bo tyle razy już nim rzucałem, tyle razy mi spadał, że dziwie się że w ogole jeszcze działa.
Odpowiedz cytując
waspinator
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 30.12.2011, 16:27
1. Nie podpowiem ale bym nie liczył na cos "super ekstra"
2. Ale "czy to ma sens" ja np w play na karte mam teraz darmowe rozmowy i sms-y w sieci, a z doładowania 30pln 25 wydaje na pakiet 1gb... w zadnym abonamencie (za podobna kwote) u zadnego operatora takiego czegos nie dostałem - dlatego w słuchawke zaopatrzylem sie "na wlasna reke"
3. z "nowszych" ("smartphono-podobnych")to chyba tylko galaxy 551 za te pieniądze
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 30.12.2011, 18:28
dzięki bardzo panowie za odpowiedzi, jakby ktoś jeszcze miał jakieś pomysły/rady, to pisać.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.12.2011, 18:28
Przymierzam się do kupienia telefonu - na oku mam trzy modele:
Samsung GT-S5830 Ace
Sony Ericsson xperia neo (v)
HTC Wildfire S
Mógłby ktoś ogarnięty w tym temacie powiedzieć jaki wybór byłby najlepszy.
Który z wyżej wymienionych ma dużą ilość aplikacji, bajerów itp., bo nie ukrywam, że na tym też mi zależy, ma w miarę wytrzymałą baterię, jest wygodny w obsłudze, dobrze odtwarza muzykę. Wielkie dzięki :]
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.12.2011, 18:32
http://androida.info/samsung-galaxy-s2-specyfikacja ogarniety sprzet jak wlasciciel jest ogarniety
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.12.2011, 18:43
Ja mam ponad 2 tygodnie ZTE Blade 2, zwany również RedBull Mobile One. Niby chińszczyzna, ale 5mpix aparat, ekran dotykowy z multitouchem 3,5 cala, Android 2.3, wifi, GPS.... kupilem nowke za 300zl, teraz ida po ~400zł na alledrogo, narazie telefon super....
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 31.12.2011, 18:48
Glazik napisał(a):Wyświetl post
http://androida.info/samsung-galaxy-s2-specyfikacja ogarniety sprzet jak wlasciciel jest ogarniety
Nie wiem, czy to było do mnie, w każdym razie telefon może i dobry, ale cenowo mi nie odpowiada
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.12.2011, 19:42
Mam Motorole Defy i jest rewelacyjna, wszystko co potrzebuję śmiga szybko, raz się zawiesiła ale wróciła. Ja swojego mogę polecić, cena 890 zł w Euro, jest też ulepszona wersja Defy + ok 1100 zł na allego.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 31.12.2011, 23:13
Titto napisał(a):Wyświetl post
Przymierzam się do kupienia telefonu - na oku mam trzy modele:
Samsung GT-S5830 Ace
Sony Ericsson xperia neo (v)
HTC Wildfire S
Mógłby ktoś ogarnięty w tym temacie powiedzieć jaki wybór byłby najlepszy.
Który z wyżej wymienionych ma dużą ilość aplikacji, bajerów itp., bo nie ukrywam, że na tym też mi zależy, ma w miarę wytrzymałą baterię, jest wygodny w obsłudze, dobrze odtwarza muzykę. Wielkie dzięki :]
Jeżeli chodzi o aplikacje, to wszystkie śmigają na Androidzie, więc w zasadzie mają dokładnie taką samą liczbę aplikacji. Sprzętowo najlepszy jest chyba Sony Ericsson, a już na pewno ma najlepszy wyświetlacz. Wygoda obsługi to już kwestia całkowicie subiektywna, bo jedni uwielbiają Sense HTC, inni Touchwiz Samsunga, a jeszcze innym może najbardziej odpowiadać wygląd Androida w SE. Na temat muzyki się nie wypowiem, bo nie słuchałem na żadnym, a jeżeli chodzi o baterię no to cóż. Jeżeli będziesz używał jak zwykłego telefonu, to będzie względnie wytrzymała w każdym, natomiast używając jak smartphone'a (czyli stałe połączenie z internetem, synchronizacja poczty itp), to w każdym rozładujesz baterię w dzień bez większego problemu. Taki już urok smartphone'ów.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 01.01.2012, 03:29
Dzięki bardzo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.01.2012, 13:47
ja uderzyłem w neo V i na razie jestem zadowolony.

chociaz w sumie nie wiem czego oczekiwałem, iphone to nie jest, ale tragedii nie ma
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.01.2012, 15:39
ma ktos jakies doswiadczenia z samsungami solid ?

i ktory z nich polecacie bo sa bodajze 3
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.01.2012, 22:15
Ma ktoś na forum BlackBerry Gemini 8520?

Przymierzam się do kupna. Warto? Zależy mi na wi-fi, otwieraniu dokumentów office i dobrej jakości muzyki i filmów.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.01.2012, 13:21
Jak jest z działaniem aplikacji na Xperia X10 mini Pro? Czy duża część nie chce działać/źle skaluje się do rozdzielczości 240 x 320 pix? Waham się pomiędzy nim, a X8. Za tym drugim przemawia większy ekran, za X10 mniejsze gabaryty no i fizyczna klawiatura QWERTY. Bardziej skłaniam się ku X10 ale obawiam się dostępności oprogramowania ze względu na rozdzielczość ekranu. Jakieś porady?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 22.01.2012, 13:24
Aplikacje działaja sprawnie ale niestety SE x10mini pro ma jedna wade... mały wyświetlacz co na dzisiejsze czasy strony www i aplikacje jest nie wygodne... ale tel takto niczego sobie bateria spoko trzyma stosunkowo długo. Jesli chcesz porady kup sobie Galxy Ace
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.01.2012, 18:14
Co bardziej polecicie? Blackberry gemini 8520 czy HTC ChaCha?
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 23.01.2012, 22:42
ja bym sie składał ku HTC lepszy aparat 5mln lampa błyskowa ale mniejszy ekran trochę mniejszy przez tą czarną obwódkę na około wyświetlacza. Fajny kształt telefonu lepiej leży w łapie i ma dalej od siebie przyciski co pomaga w pisaniu sms. W BB masz blisko siebie i jeszcze wystające czasami lubią się zsunąć z palca tel jest bardziej "ceglasty". Napisze jak w randce w ciemno... decyzja należy do Ciebie
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 01.02.2012, 20:36
A jakieś opinie nt. Sony Ericsson Live with Walkman ?
Do kupienia w bardzo dobrej cenie, opinie też bardzo dobre, ale nie wiem do końca jak się sprawuje ekran, bo jest stosunkowo mały? Jego wymiary przeszkadzaj w normalnym użytkowaniu telefonu?
Odpowiedz cytując
Puchatek
Member

Od: 12.2011

Stary 02.02.2012, 11:10
Mistel napisał(a):Wyświetl post
Co bardziej polecicie? Blackberry gemini 8520 czy HTC ChaCha?
Ten HTC to shit. Bateria słaba, klawiatura niewygodna i jeszcze dziurawy i brzydki android. Moja kobita go miała jakiś czas temu i wymieniła na inny bez androida.
W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 02.02.2012, 11:36
Puchatek napisał(a):Wyświetl post
Ten HTC to shit. Bateria słaba, klawiatura niewygodna i jeszcze dziurawy i brzydki android. Moja kobita go miała jakiś czas temu i wymieniła na inny bez androida.
Mozna wiedziec na co ?

Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.02.2012, 15:36
To ja poprosze kogoś ogarniętego w temacie o ułożenie tych telefonów od najlepszego z jakimś małym uzasadnieniem (z góry dzięki)...
1) Sony Ericsson XPERIA X10
2) Sony Ericsson XPERIA Arc
3) Samsung Galaxy S
4) Samsung Galaxy S+
5) HTC HD2
6) HTC HD7
7) HTC Desire HD
8) HTC Sensation
9) Motorola Milestone
10) Motorola Defy
11) LG Swift P970
12) LG Swift P920
13) LG Swift 2x
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 08.02.2012, 01:28
Faitmen napisał(a):Wyświetl post
To ja poprosze kogoś ogarniętego w temacie o ułożenie tych telefonów od najlepszego z jakimś małym uzasadnieniem (z góry dzięki)...
1) Sony Ericsson XPERIA X10
2) Sony Ericsson XPERIA Arc
3) Samsung Galaxy S
4) Samsung Galaxy S+
5) HTC HD2
6) HTC HD7
7) HTC Desire HD
8) HTC Sensation
9) Motorola Milestone
10) Motorola Defy
11) LG Swift P970
12) LG Swift P920
13) LG Swift 2x
www.android.com.pl obczaj forum co kupic
ja mam samsung galaxy s i z tego zestawienia najlepszy s+ sie nie sugeruj ze + dosyc niszowy model nie ma tak duzego wsparcia, obecnie tel to tylko z androidem.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 23.02.2012, 16:07
Titto napisał(a):Wyświetl post
A jakieś opinie nt. Sony Ericsson Live with Walkman ?
Do kupienia w bardzo dobrej cenie, opinie też bardzo dobre, ale nie wiem do końca jak się sprawuje ekran, bo jest stosunkowo mały? Jego wymiary przeszkadzaj w normalnym użytkowaniu telefonu?
No własnie. Może ktoś się podzielić opiniami na temat tego telefonu ?
Odpowiedz cytując
kamilo941
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 23.02.2012, 16:18
Co do serii SE Walkman, muzyki słucha się na nich IDEALNIE oczywiście do tego są potrzebne jakieś fajne słuchaweczki.
Jedyny błąd który jest bardzo często w SE to szybko psujący się wejście do ładowania.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów