|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=783362 Piątek wieczorem, przeciwnikiem Jagiellonia. Temperatura 10' C. Widzów 10,400. Parafrazując klasyka: pogoda, termin i przeciwnik "nie dopisują" do dopingowania i przychodzenia na mecz. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lech sie niezle zorganizowal z akcja fejsbukowa.
A teraz test dla nas, czy tez zrobimy cos podobnego. Slucham sobie radia w neidziele, pstrykam po stacjach i natrafilem na jakas sportowa audycje w Zetce, ktorej zazwyczaj nie slucham. No ale skoro o sporcie to zobacze co ciekawego powiedza. No i gadaja, o Legii w pucharach, ze nie jest zle itd. Po czym przechodzi gosc do Wisly i wozi sie ze slabo zagrali, ze z czym do ludzi i tak dalej po czym podsumowuje: "No wiec, jak to sie popularnie mowi, Wisła skisła". Normalnie lataloby mi to kolo dupy co tam jakis patalach sobie wygaduje ale po chwili zastanowienia stwierdzilem ze dosyc tego obrazania nas na kazdym kroku przez byle kogo. Slowa padly w audycji "Sportowy Finał Tygodnia", prowadzonej przez Michała Korościela, cz to on powiedzial czy ktos inny tego nie wiem bo gosci bylo dwoch. Pytanie teraz co z tym robimy? Ja bym chetnie rozpetal jakas mala akcje nagonkowa zeby sie gosciu jeden z drugim sekunde nastepnym razem zastanowil jak bedzie chcial publicznie ujawniac swoje fobie i leczyc kompleksy blzuzganiem na innych. Zadnej akcji organizowac nie planuje, bardziej kieruje pytanie pod adresem kogos kto moglby wrzucic niusa na stronke, najlepiej SKWK. Zobaczylibysmy przy okazji nasza sile. I moze w koncu byloby cos co zrobiliby wspolnie kibice z wszystkich trybun...
Ostatnio edytowane przez orzeu : 19.09.2011 o godz. 08:58.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
flamengista jak zwykle trzyma swoj staly poziom
![]() Akcja z FB niestety nic nie dala a wlasciwie chyba jeszcze bardziej poglebila opinie ze nikt juz nawet obiektywnym nie stara sie byc. Choc po C+ spodziewalem sie wiecej. Ale przynajmniej przez pare godzin mieli troche w gaciach jak im oficjalny profil zaspamowalismy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Kilka dni słuchałem tej stacji po czym się zorientowałem, że podczas remontu ktos mi zmienił stację. Tego faktycznie się nie da słuchać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...l?ticaid=1d0d4 ciekawy list kibica Lecha
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kiedyś to musi pier....ąć, bo niedługo będą wlepiać mandaty za ubranie piłkarskiej koszulki. Pytanie, jak temu zaradzić, bo jeśli Rudy i spółka znów wygra wybory, to czeka nas wymarcie ruchu kibicowskiego na stadionach, o ile gniazdowy nie będzie mieć wysoko postawionego ojca.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jeśli was to pocieszy to w wiadomościach sportowych na TVP1 już po raz drugi widziałem podpis "Legła Warszawa" po ich przegranej
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Naprawde centralnie mam w dupie to ze jakis pajac sie po nas wozi, ale do cholery ciezkiej brak reakcji jest przyzwoleniem na takie dzialania i potem jest zdziwienie ze mamy wszedzie czarny pr. Takie dzialania trzeba tepic na kazdym kroku. Wystarczyloby zeby ostra zmasowana akcja przeciw zalosnemu radyjku doprowadzila do sytuacji ze koles dostanie o....... od szefa. Albo musial wycedzic przez zeby przeprosiny. Idealem bylby bojkot Wisly i ban dla radia Zet ale do tego raczej nie dojdzie... ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
usun skrzynke odbiorcza |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Aaa zapomniałem w cudokracji Tuska nie wolno na stadionie wyrażać opinii, bo się idzie do paki. Te dziennikarzyny dostają listę tematów z których sie można nabijać i nie przejmują się niczym. Bydło i tyle. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
sektorówki są zabronione nie wiem czy wiesz
![]() ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
wiele szymu było o tą oprawe dyskopolo i co nic specjalnego a tyle zapowiedzi że 30 tyś. mają że takiej oprawy jeszcze nie było na K6 że piłkarze sie składali i co nic zajebistego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
a czego Ty się po Polonii spodziewałeś ?
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie chce bronić Legii, ale ten transparent w sektorze gości to tez w stylu właśnie takiej Polonii. Na mieście nie widać, a jak jest bezpiecznie to napinka
![]()
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 19.09.2011 o godz. 15:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
O dziwo bardzo dobry wywiad o kibicach w wyborczej.
Tzn redaktor prowadzący jest takim betonem i ćwierćinteligentem , że nawet jakby mu te same prawdy pojawił sam Michnik , to pewnie by go nie skruszyło , ale osoba udzielająca wywiadu tj dr Dominik Antonowicz wypowiada się bardzo celnie. Jeden z ciekawszych fragmentów Co to znaczy ,,supermarketyzacja''? Stadiony były od zawsze elementem kultury ulicznej. Ze wszystkimi tego zaletami , jak spontaniczność , wzmacnianie lokalnych wspólnot , ale też z wadami , jak przyciągnie ulicznej żulerki. Wszystko to razem było jednak autentyczne. Od lat 90 w Europie , a teraz przed Euro 2012 w Polsce stadiony są zawłaszczane przez logikę rynku. Lojalność kibiców wobec klubu ma być zastąpiona przez lojalność konsumenta. Maksymalnie ogranicza się spontaniczność zachowań. Nowy taryfikator kar mówi , że nie możesz wstawać na meczu. ,,Uporczywe stanie'' jest zakazane I dobrze (....a siła argumentu poraziła-dop.ja) - No proszę cię! Pada gol i nie możesz się poderwać ? Kwadrans do końca meczu , twoja drużyna prowadzi jedną bramką , a ty siedzisz i popcorn wcinasz? To co to za kibicowanie? To będzie jak oglądanie meczu przed telewizorem albo filmu w multipleksie po zakupach. Wspólnota kibiców - śpiewająca , robiąca falę , dopingująca drużynę - w galerii handlowej jest zbędna. Przeszkadza . W ogóle zbiorowe przeżywanie emocji stanie się na stadionie supermarkecie podejrzane. Bo konsument idealny to indywidualista. Logika rynku i logika zbiorowego kibicowania są po prostu w kontrze. Rynek chce , żebyś siedział grzecznie z popcornem i za bardzo nie przeżywał. Co złego w siedzeniu na trybunach z popcornem? To nie moja bajka , wolę już zostać w domu. Śpiewy i fala ciebie odstraszają , a mnie wciągają. I powinny być na stadionie sektory dla jednych i dla drugich. A wszystko idzie w tym kierunku , żeby kibiców aktywnych w ogóle wyeliminować. Rosną ceny biletów, w ten sposób części osób mówi się: nie jesteście dobrymi konsumentami , tylko dresiarzami bez kasy, więc was tu nie chcemy. Na trybunach zamiast oprawy choreograficznej , haseł , transparentów przygotowanych przez kibiców mają wisieć bannery reklamowe. Ostatnio podczas meczu Lechii Gdańsk z Górnikiem Zabrze kibice wywiesili napis ,,17 września-IV rozbiór Polski''. Organizatorzy trzy razy wzywali ich przez megafon , żeby go usunęli. A co to przeszkadza? Z kolei kibicom Polonii zakazano zrobienia oprawy nawiązującej do rocznicy Powstania Warszawskiego. Bo w galerii handlowej nie może być żadnych kontrowersyjnych transparentów , historycznych nawiązań , a nie daj już Boże , politycznych. W galerii handlowej mogą wisieć reklamy , a my się mamy kulturalnie między nimi przechadzać. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Także dość rzetelny artykuł i tu uwaga.. w Gościu Niedzielnym, jedyny minus to troszkę nietrafne określenie nas jako kibiców Wisły w stosunku do paktu anty-sprzętowego.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Legionisci w Belchatowie na plocie maja palestynska flage? Czy to tyko zbieg okolicznosci bo barwy maja podobne czy faktycznie jest jakies polityczny podtekst?
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tak, to flaga Palestyny. Jednak czemu u nich wisi - tego Ci nie powiem, bo nie wiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Palestyna chce zostać wolnym krajem,oderwać się od Izraela
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Flaga wisi zapewne dlatego,że chcieli pokazać solidarność z narodem palestyńskim w walce o niepodległość .
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jesli to ma byc okazanie solidardnosci z Palestynczykami to moim zdaniem glupota straszna. Do tego stadion mi nie pasuje na tego typu akcje. To nie ma zadnego zwiazku ani z Legia ani nawet z historia Polski.
Wspieranie tych co sie cieszyli z zamachow na WTC to zenada i wsytd. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Stadion jest równie dobrym miejscem na takie akcje, jak każde inne.
Demokracja, nie? ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Pewnie , lepiej lizać dupę żydom i USA , a na meczach , krzyczeć Maor Melikson ! A ilu ludzi zabiły Stany Zjednoczone i wojska NATO , chociażby w Iraku,Afganistanie czy Serbii ? Widzisz tylko grzechy jednej strony , nie musze mówić że USA jest napędzane przez Izrael , taki mają styl kibicowania i chwała im za to umieją pokazać że im żydzi nie pasują chociaż nie wypisują po ścianach Anty Jude .
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, no ja zabraniac nie mam zamiaru nikomu. Sprawa kibicow Legii, mnie to pasuje po prostu jak swini siodlo. Mam swoje osobiste zapatrywania na temat konfliktu izraelsko-palestynskiego ale to nie temat na to.
![]()
DysoN
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Cytat:
Spotkanie jest zamknięte. Potrwa około 1,5 h. Pan premier ma dostać kompletnie napisaną ustawę o imprezach masowych plus księgę z listą wszystkich wybryków "antykibolskich" zarówno policji jak i innych przypadków. Jest przygotowane oświadczenie a w zasadzie list otwarty,w którym jest poruszona sprawa odpowiedzialności zbiorowej oraz rzekomego tworzenia z kibiców czegoś na wzór ORMO - w kontekście wydatków i nakładów jakie ponosi państwo i podatnik płacące na gigantyczne nieudolne służby. Natomiast są głosy, że Donald sobie poradzi : Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ten cały OZSK dał się wciagnąć sztabowcom Tuska jak dzieci. Tusk poprawi sobie wizerunek, tamci nic nie ugrają, najwyżej obiecanki jak Polacy na Litwie w nieokreslonej bliżej przyszłości. A na końcu jak znam życie nastąpią "niekontrolowane" przecieki do GW i TVN-u jak to Tusk zamiótł kibicami po podłodze i słupeczki pójda w górę przed samymi wyborami. Zresztą to zaproszenie było dokładnie wykalkulowane przez PR-wców aby naiwnych kiboli wciągnąć w pułapkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Z Tuskiem należy rozmawiać jeden jedyny raz - korespondencyjnie - w dniu wyborów oddając głos na kogokolwiek tylko nie na popaprańców. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|