The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2011, 20:16
Kirm powinien odbudowywac sie w ME a nie kaszanic gre w seniorach. Niestety, ilosc srodkowych pomocnikow nie idzie w parze z jakoscią, jesli gra Wilk ktory jest w slabiutkiej formie to w jakiej musza byc Gargula i Jirsak?
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.08.2011, 20:23
Kupcie sobie niektórzy nerwosol,melisę albo wychlajcie po pół litra spirytusu - tak dla zdrowia. Można nawet i ekstremalnie - żądać 100% skuteczności w każdym meczu i każdej sekundzie meczu, ale żeby płakać z remisu na trudnym wyjeździe, albo żeby na własnych piłakarzy nawijać od "ciot" czy ""palców" - to trochę nie przystoi kibicom Wisły.
Widać, że potrzebne są jeszcze transfery w tym okienku, bo gramy w pucharach do grudnia przynajmniej i to transfery wyłącznie piłkarzy robiących różnicę na boisku, gdyż przeciętnie solidnych już mamy i oni troszeczkę nie wpisują się w koncepcję zwycięskiej Wisły tak w pucharach, jak i w lidze. Nadużyciem jest uważać, że mamy 2 równorzędne 11. Mam nadzieję, że Valckx to rozumie i nie zważając na medialne zagłaskiwania, dokona jeszcze niezbęnych wzmocnień do walki na 3 frontach oraz zweryfikuje przydatność najbardziej nierokujacych piłkarzy, przynajmniej w tym sezonie.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.08.2011, 20:27
Całkiem niezły mecz.Nie chcę tu się znęcać nad Kirmem...ale ....a tak nie można
Trudno, niezły mecz - powinniśmy to wygrać ale i mogliśmy przegrać - kto oglądał uważnie to wie czemu gol dla nas nie powinien zostać uznany

A tak w ogóle to jestem pod coraz większym wrażeniem Staszka.Nie przekonywały mnie tak na papierze te letnie transfery a tu wszystko na to wskazuje że tanim kosztem pozyskaliśmy solidnych grajków i na dziś każdy sprawia dobre wrażenie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.08.2011, 20:31
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Tutaj. Dajcie mu się rozegrać, ludzie...

Bez Kirma mielibyśmy co najwyżej Ligę Europejską, a nie eliminacje LM. Gość zdobył 9 bramek i kilka asyst.

ile mamy jeszcze punktów stracić w lidze "dając mu się rozegrać" ...

Bramki Kirma w zeszłym sezonie

Zagłębie Lubin 0-3 Wisła Kraków do pustaka
Lechia Gdańsk 0-3 Wisła Kraków po świetnym wycofaniu ładny strzał po ziemi
Wisła Kraków 2-0 Jagiellonia Białystok do pustej
Polonia Bytom 2-2 Wisła Kraków rzut wolny
Wisła Kraków 2-0 Widzew Łódź karny na raty
Wisła Kraków 1-0 Zagłębie Lubin bardzo dobry strzał z 14 metrów
Wisła Kraków 3-1 Ruch Chorzów wykonczenie dobrej wrzutki Patryka z 3 metrów do pustej
Wisła Kraków 5-2 Lechia Gdańsk łądne wykończenie sytuacji sam na sam oraz bardzo ładny strzał z
dystansu

w zeszłym sezonie strzelił 9 bramek na 2308 min na boisku co daje bramkę na 256 min gry.

Nie krytykuje go, ale już mnie denerwuje to ciągłe pisanie ile to on nie strzelił.
Tylko że my nie możemy się zadowalać byle czym skoro aspirujemy do gry w Lidze Mistrzów !
Ostatnio edytowane przez yogul : 06.08.2011 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 06.08.2011, 20:35
Kirm co się z Tobą dzieje człowieku? ten gość ostatnimi czasy to jakieś nieporozumienie... mogliśmy wygrać a musimy się zadowolić remisem... brawo Biton!!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 06.08.2011, 20:45
Wystawiac laurek nie ma sensu. Napisze tak:

-Wilk sie nie nadaje do pierwszej 11. On wiecej daje druzynie wchodzac z lawki
-Biton poki co wygrywa rywalizacje z Gienkiem bo strzela bramki. Z Widzewem mial jedna okazje, z Polonia tez jedna i strzelil w sumie dwie bramki. Jest bardziej efektywny niz Bulgar. To cieszy.
-Lewa obrona. Wiemy, ze jest tam dno ale z dwojka zlego chyba wole Paljicia bo ten ma przynajmniej szybkosc, choc boiskowa inteligencja nie grzeszy.
-Kirm. Nie bede sie pastwil ale nie dziwota, ze stracil miejsce w 11. Ma taka okazje i jebie w poprzeczke!
-Malecki. Znow bylo dzis holowanie i glowa w dol. I nie mial hamulcow by zbluzgac jednego z naszych:/ Nienawidze tego jego buractwa.

Mecz w naszym wykonaniu lepszy niz przed tygodniem choc wciaz bylo duzo mankamentow. Pierwsza polowa bardzo slaba, druga lepsza, bylo kilka niezlych akcji jednak i tak wg mnie zagralismy duzo poznizej oczekiwan. Ale jest tu wlasnie pozytyw. Mimo takiej gry o maly wlos a bysmy wygrali z "mocarstwowa Polonia". Przy troche lepszej grze wyniki w lidze przyjda. Mam nadzieje, ze z Zaglebiem zwyciestwo po dobrej grze.
Ostatnio edytowane przez River : 06.08.2011 o godz. 20:47.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 06.08.2011, 20:48
yogul napisał(a):Wyświetl post

Wisła Kraków 1-0 Zagłębie Lubin bardzo dobry strzał z 14 metrów
Wisła Kraków 3-1 Ruch Chorzów wykonczenie dobrej wrzutki Patryka z 3 metrów do pustej
Wisła Kraków 5-2 Lechia Gdańsk łądne wykończenie sytuacji sam na sam oraz bardzo ładny strzał z
dystansu

w zeszłym sezonie strzelił 9 bramek na 2308 min na boisku co daje bramkę na 256 min gry.

Nie krytykuje go, ale już mnie denerwuje to ciągłe pisanie ile to on nie strzelił.
Tylko że my nie możemy się zadowalać byle czym skoro aspirujemy do gry w Lidze Mistrzów !
Żeby trafić do pustej trzeba się znaleźć we właściwym miejscu, więc nie wiem dlaczego te bramki do pustaka tak deprecjonujesz Dziś w tym całym nieszczęsnym pudle trzeba zauważyć choć jedna optymistyczną rzecz, jak pisałem, że gra Wisły to szarpanie się indywidualności, to tu akurat tym razem było widać, świetnie rozpisaną i zrealizowaną akcję. Pominę już fakt, ża "zapomniałeś" choćby o bramkach z Lechią u siebie oraz asystach w całym sezonie. Owszem nie jest teraz w formie, owszem nie jest to Messi, ale Messi by do Wisły nie przyszedł, więc zachwycając się świetną grą naszych piłkarzy, nie wieszajcie na nich psów, jak im coś nie wyjdzie... bo w końcu oni grają w Wiśle Kraków a nie Barcelonie czy Manchesterze United. A i wielu lepszym graczom zdarza się czasem nie trafić do "pustaka". Więc wylączcie emocje i pamiętajcie, że to TYLKO POLSKA PRZECIĘTNA LIGA I ADEKWATNI DO TEGO GRACZE.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.08.2011, 20:50

dystansu

co ty bredzisz człowieku. Jakie znaczenie ma czy bramka jest do pustaka czy z 40 metrów?!

Bramka z Zagłębiem na 1:0, w 88 minucie. 3 pkt.
Bramka z Ruchem na 1:0.
Bramka z Widzewem na 2:0, uspokaja mecz.
Bramka z Polonią na 1:1, wyrównujemy.
Bramka z Jagą na 1:0
Bramka z Lechią na 2:0.
Bramka z Zagłębiem na 1:0

To są mało ważne bramki? Jak na skrzydłowego to strzelił ich bardzo duzo, i wiele w waznych momentach, wiec nie probuj wciskac takiego kitu na forum i deprecjonować jego statystyk bo mało ludzi moze pamietac te spotkania. Nie mówiac juz o asystach , jak ta na 1:0 z Cracovią w 94 minucie, z Arką na 1:0 w pierwszym meczu sezonu. Karny z Legią . Pewnie znalazłbym tego wiecej.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.08.2011, 20:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przeczuwałem przed meczem że stracimy pierwsi bramke i będziemy gonić wynik . Powinno być 1-2 . Gdyby nie sytuacja Kirma , to remis przyjąłbym z umiarkowanym zadowoleniem . Tak szkoda dwóch punktów . Jednak tak jak pisałem na SB . Wygrywajmy wszystko u siebie , remisujmy wszystko na wyjeździe i jesteśy mistrzem..
60 punktów - moim zdaniem - w tym sezonie nie wystarczy do mistrzostwa...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.08.2011, 20:59
Dla przypomnienia - nie tylko on zmarnował sytuację, chociaż miał najlepszą ze wszystkich.

Punkty traci cały zespół, nie jednostki.

Fuks napisał(a):Wyświetl post
co ty bredzisz człowieku. Jakie znaczenie ma czy bramka jest do pustaka czy z 40 metrów?!

Bramka z Zagłębiem na 1:0, w 88 minucie. 3 pkt.
Bramka z Ruchem na 1:0.
Bramka z Widzewem na 2:0, uspokaja mecz.
Bramka z Polonią na 1:1, wyrównujemy.
Bramka z Jagą na 1:0
Bramka z Lechią na 2:0.
Bramka z Zagłębiem na 1:0

To są mało ważne bramki? Jak na skrzydłowego to strzelił ich bardzo duzo, i wiele w waznych momentach, wiec nie probuj wciskac takiego kitu na forum i deprecjonować jego statystyk bo mało ludzi moze pamietac te spotkania. Nie mówiac juz o asystach , jak ta na 1:0 z Cracovią w 94 minucie, z Arką na 1:0 w pierwszym meczu sezonu. Karny z Legią . Pewnie znalazłbym tego wiecej.
Amen.

krzywy napisał(a):Wyświetl post
Małecki to beznadziejny przypadek... lepiej będzie dla niego i dla Wisły jak odejdzie w siną dal. To przypadek dewiacji bez dobrych rokowań na przyszłość ma zryty czerep.
Bije hipokryzją na 100 kilometrów...
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 06.08.2011, 21:01
Gramy strasznie ociężale, ale to po części można to usprawiedliwić (okres przygotowawczy + mecz w środę z Liteksem).

Gorsza sprawa, że nie ma kompletnie gry bez piłki. Przy wyprowadzaniu piłki wszyscy "przyklejają" się do przeciwnika i nie ma komu grać. Skutkiem tego długie piłki bądź na siłę dogrywają do siebie i jest mnóstwo strat.

Cały czas czekam na styl z meczu z Bełchatowem czy Śląskiem z wiosny. Nie wymagam biegania od bramki do bramki, ale sposób ustawiania się po odbiorze piłki woła o pomstę do nieba...
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.08.2011, 21:03
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Gramy strasznie ociężale, ale to po części można to usprawiedliwić (okres przygotowawczy + mecz w środę z Liteksem).

Gorsza sprawa, że nie ma kompletnie gry bez piłki. Przy wyprowadzaniu piłki wszyscy "przyklejają" się do przeciwnika i nie ma komu grać. Skutkiem tego długie piłki bądź na siłę dogrywają do siebie i jest mnóstwo strat.

Cały czas czekam na styl z meczu z Bełchatowem czy Śląskiem z wiosny. Nie wymagam biegania od bramki do bramki, ale sposób ustawiania się po odbiorze piłki woła o pomstę do nieba...
To raczej przeciwnik przykleja się do Naszych zawodników.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.08.2011, 21:04
Nie ma się co oszukiwać - zgubiliśmy punkty w Łodzi. Tutaj remis to mimo wszystko nie jest zły wynik.

Dla mnie najsłabszy w meczu był Lamey, powolny jak wół. Mam nadzieję że to tylko chwilowe załamanie, bo szybkościowo każdy szybszy piłkarz go ogra.

Krim był drugim z najsłabszych. Dla mnie to pechowy piłkarz. Z Levadią zmarnował kluczową sytuację sam na sam w Sosnowcu a potem wiadomo co było. To tak żartem. Ale snajperem to on nie jest i jeszcze nie jedną setkę zmaści.

Kolejnym najsłabszym był Wilk. Zgubiona piłka na naszej połowie i klops, słabsza gra do przodu.

Cóż walczymy dalej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.08.2011, 21:10
River napisał(a):Wyświetl post
Biton poki co wygrywa rywalizacje z Gienkiem bo strzela bramki. Z Widzewem mial jedna okazje, z Polonia tez jedna i strzelil w sumie dwie bramki. Jest bardziej efektywny niz Bulgar.
Nie zgadzam się.
W pierwszej połowie Biton nie istniał a i w drugiej oprócz bramki nie pokazał nic ..
W ciągu 10 minut gry Genkov m.in. wypracował setkę Kirmowi ... i w ogóle widać że potrafi się " urywać " .. i nie czekać na podanie ..
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.08.2011, 21:11
Wiem, że zostanę zjechany, ale wg mnie punkty gubimy przez złą taktykę naszego trenera. Ja rozumiem, że Robert pracował w Holandii w średniej drużynie, która ciągle musiała się bronić i grać z kontry. Wiem, że Wisła w pucharach musi grać tak samo, ale do cholery na podwórku krajowym to my musimy być panami. Nie może być tak, że my mecz za mecze w polskiej lidze gramy defensywnie. Dzisiaj było to samo przez 60 minut atakowało raptem 4 gości i my liczyliśmy na korzystny wynik. Dopóki nasz trener nie uwierzy, ze my jesteśmy PSV T-Mobile to będzie tak ciągle....
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 06.08.2011, 21:13
forumowe płaczki wyjasnijcie mi jedno, czemu co runde znajdujecie sobie 1-2 piłkarzy na ktorych napierdalacie ?nie ma co robic w zyciu tylko zatruwać je innym? co z tego ze nie trafil? trudno ! zdarza sie, w tamtym sezonie wiele razy nam uratowal dupe, min. Zagłebie. Prawdziiwy kibic stara sie dostrzegac cały czas pozytywy ! wiec powiem jedno . WYPIERDA..Ć!!! nie brakuje druzyn gdzie graja sami wirtuozi futbolu. Tam szukajcie upojenia i fantastycznych 22 piłkarzy
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Fuks napisał(a):Wyświetl post

pokaż mi gdzie konkretnie deprecjonuje jego bramki czy to jak ważne były? skoro odnosisz się do moich słów to odnoś się konkretnie.

napisałem tylko w jakich sytuacjach on te bramki zdobywał.
Nawiązując do tego że Kirm moim zdaniem oprócz kondycji i niezłej techniki użytkowej jest bardzo przeciętnym zawodnikiem

haldir_sgn napisał(a):Wyświetl post
forumowe płaczki wyjasnijcie mi jedno, czemu co runde znajdujecie sobie 1-2 piłkarzy na ktorych napierdalacie ?nie ma co robic w zyciu tylko zatruwać je innym? co z tego ze nie trafil? trudno ! zdarza sie, w tamtym sezonie wiele razy nam uratowal dupe, min. Zagłebie. Prawdziiwy kibic stara sie dostrzegac cały czas pozytywy ! wiec powiem jedno . WYPIERDA..Ć!!! nie brakuje druzyn gdzie graja sami wirtuozi futbolu. Tam szukajcie upojenia i fantastycznych 22 piłkarzy
tu nie chodzi o płakanie tylko konkretne opinie o zawodnikach po meczu, pisze co mi się nie podobało żeby przeczytać opinie innych użytkowników. Mogę się mylić a może ktoś mnie poprze, tak działa forum.

Wiec ty skoro nie masz nic konstruktywnego do dodania w temacie meczowym to sam wypierda.laj i zachowaj troche kultury do użytkowników forum.
Ostatnio edytowane przez yogul : 06.08.2011 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

wp.pl (patron medialny Lecha) znów manipuluje tytułami newsów.

"Biton znów ratuje punkt dla Wisły"

Biton strzelił gola w 94 minucie doliczonego czasu gry czy na ponad 20 minut przed końcem?
Polonia była lepsza w tym meczu?
Polonia przeważała po bramce Bitona i spudłował Kirm z Wisły czy jakiś lolek z Polonii?
Czy Polonia zasłużyła choćby na remis?
Polonia wygrywała 4-0 a Wisła strzeliła w 3 minuty 4 bramki?
.
.

Wiec o jakim ratowaniu ....a mowa? Wydźwięk tego tytułu jest taki że Wisła była bezradna i szczęśliwie zagroziła pod bramką Polonii tylko jeden raz po czym padł gol. Bo kto by tam czytał 3/4 .......enia o niczym. Liczy się to co bije po oczach, czyli tytuł.
Do meczu ponad 20 minut, Wisła bliska zdobycia jeszcze paru bramek a oni o ratowaniu piszą.

A co do reszty Maaskant po bramce zaczyna bronić wyniku. Zdejmuje dwóch gości którzy coś sobą prezentują na Genkowa, który zalicza najgorszy moment w Wiśle i Kirma, który więcej aktorzy niż się przykłada do gry. Przyzwyczaiłem się do tej koncepcji Maaskanta, ale strasznie to denerwujące.
Ostatnio edytowane przez element : 06.08.2011 o godz. 21:21.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.08.2011, 21:25
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że zostanę zjechany, ale wg mnie punkty gubimy przez złą taktykę naszego trenera. Ja rozumiem, że Robert pracował w Holandii w średniej drużynie, która ciągle musiała się bronić i grać z kontry. Wiem, że Wisła w pucharach musi grać tak samo, ale do cholery na podwórku krajowym to my musimy być panami. Nie może być tak, że my mecz za mecze w polskiej lidze gramy defensywnie. Dzisiaj było to samo przez 60 minut atakowało raptem 4 gości i my liczyliśmy na korzystny wynik. Dopóki nasz trener nie uwierzy, ze my jesteśmy PSV T-Mobile to będzie tak ciągle....
Ja cię nie zjadę .. masz rację
Jedyne co może usprawiedliwiać Maskanta to cel nadrzędny czyli awans do LM i po ewentualnym awansie ... granie z lepszymi ..... na tą okoliczność też trzeba taktykę ćwiczyć ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.08.2011, 21:29
Heero napisał(a):Wyświetl post
60 punktów - moim zdaniem - w tym sezonie nie wystarczy do mistrzostwa...
64. Liczmy zwycięstwa z ŁKS i Podbeskidziem na wyjeździe : )
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 06.08.2011, 21:35
Panowie, dajcie sobie na wstrzymanie, co?
Konstruktywna krytyka mile widziana, ale żeby wyzywać własnych piłkarzy?
Nie można inaczej tego ująć, tylko od razu, że ktoś ma czerep zryty?

Póki co problem leży w niestabilności formy naszych piłkarzy. Jeden mecz świetny, nastepny gorszy. Mam nadzieję, że forma się wyrówna z czasem. ogólnie nie jest źle.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.08.2011, 21:39
element napisał(a):Wyświetl post
wp.pl (patron medialny Lecha) znów manipuluje tytułami newsów.

"Biton znów ratuje punkt dla Wisły"

Biton strzelił gola w 94 minucie doliczonego czasu gry czy na ponad 20 minut przed końcem?
Polonia była lepsza w tym meczu?
Polonia przeważała po bramce Bitona i spudłował Kirm z Wisły czy jakiś lolek z Polonii?
Czy Polonia zasłużyła choćby na remis?
Polonia wygrywała 4-0 a Wisła strzeliła w 3 minuty 4 bramki?
Na twsd też manipulacja "Biton znów ratuje remis"

Dziś nawet niezła gra, punktowo mogło być lepiej ale też gorzej, więc nie ma co płakać. Mam nadzieje, że się rozkręcimy, zresztą na wyjazdach w tamtym sezonie punktowaliśmy raczej średnio.
Biton mnie nie przekonuje, ale strzela skurczybyk jeden.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.08.2011, 21:40
kot napisał(a):Wyświetl post
Widać, że potrzebne są jeszcze transfery w tym okienku, bo gramy w pucharach do grudnia przynajmniej i to transfery wyłącznie piłkarzy robiących różnicę na boisku, gdyż przeciętnie solidnych już mamy i oni troszeczkę nie wpisują się w koncepcję zwycięskiej Wisły tak w pucharach, jak i w lidze. Nadużyciem jest uważać, że mamy 2 równorzędne 11. Mam nadzieję, że Valckx to rozumie i nie zważając na medialne zagłaskiwania, dokona jeszcze niezbęnych wzmocnień do walki na 3 frontach oraz zweryfikuje przydatność najbardziej nierokujacych piłkarzy, przynajmniej w tym sezonie.
Dokładnie. Potrzebujemy jeszcze kilku przyzwoitych piłkarzy - jak na razie wszystkie transfery w tym okienku można uznać za sukcesy, są to zawodnicy którzy naprawdę robią różnicę (nawet jeżeli tego nie widać, jak w przypadku Nuneza), ale - potrzebujemy szerszej ławki. Czwartego skrzydłowego, ze dwóch obrońców, bramkarza. Inaczej będzie bieda, bo nie da rady grać tą samą jedenastką we wszystkich meczach.
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Ewentualnie wróć.
Lepiej nie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.08.2011 o godz. 00:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 06.08.2011, 21:49
Pamiętajcie, że to mecze na wyjazdach. U siebie wygramy wszystko i będziemy pierwsi w tabeli.
Do tej pory graliśmy 6 meczy o coś. 2 u siebie i 2 wyjazdy. W tych 4 meczach mamy 4 wygrane i 2 remisy. Nie wiem po co się szarpać?

Wygramy z Zagłębiem u siebie i już jakoś to będzie wyglądało.

Nie mniej potrzebny nam jest jeszcze jeden ofensywny zawodnik (np. Delev lub Buzaglo) oraz lewy porządny obrońca.

Jak na ten moment optymalna jedenastka wygląda tak:
----------------Biton/Genkov (tu trzeba poczekać jeszcze jeden mecz co najmniej)
----Iliev----------Melikson-----------Małecki
------------Nunez------Sobolewski
---Diaz---Chavez--Jaliens---Lamey
-----------------Pareiko

Jak dla mnie cała defensywa oprócz Pareiko jest marna.
Defensywni pomocnicy są zbyt defensywni - mówie głównie o Wilku. Sobolewski zaczął coś lepiej grać. Nunez przynajmniej umie kiwnąć i podać.

Napastnicy obaj są dobrzy, ale jeszcze jakby bez formy.

Kondycyjnie wypadamy bardzo pozytywnie.

Małecki jakby coraz lepiej gra. Mniej dryblingu, więcej myślenia i podań. To cieszy....
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.08.2011, 21:56
Jak dla mnie to trzymanie w jednym momencie i Wilka i Sobola jest bez sensu.
Radek dziś fajnie sobie grał, ale Czarek był bezproduktywny...
Powinien od początku grać Nunez, który jak wszedł to od razu robił różnicę, będą z niego ludzie!
No i brawa dla Bitona, mógł się podobać. Może przy piłce nie był zbyt często, ale przy golu naprawdę się wykazał.
Kirma nie będę komentował i jechał - cóż, zdarza się.

(oczywiście oprócz tego jak zwykle Melikson, Jaliens, Pareiko - klasa, bardzo dobrze Mały, Iliev, Lamey)
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 06.08.2011, 22:00
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to trzymanie w jednym momencie i Wilka i Sobola jest bez sensu.
Radek dziś fajnie sobie grał, ale Czarek był bezproduktywny...
Powinien od początku grać Nunez, który jak wszedł to od razu robił różnicę, będą z niego ludzie!
No i brawa dla Bitona, mógł się podobać. Może przy piłce nie był zbyt często, ale przy golu naprawdę się wykazał.
Kirma nie będę komentował i jechał - cóż, zdarza się.

(oczywiście oprócz tego jak zwykle Melikson, Jaliens, Pareiko - klasa)
Ja też uważam, że na chwilę obecną para Sobol - Nunez daje większe możliwości kreatywnej gry. Wilk jest jakby trochę zagubiony, sprawia wrażenie, jakby miał problem z czytaniem gry. Ambicje chłopak ma, tego nie można mu odmówić, nie mniej Nunez sprawia lepsze wrażenie zarówno w defensywie, jak i ofensywie.

Natomiast co do Małęgo i Ilieva to uważam, że stać ich na więcej. Iliev oprócz asysty mało widoczny, a Mały za dużo niecelnych podań jak na pomocnika.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.08.2011, 22:04
Wilk ma duże problemy z kreowaniem gry, ja wiem że on nie jest stricte od tego ale są sytuacje gdzie jest kompletnie wolny, nic tylko pociągnąć do przodu a on się obraca i gra do najbliższego.Sobol mimo lat ma ten ciąg, nie boi się od czasu do czasu zaatakować i więcej widzi.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2011, 22:12
Sobol jak dla mnie to po tylu latach gry na takim poziomie i stabilności to sobie już na pomnik zasłużył. Uwielbiam jak gra.
Odpowiedz cytując
piotrek_ksk
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 06.08.2011, 22:16
Nie wiem czy zauważyliście, może to jednorazowy wyskok, ale oby nie, Dragan Pajlić dzisiaj b.dobry występ, dobry w obronie, często go widziałem z przodu, no i to przerwanie akcji sam na sam - podobał mi się w tym meczu.
Odpowiedz cytując
bartekj
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 06.08.2011, 22:32
kk666 napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam tą radość, gdy przychodził do nas podstawowy reprezentant Słowenii, choć na początku nikt nie dawał wiary, że wygramy o niego rywalizację. Pamiętam tą dumę, gdy zawodnik, który przesiedział na ławce mecz z Odrą Wodzisław, ściskał dłoń Terry'emu, Gerrardowi i Rooney'owi, grając 3 mecze na mistrzostwach świata i będąc o włos od awansu do kolejnej rundy. Byłem dumny, że chociaż Polska dała dupy w eliminacjach, jest ktoś, kto reprezentuje polską ligę i przypomina o jej istnieniu. Pamiętam tą nadzieję, kiedy po wielu kolejkach spędzonych na ławce, Słoweniec nagle z niej wstał. Efekt - 2 bramki, 2 asysty. Pamiętam, kiedy został najlepszym strzelcem tej drużyny, a w kadrze grał kosztem młodego, czołowego gracza Palermo. Dziś jest ,,ciotą'', ,,marnym piłkarzem'', ,,należy go zesłać do Młodej Ekstraklasy''. Na szczęście tylko według ,,ekspertów'' tego forum. Prawdziwą wartość Kirma i jego rzeczywistą przydatność do drużyny Wisły i narodowej ocenią PRAWDZIWI eksperci - Robert Maaskant i Matjaz Kek. Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi. A temu, który gra, przebiega mnóstwo kilometrów i jest ważną częścią mistrzowskiej drużyny niezależnie od okoliczności należy się szacunek. Można mu bez owijania w bawełnę wytknąć błędy, stwierdzić tragiczną formę czy zganić złe zachowanie, ale wyzywanie tego piłkarza jest (przynajmniej dla mnie) jawnym s...
Spokojne i wywazone slowa - oby wiecej takich na forum, podpisuje sie!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów