The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków
Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Remisem 10 9,43%
Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków 72 67,92%
Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków 20 18,87%
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2011, 14:53
Jak na pierwszy mecz w rundzie rewanżowej zagraliśmy bez zarzutu.

Pareiko w bramce interweniował bardzo pewnie, widać, że partnerzy z defensywy mają do niego zaufanie. Myślę, że w przypadku pozycji bramkarza co najmniej zachowaliśmy jakość, jaką dawał nam Pawełek w poprzedniej rundzie.

Z nowych zawodników zdecydowanie najlepiej zaprezentował się Melikson. Pewnie jest to też zasługa tego, że jak do nas przyszedł to był w Izraelu już w trakcie sezonu. Z meczu na mecz powinien wyglądać jeszcze lepiej, bo będzie lepiej rozumiał się z partnerami z drużyny, choć i w Gdyni wyglądało to całkiem ok. Na pewno ma świetne umiejętności techniczne, nie boi się pojedynków 1 na 1 i nie notuje głupich strat. Jedyne do czego można się przyczepić to stałe fragmenty gry, ale nikt nie jest idealny. Nie mniej, debiut na mocne 4+.

Wilk bardzo dobrze zastąpił Sobolewskiego w środku pomocy, ogólnie ta formacja prezentowała się u nas dobrze. Zarzuty można mieć tylko do Kirma, który spaprał stu procentową sytuację w 1. połowie i Sivakowa, któremu brakuje chyba zgrania z drużyną. Czasem sprawiał wrażenie jakby nie do końca wiedział, co robić na boisku.

Pomeczowa wypowiedź Maaskanta, w której ujawnił, że Genkov przed meczem zgłaszał kłopoty zdrowotne paradoksalnie trochę mnie uspokoiła. Uspokoiła, bo pierwszą połowę zagrał nieźle, a drugą gorzej. Czegoś mi w jego grze brakowało jak na najbardziej wysuniętego zawodnika, który ma strzelać dla nas bramki. Skoro jednak nie grał na 100% swoich umiejętności, a do tego był to jego pierwszy oficjalny mecz to ok, wierzę, że będzie radził sobie coraz lepiej.

Najważniejsze są 3 punkty i to, że wszyscy z Gdyni wrócili bez kontuzji. Można spokojnie szykować się do ogrania Ruchu w piątek.
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Od: 01.2010

Stary 26.02.2011, 15:22
Moje oceny:
Pareiko - Uwazam, ze Wisla zakontraktowala wreszcie dobrego bramkarza. Nie mial bledow wiec wystep OK.
Cikos - Nie bylo tak zle. Asysta, kilka akcji ofensywnych OK.
Chavez - Nie wiem co tu napisac. Ani dobrze ani zle
Jaliens - Pierwszy wystep doswiadczonego Holendra. Wiele spodziewam sie po tym zawodniku ale uwazam, ze jego wystep wczorajszy byl bardzo dobry.
Paljic - Jak dla mnie to to nie jest obronca. Bardziej widzial bym go na pomocy ale Maaskant wie co robi
Wilk - Uwazam, ze bardzo pozytywnie zastapil Sobola w srodku pola.
Sivakow - Nie bylo zle, ale spodziewalem sie wiecej.
Kirm - Mysle, ze jeden z lepszych na boisku. Mial kilka dogodnych szans ale ogolnie bardzo widoczny.
Genkow - Hmm z nim bylo roznie. Kilka razy go widzialem ale nic specialnego. Uwazam, ze powinniscie dac mu jeszcze troche czasu a napewno bedzie lepiej.
Malecki - Mial kilka fajnych zagran ale czasami nie potrzebnie szedl sam i gubil niestety pilke, ale strzelil piekna zwycieska bramke i za to brawa !
Melikson - Udany transfer, bedziecie mieli z niego duzo pozytku !!!!
LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.02.2011, 15:51
Lechista_ napisał(a):Wyświetl post
Moje oceny:

Kirm - Mysle, ze jeden z lepszych na boisku. Mial kilka dogodnych szans ale ogolnie bardzo widoczny.
Genkow - Hmm z nim bylo roznie. Kilka razy go widzialem ale nic specialnego. Uwazam, ze powinniscie dac mu jeszcze troche czasu a napewno bedzie lepiej.
Ja nie rozumiem jak można analizować grę poszczególnych piłkarzy przez pryzmat widoczności na boisku ? Założenia drużyny są zawszę, że Mały to fałszywy napatnik, a Kirm bardziej skrzydłowy, który ma za zadanie dośrodkowywać i stwarzać sytuację. Genkov ma zgrywać, zastawiać itp.

Genkov zagrał poprawnie, za to Kirm fatalnie, a to że nie trafił na bramkę z 10 metrów to jest idealnym podsumowaniem jego gry. Spowalnia grę, nie robi przewagi w ataku, jego dośrodkowania są bezużyteczne, bo gdy drużyna się już ustawi, pokryje kogo trzeba to on wtedy wrzuca z prawej nogi, co jest stanowczo za późno. Gdyby nie pozyskanie Meliksona to muszę powiedzieć trudno byłoby zakończyć ten sezon pomyślnie.
Ja tego w ogóle nie rozumiem jak to jest możliwe, że "Mial kilka dogodnych szans ale ogolnie bardzo widoczny." czyli miał szanse, był widoczny a żadnego celnego strzału nie oddał ?, raz tylko faulowany (przypominam to skrzydłowy!) , przewagi to chyba w ataku w ogóle nie zrobił ... celnego dośrodkowania z gry też za bardzo nie widziałem.
Jedyny plus to to dośrodkowanie z rzutu wolnego gdzie Mały strzelił prawie brame
Nie chcę sprawdzać ile razy Błaszczykowski, Kosa, Uche byli faulowany podczas meczów w Wiśle, ale w ciągu 90 minut mając często piłkę przy nodze to trzeba być chociaż jak na skrzydłowego przystało z 4-5 razy faulowanym.

Jeszcze wspomnę, iż nie mamy bocznych obrońcy, bo Cikos i Paljic grają zbyt słabo, Cikos coś próbował ale nie za bardzo mu to wychodziło. Za to Pereiko zaskoczył mnie pozytywnie. Można powiedzieć, że prezentuje podobny poziom do Pawełka, baa nawet chyba lepszy troszkę
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 26.02.2011, 16:06
Nie rozumiem, na czym opieracie tak wysoką ocenę Małego w tym meczu? No chyba, że bierzecie pod uwagę strzeloną bramkę - to proszę bardzo. Ale w przekroju całego spotkania Mały zagrał przeciętnie i wcale nie był lepszy od Kirma czy Sivakowa. Notował straty, wdawał się w niepotrzebne dryblingi z 2-3 przeciwnikami (i to w środku boiska, co jest wyjątkowo niebezpieczne), ani raz celnie nie dośrodkował. Jednym słowem - stary, dobry jeździec bez głowy...

Ogólnie o meczu - myślałem, że będzie gorzej. Bałem się zwłaszcza wpływu warunków atmosferycznych na zagranicznych piłkarzy, zwłaszcza Meliksona. Tymczasem ten ostatni zagrał bardzo dobry mecz, a drużyna pokazała momentami ciekawą, techniczną piłkę. Widać było pomysł na grę, czego niewątpliwie brakowało za ostatniego Skorży. Nic nie można też zarzucić Wiślakom w sferze mentalnej, widać było zaangażowanie i chęć zwycięstwa. Czasami szwankowała komunikacja, ale tego akurat można się było spodziewać, to wymaga jeszcze czasu.

trudno wyciągać jakiekolwiek wnioski po pierwszym meczu, zwłaszcza przy takiej pogodzie, ale można ostrożnie stwierdzić, że:

PLUSY:
1. Drużyna rokuje nadzieję na odzyskanie tytułu.
2. Melikson będzie wzmocnieniem.
3. Mamy w końcu dobrego bramkarza
4. Jaliens robi lepsze wrażenie niż Bunoza
5. Mamy w końcu silnego, wysokiego napastnika

MINUSY:
1. Dalej dziury na bokach obrony - ani Paljic ani Cikos się tam nie nadają
2. Brakuje jeszcze jednego klasowego napastnika.
3. Niestety brak postępów w grze u Kirma - mamy problem z lewą pomocą.
4. Drużyna musi pracować nad ruchem na boisku i celnością podań

To takie moje subiektywne spostrzeżenia, powtórzę: dość ostrożne
Ostatnio edytowane przez willow : 26.02.2011 o godz. 16:09.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.02.2011, 16:58
Z forum kibiców Legii o meczu Arka - Wisła
Cytat:
Heh, Wisła niestety przyfarciła i już uciekła nam na 2 punkty. Fani Wisły mają się z kim utożsamiać: 9 zagranicznych w pierwszym składzie
Cytat:
Najsmieszniejsze jest to, ze jak napastnicy nie strzelali, tak nie strzelaja u nich i sie pewnie zbytnio ten fakt nie zmieni. Nawet jak im sie uda do mistrza(nie daj boze) dociagnac, to w pucharach raczej oklep dostana od kazdego.
Cytat:
Wisła zagrała średnio, przez większą część mecz waliła głową w mur, Arka całkiem solidnie, miała kilka sytuacji. Ogólnie jednak Wisła była lepsza, miała więcej z gry, no i mocno przyfarciła tym golem w końcówce

Ale faktycznie, jeśli ten cały Maor będzie tak dalej grał, to długo w Krakowie nie posiedzi..
Cytat:
Które to już ich fartowne 1-0? Oni farcą jeszcze bardziej niż my na jesieni!
Cytat:
Mecz był średni. Wisła owszem przyfarciła. Arka całkiem solidnie grała chyba za bardzo uwierzyła że będzie remis.
Dziwne, że większość uważa, że mecz był na niskim poziomie. Wg. mnie mecz stał na wysokim poziomie.
Odpowiedz cytując
mr mojo
Member

Od: 09.2010

Stary 26.02.2011, 17:01
Titto napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, że większość uważa, że mecz był na niskim poziomie. Wg. mnie mecz stał na wysokim poziomie.
Ma bolec
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.02.2011, 17:04
Titto napisał(a):Wyświetl post
Bo oglądali swoje spotkanie i mecz w Gdyni oceniają przez pryzmat wyniku i minuty, w której padł gol.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.02.2011, 17:07
willow napisał(a):Wyświetl post

MINUSY:
1. Dalej dziury na bokach obrony - ani Paljic ani Cikos się tam nie nadają
2. Brakuje jeszcze jednego klasowego napastnika.
3. Niestety brak postępów w grze u Kirma - mamy problem z lewą pomocą.
4. Drużyna musi pracować nad ruchem na boisku i celnością podań

To takie moje subiektywne spostrzeżenia, powtórzę: dość ostrożne

co do pod pkt 4. To wczoraj jak Jeliens podchodził z piłką do środka pola to wszyscy stali (No prawie oprócz Meliksona)

i to mi się nie podoba , więcej ruchu bez piłki powinno być , bo po prostu nie lubię patrzeć jak pykamy sobie w obronie , albo jak Dragan pokazuje że nie ma komu podać.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.02.2011, 17:13

dobry prognostyk

pamietam jak Legia wygrywała swoje mecze w końcówkach, a bramek nie zdobywali napastnicy.
Wtedy po raz ostatni stołeczny klub był mistrzem..

Pareiko - Zapomniałem o Pawełku.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.02.2011, 17:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post

dobry prognostyk

pamietam jak Legia wygrywała swoje mecze w końcówkach, a bramek nie zdobywali napastnicy.
Wtedy po raz ostatni stołeczny klub był mistrzem..

Pareiko - Zapomniałem o Pawełku.
Przypomnij sobie kto byl wtedy trenerem w legii i jak hole strzelala.. co 2 zwyciestwo w 90 min po karnym
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 26.02.2011, 17:22
Hmm aż z ciekawości zajrzałem na jakąś strone LEgii i na Legia.net w komentarzach dotyczących 16 kolejki ekstraklasy piszą, że Wisła rozegrała bardzo dobre spotkanie, że patrząc na mecze Wisły, Legii, Polonii i Lecha to my zaprezentowaliśmy się najlepiej. I cholernie nam zazdroszczą już po jednym meczu Meliksona !
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.02.2011, 17:23
jak dla mnie nie ma co takich głębokich ocen robić po JEDNYM meczu. Panowie spokojnie.
Co do Gienka to poczytajcie co trener mówił, że był przeziębiony i do końca nie było pewnie czy zagra więc jak dla mnie to na pewno pokaże się z lepszej strony jak wyzdrowieje. Siwakov tak samo miał braki ale jak trener zaznaczył chciał dać im od razu szansę. Miejcie to na uwadze oceniając tych zawodników.
Ja od swojej strony dodam tyle że takie oceny to możemy robić po 5 czy 6 kolejkach. Dla mnie najważniejsze jest to że zagraliśmy o wiele lepiej niż w 1 meczach rundy wiosennej poprzednich sezonów. Gra wyglądała już przyzwoicie a i wydolnościowo było ok i to napawa optymizmem

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.02.2011, 17:23
W kwestii wychodzenia na pozycje to przy 15 stopniach mrozu trochę zatyka! nasi i tak sporo biegali uważam... poza tym nikt w takich warunkach i przy takiej zwrotności nie chciał dostać piłki tyłem do bramki... myślę, że naprawdę jak na te warunki bardzo dobry mecz zagraliśmy... mróz niedługo ustąpi i będzie wiosna
Odpowiedz cytując
Pajo1906
Member

Od: 08.2007

Stary 26.02.2011, 17:51

Arka Gdynia - Wisła Kraków

624x352| AVI | HQ |16:9 | Polski Komentarz

Cytat:
Arka -Wisła 1 Połowa DVBRip XviD PL.avi
Format : AVI
File size : 422 MiB
Format : MPEG-4 Visual
Codec ID : XVID
Duration : 52mn 9s
Bit rate : 1 023 Kbps
Width : 624 pixels
Height : 352 pixels
Display aspect ratio : 16/9
Frame rate : 25.000 fps

Arka - Wisla 2 polowa DVBRip XviD.avi
Format : AVI
File size : 412 MiB
Format : MPEG-4 Visual
Codec ID : XVID
Duration : 50mn 53s
Bit rate : 1 023 Kbps
Width : 624 pixels
Height : 352 pixels
Display aspect ratio : 16/9
Frame rate : 25.000 fps

1 Połowa
Kod:
Part 1 http://www.multiupload.com/Q2ZYMEJ8ZY
Part 2 http://www.multiupload.com/8S2H7A0MT6
Part 3 http://www.multiupload.com/WIE0KCLODH
2 Połowa
Kod:
Part 1 http://www.multiupload.com/MIJACL9R34
Part 2 http://www.multiupload.com/SBNMEZZX6A
Part 3 http://www.multiupload.com/W49SDMP9XN

Bramka Małeckiego ( na żywo)
Kod:
http://www.multiupload.com/QSMLS75LBG
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.02.2011, 18:00
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Przypomnij sobie kto byl wtedy trenerem w legii i jak hole strzelala.. co 2 zwyciestwo w 90 min po karnym
Mieli też tego całego Edsona, który każdy wolny z prawej strony zamieniał na bramkę. Chyba ze cztery były takie mecze, gdzie wolny załatwiał sprawę na 1:0.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.02.2011, 18:15
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Akurat w tej rundzie żadnej bramki z karnego nie strzeliła Legia. I darujmy sobie wycieczki do tego kto ich wtedy trenował bo my też wygrywamy już trzeci mecz z ostatnich 5 w końcówce, a chyba nie uważasz że sędziowie nam pomagają?

Ponadto, oglądnij tamte bramki i powiedz mi w czym niby sędziowie pomogli przy nich? np. przy tej:
http://www.youtube.com/watch?v=IQjDBAFR7cg
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.02.2011, 21:18
@wiertar- spoko. Po prostu tak jakoś prędzej bym się spodziewała t-shirtu np. "Wisła&Lechia Forever", jak niegdyś u Zienia.
Tak czy siak, poczuło się większą satysfakcję z tego, że to Mały strzelił. Bardzo ładnie śledziom odpowiedział.

Btw. Czy nasi zawodnicy od razu (zn. jeszcze wczoraj) wrócili do Krakowa?
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.02.2011, 21:27
Są powody do optymizmu ale bez przesady, każdy następny mecz będzie ciężki.
Ale biorąc pod uwagę jak prezentowała się zazwyczaj Wisełka po przerwie zimowej to czapki z głów przed Robertem.

Widać że jest walka, zaangażowanie a z czasem przyjdzie coraz lepsza gra w piłkę. Widać w tej grze przebłyski jakiejś myśli przewodniej. I to trzeba rozwijać.

Brawa dla całej drużyny, bez wyróżniania, bez wyjątków.
Ja jestem po tym meczu autentycznie zadowolony.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.02.2011, 21:48
Dobry mecz Wisły, widziałem w tej rundzie wiele gorszych.
Moje oceny (0-10):
Pareiko - 6 nie miał za wiele pracy ... jedno niepewne wyjście ale ogólnie dobre wrażenie
Cikos - 7 (mam do niego słabość) .... robi czasem zielone światło wrogim napastnikom ale w ofensywie jest dosyć kreatywny
Chavez - 5 - przyśpieszenie i zwrotność niepokoi .. jak się natknie na szybszego napastnika z kiwką ... będzie źle
Jaliens - 7 dobrze się ustawia druga połowa lepsza.
Paljic - 6 występ średni
Wilk - 6 nie był to jego najlepszy mecz jeśli chodzi o ofensywę ale czyścił dobrze
Sivakow - 5 -mało dynamiczny i mało kreatywny.
Kirm - 6 - może grać lepiej , czasem się przypala jak Mały
Genkow - 5 - nie grał źle ale bez błysku szybkość jak na napastnika słaba , natomiast dobrze pracował dla innych w polu karnym
Malecki -7 - to jest taki zawodnik który pół meczu wkurza wszystkich zwłaszcza bezsensownymi solówkami i strzałami ale swoją dynamiką dużo daje .....
Melikson - 8 - szybki i dobry technicznie .... nie chcę zapeszać ale na pewno wart kasy za jaką go kupiono ...
Maskant - 7 - wystawił skład całkiem nowy i chyba optymalny ... Taktyka była efektem postawy Arki .... która nie szturmowała ... zwłaszcza w drugiej połowie
Niepokoi mnie mała ilość Polaków w składzie .... wiem że to nieracjonalne ale mnie się to nie podoba ... (i już)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 26.02.2011 o godz. 21:53.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.02.2011, 21:48
Bardzo fajna analiza w Canal plus. Szczególnie polecam niektórym naszym forumowym pseudoekspertom. Zwłaszcza co do zawodników, których gry nie widać, ale odwalają czarna robotę (typu Sivakov).
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 26.02.2011, 21:51
odnosnie krytycznych glosow dotyczacych Sivakova i jego ''niewidocznosci'' wlasnie na Canal plus Mielcarski swietne to pokazal jak chlop byl zdyscyplinowany taktycznie i ile niewidocznej dla zwyklego zjadacza chleba pracy wykonal.Kto ogladal ten wie.Nie mielismy tego szansy widziec, bo nie mamy takich technicznych mozliwosci, ale to co zobaczylem wystarczylo, aby zobaczyc co to taktyka na wysokim poziomie i co Maaskant wprowadza i Mielcarski powiedzial, ze mowi o tym bo takiej taktycznie druzyny to w polskiej lidze dawno nie widzial.Jak pisal kiedys Marszalek, jesli Maasakant dostanie zawodnikow do swojej wizji i uda (czyt. zdazy ) wprowadzic 4:3:3 to odjedziemy calej lidze, ktora rowniez dla mnie jest taktycznie skansenem.pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez nh79 : 26.02.2011 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.02.2011, 21:57
Bekas napisał(a):Wyświetl post
Bardzo fajna analiza w Canal plus. Szczególnie polecam niektórym naszym forumowym pseudoekspertom. Zwłaszcza co do zawodników, których gry nie widać, ale odwalają czarna robotę (typu Sivakov).
Fajnie pan Mielcarski to przedstawił, dobrze, że siedzi ktoś tam kto zna się na piłce, skrót i jego komentarz który został przedstawiony w C+ to jakiś skandal, pokazywane pół sytuacje Arki po jakiś rykoszetach podczas gdy my mieśmy jeszcze klika składnych akcji. Widać że Sivakov zebrał trochę włoskich szlifów. Powiem tylko tyle że po tym co zagrał Wilk, Melikson czy nawet Sivakov pierwszy raz od dawien dawna Sobol nie jest pewniakiem do składu.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 26.02.2011, 22:01
Kurczę można jeszcze raz zobaczyć gdzieś ten "odcinek" Ligi +?

Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 26.02.2011, 22:05
o 22:45 na canal plus sport 2
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 26.02.2011, 22:06
Mielcarski kapitalnie przedstawil II linie Wisly. Mamy najmocniejsza pomoc w lidze i zawodnikow, ktorzy moga na prawde swietnie grac i sie uzupelniac. Sivakow gral b.dobrze i odwalal czarno robote. My tego nie widzielismy, bo nie jestesmy ekspertami. Problem moim zdaniem to obrona. CHavez slabo ( mam nadzieje, że to przez pogode albo zly dzien ) i Pajic to samo. O Genkova jestem spokojny. POkazal, ze potrafi wiele. Po 1-wszych 45 minutach powinno byc 3:0 dla WIsly ( karny, Cikos i Kirm ). Skutecznosc do poprawy. Kirm rowniez troszke slabiej zagral. Cikos niezle, jednak moglo byc lepiej. Brakuje dobrych : 1 napastnik, prawy i lewy obronca i lewy pomocnik.

Jak na pierwszy mecz to iwdac ogromny postep co do jesieni. WIdac nareszcie reke Maaskanta ( na jesien to byla bardziej druzyna Kasperczaka jeszcze ). Wielki +++ dla zespolu.
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.02.2011, 22:08
Dean napisał(a):Wyświetl post
Kurczę można jeszcze raz zobaczyć gdzieś ten "odcinek" Ligi +?
C+ sport 2 dziś o 22.45 i jutro o 7.00
C+ sport dziś w nocy o 2.00 i jutro o 9.30
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 26.02.2011, 22:09
Myślę, że z Ruchem trzeba jednak zwycięski skład zmienić: za Wilka Sobol, za Chaveza Bunoza. Może być tylko lepiej!

hehe dzięki panowie za inf. : )

Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.02.2011, 22:15
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Mielcarski kapitalnie przedstawil II linie Wisly. Mamy najmocniejsza pomoc w lidze i zawodnikow, ktorzy moga na prawde swietnie grac i sie uzupelniac. Sivakow gral b.dobrze i odwalal czarno robote. My tego nie widzielismy, bo nie jestesmy ekspertami.
Ale przede wszystkim, przed TV nie widzisz całego boiska, nie widzisz jak cała drużyna się przesuwa - nawet gdybyś był ekspertem. Tym bardziej cenne, ze Mielcarski to wielki fan Legii i generalnie jechał zawsze po nas.
Dla tych co nie widzieli: np. pokazywał jak Sivakov i Melikson cały czas w ruchu wymieniali się pozycjami, jak rewelacyjnie cała drużyna sie asekurowała. W akcji, w której Q poszedł do przodu (chyba do rogu)i był potem kontratak, linie obrony idealnie trzymali z prawej strony Małecki, a w środku Siva, Chavez, z lewej Paljic, a potem płynnie Siva z Q wymienili się miejscami i jeszcze Q skasował akcję, a Siva wychodząc z linii obrony tez nie poszedł się położyć na trawkę tylko podsuwał się umiejętnie pod atakującą Arkę. I g... Arce z akcji wyszło.
Ostatnio edytowane przez Bekas : 26.02.2011 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.02.2011, 22:20
Czyli dużo osób widziało jak fajnie zagraliśmy klepą
jak to mówił Grzesiu : przyjęcie i zagranie, przyjęcie i zagranie, przyjęcie i zagranie, przyjęcie Kirma i zamiast dośrodkować z lewej przekłada na prawą i już to wszystkim ... a dostał fajną piłkę, z której powinno iść groźne dośrodkowanie ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.02.2011, 22:20
http://www.youtube.com/watch?v=oUat0...layer_embedded

5:39 min.

Jest moc!
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.02.2011 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów