The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2010, 13:27
Jak zwykle.
Cała runda zaczyna sprowadzać się do jednego meczu.
Taka zgraja jak jest teraz, która z niewielkimi wyjątkami nie identyfikuje się z klubem tylko "kasuje co miesiąc" ma dupie takie dywagacje na temat prestiżu danego spotkania.
Trener mało winien bo banda kolesi gada w I zespole w 8 językach!!!

Mecz z nimi nie jest w naszej sytuacji najważniejszy ze względów sportowych.
Natomiast marka może ucierpieć bo niemal każdy ich zapiął w tej rundzie, więc i my musimy się sprężyć.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.11.2010, 15:03
Wystawienie samych Polaków to odwazny pomysł , biorąc pod uwage że rok temu w Sosnowcu grało ich wraz z rezerwowymi aż 9 , a i tak dostaliśmy w dupe .

Nie mniej jednak ten mecz po prostu musimy wygrać , każdy inny wnik sprawi że duża cześć kibiców postawi bardzo duży krzyżyk na Maaskancie , który ciężko mu będzie odbudować .
Dla jego dobra , niech wkońcu posadzi na ławce Boukhariego , bo to już się robi aż przykre .

Dobrze że derby są już w piątek , bo czym szybciej zmażemy tą plame tym lepiej . Z tak słabą Craxa po prostu trzeba zwyciężyć , tyle że gra Wisły w tej chwili nie jest gwarantem niczego .
Odpowiedz cytując
Daif1906
Member

Od: 06.2010

Stary 01.11.2010, 17:02
Wlasnie my wiemy co to sa derby...a taki Bunoza Chavez itd.Oni musza w ten mecz 100000% umiejetnosci wsadzic...bo to najwazniejszy mecz.Mam nadzieje ze na koniec meczu bd tylko 1 hasło: WISŁA PANY!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.11.2010, 17:49
Dramatycznie słaba Cracovia z nowy trenerem na ławce kontra grająca bez ładu, składu i obrony Wisła z Boukharim.

To jest pewne. A co z tego wyjdzie?
Obawiam się że zwycięstwo starozakonnych lub w najlepszym wypadku remis.
Cracovia w tej całej swojej bryndzy wyjdzie mimo wszystko maksymalnie zmobilizowana, bo po pierwsze nowy trener, po drugie to już dla nich naprawdę mecz ostatniej szansy a po trzecie zwycięstwo z nami to całkowita poprawa nastrojów w klubie i okolicach.
A Wisła? Każdy mecz pokazuje, że jeżeli rywal rzuca się na nas od pierwszego gwizdka to jest gorąco, zwłaszcza z Chavezem i Bunozą w obronie.
Jeżeli gra drużyna z nożem na gardle i nowym trenerem u siebie z drużyną środka tabeli, to nie patrząc na nazwy drużyn typ 1x jest najbardziej prawdopodobny
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Stary 01.11.2010, 18:00
Boję się tego meczu jak nigdy! Choć... ostatnio prawie zawsze się boję, widząc formę piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.11.2010, 18:12
a bilety beda dostepne w wolnej sprzedarzy?
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.11.2010, 18:20
jest 6 meczy
wypadałoby zdobyć 6 pkt,

a na wiosnę resztę żeby się utrzymać, czyli jakieś 13-15pkt

jest tragicznie, przegraną z Legią już trzeba wliczyć, a pkt. zdobyć z Cracovią i Arką
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.11.2010, 18:25
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post

Klub z 45 mln zł budżetem ma walczyc o utrzymanie ?
W takiej sytuacji Cupiał powinien wręczyc dymisje Basałajowi w trybie natychmiastowym.Chłop sobie wogóle nie radzi
Odpowiedz cytując
JohnyTS
Member

Od: 09.2009

Stary 01.11.2010, 18:30
Osobiście proponuje przed derbami iść na trening ''kopoczy", wywiesić transparent i coś pośpiewać. Niech wiedzą czym są dla nas DERBY.
06.07.1987
Ś.P KOMPOT [*]
† 26.03.2010 †

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.11.2010, 18:30
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Klub z 45 mln zł budżetem ma walczyc o utrzymanie ?
W takiej sytuacji Cupiał powinien wręczyc dymisje Basałajowi w trybie natychmiastowym.Chłop sobie wogóle nie radzi
Pamietajmy ze wszystko jest za przyzwoleniem Cupiala.
Jakby takiego przyzwolenia na to co sie dzieje w klubie nie bylo ,to juz by dawno polecialy jakies glowy...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.11.2010, 18:32
a gdzie są te myliony za Głowackiego, Marcelo i Diaza

będą w zimę...?

dużo ich musi być żeby kadrę uzupełnić...
no i jeszcze muszą się zgrać...

będzie jakość...?

wątpię :(

PS. Górnik tez miał miliony... i Zagłębie...
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 01.11.2010 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
thebo4
Member

Stary 01.11.2010, 18:33
Witam. Mam pytanie. jak będzie z biletami na cracovie? Będzie jakieś pierwszeństwo czy kto pierwszy ten lepszy? i ile będzie biletów?
Odpowiedz cytując
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Stary 01.11.2010, 18:37
Powinni zagrać 1 4 4 2 . bo kogo tu sie bać . Mój proponowany skład
-------------------------------Pawełek----------------------------------------
Cikos---------------Chavez--------------Bunoza------------------Piotr BROŻEK

Małecki----------------Sobolewski---------------Garguła-------------------Kirm

--------------Brożek------------------Rios--------------------
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 01.11.2010, 18:38
Przynajmniej w ME ekstraklasie mamy 99% na pogrom
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.11.2010, 18:49
Z biletami na Craxe bym sie wsztrzymal bo pewnie w czwartek wielka konisyja ligowa walnie nam zakaz za POZnan...
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.11.2010, 18:58
jest 6 meczy
wypadałoby zdobyć 6 pkt,

jest tragicznie, przegraną z Legią już trzeba wliczyć, a pkt. zdobyć z Cracovią i Arką
Jest 5 meczy i realne do zdobycia w/g mnie jest 5 punktów. Każda większa zdobycz punktowa będzie przyjemną niespodziaką. Smutno i realnie więc: Cracovia - 1 pkt., Legia - 0 pkt., Lubin - 3 pkt., Polonia - 0 pkt., Arka - 1 pkt. W transfery zimowe nie wierzę i sądzę, że jeśli nastąpią to będą klasy Bukhariego lub Branco.Nie będą to istotne wzmocnienia, a nawet uzupełnienia składu. Czyli wiosną będzie 14 meczy i trzeba walczyć o jakieś 14-15 pkt. Kończąc ligę z 35 punktami znajziemy się gdzieś pomiędzy 10 a 12 miejscem, co będzie odpowiadało naszym możliwościom. Może przy zmianie celu i spięciu się na Puchar Polski uda sie tą drogą zapukac do Europy.Pytanie pozostaje - tylko po co
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.11.2010, 19:03
przegraną z Legią już trzeba wliczyć
ooona napisał(a):Wyświetl post
Legia - 0 pkt

Dajcie spokoj, az tak zle nie bedzie.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.11.2010, 19:12
Panowie jak czytam Wasze wypowiedzi to aż żal mi się robi.... Połowa forum już widzi lanie od Cracovii i I ligę w przyszłym sezonie. Raz na wozie,raz pod wozem,takie jest życie. Na wszystko potrzeba czasu i cierpliwości. Dajmy Maaskant'owi pracować spokojnie,cały czas wierzę w tego chłopa. Moja recepta jest prosta: rozwiązać kontrakty z leszczami, pościągać gości pasujących Robertowi w zimie i się zgrywać na wiosnę ( poświęcając w ten sposób sezon w pi.z.d.u) .
Przyjdzie czas,że znów będziemy na szczycie, głowa do góry Bracia ku chwale Białej Gwiazdy !!
Ostatnio edytowane przez blanco : 01.11.2010 o godz. 19:16.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 01.11.2010, 19:17
Jest dokładnie tak jak napisał ktoś wcześniej Cracovia ma problem z wykańczaniem akcji.
Normalnie w meczu potrafi stworzyć sobie kilka naprawdę świetnych sytuacji na zdobycie bramki.
W tym meczu zapewne będzie widać efekt miotły Szatałowa.
Nie jesteśmy faworytem co więcej to Cracovia ma więcej atutów przed tym meczem: Gra na własnym stadionie czy też to, że ich pomocnicy są bardziej produktywni od naszych.
A Wisłę chcę widzieć kur*a W-A-L-C-Z-Ą-C-Ą!
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.11.2010, 19:20
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Z biletami na Craxe bym sie wsztrzymal bo pewnie w czwartek wielka konisyja ligowa walnie nam zakaz za POZnan...
Bez przesady nic wielkiego się znowu nie działo.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.11.2010, 19:26
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady nic wielkiego się znowu nie działo.
oczywiscie ,nawet nie wyszlismy ze swojego sektora ,chyba ze piszemy o tej garstce LECHA rozbijającej się o nasze szyby
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.11.2010, 19:27
thebo4 napisał(a):Wyświetl post
Witam. Mam pytanie. jak będzie z biletami na cracovie? Będzie jakieś pierwszeństwo czy kto pierwszy ten lepszy? i ile będzie biletów?
z mojej wiedzy juz rozdysponowane chyba sa ale ...nie mi tu wyrokować
Odpowiedz cytując
zet
Member

Od: 01.2009

Stary 01.11.2010, 19:42
nie jestem trenerem, nie jestem prorokiem, judki kiedys sie odbija od dna, i boje sie tylko, aby nie byla to Wiselka.........
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 01.11.2010, 19:53
Co wy ciągle z tym Riosem?W ostatnich meczach nic nie pokazuje.Próbuje być obiektywny.Zamiast Riosa do ustawienia 442 wpuściłbym Papieża z ME.Naprawdę
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.11.2010, 20:26
ooona napisał(a):Wyświetl post
: Cracovia - 1 pkt., Legia - 0 pkt., Lubin - 3 pkt., Polonia - 0 pkt., Arka - 1 pkt. W
Z Cracovią to sądzę,że punkt uda się uciułać,choć jak patrzę na naszą obronę to i tego pewny nie jestem. Ale zakładam przed meczem 1 pkt. Na korzyść Parchatych przemawia to,że mają nowego trenera i "nowa miotła" może tutaj zadziłać. Poza tym zepną się aby pokazać,że nie są aż takim dziadostwem jak ogólnie się o nich sądzi. Chodź bez względu na wszystko i tak będą dziadostwem czystej wody. Co do Legii to się zgodzę. Manu,który poza szybkością nic nie posiada i nabuzowany Kucharczyk raczej nie pozostawią nam żadnych wątpliwości. Pierwszy będzie objeżdżał pomocnika sic! Paljica a Kucharczyk będzie uciekał niezdarnym i niezorganizowanym obrońcom. Nie ma szans coś napewno wpadnie do naszej siatki. Z Lubinem to 3 też uważam,że ugramy, ale podania. Bunoza do Pawełka, Pawełek do Clebera i dzida do przodu. Goście grają poukładany futbol, wiedzą co i jak zagrać. Wykonawców mają miernych ale czasami jak im zaskoczy to wygląda to ciekawie i skutecznie. Nie mam koncepcji na Polonię i Arkę bo nie widziełm ich w tym sezonie za dużo, w każdym razie nie na tyle aby coś wywnioskować.

Ogólnie w dalszym ciągu bronię tezy,że w ostatnich kolejkach uda nam się uciułać te 5 punktów. Myślę,że dadzą nam je Polonia i Arka. 20 punktów jest do zrobienia. 9-11 pozycja na koniec rundy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.11.2010, 21:07
czera84 napisał(a):Wyświetl post
Co wy ciągle z tym Riosem?W ostatnich meczach nic nie pokazuje.Próbuje być obiektywny.Zamiast Riosa do ustawienia 442 wpuściłbym Papieża z ME.Naprawdę
Rios nic nie zagrał z Widzewem gdzie go Maaskant ustawił jako wysuniętego napastnika. To był eksperyment treneiro który nie zdał egzaminu.Jako cofnięty jest o wiele bardziej pożyteczny.

Na bramce pewnie zagra Pawełek.

W obronie wiadomo że na stoperze Chavez z Bunozą bo innej opcji nie ma. Na lewą obronę Pietia - przynajmniej wie jakie ciśnienie jest na ten mecz.

Na skrzydłach Małecki - też będzie gryzł trawę i Kirm który wykazuje ostatnio dużo ochoty do gry i niezłą szybkość.

W środku Sobol z Gargułą. To nie jest mecz na granie dwóch defensywych pomocników.

Za Boukhariego Rios operujący za Brożkiem.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.11.2010, 21:34
Małecki może i będzie gryzł trawę, ale wszyscy wiemy, że nasz Patryk niestety się chyba za bardzo spina na Lecha, Legię i Cracovię. Kocha Wisłę ten facet i być może właśnie te zbyt wielkie chęci plątają mu poniekąd nogi.
Oczywiście jestem chyba ostatnią osobą, która by go zdejmowała, ale mam nadzieję, że po 1. będzie w pełni sprawny, a po 2. przemyśli sobie to wszystko trochę, wyluzuje i da z siebie wszystko i wyjdzie to na plus.
Poza tym, to Boukhari OUT! Za niego za Brożka niech idzie Garguła, a Rios na skrzydełko za Kirma np. Pietie bym widziała w składzie, za Palijcia lub może i za Kirma. Paweł w ataku musi być, bo któż by miał grać zamiast niego? No chyba nie Żuraw... Sobol i Wilk na środku to dobry pomysł choć w sumie na Craxe wystarczy jeden . Niestety na środek obrony nie mamy wyjścia...

Może generalnie niech oni podejdą do tego meczu, jak do spotkania z ostatnią drużyną w tabeli, bardzo słabą, a nie jak do derby? Może im kurde będzie lepiej szło?

Nic mnie nie obchodzi, oprócz zwycięstwa w tym meczu. Niech robią co chcą, grają jak chcą ale 3 punkty mają być!

Jeszcze jedno- jak się ma sprawa z Szatałowem? Bo Weszło wyciągnęło pewien fragment, że Jurij nie może ich trenować teraz więc... Jeśli zasiądzie na ławce, to może być ew. walkower czy jak?
Niech jeszcze pociągną Pasy tą swoją piękną serię
Ostatnio edytowane przez masterlag : 01.11.2010 o godz. 21:39.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
kro91
Junior Member

Stary 01.11.2010, 21:41
nie wiem panowie jak wy ale ja mysle ze jesli padnie wysoki wynik to kazdy z nas bd w ch** zadowolony. Wiadomo ze to najslabsza druzyna lecz przed derbami kazdy motywuje sie podwójnie Wg mnie ostatni wystep chaveza nie byl taki zly w porownaniu do kowalskiego to niebo i ziemia wiec jemu dalbym szanse wraz z Bunoza Pawelek-Czikos-Chavez-Bunoza-Piotrek Brozek - Kirm - Sobol -Gargula-Palijc-Rios-Brozek ja widze to tak
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 01.11.2010, 21:43
tyle tylko ze po zmianie boukhariego stracilismy 3 bramki
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007