|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Zawsze jest pytanie - o co powalczymy przy ew. awansie.
Najzdrowiej to o spokojne utrzymanie przy równoczesnym przebudowywaniu zespołu pod eklape (oby to byly kosmetyczne roszady a nie rewolucja). I nie mam tu na mysli minimalistycznego podejścia do sprawy bo niby kazda druzyna walczy o MP. W praktyce jednak takiego wała. Jak sie rzucimy na hura z haslem "idziemy na puchary" to sie spierdzielimy znowu. No chyba ze Jarek wytrzepie siano na wzmocnienia na cito ale w to raczej wątpię. Pewnie, pojedziemy na jakiejs fali starego benjaminka ale jednak benjaminka. U nas to przeciez takie popularne zjawisko. ALe ja mowie o etapie 123456789 a jestesmy na 5. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mam zupełnie inne zdanie. Patrząc co się w tym klubie odwalalo tak od 2015 roku. Zawsze się mówiło, że żeby spaść z esa naprawdę trzeba się postarać.
Wisła była zamieszana w spadek co najmniej 5 razy, spadła dopiero gdy dokonała totalnie przestrzelonej rewolucji kadrowej i za późno zorientowała się o co tak naprawdę gramy. Już nie wspominam tego że powinien wtedy spaść równie beznadziejny Śląsk Wroclaw. A to, kto jest gotowy na esa za 10 miesięcy to już całkowicie przemilcze. Jutro Carbo zrywa więzadła i w Wiśle w lipcu 2024 już go nie ma. Zbyt odległa perspektywa. Mam jedynie nadzieję na weryfikację z klubem esa już w tym sezonie w PP. Jeśli przejdziemy Polonię szansę na to będą naprawdę spore.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.10.2023 o godz. 14:42.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Chłopy po wygranej z marną Resovią snują plany o awansie, głowią się jaki skład wystarczy na utrzymanie w E-klapie...
Jak wam nie szkoda czasu. Życzę sobie i Wam, żeby to nie był zmarnowany czas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Szczególnie, że w piątek mecz z podbeskidziem które szoruje dupą po dnie, ma na koncie tylko 1 wygraną i gra u siebie z faworyzowaną Wisłą. Tożto idealny scenariusz na przełamanie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
W temacie skladu. Popatrzcie jakich zawodnikow trzeba bylo sprowadzic zeby w ogole moc marzyc o awansie (co i tak sie nie udalo) majac parodyste na lawce trenerskiej.
Teraz zastanowcie sie jakich zawodnikow trzeba bedzie sprowadzic zeby z tym samym parodysta moc marzyc o spokojnym utrzymaniu po ewentualnym awansie. Z Laliga? Z Premier League? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Niestety, jak przyjedziemy na luzie to wyjedziemy bez punktów.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że łatwiej będzie zwolnić Sobola w ektraklasie jak będzie mu słabo szło niż teraz w 1 lidze będąc przeciętną druzyną.
Liczby sie poprostu nie beda zgadzac prezesowi. W ekstraklasie nie będzie już takiego posiadania piłki oraz stwarzania sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ta droga na przestrzeni najbliższych lat może dać nie tylko pewne utrzymanie się w Ekstraklasie. Nie widzicie jak dobrych piłkarzy jesteśmy teraz w stanie ściągać z Hiszpanii dzięki niemu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
Sama dominacja niewiele nam da, jeśli będziemy bronili tak jak teraz. Sztuką będzie stworzenie drużyny, która radzi sobie dużo lepiej w defensywie (co jest kluczem do ewentualnego utrzymania) i jednocześnie nie traci atutów z przodu. To już wymaga nie tylko nosa Kiko, ale i kasy. I pewnie lepszego trenera, którego nie będzie do czasu, kiedy zrobi się naprawdę źle. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie sądzę, by coś takiego kiedykolwiek padło, a nawet jeśli, sytuacja jest dynamiczna i za rok będzie zupełnie inna niż przed rokiem. Nigdzie nie jest przesądzone, że w kolejnym sezonie Kiko nie będzie w Wiśle, gdy awansujemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Dostanie nowa misje: Mistrzostwo Polski 2026.
I zostanie, bo glupi by odszedl. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
" Zastanawiałeś się nad tym trochę czy to była kwestia chwili?: -Jeśli byśmy awansowali do Ekstraklasy, to zastanawiałbym się, czy zostać czy pożegnać się z Wisłą. Ale jak nie awansowaliśmy, to dla mnie nie było wątpliwości, od razu było dla mnie jasne, że zostaję. Mamy do wykonania awans". I właśnie dlatego sytuacja jest na tyle dynamiczna, że rokowanie co będzie w klubie w sezonie 24/25 zostawmy aż chociaz trochę się zmaterializuje nasz awans do esa. Czyli za nie mniej niż pół roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Podoba mi się znak równości między "zastanawiałbym się" i "prawdopodobnie by opuścił"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
FraMat,
to jest poziom intelektualny Karheropa. Czyta i nie rozumie co czyta. To jak paralityk w koszulce i czapce. Patrzy na boisko, widzi, ale nie wie co widzi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
No ale dopiero co walczyliśmy o puchary z Gula wg szumnych zapowiedzi, a porażki nazywaliśmy papierkami lakmusowymi. I tak się to kręci, przegrana to lecimy z 1 ligi, dwie wygrane i dywagacje kogo ściągnie Kiko do esa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Fajnie by było najpierw awansować, zeby prowadzic duskusję kto sie nadaje, a kto nie do gry w ekstraklasie. Nie powiem, fajnie jest pomażyć. Ale na ten moment jesteśmy na miejscu barażowym. A to jak wiadomo nie oznacza jeszcze awansu. To tyle.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@Kurz: nie jest tak że dopiero awans do ekstraklasy i gra w niej będzie weryfikować możliwości i potencjał poszczególnych zawodników. Wszyscy widzimy, jakie mają wyszkolenie i co z sobą prezentują. Z ich wyszkoleniem śmiało mogą walczyć skutecznie o punkty również w większości meczów ekstraklasowych. A jak ostatecznie będzie im się to udawać, zależy również od innych czynników, choćby takich jak osoba trenera. Ja tutaj swojego zdania nie zmieniam: Sobolewski to nie jest człowiek, który umie dobrze wykorzystać posiadanych zawodników. On robi drużynie więcej kłopotów decyzjami, niż jej pomaga. Żaden z niego wartościowy trener. Poza tym należy przypuszczać, że w przypadku awansu do Ekstraklasy drużyna zostanie jeszcze bardziej wzmocniona. Mam nadzieję, że kolejnymi Hiszpanami, których sprowadzi Kiko.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.10.2023 o godz. 17:11.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|