|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Witam, za nami 22 kolejki TM Ekstraklasy po których Wisła Kraków zgromadziła 33 punkty i zajmuje aktualnie 6 pozycję, tracą do lidera - Warszawskiej Legii 10 punktów.
W poprzedniej rundzie, Wisła wygrała z Niebieskimi dość szczęśliwe 3-2, a mającemu na nodze piłkę meczową Markowi Zieńczukowi przeszkodziła kępka trawy. Już w niedzielę czeka nas rewanż za jesienny mecz, w poprzedniej kolejce zajmujący aktualnie 3 pozycję Ruch grał u siebie z beniaminkiem z Bielska, prowadził już 2-0 ale ostatecznie mecz zakończył się remisem 2-2. Podopieczni Waldemara Fornalika na wiosnę nie zaznali jeszcze porażki. Program 23 kolejki TM Ekstraklasy: 23.03. 2012 18:00 Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź 20:30 Cracovia - Górnik Zabrze 24.03.2012 13:30 ŁKS Łódź - Zagłębie Lubin 15:45 Lechia Gdańsk - Podbeskidzie 18:00 Legia Warszawa - GKS Bełchatów 25.03.2012 14:30 Lech Poznań - Śląsk Wrocław 17:00 Ruch Chorzów - Wisła Kraków 26.03.2012 18:30 Korona Kielce - Polonia Warszawa Czeka nas kolejny ciężki wyjazd, na dzień dzisiejszy mamy 5 pkt straty do Ruchu, jest szansa zmniejszyć ją do 2 pkt. W jakim składzie Wisła wyjdzie w niedzielę, jakie ma szansę na odniesienie zwycięstwa na trudnym terenie? Jak tym razem zaskoczy nas trener Probierz, co zmieni ? Na pewno w niedzielę nie zobaczymy pauzującego za kartki Dragana Palijcia. Zapraszam do dyskusji! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Probierz przygotuje odpowiednio zespół na stałe fragmenty gry w wykonaniu Ruchu. "Zieniu" osiągnął ostatnio bardzo wysoką formę i trzeba na niego uważać przy każdym stałym fragmencie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Podbeskidzie pokazało, ze z Ruchem w Chorzowie mozna powalczyc - wystarczy troche determinacji i nawet przegrywajac mozna wywiesc punkt z tego goracego terenu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
ja tam jestem optymistą, w wyjazdach idzie nam dość dobrze, z mocnymi rywalami wyglądamy przyzwoicie (Śląsk, Lech, Liege) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Tylko niech nie gra z 4-4-2, bo wczoraj mieliśmy pokaz tego co się działo przy takiej taktyce w ciągu ostatnich 10 minut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Koniecznie trzeba ten mecz wygrać, zachowamy wtedy szanse na (przyjmijmy najgorszą opcję) 4 miejsce któe może dać gre w pucharach
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Bardzo ciężki mecz. Ruch u siebie jest niezwykle groźny, remis z Podbeskidziem nic praktycznie nie znaczy bo to nie Podbeskidzie pokazalo, że można zremisować tylko Ruch poczuł się zbyt pewnie, drugi raz im się to pewnie nie zdarzy, do tego dojdzie piłkarska złość. Szczególnie bać trzeba się dwóch zawodników Zieńczuk i Piech obawiam się , że nasza obrona przy tym duecie może mieć niezwykle ciężko. Remis biorę w ciemno, Jest to chyba pierwszy mecz z Ruchem jaki pamiętam w którym to nie my jesteśmy faworytem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ruch grą mi nie imponuje, ale ma dobry atak z Jankowskim i Piechem, nasze asy z obrony będa miały ciężką przeprawę.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
remis biore w ciemno
taka OT ciekawa statystyka: po 22 meczach strzelamy dokladnie 1 gola na mecz i stracilismy polowe punktow |
|
|
|
Guest
|
|
jeśli chcemy mieć jakiekolwiek nadzieje na pudło to trzeba to wygrać. odpowiednia taktyka, konsekwencja i zaangażowanie i da się wygrać. Z drugiej strony obawiam się, że czym bliżej końca tym trudniej będzie zmobilizować do walki sporą grupę grajków, którzy wiedzą, że tu nie zostaną po sezonie. A łatwiej znaleźć nowego pracodawcę będąc zdrowym niż nie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przed meczem z Lechem: Lech w gazie na Bułgarskiej ciężko się grało: WYNIK 0-1
Przed meczem ze Śląskiem: Przegramy tam minimum 2-oma bramkami,polegniemy napewno WYNIK 0-1 Przed meczem z Ruchem: Remis biore w ciemno,przegramy nie mamy szans na mistrza: WYNIK: ? ? ? Tak było na forum kilka dni przed meczem i tak to sie kończyło.Myśle żę w niedziele będzie podobnie i Wisła wygra,ale znajdą się forumowicze którzy napiszą że fartem, tylko jedną bramką itp. KTO KOCHA TEN WIERZY A 70 % TEGO FORUM NIE WIERZY WIĘC chyba Nie kocha. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
to zwykle placzki, nie kibice, ja, poki jest matematyczna szansa, dalej wierze w mistzostwo. A z Ruchem wygramy 2:1
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
w Mistrzostwo nie musze, bo dla mnie Wisła byla jest i bedzie zawsze najlepsza. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W mlodej zagrali dzisiaj Jovanic i Pajlic wiec ich nie ma w Chorzowie napewno...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Po cichu liczę na trzy punkty. Wisła w końcu musi zacząć grać lepiej, a kiedy jak nie po wyeliminowaniu Lecha Poznań z Pucharu Polski. Dlatego też optymistycznie 1:0. Może znowu Tsvetan ukąsi.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bardzo ważny mecz mając na uwadze aspekt sportowy jak również nastroje na forum. Jak polegniemy to zacznie się lament, jak coś urwiemy to pojawią się pewnie pomysły dożywotniego zatrudnienia dla Probierza.
A tak bardziej na poważnie to mam solidne obawy przed tym spotkaniem. Ostatnich kilka meczy pokazało, że mamy masę szczęścia, mało pomysłów na grę - krótko mówiąc - nie gramy ani dobrej ani porywającej piłki. Wygraną uznam za wielki sukces, zadowolę się remisem, a porażka wcale mnie ni zaskoczy. Nie chciałbym tu czynić żadnych personalnych wycieczek w kierunku trenera, piłlkarzy czy zarządu. Z tym co mamy i w jakim położeniu jesteśmy ciężko liczyć na jakiś spektakularny wynik. ![]()
WPR
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Remis nic nam nie daje. Pewnie zagramy jak w meczu ligowym z Lechem. Pierwsza polowa bardzo ostroznie, defensywnie, w drugiej odwazniej. Co wazne z Ruchem w Chorzowie pewnie bedziemy grac z kontry i paradokslanie ten mecz moze nie byc tak trudny jak nam sie wydaje. Obstawiam 3 punkty.
A. No i trzymamy dziś kciuki za zabrzański Górnik.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 23.03.2012 o godz. 18:30.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Zakładając że wygramy z Ruchem możemy jeszcze włączyć się do walki o czołową trójke, pytanie tylko czy wygramy ? Jestem podbudowany wzwyżką formy Genkova, mam nadzieje że i tym razem coś strzeli
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Bedzie ciezko,ale nie jest to nie do zrobienia
Nalezy odciac Piecha od podan i szybkiego Jankowskiego Probierz zreszta ogladał Ruch to wie 3 pkt byly by super,ale w Chorzowie jakos nigdy łatwo nie bylo.Trzeba wierzyc/ ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Sam jestem ciekaw jak zagramy w tym meczy. Łatwo nie będzie, ale Ruch też nie powinien mieć z Nami łatwo
![]() Trzeba walczyć i wygrać ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ruch gra solidnie i nie można nie mieć obaw przed tym meczem. Ale z drugiej strony nie prezentują aż tak wysokich umiejętności, żebyśmy odrazu stali na straconej pozycji.
Myśle, ze jeżeli piłkarze podejdą z pełnym zaangażowaniem do tego meczu, to możemy wywieżć stamtąd trzy punkty. Jeżeli podejdą... |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Mówcie sobie co chcecie ale ja wciąż wierzę w Majstra
Ale warunek - MUSIMY wygrać jutrzejszy mecz oraz mecz z ległą. Mam nadzieje że kopacze wyjdą odpowiednio zmotywowani...dość już przechodzenia obok meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ponieważ wydajesz się "inny" niż się spodziewam po kibicu krakowskiej Wisły-odpowiem tylko tak...majstra to sobie słowiki z Poznania zapodają, nie czujesz bluesa-nie moja wina...ale jeśli zamilcz do mnie piszesz "internetowy" chuliganie, zważ na to,że jak sie rodzileś już dowód miałem....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Szkoda nerwów na "słowika" ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|