|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przed nami dwie kolejki rozgrywane awansem. Mistrzem jesieni zostali bracia z Wrocławia, do których ostatnio zmniejszyliśmy stratę - z 10 do 7 punktów. W pierwszym meczu z Widzewem w tym sezonie, w doliczonym czasie gry remis zapewnił nam Dudu Biton. Jak będzie teraz? Zapraszam do dyskusji.
Pozostałe mecze 16. kolejki: Kod:
GKS Bełchatów - Ruch Chorzów 2 grudnia, 18:00 Górnik Zabrze - Śląsk Wrocław 4 grudnia, 14:30 Jagiellonia Białystok - Podbeskidzie Bielsko-Biała 3 grudnia, 15:45 Korona Kielce - Cracovia 3 grudnia, 13:30 Lech Poznań - Łódzki KS 3 grudnia, 18:00 Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa 2 grudnia, 20:30 Zagłębie Lubin - Legia Warszawa 5 grudnia, 18:30 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż, wracamy do gry, 7 pkt to Śląska i 5 do Legii to niewiele.
Trzeba wygrać oba mecze do końca i nie będzie tak tragicznie. Liczę, że może wejdzie Melikson i Małecki może zagra coś dłużej, bo na Śląsku zrobił kilka niezłych akcji w krótkim czasie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jak nie wygramy, to będzie tragedia...
Ale jestem optymistycznie nastawiony. Duńczycy nas rozpędzą... ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Z Widzewem na pewno zagra już Małecki ,a i Melikson jezeli nie ujrzymy go już z Odense
![]() Szkoda troche Nuneza ktory pauzuje za kartki.. Tak czy siak mam nadzieje ze zobacze Wisłę z pierwszej połowy meczu ze Śląskiem i bedzie 2-0. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cóż, wczorajszy mecz powinien być bodźcem, że się DA, że można wygrać i nie ukrywam - liczę na przekonywujące zwycięstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Może brak Nuneza zaowocuje takim ustawieniem pomocy:
----------------Wilk Małecki-- Iliev--Melikson--Boguski Nie obraziłbym się na taki wariant, Iliev nie musiałby tyle biegać, co jak wiemy go męczy, Boguś się pokazał niech ma szansę. Ewentualnie: ----------------Wilk Małecki-----Melikson----Iliev --------------Genkov ---------------Biton Co do tego ustawienia jestem bardziej sceptycznie nastawiony, ale czemu by nie ? Takie drużyny jak Widzew wprost musimy atakować, może więc w ten sposób? ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ogarnij ziomek... z takim ustawieniem to przegramy środek pola bankowo Melikson nie wyjdzie od razu, nie ma szans |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Legia i Śląsk podłamane porażkami mogą przegrać drugi raz, nie ma co skreślać Zagłębia bądź Górnika.
Wisła wygra swój mecz i strata do Legii to będzie tylko 2 punkty, a do Śląska 4! Więc warto wygrać! ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
gramy 2 mecze u siebie ..... musimy to wygrac .... nie ma innej mozliwosci ..... i czekac na lepsza wiosne
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Musimy wygrać.
Mam też nadzieję, że Zabrze i Lubin nie przegrają swoich meczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
O ile Górnik spokojnie może urwać punkty Śląskowi - Nawałka to dobry taktyk który cały czas, mimo sukcesywnych osłabień wyciska z tej drużyny ponad 100% normy, to nie oszukumy się, że Zagłębie ma cokolwiek do przeciwstawienia podrażnionej Legii.
Co do Wisły - jak nie posypią się kontuzje z Odense to przy poworcie do składu Małeckiego, lepszej formie Genkova czy Boguskiego i zmianie taktyki przez Moskala na bardziej ofensywną i zespołową na prawdę może być dobrze. Widzew to nie ogórki, ale marzy mi się w końcu jakieś przekonywujące zwycięstwo na R22. Na razie, poza Fulham, to największe sukcesy w tym marnym sezonie odnosimy na wyjeździe (Lech, Śąsk) ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To jak wyjdziemy na ten mecz , zależy w dużej mierze od meczu z Odense . Nie wiem czy powinniśmy się oszczędzać w meczu z Duńczykami , bo każde z 4 pozostających spotkań trzeba wygrać . Priorytet to jednak liga .
Jedyne co można powiedzieć na dzisiaj o meczu z Widzewem , to że trzeba go wygrać za wszelką cenę . Trzeba gryźć trawę od 1 do ostatniej minuty . |
|
|
|
Banita
Od: 11.2011
Offline |
|
|
no więc tak:
w środku obrony Diaz z Czekajem (jeśli nie będzie mógł zagrać z powodu urazu, to w jego miejsce Chavez), z prawej chyba jednak Lamey, z lewej Paljić, bo lepszych niestety nie mamy na defmidzie Wilk z Brudem, pomoc Iliew-Garguła-Małecki, co do snajpera to w sumie nie wiem czy lepszy Genkow czy Biton... na miejscu Moskala rzuciłbym monetą |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Po dobrym meczu Jirsaka i Nuneza chcesz Bruda i Gargułę(który jako kapitan pokazał totalny brak walki i zaangażowania) naprawdę ? Dziękuje że co niektórzy nie decydują o składzie...
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Wystarczy, że Moskal obejrzy jeszcze jeden raz mecz ze Śląskiem i rzut monetą nie będzie potrzebny. Wybierze Bułgara.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A wiadomo ile gości z łodzi będzie na meczu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dokładnie też miałem wrażenie że nasza ofensywa istniała tylko dzięki świetnemu przyjęciu i zastawianiu się Bułgara który był praktycznie nie omylny przy pojedynkach główkowych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie mozemy sobie juz pozwolic na przegrywanie spotkan na własnym stadionie. Trzeba zagrac z takim nastawieniem jak w piatek ze Slaskiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
3 rzeczy jakie chciałbym zobaczyć w meczu z Widzewem: zaangażowanie takie jak ze Śląskiem, Genkova i Bitona w ataku i Czekaja w obronie (mam nadzieję, że sie wyleczy)
Na prawdę szkoda, ze nie gramy dwójką w ataku, zwłaszcza u siebie, gdzie z definicji powinniśmy cisnąć przeciwnika. Zwłaszcza dobre jest to, że dwóch ww. napastników prezentuje odmienny styl gry: Genkov bardziej pracuje, wraca się, pomaga w obronie, umie się zastawić, zgrać do partnera. Pamiętam w tamtym sezonie kilka razy zdarzało się właśnie tak, że Cwetan skupiał uwagę 2 obrońców, przez co inny nasz gracz miał więcej miejsca. A Biton z kolei ma lepszy strzał, i instynkt - piłka sama go szuka w polu karnym. Co warto podkreślić obydwaj dobrze grają głową. Ciekawy na prawdę jestem jakby ich współpraca wyglądała przez cały mecz. Dużo okazji do gry wspólnie chyba nie mieli, ja pamiętam w meczu z Jagą, jak Genkov wszedł, gra z przodu od razu wyglądała lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
A ja wam napisze tak: Wygramy to Palcem w dupie
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Genkow z Bitonem w ataku !? Absolutnie tak.
Mój skład od pomocy do ataku: (Wilk, Jirsak)- (Iliew, Boguski) - (Genkow-Biton). Jako def. pomocnik za Jirsaka mógłby i grać Diaz, ale wówczas na środku obrony jest kłopot, a dodatkowo cały czas mamy problem z lewą obroną i fatalną postawą Paljicia. Zagra na bank Małecki może całą II połowę i czas na powrót na ostatni kwadrans w meczu Maora Meliksona. W tym ustawieniu, tak Boguski jak i cofający się Genkow byliby odpowiedzialni również za odbiór piłki.
Ostatnio edytowane przez milosz : 27.11.2011 o godz. 14:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Co do meczu z RTSem. Będzie na pewno ciężki bo nasze gwiazdorki zmęczone będą po czwartku. Chciałbym wreszcie zobaczyć chociaż na chwilkę Maora, no i oczywiście ambitną nieustępliwą walkę. Tylko 3 punkty w takich meczach i do tego u siebie bo inaczej o MP można zapomnieć... ![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba kolego nie śledzisz za bardzo
![]() Walkower był. Walkower = 3:0, uprzedzam, gdybyś.. a zresztą, bez złośliwości. Nie żart, a ironia. Wyborna, bo nie zrozumiałeś i nie kompromituj się dalej ![]() --- Nie ma innej opcji jak wygrana z Widzewem. To nie Widzew dziś był mocny z Lechem, a Lech był słaby. Wiemy, że nie zagra Dżalamidze najpewniej, co w kontekście ostatniego pojedynku Wisły z Widzewem również nastraja pozytywniej.
Ostatnio edytowane przez filemon : 27.11.2011 o godz. 23:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
^^ Jak bys zrozumial ironie to bys wiedzial ze chodzi mu o wygrana walkowerem bo Limanovia wystawila zawodnika ktory nie mogl grac...
Po Uno, trzeba wykorzystac wreszcie to ze gramy u siebie, i caly mecz zagrac tak jak pierwsza polowe ze Slaskiem. Malo osob pewnie zauwazylo ze Genkov odwalil kawal dobrej roboty w meczu z WKSem, sam bylem zdziwiony patrzac na telebim ze gra "Gienek" a nie Biton ale widac Kaziu dobrze sie przygotowal do meczu i wiedzial ze zgrywanie pilek i przytrzymywanie ich przez Genkova bedzie bardzo wazna w kontekscie wygrania meczu i stwarzania sytuacji pod bramka Slaska i utrzymywaniu sie na ich polowie .Marzy mi sie by zobaczyc wreszcie Wisle ktora rzuci sie na rywala od poczatku i wygra 4-0 |
|
|
|
Banita
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|