|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na SKWK znow sie przyjebali do Laciaka. Tym razem w kontekscie 0:6 z Hiszp
![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Tyle, że Cupiał chce już! Nie myśli przyszłościowo, tylko jest napalony na efekt doraźny. Gdzie nas to podejście zaprowadziło każdy widzi. Gdyby zamiast zatrudniać Svitlicę czy innego Vidlickę kasę z ich uposażeń przeznaczyć na początek szkółki, to już teraz pewnie zaczynałyby być widoczne efekty jej działania. Może nie w postaci zawodników już teraz stanowiących o sile Wisły, ale w postaci zawodników wypożyczonych z Wisły, a grających w, powiedzmy nowej I lidze, i tam odnoszącym sukcesy. Ale nie. Miało być tu i teraz. Z resztą tak samo chce większość kibiców na tym forum, którzy za jakiś, jakikolwiek, gotówkowy transfer do Wisły sprzedałoby własną matkę, a potem tydzień kręciło nad nim śmigłami. Wiadomo, niewiele klubów, wzorem Ajaksu czy Leeds Utd. może wychowywać młodzież a potem sprzedawać piłkarzy za kolosalną kasę, ale na pewno, skoro ****a w tym kraju nie ma słownie ŻADNEGO klubu, który można by nazwać dostarczycielem talentów, można by pod względem młodzieży zostać liderem w Polsce. Ale tak jak mówię- ma być już, tu i teraz, a to jest głupota. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
żeby spokojnie realizować te cele musi mieć zapewnione wyniki sportowe: walkę o mistrzostwo i przynajmniej niezły występ w LE to raz, a dwa - sam zrobi niewiele musi mieć odpowiednich ludzi i zobaczymy czy potrafi ich sobie dobrać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o trenera bramkarzy, to nie wiem jakim problemem dla klubu z 40 milionowym budżetem jest zatrudnienie trenera choćby ze szkółki w Szamotułach, która słynie z bramkarzy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przecież napisałem Ci, że nie - zwłaszcza, że jak to się obaj zgodziliśmy, Szul raczej bramkarzy nie trenuje. Zresztą, to nie ma żadnego znaczenia, bo na żadną fuchę nie weźmiemy żadnego fachowca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Potrzebni sa nowi ludzie. Nie mozemy obraca sie wciaz wokol betonu. Moskal, Michalczyk, moze Kurdziel. Wg mnie dobre decyzje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejna dobra wiadomość. Poproszę teraz jakiegoś prawdziwego specjalistę od GK coby nam nowego nabytku nie zmarnował.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale skąd te przypuszczenia, że przyjdzie ktoś dobry? To normalne, że przy zmianie trenera następuje też wymiana jego sztabu. Zawsze tak jest. U nas w mniejszym stopniu, bo zmiany częste, oj częste, ale też jest.
Nienaturalnie długo czekano ze sztabem dla Henia, bo nie było wiadomo, czy zostanie. Został - to mu wymienią asystentów. Ale nie spodziewałbym się specjalistów z Milan Labs, tylko raczej Rysia Szula, którego tak tu wszyscy kochają , żeby nie wspomnieć wspaniałych referencji, wręcz laurek, które wystawiają mu kibice Legii. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A od kiedy Szul to trener bramkarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Rewelacja. Ja zagrałem w trzech ostatnich meczach kadry tylko 2 minuty mniej niż Sobiech i 5 mniej niż Małecki - taki jestem dobry! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko, że ty mówiłeś w kontekście trenera bramkarzy, natomiast Pan Michalczyk bramkarzy trenować nie będzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe, ilu z wyznawców "Łaciak won" widziało choć jeden prowadzony przez niego trening. I miał okazję porównać te zajęcia z tym co odstawiał Kazimierski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A co to ma do rzeczy, że treningi były ciekawe? Gość ma takie 'papiery', że od Wisły ma się trzymać z daleka i tyle. A Pawełek i Juszczyk też jakoś przy nim formą nie zaczęli błyszczeć, także to czy kazał im robić przewroty zamiast pompek nie ma nic do gadania.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jedna uwaga rav - Kazimierski jest słabym trenerem, o czym trąbiło się już od dawna, nie tylko w kontekście Wisły. Kim jest Łaciak? Nikim. Osiągnięć nie ma żadnych, został przez Skorżę ściągnięty po kolesiowsku, jak reszta sztabu zresztą. Warto kruszyć kopie o gościa, któremu brak kwalifikacji i ma na pieńku z kibicami? Tak, tak - nie ma co udawać, że to tylko kilku z SKWK. Masz pewność, że Łaciak nie poleciał po prostu dlatego, że nie po drodze mu z Kasperczakiem, Basałajem i Jaroszem, a jego "fanklub" był tylko dodatkowym argumentem? Kasperczakowi też nie po drodze i to nie tylko z SKWK ( wielu ma do niego żal o wcześniejsze zachowania, tyle że nie każdy ma zamiar robić z tego powodu burdel w klubie ), a mimo to zostaje. Tylko, że Kasperczak to fachowiec, a Łaciak to podrzutek Skorży. W piłce jest nikim. Zrobiłeś sobie korespondencyjną nawalankę z SKWK, gratulacje. Zapytam jeszcze raz - warto było akurat o Łaciaka? Rozumiem - Frankowskiego, Kasperczaka, ale do ****y nędzy - Łaciaka?! Znasz się na tym, że potrafisz ocenić jego warsztat? Bo wybacz, ale liga nic w tej kwestii nie pokazała, poza tym był na stanowisku za krótko. Pytanie drugie - potrafisz powiedzieć z pełnym przekonaniem, że jego następca nie jest lepszym fachowcem? Do mnie przemawia już informacja, że był uczniem Dawidziuka. To już coś, szczególnie w porównaniu z Łaciakiem. Jest super - mamy nowy ( Zastanów się, co dzięki temu osiągnąłeś, bo IMHO był to gol samobójczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2010 o godz. 23:48.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Popieram rav!! Wreszcie trener mial pomysł na trening a nie tylko robił pompki...:/
Zwolnienie uważam za błąd...:/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To czy błąd, to zobaczymy jak się dowiemy kto przyjdzie na jego miejsce. Marzy mi się, żeby W KOŃCU treningiem bramkarzy zajął się SPECJALISTA z prawdziwego zdarzenia. A nie..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kaziu został II trenerem. Mam nadzieję, że się sprawdzi w tej roli, bo zawsze lepiej mieć na ławie ludzi od lat oddanych klubowi, a nie zwykłych najemników.
Rysiu Czerwiec straci (czy już stracił?) posadę kierownika drużyny i ma się zająć scoutingiem. Skoro taka zmiana jest czyniona to wierzę, że na prawdę bardziej nadaje się do tej funkcji. Pytanie tylko kto zostanie kierownikiem drużyny w takiej sytuacji? Co do trenera bramkarzy to wątpię, żeby udało się kogoś z Szamotuł ściągnąć. Choć z drugiej strony jestem pewien, że gdyby klubowi na prawdę zależało to byłby w stanie ściągnąć do nas 9 na 10 trenerów bramkarzy w kraju. Trzeba tylko wiedzieć w którego warto zainwestować. Bo że gdy wybierze się dobrego to będzie to znakomita inwestycja na przyszłość nie trzeba nikogo na przykładzie Dowhania przekonywać (sprzedaż Boruca, Fabiańskiego, Muchy itd) Trochę to naiwne, ale jestem kibicem i ufam, że w końcu zarząd zbuduje struktury klubowe (scouting, dyrektor sportowy, sztab trenerski, lekarski itd) tak jak wyglądać powinny w topowym klubie 40-to milionowego kraju UE. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Każdy polski trener bramkarzy powinien się bić piętami po dupie, aby pracować w Wiśle więc nie widzę problemu - wystarczy złożyć komuś sensowną propozycję. Może lansowany przez TVP Dawidziuk by się nadał?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ten Kurdziel to jakiś wybitny fachowiec ? A przynajmniej ponad przeciętny w skali ligi polskiej ?
Jeśli nie, to co zadeycdowało o zatrudnieniu tego człowieka tutaj ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
SKWK bo Łaciak był be.
Wygląda na to że zamienił stryjek kijek na kijek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No tak ale patrzac o sie dzialo w tym klubie ostatnimi czasy trzeba cieszyc sie ze tak to idzie jakos do przodu widac ze to juz ma jakies rece i nogi,ciesze sie berdzo z zawsze oddanego Wisle Kazia Moskala ze bedzie 2 trenerem teraz skoro mamy juz jako tao ten pion ,trzeba robic transfery bo do pierwszego meczu w LE zostal miesiac...... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
jak patrzylem na zdjęcie z daleka to myślałem, że Borys Szyc trenuje dziś z Wisła
![]() http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...w_akcji/37597/ ![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|
|
JLB
Offline |
|
|
Zapowiadana wcześniej zmiana, potwierdzona oficjalnie:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rem_bramkarzy/ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jakie Kurdziel ma kwalifikacje, aby pracować w wicemistrzu Polski?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|