flamengista napisał(a):

Mnie śmieszy, że w ogóle TWSD poświęca temu incydentowi miejsce. Prezydent Majchrowski jest moim skromnym zdaniem najgorszym prezydentem Krakowa od czasów III RP. Więc ta jego wypowiedź tylko idealnie wpisuje się w jego prezydenturę, nie jest absolutnie żadnym zaskoczeniem.
To tak, jakby mieć pretensje do Leppera o tekst o "zgwałceniu prostytutki".
Natomiast "niezręczna wypowiedź" - niezależnie od tego, czy Majchrowski był świadom tego co mówi, czy też nie - powinna być najmniej istotnym argumentem w dyskusji na temat tego, kto powinien być prezydentem miasta w nadchodzącej kadencji.
Dla mnie w przypadku Majchrowskiego istotniejsza jest sprawa pana Jana T., permanentne skłócenie prezydenta z radnymi niemal z wszystkich opcji politycznych (brak zaplecza politycznego prezydenta - w skali kraju przedkłada się na brak efektywnego lobbingu w parlamencie i rządzie) oraz niejasne powiązania z Krakowską Akademią.
Co gorsza, na horyzoncie nie widać ciekawej alternatywy. Kracik niegdyś wydawał się kandydatem idealnym - obecnie po tym, co w Krakowie prezentują radni PO ktokolwiek związany z tą partią budzi u mnie odruchy wymiotne. Co gorsza, niegdyś wzorowy samorządowiec dał się uwikłać w głupie wypowiedzi na temat spalarni. A PiS do tej pory nie ma poważnego kandydata. Obawiam się, że w nadchodzących wyborach po prostu nie zagłosuję.
|
Jako kibic Wisły uważasz że śmiesznym jest bronić naszych interesów? Gość nas wczoraj publicznie wyśmiał i wykpił i mamy oczy przymykać? Jeszcze gdyby był pionkiem niczym wspomniany Andrzej... . Gdyby TWSD reprezentowało "Koło Gospodyń Wiejskich" lub "Małopolski Związek Rybaków" na pewno nie poświęciłoby tej wypowiedzi ani wersa ale jako największa niezależna strona symaptyków Białej Gwiazdy miała wręcz obowiązek tę sprawę nagłośnić by ludzie nie mający czasu na oglądanie wiadomości i czytanie gazet wiedzieli co się dzieje na Placu Wszystkich Świętych.