MaLk napisał(a):

Oczywiście. Wierzę. Wtedy było możliwe, teraz jest niemożliwe. Wtedy dało się porównać tylko te same drużyny w tych samych składach, teraz to już nieistotne kryteria. Jasna sprawa 
Dyskusja "na poważnie" na temat porównywania pojawiła się dużo wcześniej niż "Rude watch" jako zabawa. Przypomnę - pojawiła się już za czasów Sobolewskiego.
Zasadniczo się zgadzam.
Dziwi mnie tylko, że dwa swoje posty wcześniej(!) krytykujesz Moskala, że zrobił wszystko, żeby wygrać mecz z Llapi (oraz każdy kolejny mecz w kwalifikacjach pucharów europejskich).
No dobra, nie dziwi. Przyzwyczaiłem się do Twoich podwójnych standardów w ocenie trenerów 
(i nie, nie musisz tutaj wklejać długiej argumentacji, jak to Twoim zdaniem mecz z Llapi był mniej ważny od ostatnich dziesięciu minut z outsajderem, który nie był w stanie wyjść z własnej połowy przy prowadzeniu dwiema bramkami, interesuje mnie tylko Twoje podejście do oceny trenerów)
|
Ja nie będę Ci wklejał mojej argumentacji, bo to bez sensu. Jeśli nie rozumiesz że priorytetem dla nas jest pierwsza liga mimo naszej sytuacji finansowej, jasnych deklaracji właściciela i Moskala - żadna argumentacja tutaj nie pomoże.
To tak jak z Twoim udowadnianiem że Sobolewski to dobry trener. Ty sobie, rzeczywistość - sobie.
Albo ogarniasz że mecz z Kotwicą - mimo że mniej sexi - był dla przyszłości Wisły ważniejszy niż rewanż z Rapidem, Cercle i Llapi, albo nie.
P.S. Jak Ci bardzo zależy to możemy porównać mecz Moskala z Polonią W. z meczem Jopa z zeszłego sezonu. Jeśli nie czaisz czemu nie możemy porównać np. meczów z Kotwicą... Trudno. Ja Ci tłumaczył nie będę.