Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2014, 18:46
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się dorabianie własnej rzeczywistości do danej tezy... (...)

Śmieszy mnie też opinia, że mamy tak wyjebaną kadrę, że nie wywalczenie pierwszej 4 to będzie porażka... i .
Własna rzeczywistość ?

Halo pobudka, mamy 1 marca 2014 roku
A nie czerwiec 2013 roku.

Skład Wisły z ostatniego meczu 2012/13.: Michał Miśkiewicz, Marko Jovanović, Arkadiusz Głowacki/Alan Uryga/Osman Chávez, Gordan Bunoza, Patryk Małecki, Cezary Wilk, Rafał Boguski, Ivica Iliev/Michał Chrapek, Kamil Kosowski/Emmanuel Sarki, Cwetan Genkow.

Wczorajszy skład :Michał Miśkiewicz - Dariusz Dudka, Arkadiusz Głowacki, Gordan Bunoza, Piotr Brożek - Łukasz Garguła, Ostoja Stjepanović, Semir Stilić, Michał Chrapek, Donald Guerrier (82 min - Emmanuel Sarki) - Paweł Brożek

Znajdź jedenaście różnic którymi różnią się te składy
Nawet jak są te same nazwiska to nie są Ci sami piłkarze (co oczywiście piszę się na plus Smudy).

Tęsknisz sportowo za nieobecnymi ? (Pomijam Marko, tu wiadomo sprawa).

Nie mam ochoty ani czasu analizować poszczególnych pozycji, ale ten skład może na papierze powieźć dowolną drużynę z naszej kapuścianej ligi.
Może, ale nie musi. Bo wszystko zależy od aktualnej formy.
Kibice pewnej warszawskiej drużyny już jesienią twierdzili, że jesteśmy znów jedynym zagrożeniem dla nich. Z kurtuazji ?
Naszym problemem jest to, że nie mamy zmienników. Dlatego nie będę miał pretensji do Smudy, gdy będziemy przegrywać z powodu kartek czy kontuzji grając rezerwowymi. I w całym sezonie wylądujemy poza czwórką.
Ale od pierwszego składu mogę oczekiwać, że że w trzech meczach zagra coś więcej niż trzydzieści minut przyzwoitej piłki.

PS. Nie jestem Smudożercą, choć specjalnie go nie lubię. Nie ma teraz dla niego żadnej alternatywy, ale to nie powód by nie oceniać realnie sytuacji. Nie jechałem o Bunozie, do Chrapka miałem pretensje o brak ambicji.
Odpowiedz cytując