AS82 napisał(a):

|
..... tymczasem Smoleńsk to temat zastępczy dla takich rusofobów jak ty i jeszcze kilku w tym temacie.....
|
Uwielbiam poezję Lermontowa, jestem zauroczony koncertem fortepianowym b-moll Czajkowskiego, lubię rosyjską kuchnię - w szczególności kulebiaka i uchę - natomiast co do śledztwa smoleńskiego prowadzonego przez organa państwowe Federacji Rosyjskiej mam wiele zastrzeżeń - i to mam mnie kwalifikować jako rusofoba

AS82 napisał(a):

|
Sądze ,że gdyby ten samolot się rozbił np. w Hiszpanii ,to tyle powodów do jątrzenia i szukania spisków osoby twojego pokroju ,nakręcane przez Macierewicza i Kaczyńskiego by nie miały , ale ,że Rosja to wszystko wiadomo . Potem wychodzą różnej maści matoły z transparentami "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" i w ten sposób kalają pamięc zamordowanych żołnierzy ,i równają mord tysięcy Polaków ze zwykła nieodpowiedzialnością i burdelem jaki panował przy organizacji tej wizyty, ale spoko rusofob wszystko może.
|
Sądzę, że gdyby samolot rozbił się w cywilizowanej części świata, np. w Hiszpanii - przede wszystkim przeprowadzone zostałoby drobiazgowe śledztwo, które przede wszystkim byłoby przejrzyste, a wszelkie dowody zostałyby dokładnie zbadane - przykład katastrofy w Lockerbie. Nikt nie ferowałby wyroków w tym zakresie w 3 godziny po katastrofie (vide Radek Sikorski i jego SMS), tylko podjęto by wszelkie możliwe rozstrzygnięcia. No i na koniec nie trwałoby to latami - śledztwo zostałoby zakończone, a przyczyny katastrofy dogłębnie wyjaśnione.
No ale pewnie jestem rusofobem bo oczekuję od organów FR tego samego czego oczekiwałbym od organów jakiegokolwiek innego państwa.....
AS82 napisał(a):

|
Różnica między stroną rządową ,która wyjaśniała tą sprawę a Macierewiczem jest taka, że jeśli nawet Komisji Millera czy prokuraturze zdarzały się błędy czy zaniedbania to nie miały one zamysłu celowego ,
|
To znaczy, że fakt, że gen. Błasika nie było w kabinie co udowodnił Polski IES z Krakowa, nie wpływa na ustalenia komisji Millera, a niesprostowanie w tym zakresie tego raportu jest niczym nie znaczącym szczegółem - zwłaszcza jeśli chodzi o dobre imię generał, na którego wylano kubły pomyj i ścieków

?
AS82 napisał(a):

|
natomiast ,to co robi Macierewicz + pisowskie media to jest bla bla bla ....
|
Pieprzysz ino dupą nie ruszasz........
Tzn. że jak Tobie obiją twarzuchnę, a prokurator stwierdzi (bo taki będzie miał punkt widzenia) że to Ty sprowokowałeś, to nie powinien bedać innych wątpliwości związanych z tym strasznym zdarzeniem

Człowiek myślący bada hipotezy i falsyfikując jedne odrzuca a inne uprawdopodobnia i na końcu stara się udowodnić. Jeśli dr Lasek nie zauważa faktu, że część ustaleń jego Komisji jest sprzecznych z dowodami (chociażby Błasik czy wysokość pancernej brzozy) i dalej twierdzi, że raport nie zawiera żadnych błędów w ustaleniach to sorry - widać taki typ myślenia z klapkami na oczach to to czego Ciebie nauczono...... i takim postawom hołdujesz.
Czyli obili Ci twarz- brałeś udział w bójce - należy Ci się kara zgodnie z k.k. - taka jest Twoja filozofia "myślenia"......
AS82 napisał(a):

|
Za niedługo dojdziesz do kolejnego wniosku ,że L.Kaczyński w ogóle nie chciał leciec 10tego do Smoleńska , tylko Tusk do spółki z MONem i BORem na siłe go wsadzili do Tupolewa.Pozatym chyba nie sądzisz ,że dla prezydenta ,który za główny cel swojej działalności przyjął sobie zwalczanie premiera ,będzie jakiekolwiek porozumienie ? Nawet gdyby ,ktoś ze strony rządowej odradził lot 10 tego do Smoleńska ,to zaraz w mediach wyszedlby jakiś Stasiak czy Gosiewski i powiedział,że to skandal że rzad uniemozliwia prezydentowi odwiedzenie grobów polskich żołnierzy .
|
Dawno doszedłem do wniosku, że z "homo sapiens" reprezetujesz tylko pierwszy człon - z myśleniem nie masz nic wspólnego - przetwarzasz tylko informacje, które do Ciebie docierają....
Skoro nie potrafisz zrozumieć że:
1) rolą BOR było odpowiednie zabezpieczenie wizyty Prezydenta kraju (NIK uznał, że takowego nie było)
2) MON nadzorował 36 pułk - dokonano przebudowy samolotu w kwietniu 2010i nie sprawdzono go pod kątem zabezpieczeń ,
to potwierdzasz diagnozę.....
PS - jesteś jednym z tych, którzy są u mnie w opcji "ignoruj", więc nie czytam i nie odpowiadam na Twoje wpisy, ale głupota ludzka zawsze wywołuje u mnie odruch współczucia.... Opamiętaj się i włącz Centralny Ośrodek Mózgowy....