Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2012, 10:03
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Jeśli uważasz że przegrywamy bo mamy Polaków w składzie to winszuje diagnozy ...
Porównaj składy Wisły (6) i Górnika (2) czy Lecha (5) ... drużyn które liderują ...
W nawiasach podałem ci ilość obcokrajowców w wyjściowych jedenastkach
Z perspektywy czasu uważam ze od dobrobytu w dupach nam się poprzewracało. Śmieję się z tego co po niektórzy głosili bo dobitnie widać ze narodowość nie ma znaczenia. Zresztą, jeśliby jakikolwiek naród miał predyspozycje do lepszego grania w piłkę to mielibyśmy na świecie 'narody piłkarskie' tak jak mamy 'konie arabskie'. Tak Grantar, liczy się jakość. Chciałem zapytać tych którzy optowali za wersją Wisły z Polakami i z wychowankami czy uważają ze się mylili, czy też są zadowoleni i o to im chodzi. Po prostu nie chciałbym dłużej polemizować z bzdurnymi argumentami 'narodowościowymi' w piłce.

Ad rem.
Zwyczajnie zal mi tych czasów gdzie gra się kleiła i chociaż strzelaliśmy w światło bramki. My nie mamy żadnej siły przebicia odkąd Brożka nie ma. Powtarzają się schematy - Genkov wchodzi grać i jest bezproduktywny - nie ma mu kto dośrodkować. Melikson klepkę klepie z Ilievem - Ci panowie się szukają na boisku. Tylko co z tego skoro to jest przewidywalne? Do klepki dołączył Boguski i piłkę zgubił. Sikorski jeszcze coś tam dłubie ale gość jest napastnikiem przeciętnym wiec swoje zmarnować musi. Jedna setkę zmarnował, do drugiej nie dobiegł. Ataku nie mamy, a skrzydła kończą nam się w połowie. Obrona za starania wykartkowana. Patyczak Bunoza na lewej mi się podobał. Szkoda że musiał wejść za niego zmiennik.

Patrzę na ostanie Podbeskidzie i słyszę że kontraktują napastnika żeby wyjść ze strefy spadkowej. Zastanawiam się czy Wisłę stać na taki krok. Chyba jednak nie. Lysy, tak, zastanawiam się "co się stało" już od dłuższego czasu. Tylko że nie w tym kontekście.

Lukasz.
Odpowiedz cytując