Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2012, 10:28
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi, skoro ten defensywny środek grał tak wspaniale, to skąd się wziął ten MILION interwencji naszej obrony?
Bo graliśmy z bodaj najlepiej grającą do tej pory drużyną na tym turnieju? Drużyną, która w przeciągu meczu miała trzy razy mniej celnych strzałów od nas i blisko dwa razy mniej strzałów ogółem? Zresztą środek pola grał świetnie w pierwszej połowie, kiedy graliśmy bardzo zdyscyplinowani taktycznie i Rosjanie nie stworzyli praktycznie nic poza golem po stałym fragmencie gry, który był ich jedynym celnym uderzeniem w tym meczu. W drugiej połowie obrońcy mieli więcej interwencji, bo zaryzykowaliśmy bardzo i otworzyliśmy się w tym meczu, środek pola grał wyżej i zawodnicy z tej formacji częściej się włączali. Poza tym średni mecz rozegrał tym razem Murawski, odwrotnie do meczu z Grekami.

domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Ale, na Boga - jeśli nikomu nie przeszkadza Eugen i dziękują mu za poświęcenie (kur** łaskę robi), to ja dziękuję za taki kraj. Potem się dziwić, że nikt flagi nie wiesza 11.
Cóż...na boisku dał z siebie absolutnie 110%, bardzo godnie reprezentował podczas tego meczu kraj w którym się urodził, kraj swoich rodziców i z pewnością w mniejszej czy większej części swój kraj, więc widocznie niektórym to wystarczy. Może w wywiadach nie błyszczał, może czuje się bardziej Niemcem, niż Polakiem, ale tym z pewnością w znaczącym stopniu się nim czuje, ponoć w.g. niego wychowywał się w domu w polskiej kulturze i nauczył się w nim mówić po polsku. Podolski nie ukrywa, że jako człowiek bardziej czuje się Polakiem, niż Niemcem, a jakoś nikt nie ma problemu z tym, że gra dla naszych zachodnich sąsiadów.

Ta sprawa Polańskiego wbrew pozorom nie jest taka jednoznaczna i nie można zabraniać innym mieć w niej swojego zdania, bo nikt nie siedzi w głowie Polańskiego, ale fakty są takie, że choćby nie wiem jak się teraz starał zatrzeć to złe wrażenie i choćby nie wiem jaki poziom prezentował zadra zostanie na zawsze, mimo że przekaz wypowiedzi był taki, że zbyt dużo dostał piłkarsko od Niemców aby oddawać to teraz Polakom.

Niemniej jednak trudno mu zarzucić, że tego złego wrażenia zatrzeć się nie stara, wręcz przeciwnie, walczy za dwóch. Ja osobiście nie widzę powodu żeby na niego gwizdać, jeśli gra na wysokim poziomie, bo niezależnie od tego co mu chodzi w głowie i w jakim stopniu czuje się Polakiem, a w jakim Niemcem, to miał pełne prawo wybrać grę dla naszej kadry, bo tu się urodził, oboje rodziców są Polakami, mówi w naszym języku. Ale też nigdy w pełni faktu jego gry dla naszej kadry nie zaakceptuje.
Odpowiedz cytując