Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2012, 23:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem.... mnie ogolnie ton tego artykułu dość przekonuje... to znaczy uważam, że możliwe jest by dla zrealizowania dealu wielkich prywatnych spółek, bądacych fundamentem rosyjskich oligarchów i polityków, dealu mogącego przynieść milardy euro do prywatnych kieszeni ludzi pokroju Miedwiediewa, Zubkowa, Millera będacych sprzymierzeńcami Putina i w gruncie rzeczy go finansujących, jest usuniecie z drogi przeszkód w postaci prezydenta śmiesznego państewka, który nagle postanowił te, trwajace od lat deale, uciąć.
Nie twierdze, ze tak było, ale za takie pieniądze można nie takie rzeczy zrobić
W takim razie przeczytaj artykuł jeszcze raz i postaraj się wyłuskać z niego działania które zdaniem autora śp. prezydent miał podjąć aby zablokować deal. Ja znalazłem tylko jeden: powołanie komisji śledczej. Czy myślisz że taka groźba (bo w praktyce i tak nie było szans na jej powołanie) mogła spowodować to że Rosjanie mogli chcieć go zabić ze wzgledu na obawy związane z zablokowaniem transakcji? Powtórzę jeszcze raz: prezedent i tak nie był w stanie zablokować tego procesu (w tym kontekście był dla Rosjan niegroźny), za kilka miesięcy i tak prawdopodonie przestał by być prezydentem a gdyby ich intencją było chronienie spraw gazowych poprzez eliminację prezydenta znaleźliby na to znacznie lepszy sposób niż masakrę 100 osób w katastrofie lotniczej.
Odpowiedz cytując