Dekiel napisał(a):

Owszem mój klub wydał mnóstwo pieniędzy, ale uważam, że wydał je sensowniej, bo:
1) mamy najlepszy obecnie w Polsce stadion piłkarski, który będzie na siebie zarabiał. Stadion, który powstał dzięki temu, że ITI wydało kupę kasy na porządny, przemyślany projekt i następnie za darmo przekazało go władzom miasta;
|
Może Wy o takim stadionie marzyliście... ja osobiście tak tego nie widzę.
Dekiel napisał(a):

|
2) w ciągu paru lat zbudowano cały system szkolenia, którego efekty już widać, bo z pierwszym zespole jest już paru wychowanków.
|
Bo Janek Urban jako jedyny trener w tej zapyziałej ekstraklasie miał jaja żeby wstawić młodych i zobaczyć co potrafią!
Dekiel napisał(a):

|
3) Legia intensywnie myśli o budowie ośrodka szkoleniowego dla Akademii i zapewne w tym lub następnym roku przystąpią do jego budowy, tak by młodzieżowcy Legii mogli trenować w normalnych warunkach, a i by pierwszy zespół nie musiał korzystać z boisk Kosy Konstancin czy innych wynalazków;
|
A mnie właśnie podobała się opcja gdzie drużyna nie trenuje tylko u siebie, ale korzysta z różnych ośrodków które już w mieście są.
Dekiel napisał(a):

|
4) można wiele zarzucać włodarzom Legii, ale od działu marketingu tego klubu powinni się uczyć inni. Owszem zdarzają im się wpadki, ale jednak działa prężnie, a kibice mają olbrzymi - jak na polskie warunki - wybór produktów sygnowanych L-ką.
|
U nas się to dopiero rozkręca, a z oceną poczekajmy jeszcze może jakiś czas aż dojrzeje.
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):

To do mnie ten wyskok?
Ja po prostu uważam, że oświadczyny na stadionie to nie jest piękna, romantyczna sprawa, tylko brak wyobraźni, wyczucia i prostactwo.
|
Jedni lubią słuchać Chopina, inni zaś jak im skarpetki śmierdzą! Każdy robi to co lubi i jak mu się podoba, więc może zluzuj nieco. Dla mnie akurat ta inicjatywa była całkiem niezła, a za większe prostactwo, brak taktu i wyobraźni uważam dobór jasnych skarpet do ciemnego stroju, mieszanie skarpet z sandałami i klapkami i wiele wiele innych