Joshua TS napisał(a):

Ja nie wiem po co się kłócić. Jakkolwiek się śledztwo nie skończy to i tak będzie negowane przez rozhisteryzowaną część tego społeczeństwa. Jakiekolwiek dowody się nie pojawią - to będzie wina ruskich i Tuska. Myślałem, że ta katastrofa zmieni trochę nasz kraj, ludzi i zmieniła...ale na gorsze. Do tej pory słyszę kretynów uważających, że to był zamach. Zamach na kogo Na Kaczyńskiego? Żaden z polityków nie ryzykowałby kariery i więzienia dla zabicia Kaczyńskiego, bo zwyczajnie Pan Ś.P prezydent nie był zagrożeniem dla nikogo, tylko pośmiewiskiem i nikt poważnie go nie traktował.
Od katastrofy mamy w Polsce milion teorii spiskowych, wszędzie szukanie winnych tragedii ( tu prym wiedzie Jarosław "Obłęd" Kaczyński), podzielone rodziny ofiar katastrofy i smutny symbol tych wydarzeń czyli brak poszanowania symbolu krzyża przez dzicz uważającą się za chrześcijan. Mam wrażenie, że ten kraj dąży do swoistej autodestrukcji.
|
Negować można wymysły. Faktów popartych dowodami nikt nie będzie negował. Jakie dowody sie pojawiły że winę zwalono na pilotów? Błasik w kabinie? Dlatego samolot wylądował w lesie? Nie rozśmieszaj mnie. Piszesz coś o kretynach, których? Tych co wierzą ze brzoza jest w stanie urwać skrzydło 80 tonowego samolotu? Jeżeli był to zamach to nie tylko na Kaczyńskiego ale na legalnie wybraną władzę w Polsce w najszerszym tego słowa znaczeniu. I to władzę która nie tak jak cudak bezkrytycznie ufa Rosji. Podzielone rodziny bo jednym zależy na prawdzie a drugie sie poddały bo nie wierzą w cudaka ufającego Putinowi. A kto nie szanuje symbolu krzyża to faktycznie dzikus dobrze, że znaleźli się tacy którzy tego krzyża bronią.
Autodestrukcja to niebezpieczeństwo, które zawdzięczamy takim jak TY. Zakochanym w TVN, smutne ale prawdziwe.
legol napisał(a):

Moja wypowiedź to w większości cytaty (może lekko przerobione) z ludzi, którzy lansują teorię podobne do tych w które ty chcesz wierzyć, więc nie rozumiem uwagi co do stanu mojego mózgu. Ale skoro Cię to interesuje to zapewniam, że jest całkiem nieźle.
Co do pierwszego zdania to niech klasyk odpowie za mnie:
"Polskie ludzie nie dzielą się na zagranicznych i krajowych, tylko prosto - na mądrych i głupich."
|
W wyrywaniu słów z kontekstu faktycznie TVNowcy są mistrzami, ale Ty bijesz ich na głowę. Bo wypowiedź zwykle powinna mieć jakiś sens, który najwyraźniej sobie odpuściłeś. Szkoda ze nie napisałeś 20 razy żyd, byłoby bardziej dosadnie.
Ci co wierzą Rosji bezkrytycznie to biorąc pod uwagę fakty historyczne są mądrzy czy głupi? Nie musisz odpowiadać.