The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2018, 22:43. Wisła Kraków - Lech Poznań Niedziela 18:00
Trzy tematy i trzy zwycięstwa Wisły. Więc jedziemy dalej.

Na tym meczu musisz być:

1) ostatni raz w tym sezonie gramy na R22

2) może to będzie kolejny krok w walce o puchary

3) żegnamy naszych mistrzów Pawła i Arka. Powie szczerze jeśli ktoś był/ jest związany z Wisłą to nie wyobrażam sobie że zabraknie go na R22 tego dnia.

Jak będzie: my raczej bez Carlitos. Czy zagra Cywka ? Jesteśmy w gazie Lech wręcz przeciwnie.
Zapraszam do dyskusji
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.05.2018, 22:51
Dzięki za założenie tematu.
Najważniejsze będą pożegnania.

Wynik jest dla mnie mocno nieistotny.
Lech, co prawda musi wygrać, żeby utrzymać cień szansy "na majstra", ale podejrzewam, że już myślą w Pyrlandii o wakacjach.
Nadchodzi szansa na kolejne przełamanie po:
- wygranych derbach
- wygranej z 7 w Warszawie
- wygranej z Jagą
- wygranej z Koroną w Kielcach
- wygranej z Zagłębiem po 2 porażkach w tym sezonie
- zdobyciu największej liczby punktów od lat
W dodatku gramy bez Carlitosa, który strzelił 48% naszych bramek. Pora pokazać, że i bez niego mamy zespół.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 09.05.2018, 22:55
Paradoksalnie może okazać się, że brak Carlitosa okaże się największym wzmocnieniem. Co prawda potrafi wyczarować bramkę z niczego, ale Amica i tak by go pilnowała cały mecz, a teraz nie będą wiedzieli na kim się skupić. No i Carlitos dzisiaj pokazał dużo egoizmu (sytuacje z Imazem), więc będzie więcej koleżeńskiej gry z przodu. Pytanie tylko kto wystąpi. To wielki sprawdzian dla Carillo.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.05.2018, 23:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za założenie tematu.
Najważniejsze będą pożegnania.
No, jestem ciekaw, czy Carillo zdecyduje się wpuścić Głowackiego i Brożka chociaż na chwilę.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 09.05.2018, 23:33
Nie ma szans, żeby ich wpuścił na boisko. Szczególnie, że ostatnio nie ma ich nawet na ławce rezerwowych. Tak się sytuacja w tabeli ułożyła, że jakimś cudem walczymy o puchary, więc w meczu będzie trzeba mądrze skorzystać z każdej zmiany i walczyć o zwycięstwo do ostatniej minuty. Dla Brożka i Głowy podziękowanie przed i po meczu, ale nie wymagajmy od Carillo wpuszczania ich na boisko. Btw, fajnie jakby zorganizowali po sezonie mecz pożegnalny Brożek i Głowa plus przyjaciele vs na przykład juniorzy Wisły.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.05.2018, 23:51
mimo wszystko skoro jest zaplanowane oficjalne pożegnanie , to pare minut w końcówce mógłby im ofiarować
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 10.05.2018, 06:28
Już widziałem gościa, co na twitterze wyzywał Carillo od śmieci, bo nie wpuścił Brożka z Koroną. Teraz tutaj płacze i żale, żeby wpuścić chociaż na chwilę Brożka i Głowackiego. Uwielbiam Głowę i bardzo szanuję i lubię Brożka, ale serio uważacie, że w przypadku wyniku na styku trener ma wpuścić obydwu panów, bo to ich pożegnanie?

Jeśli byłby pewny wynik, to oczywiście, że tak, ale nie za wszelką cenę. Nie popadajmy w jakąś paranoję sentymentalizmu, bo jeszcze o coś walczymy. Pamiętacie jak był żegnany Sobol?
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.05.2018, 07:21
Biorąc pod uwagę jakie nastroje panują w Poznaniu po wczorajszej wtopie to zaryzykowałbym stwierdzenie, że Wisła jest delikatnym faworytem. Pytanie jak zagramy bez Carlitosa - osobiście nie chcę widzieć Ondraska na boisku, jak Brożek i Kolar nie nadają się do gry, to niech Imaz gra na 9, a na "skrzydle" Wojtkowski.

Btw 4 ligowe zwycięstwa z rzędu to chyba ostatnio czasy Smudy i jesieni 14/15
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 10.05.2018, 07:56
ja wiem, że niektórzy lubią pieprzyć żeby tylko pieprzyć ale po 1 Głowacki ma kontuzję i już nie zagra do końca sezonu, po 2 my gramy jeszcze o coś, także skończcie pierd...lić głodne kawałki, bo staje się to co raz bardziej żałosne jeżeli Carrillo uzna że Brożek może coś wnieść, to go wpuści a jak nie, to Brożek nie wejdzie na boisko. Alles klar?
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.05.2018, 07:57
Brozio za Carlitosa i jedziemy !

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 10.05.2018, 08:13
Odwołujemy się od kartki Carlitosa. Czekamy.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.05.2018, 08:40
czaro napisał(a):Wyświetl post
No, jestem ciekaw, czy Carillo zdecyduje się wpuścić Głowackiego i Brożka chociaż na chwilę.
Napisałem, że najwazniejsze będzie pożegnanie, a nie że Brożek i Głowacki zagrają.
Pożegnanie może odbyć się przed meczem, uroczyście.

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.05.2018, 08:41
Najważniejsze, żeby frekwencja była niska. Wtedy jest lepsza atmosfera, lepzy doping, lepsza gra, wiecej luzu i co najważniejsze to wygrywamy!. 12 tys to max. A jak znowu przyjdzie 10-20 tys roszczeniowych kibiców okazjonalnych z wymaganiami to znowu przegramy jak zawsze...
Lepiej zeby przyszlo malo ludzi

Także panowie forumowi kibice! W niedziele rosół. Nc+ multi liga zapinacie pasy w fotelach przed TV W żadnym wypadku nie kupować biletów!
Ostatnio edytowane przez regan : 10.05.2018 o godz. 08:45.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.05.2018, 08:45
regan napisał(a):Wyświetl post
W żadnym wypadku nie kupować biletów!
No nie, przegiąłeś....
Kupować, ale mecz oglądać w nc+ brzmi lepiej.

Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 10.05.2018, 09:15
Ciekawe co zrobi Carillo z napastnikiem, niby jest ich czterech, ale żaden nawet nie zagrał porządnych minut (oprócz Brożka na jesieni) i żaden nie strzelił bramki. Może przesunie Jezusa na środek ataku? Na bok Boguś albo Wojo i by się wy trójkę zamieniali. Tu ma ból głowy Carillo.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 10.05.2018, 09:19
Co do pożegnań naszych legend, to wg mnie zależy to od wyniku w meczu. Jeśli będziemy dostawać nie wiem np. 3:0 to wpuści obojga na końcówkę. Jeśli będzie cień szans na dobry wynik to podejrzewam, że będzie pożegnanie po meczu + jakiś sparing pożegnalny.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 10.05.2018, 09:34
Cuesta
Arsenic - Wasilewski - Velez - Bartkowski
Cywka - Mitrovic - Llonch
Halilovic - Imaz - Boguski

Pierwszy do wejścia w drugiej połowie Wojtkowski, drugi Ondrasek, trzeci w zależności od sytuacji na boisku. Nie wiadomo co z Bashą, czy jest już gotowy na dłuższy występ. Pewnie też wejdzie na zmianę za kogoś ze środka.

Jak będzie inaczej to będę w szoku.
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 10.05.2018 o godz. 09:36.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.05.2018, 09:45
Pierwsze połowy ostatnich meczy gramy praktycznie z Imazem na środku i Carlitosem na lewym skrzydle, więc nie spodziewam się żadnych Ondrasków, Bałaniuków, Kolarów w pierwszym składzie. Typuję tak jak Kolega wyżej, że za Carlitosa wskoczy Boguski.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.05.2018, 10:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Napisałem, że najwazniejsze będzie pożegnanie, a nie że Brożek i Głowacki zagrają.
Pożegnanie może odbyć się przed meczem, uroczyście.
Tak, ja Ciebie zrozumiałem. Pociągnąłem jednak ten wątek, dodając swoje zdanie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.05.2018, 11:05
Lech ma podciete skrzydla po ostatnich meczach, trzeba to wykorzystac. Jezeli Carlitosowi nie anuluja kartki i wygramy w niedziele to bedzie super sprawa bo wroci wtedy na najwazniejszy dla nas mecz z Gornikiem. Na poczatku stawialem, ze Carlitosa zastapi Ondrasek albo Kolar ale po wczorajszym swietnym wejsciu Boguskiego tez jestem swiecie przekonany, ze to on wlasnie zastapi hiszpana. Mamy swietna forme pod koniec sezonu, jestesmy najlepiej punktujaca druzyna w grupie mistrzowskiej wygrywajaca u siebie gdzie reszta ma z tym problem i to powinno naszych pilkarzy dodatkowo nakrecic.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.05.2018, 12:08
Z Lecha już zdecydowanie zeszło ciśnienie.

Już na 99% nie zdobędą "majstra" więc zagrają na luziku.

A wtedy może być kiepsko.
Chyba, że Carillo będzie kontynuował taktykę obronna jak w meczach z Jagą, Koroną, Zagłębiem: zmasowana obrona, niedopuszczanie do dośrodkowań i strzałów, kontrataki, w drugiej połowie jak się goście zmęczą przyciśnięcie.

Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 10.05.2018, 12:09
Od czasu ostatniego mistrzostwa ani razu nie byliśmy w pierwszej 4. To już sześć sezonów błąkania się poniżej 4 miejsca. Trzeba walczyć, by nie było takiego siódmego.

2010/2011 - mistrzostwo
2011/2012 - 7
2012/2013 - 7
2013/2014 - 5
2014/2015 - 6
2015/2016 - 9
2016/2017 - 6
2017/2018 -

Od czasu, gdy graliśmy ostatni raz w pucharach to na arenie międzynarodowej miało okazję wystąpić już 10 zespołów, z czego dwóch nie ma już nawet w ekstraklapie:

Lech Poznań, Legia Warszawa, Śląsk Wrocław, Ruch Chorzów, Piast Gliwice, Zawisza Bydgoszcz, Jagiellonia Białystok, Cracovia Kraków, Zagłębie Lubin, Arka Gdynia

Mało kto z nas spodziewał się, że w tym sezonie na tym etapie będziemy jeszcze o coś walczyć. A jak się spojrzy na ostatnie lata to faktycznie jest o co walczyć. Wiele sierot po Cupiale nie dopuszcza tego do głowy, ale od lat jesteśmy średniakiem. Nie chcę tutaj zwiększać oczekiwań co do wyniku meczu, a jedynie pokazać, że nie gramy o jakieś tam miejsce pucharowe, a o coś znacznie ważniejszego. Więc lepiej odpuścić teksty, że mniejsza o wynik, lepiej wpuścić na boisko Brożka z Głową
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.05.2018, 12:15
Z jednej strony z Lecha zeszło ciśnienie ale z drugiej strony oni totalnie przegrali ten sezon, także morale pewnie niezbyt wysokie.
Z drugiej strony Carillo nie jest głupi i jakieś wnioski z ostatniego meczu z nimi wyciągnie.
Gdyby mógł zagrać Carlitos to kto wie, może i zwycięstwo byłoby prawdopodobne.

Biorąc pod uwagę to wszystko obstawiam remis.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.05.2018, 12:41
Z Kuchenkorza ciśnienie nie zeszło, oni muszą wygrać te ostatnie 2 mecze żeby "uratować sezon" jakkolwiek by to nie brzmiało. My bez Carlitosa jesteśmy jedną wielką niewiadomą w ofensywie. Pewnie wyjdziemy z przodu Boguski - Imaz - Halilović, na zmianę wejdzie Wojtkowski lub Ondraszek...... remis Wiśle niczego nie daje, ale też nie powinno być zbytniego ciśnienia na puchary.... te tak naprawdę przegraliśmy w meczach u siebie (Płock, Korona, Lechia, Lubin czy nawet Legia), z których zamiast skromnych 2 punktów można było ugrać 8 punktów i walczyć o tytuł....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.05.2018, 13:06
^^^ Poza tym przy odpowiednich wynikach mogą się jeszcze nie załapać do kwalifikacji LE.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 10.05.2018, 13:18
Bjelica zwolniony z Lecha :/ :/ :/

Kto poprowadzi Lecha? Kto jest tam asystentem? Oby nie było żadnego efektu nowej miotły, trzeba ich dobić

Edit: Według Stanowskiego albo asystent albo Ulatowski
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.05.2018, 13:22
Przy remisie z Amicą mamy matematyczne szanse by załapać się na 4 miejsce. Ale wtedy Legia musi wygrać z Górnikiem.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.05.2018, 13:24
No to będzie dodatkowa motywacja u nich. Gdyby spisali ten sezon na straty to by nie zwalniali Bielicy 2 mecze przed koncem, , Widocznie dalej wierzą i liczą na krótkoterminowy impuls jak w Legii był po zwolnieniu Jozaka. Będzie ciężko, ale może znowu dobrze się ustawimy i ich rozniesiemy kontrami jak Koronę i Zagłębie ? Byle nie przegrać z nimi 2 x pod rząd u siebie bo to by było już trochę słabe.
..
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.05.2018, 13:31
Bjelica zwolniony z lecha wg weszło
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.05.2018, 13:33
Krzysztof Jakubik sędzią meczu Wisła - Lech. Oto poprzednie dziesięć meczów piłkarzy Wisły Kraków, prowadzonych przez tego arbitra:

05.03.2018 r., 26. kolejka LOTTO Ekstraklasy: Jagiellonia Białystok 2-0 Wisła Kraków
13.12.2017 r., 20. kolejka LOTTO Ekstraklasy: Cracovia 1-4 Wisła Kraków
04.11.2017 r., 15. kolejka LOTTO Ekstraklasy: Wisła Kraków 3-0 Sandecja Nowy Sącz
16.09.2017 r., 9. kolejka LOTTO Ekstraklasy: Wisła Kraków 2-0 Piast Gliwice
21.08.2017 r., 6. kolejka LOTTO Ekstraklasy: Zagłębie Lubin 3-0 Wisła Kraków

08.04.2017 r., 28. kolejka LOTTO Ekstraklasy: Bruk-Bet Termalica Nieciecza 2-3 Wisła Kraków
06.11.2016 r., 15. kolejka LOTTO Ekstraklasy: Wisła Kraków 3-2 Górnik Łęczna
30.07.2016 r., 3. kolejka LOTTO Ekstraklasy: Lechia Gdańsk 3-1 Wisła Kraków

18.12.2015 r., 21. kolejka Ekstraklasy: Wisła Kraków 0-1 Pogoń Szczecin
24.07.2015 r., 2. kolejka Ekstraklasy: Cracovia 1-1 Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów