|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Chyba nie było takiego wątku.
Czy są tu koledzy wędkarze? Mozna by się podzielić doświadczeniami z własnego, krakowskiego podwórka. Proponuję jeśli temat się przyjmie na początek podzielić posta na częśći -gdzie łowicie -jaką metodą ( tu jakieś przydatne wskazówki ) -co polecacie. Ja w tym sezonie dopiero zacząłem, z marnym skutkiem. Byłem dwa razy na Brzegach i raz na Bagrach ze spinningiem. Na bagrach złapałem szczupaka ale nie miał wymiaru, Na Brzegach nic :( Trochę to dziwne bo woda jest piękna... Zbiornik 3 obstawiony szczelnie bo tam się głównie zarybia. Ale zastanawia mnie jedynka... Głeboka czysta i duża woda, Przy brzegu roślinność, w niej płotki okonki i mnóstwo innego narybku a drapieżnika ani sladu. Moze nie miałem szczęścia. Bagry niezbyt mi się spodobały mam wrażenie że tam jest za płytko przy brzegu na spinning.. Aha! na Brzegach są pstrągi. Skaczą sobie na środku jeziora i ludzi wkurzają ![]() Wybieram się teraz na Wisłe ze spinningiem bo to nieprzewidywalna woda i wszystko w niej można złapać. Ale wolę stojącą wodę, może ktoś coś poleci? Ja ze swej strony polecam ciekawe miejsce w którym byłem na wakacjach kilka dni. Są to stawy hodowlane pod chmielnikiem http://www.zlotestawy.pl/ Nie daleko a człowiek może się nałowić jak głupi, jeszcze gospodyni robi drożdzówki. Zabawa szybko się nudzi bo karpie biorą jak wariaty i mają podobną wagę ale na kilka dni polecam. W sierpniu jadę na pstrągi na Dunajec. Zobaczymy ![]()
przeciwników jest wielu, wróg jest tylko jeden
|
|
|