The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2011, 22:44. Poziom sędziowania w T-mobile ekstraklasie
Niejednokrotnie podczas widowiska sportowego kibice, piłkarze spotykają się z brakiem profesjonalizmu u osób które sędziują zawody. To piłkarze powinni być głównymi bohaterami meczów, a nie sędziowie. Niestety w naszym kraju często jest inaczej.

Dzisiejszy mecz pokazał jakich posiadamy sędziów. Pan Paweł Gil swoimi decyzjami zaprezentował poziom, jakiego dawno (tzn. od czasów Fryzjera) nie widywaliśmy na polskich stadionach.

Dlaczego tacy sędziowie jak Paweł Gil nie są odsuwani od gwizdania w spotkaniach ekstraklasy?
Dlaczego sędziowie nie ponoszą odpowiedzialności za brak profesjonalizmu ze swojej strony? (gdy piłkarz, trener, działacz zawali to ponosi konsekwencje swoich czynów).
Dlaczego zarząd ekstraklasy pozwala na taką sytuację?

Zapraszam do dyskusji...
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.12.2011, 22:46
Sam już nie wiem czy te szmaty z gwizdkami są ślepe czy dalej sprzedają. Bo tego co dziś zobaczyłem nie moge zrozumieć! Tyle błędów
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.12.2011, 22:48
Ktoś może powiedzieć, że teraz się obróciło przeciw nam. Różnica polega na tym, że w kilku meczach sędzia podejmował jedną, ale ważną decyzję w meczu na naszą korzyść, a tu byliśmy robieni w chuja przez cały mecz.
Ktoś powinien za to odpowiedzieć, ktoś nad tym czuwa chyba. Dawno tak słabego sezonu pod względem sędziowskim nie było i sam nie wiem co o tym myśleć.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Fulham, Jagiellonia, ŁKS - wtedy takich tematów nie było? Hmm... dziś dla wyrównania Polonia. I tak bilans z sędziami w tej rundzie mamy na plus.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Zachowanie arbitra Gila nadaje sie nigdzie indziej jak do kryminalu.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ktoś może powiedzieć, że teraz się obróciło przeciw nam. Różnica polega na tym, że w kilku meczach sędzia podejmował jedną, ale ważną decyzję w meczu na naszą korzyść, a tu byliśmy robieni w chuja przez cały mecz.
Ktoś powinien za to odpowiedzieć, ktoś nad tym czuwa chyba. Dawno tak słabego sezonu pod względem sędziowskim nie było i sam nie wiem co o tym myśleć.
Odpowiedz cytując
TheGameLA
Member

Od: 06.2009

Stary 09.12.2011, 22:50
Rozumiem jeden błąd, no dobra, dwa - spoko, no ujdzie. Trzy? Cztery? Dziesięć? No ileż można, powinni go odwołać jak resztę. Gil drukarz jeban**
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.12.2011, 22:56
Wszystko fajnie, ale to wątek do sportowego hyde parku, a nie do pokoju Wisła Kraków - piłka nożna.

Sędzia dziś nachalnie usiłował wyrównać rachunki za fart z ŁKSem i mu się udało.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.12.2011, 23:07
thechris - wtedy mieliśmy do czynienia z kilkoma kontrowersyjnymi sytuacjami (tak się ułożyło że w większości na korzyść Wisły).

Tutaj mamy do czynienia z sędzią który co chwilę mylił się - (pomyłki były w obie strony - nie chcę tu rozpisywać jak rozkładały się one). Nieważne że przekręcił akurat nasz klub -> nawet gdybyśmy, wygrali ten temat musiałby zostać poruszony.

Ten sędzia jest koszmarny i nie nadaje do tego by prowadzić zawody w ekstraklasie - policz liczbę błędów tego sędziego i porównaj z liczbami, które na co dzień obserwujemy na boiskach ekstraklasy.
Już zrozumiem żeby się pomylić 5-6 razy na mecz w sytuacjach oczywistych. Ale nie kilkanaście razy...

Nie wiem co tutaj było wyznacznikiem do tego by dostać żółtą kartkę, nie wiem czym się sędzia sugerował gwiżdżąc faule, lub ich nie gwiżdżąc. Ale na pewno nie przepisami...

Tak jak pisałem, w oczywistych sytuacjach można się pomylić kilka razy, ale nie kilkanaście...

--------------------
flamengista - dziękuję za przeniesienie wątku i odblokowanie go. Popełniłem gafę dodając do złego działu.
Ostatnio edytowane przez InQ : 09.12.2011 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów