|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na szczęście Wisła Kraków to nie tylko mecze z Podbeskidziem z Apoelem, ciągle niedokończony stadion.
Wisła to 105 lat tradycji, którą tworzyli i tworzą ludzie. Część z nich nie ma już wśród nas. Gorąco Was zachęcam, Was wszystkich którzy dziś tworzą Wiślacka Brać byście znaleźli choć chwilkę czasu by zapalić świeczkę na grobach: Henryka Reymana – 1897-1963, cmentarz Rakowicki, kwatera - pas 26, grobowiec rodzinny Józefa Kohuta -19922-1970 cmentarz Rakowicki kwatera LXXVIII rząd 4 grób 61 . Mieczysława Gracza „Messu” -1919 – 1991 cmentarz Rakowicki - kw. XCIII rz. 9 gr. 27. Jerzego Jurowicza – 1920 -1989 - cmentarz Rakowicki kwatera LXV rząd 7 grób 9. i wielu innych Złości nas, że w Wiśle gra teraz tak mało Polaków, narzekamy że coraz mniej osiedli jest trójkolorowych więc zamiast po raz setny narzekać na styl gry naszych gwiazd idź zapal świeczkę na grobach oznaczonych Biała Gwiazdą ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Władysław Kawula 1937-2008, cmentarz Rakowicki, kwatera LXXXIX, rząd 11, grób 19
![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
PAS 26 - główna część Rakowic (najstarsza) jest otoczona grobami formując "pasy", obramowanie, numerowane do 17 do 31. Ów pas grobów gdzie leży Reyman ma nr 26, a sam grobowiec leży po jego pd str. Znajdziesz go bez problemu na mapie cmentarza (http://www.cmentarzrakowicki.freeiz....c/rakowice.jpg) idąc alejką pomiędzy pasem 26 a kwaterami "Q" lub "O".
Powód: RIP
Ostatnio edytowane przez Erich Zann : 02.11.2011 o godz. 12:28.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Cóż, sytuacja w klubie jest inna niż rok temu. Jednak nadal warto i trzeba w tym czasie sięgać pamięcią w przeszłość.
Dajmy wyraz naszej miłości i przywiązaniu do Białej Gwiazdy, jej pięknej tradycji i idźmy na groby ludzi którzy Tworzyli Wisłę Kraków. ![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Up !
...... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
czy ktoś wie jak najłatwiej znaleźć grób Józefa Szkolnikowskiego na cmentarzu w Katowicach ?
Może ktoś był i ma praktyczne rady ? |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ze zdjęcia widać że przy samym ogrodzeniu - chyba że się wystrój cmentarza zmienił - nigdy tam nie byłem.
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
dzięki! To zdjęcie też zlokalizowałem na necie.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Pamiętajcie też w tym roku o byłych Wiślakach.
![]()
|
|
|