|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
No właśnie nasza strefa, ale czy tak naprawdę ona jest dla nas czy na przeciw nam? Każdy na pewno w swojej krótkie karierze napotkał kłopot związany z jej działaniem. Zbierzmy tutaj nasze kłopoty i przekażmy je zarządowi( tutaj liczę na pomoc SKWK, TWSD w monitorowaniu postępów, kontaktem) i monitorujmy nasz klub. To on jest dla nas !
Lista moich grzechów 1) Brak możliwości płacenia kartą - XXI wiek a my mamy takie zacofanie, zwłaszcza że w okolicy stadionu nie ma bankomatu. 2) Brak możliwości zakupu biletów przez internet - 33 tysięcy nigdy nie osiągniemy bez tego, unikniemy kolejek w kasach, zredukujemy etaty w kasach. 3) Konieczność posiadania KK przy zakupie biletu - Jak dla mnie absurd. Problem już według mnie tysięcy z nas, ktoś kiedyś chciał komuś bilet, albo ktoś nam co jestem w strefie kibica zawsze ktoś z kwitkiem odejdzie a nie z biletem. NIKT mi nie wmówi że skoro nasze aktualne karty kibica mają wstępna możliwość posiadania zakupu przez internet to nie da się ich doładować bez pokazywania w strefie. 4) Przekazanie, anulacją biletu. Zwłaszcza to pierwsze, dlaczego nie można komuś legalnie przekazać biletu? Problem koników na naszym stadionie długo jeszcze nie zaistnieje. A jak coś kupiłem mam prawo komuś przekazać własność. 5) Nadawanie praw na Kartę Kibice, rzeczywiste lub umowne. Przykład - Student który kupił karnet w Lipcu pokazując legitymacje studencką, musi ją pokazywać przy wejściu na stadion i kupnie biletów na mecze pucharowe. Jak wiadomo legitymacja czy się będzie studentem czy nie będzie ważna do 31.10 danego roku. Dlatego uważam że pokazywania jej do danej danej nie powinno być koniecznością. Zwłaszcza że nie ma w klubie możliwości np. dopłaty do meczów po 31.10 do karnetu dla studenta który już nim nie będzie od listopada. 6) Brak pakietów np. 3 mecze LE. 7)Wydłużenie okresów sprzedaży biletów. Wzorem drużyn z zachodu. Okres miesiąca przed meczem uważam za absolutne minimum. Pozwoli to kupić bilety na kilka meczów za jednym razem. 8) Otwarta strefa kibica po meczach. Ta kwestia mnie nasza po Fulham nie wiem jak to wygląda np gdy po meczu są godziny otwarcia. Ale powiedzmy chce sobie kupić bilet na Podbeskidzie po Fulham bo mam x km do Krakowa, a akurat tu jestem, wynik 1-0 i wspaniała atmosfera na fali chce iśc na następny mecz. I kupuję bilet, ale co nie mogę bo strefa zamknięta akurat wtedy gdy 16 tysięcy jej potecjnalnych klientów jest obok. Jak widać jest już 8 grzechów. Wypisujcie swoje, może uda się by od wiosny żyło nam się lepiej ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
1) tu zdania są podzielone
2) klub dał sondę bo w innych klubach marnie idzie sprzedaż drogą internetową, pewnie wprowadzą gwoli ciekawości jak to będzie schodzić 3) to nie wymysł klubu 4) to nie wymysł klubu 5) to nie wymysł klubu (PS: wystarczy głową poruszyć.. nie o wszystkim mozna pisać publicznie, jeśli się chce to można.. wystarczy chyba?) pozostałe.. to takie problemiki raczej może i do poprawy ale jeśli to jedyne problemy to jest dobrze ![]()
Ostatnio edytowane przez CH. : 22.10.2011 o godz. 22:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Co 3) chodzi mi to że już posiadam KK ale muszę ją pokazać gdy np. chce kupić sobie bilet na LE gdzię nie ma konieczności nawet jej posiadania. Tu chodzi o jakaś dziwny system nabijania tych biletów? według mnie na 100% technicznie klub może to robić bez konieczności fizycznego posiadania karty kibica w okienku.
4 i 5 to też raczej wymysł klubu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
PS. Aczkolwiek na Odense mnie baba zapytała z ochrony gdzie mam potwierdzenie zakupu przykładając KK do czytnika. Odpowiedziałem: A jak płacisz kartą w sklepie to co? ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Musi być płatność kartą! Wprawdzie jest bankomat WBK przy DS Alfa, PKO BP koło Yakuzy i ew. można się wybrać pod budynki C1-C2 AGH dla PEKAO SA (BP też tam jest), także Euronet przy rolniczej...
Niemożność nabicia biletu na istniejącą KK (ale nieposiadaną przez chcącego je kupić) to też jaja. Legitymacja studencka nie jest ważna do 31 X, ale do 31 III - można ją sprawdzać, nie widzę tu problemu. Ale może niech też klub zacznie uznawać legitymacje zagraniczne - na mojej jest jawnie napisane "STUDENT", moje dane i nazwa Uniwersytetu. Termin ważności jest oznaczony jako "Geldigheidstermijn", ale każdy przeczyta "periode: 01.10.2011-13.02.2012". A zakup przez internet jest najbardziej komfortową opcją dla wielu, wielu ludzi - zwłaszcza jak się go udostępni poprzez tzw. szybkie przelewy (mtransfer w mbanku, inne w innych) czy kartę kibica będącą kartą płatniczą (Polonia, Lech...). Ludzie nie umieją płacić kartą przez internet - w większości - ale dla części byłoby to spore udogodnienie (1 kolejka, zamiast dwóch). Niech sobie sprawdzą dowód przy kk (tylko po co, skoro pracownik klubu potwierdza Twoje dane na KK ze zdjęciem?), ale bez wariactwa... Bilety przez internet są obiecane chyab od zeszłego sezonu. A tu dalej nic... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mnie właśnie też mocno zastanawia fakt, dlaczego, skoro są KK muszę mieć przy sobie potwierdzenie? Przecież kurde, jak przykładam KK do czytnika i mam zielono przed oczami
to przecież to jest jasne, że wszystko odbyło się legalnie i przepisowo. Okey, gdyby czytniki nawaliły (choć nie wiem co by się musiało stać by padły wszystkie np. przy trybunie C), więc wtedy to potwierdzenie jest przydatne. Ale tak? Zwykle ludzie nie zabierają ze sobą potwierdzeń (bo patrząc z praktycznej strony to mają charakter kolekcjonerski co najwyżej) i co? Mimo, że jak przykładni obywatele, zapłacili za bilet 40 zł, to mogą nie wejść (podobno mają teraz pilnować z tymi potwierdzeniami, tak jak na meczu z Fulham)... Durnota! Kupno przez internet czy płatność kartą w Strefie to moim zdaniem wręcz obowiązek w takim Klubie, w XXI wieku. Mi osobiście raczej to dużej różnicy nie robi ewentualnie, ale oprócz mnie są tysiące innych kibiców. Swoją drogą ciekawe, ile wychodzi utrzymanie internetowej rezerwacji biletów? Ale nie wydaje mi się, by były to koszmarne koszty... Co do KK jeszcze. Wszyscy powtarzają, że to nie wymysł klubu, a ja się spotkałam z opinią, że to jednak jest wina klubu, ponieważ KK nie jest w cale obowiązkowa. Obowiązkowa jest identyfikacja, którą to KK bardzo ułatwiają (ale ponoć wystarczył by jakiś dowodzik np. i spojrzenie w kamerkę przy wejściu na stadion- co nie wydłużyłoby wejścia!). Jest to sprawa o tyle upierdliwa, że właśnie gdybym chciała zaprosić jakiegoś "gościa" na mecz i namówiłabym takiego/taką na wydatek 20 zł ("słaby" mecz, trybuna G), to już na te 30 zł nie każdy pójdzie, szcz. jeśli ktoś nie jest zafascynowany piłką/sceną kibicowską. Myślę, że właśnie SKWK mogłoby zrobić jakąś akcję z listem do klubu. Oczywiście nie tak, żeby każdy tam pisał coś od siebie, ale przekazać stosowne pismo z naszymi pytaniami, racjami, argumentami. Walczmy kurczę o swoje na każdym szczeblu piłkarsko-kibicowskiego życia. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2011
Offline |
|
|||||||
|
Cytat:
Cytat: