The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2011, 22:45. Złap SE na konfabulacji - może być nagroda
Mam nadzieję że temat zakladam we własciwym pokoju a jego treść nie wzbudzi zastrzeżeń admina/modów. Jeśli będzie inaczej to proszę o kontakt z ich strony.

Wprowadzenie

Tak się składa że znam się ze Sławkiem Jarzębowskim, który prywatnie jest redaktorem naczelnym Super Expresu. W trakcie ostatniej konwersacji zeszło na jakość informacji sportowych dostarczanych w tej gazecie. Sławek twierdził że ich informacje sportowe są prima sort (najlepsze na rynku) a ja że konfabulują po całości. O słowa do słowa do słowa doszło do zakładu. W przypadku udowodnienia że któryś z wywiadów sportowych zamieszczonych w SE był lipą zobowiązał się zapłacić 2,000 PLN (o tym ile bedzie mnie kosztować przegrana nie piszę). Ponieważ ostatnio jestem trochę zapracowany i nie mam czasu szperać po necie (choć po głowie chodzą mi conajmniej dwa wywiady w przypadku których rozmówcy zaprzeczyli publicznie że kiedykolwiek rozmawiali z SE) uzyskałem jego zgodę na to aby w wyszukiwaniu trefnych wywiadów wspomóc się pomocą na tym forum.

Nagroda

Niniejszym deklaruję że jeżeli ktoś na tym forum poda mi wywiady spełniające warunki podane poniżej zaplacę mu 1,000 PLN z nagrody w zakładzie. Jednocześnie deklaruję że w takim wypadku (tzn: jeżeli któryś z uczestników forum poda linki do "trefnych wywiadów" które wygrają zakład) pozostałą cześć nagrody (a więc 1,000 PLN) przeznaczę na dofinasowanie wyjazdów młodych wiślaków.

Warunki zakładu

Ustaliliśmy że wywiad (podkreślam chodzi o wywiad a nie informacje prasową) zostanie uznany za trefny w dwóch przypadkach:

1. W mediach znajdzie się zamieszczona informacja w której osoba udzielająca wywiadu zaprzeczy że wywiad taki SE udzielała. W tym wypadku Sławek zaznaczył jednak że takie zaprzeczenie musi skonfrontować z materiałem archiwalnym jaki trzymają u siebie w archiwum. Jeśli okaże się że dana osoba zaprzeczy udzieleniu wywiadu a w archiwum będą mieć nagranie potwirdzające fakt jego udzielenia to wywiad taki nie będzie uznany za "trefny". Nagranie będzie musiał oczywiście przedstawić do wglądu.
W tym wypadku chętnych do zarobienia 1,000 PLN prosiłbym o dostarczenie dwóch linków: linku do wywiadu w SE i linku do wypowiedzi w której delikwent zaprzecza udzieleniu wywiadu.
2. Wywiad opublikowany w SE będzie kalką wywiadu opublikowanego wcześniej w jakimś innym publikatorze. Przez kalkę rozumiemy również jego skróconą wersją. Wyjątkim bedzie sytuacja w której wywiad udzielony był w trakcie konferencji prasowej bądź spotkania z kilkoma dziennikarzami.
Tak jak we wcześniejszym przypadku ewentualny zwycięzca dostacza dwa linki: wywiad w SE i wywiad w "publikatorze matce".
Ustaliliśmy że okres badanie wynosi ostatnie 3 lata (wtedy zaczął być naczelnym SE).
"Trefne" mogą być wywiady dotyczące nie tylko piłki ale wszystkie wywiady sportowe zamieszczone w SE w ciągu ostatnich trzech lat
Zwycięzcą będzie ta osoba która jako pierwsza dostarczy wywiad uznany za "trefny". Innymi słowy wywiady dostarczone po tym gdy jakikolwiek z dostarczonych wcześniej zostanie uznany za "trefny" nie bedą już nagradzane.
Czas trwania zakładu: dwa tygodnie.

Mam nadzieję że ta zabawa spotka się z waszym zainteresowaniem. A jeśli uda wam się znaleźć "trefny" wywiad i być tym pierwszym to myślę że 1000 PLN nie chodzi piechotą .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.03.2011 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 10.03.2011, 23:45
Telus napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale na nikim nie robi wrażenia fakt, że piszesz jak bardzo Ci przykro, trochę więcej 'jaj'
Bardzo dziękuję za ten życzliwy komentarz. Będę pamiętał że Telus to prawdziwy twardziel.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.03.2011, 23:54
Z ostatnich lat pamiętam tylko sytuacje z tekstem Pudziana o Małyszu, Nastuli o Pudzianie i ciągłe szkalowanie Golloba. Żadna z tych ściem nie spełnia jedna reguł tego zakładu. Sądzę, że może być z tym problem

PS. Były jeszcze jakieś teksty o Matusiaku, ale nie wiem czy było dementi.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 11.03.2011, 00:05
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Z ostatnich lat pamiętam tylko sytuacje z tekstem Pudziana o Małyszu, Nastuli o Pudzianie i ciągłe szkalowanie Golloba. Żadna z tych ściem nie spełnia jedna reguł tego zakładu. Sądzę, że może być z tym problem

PS. Były jeszcze jakieś teksty o Matusiaku, ale nie wiem czy było dementi.
No nareszci coś merytorycznego . Jednak na warszawiaków to można liczyć . Matusiak odpada (jeśli mówimy o tekście w którym pisali o jego ekscesach pozaboiskowych). Sławek opisał mi kilka szczegółów tej sprawy i tutaj są chyba nie do ugryzienia.
Możesz podesłać linki do tekstów Pudziana i Nastuli?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.03.2011 o godz. 00:12.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 11.03.2011, 00:58
Szanowni Państwo,
Proponuję abyście dla celów przejrzystości swoje propozycje "trefnych wywiadów" zamieszczali bezpośrednio w temacie. Dostałem na priva trzy linki od emj10 (wysłał je jako pierwszy) co do ktorych on sam ma wątpliwości czy spełniają kryteria ale moim zdaniem (po ich przeglądnieciu) pasują jak najbardziej. Dostałem też na priva wiadomość od kolegi Syn Kangura (drugi w kolejności) której niestety nie mogę otworzyć.
Ponieważ w temacie jest nagroda (a wbrew opiniom wyrażonym tutaj przez niektórych naprawdę chcę się nią podzielić) chciałbym zachować maksymalną transparentność aby nie było żadnych niedomówień. Dlatego zwracam się z prośbą (prosiłem ich już na priva) aby obydwoje Panowie zechcieli zamieścić swoje linki bezposrednio w temacie. Jest również prośba aby inne osoby chcące uczestniczyć w "konkursie" zamieszczały swoje linki w temacie zamiast wysyłać je na priv. Z góry dziekuję.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów