The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 22:48. Wiślacy województwa lubelskiego
Wpadłem na pomysł, aby założyć taki temat, gdyż zastanawia mnie ilość forumowiczów którzy mieszkają na terenie województwa lubelskiego. Wiem, że wiele osób chciałoby jeździć na mecze naszej ukochanej Wisełki, jednak z różnych względów jest to utrudnione.
Dlatego zapraszam wszystkich lubelaków, aby odsłonili swe oblicza. Być może, kiedyś uda się zorganiozwać jakieś spotkanie, być może uda się zebrać stałą ekipę wyjazdową a jeśli nie, to przynajmniej jakieś wspólne spotkania przy Wisełce i piwku. Mam nadzieję, że nie naruszę harmonii forum, jednak proszę o jedno- nie piszcie tekstów typu "nie jesteście prawdziwymi kibicami" lub "zajmijcie się swoim Motorem, czy Górnikiem". Pozdro dla Wszystkich.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 21.06.2010 o godz. 22:55.
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.06.2010, 22:52
Witam. Jestem z Lubelszczyzny i mieszkam 30 km od Biłgoraja jeśli wiesz gdzie to jest. Planuje wybrać się do Krakowa na mecz z tym zespołem z Litwy jak dobrze się ułoży. Jestem studentem więc podczas roku szkolnego nie mam takich problemów. Pozdrawiam
obcyTSW
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.06.2010, 00:15
Witam, Przedwszystkim jestem zdziwiony że ten temat powstał...

Nie będę o sobie pisał bo już trochę się rozpisywałem na swój temat tutaj:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...339#post878339

Nawiązując do tematu, nie ma co ukrywać że na Lubelszczyźnie jest Nas wielu, bo tak nie jest. Nasz region jest zdominowany przez Motor, Chełmiankę, Górnik Ł, Hetman i kilka innych klubów (mam tu na myśli miasta które są FC Legii) praktycznie każdy z tych klubów i miejscowości ma ogromne ciśnienie na Nas. Najbardziej da się to odczuć w Lublinie.

Reasumując warunki nie są sprzyjające a co za tym idzie ciężko jest tu znaleść Wiślaka. Ja jestem jednym z niewielu którzy jeżdżą do Krk z Lbn, oczywiście nie na każdym meczu jestem na R22 bo wszystko ograniczają finanse ale w miarę możliwości staram się być. Znam też kilka innych osób z Lublina i bliskich okolic. Jest też kilku chłopaków którzy pochodzą z Naszych stron a tymczasowo mieszkają w Krakowie.

Co do samej organizacji to ciężko jest cokolwiek zorganizować w większej grupie (wiem to z doświadczenia) a dobrym przykładem na to był mecz z Hetmanem Zamość w PP w zeszłym sezonie. Co prawda wybraliśmy się w grupie kilkuosobowej na ten mecz ale podczas samego meczu dało się odczuć że dużo więcej osób na sektorze wtedy była z naszych stron których nie znaliśmy wcześniej, rozmawiałem z kilkoma z nich i nie wszyscy chcieli się bardziej w to angażować... Innym przykładem był benefis Adama Piekutowkiego w Lublinie. Po tym meczu wiele osób się wpisywało tu na forum "jestem z Lublina i byłem na tym meczu" - wysyłałem privy do nich - odew był znikomy. Każdy ma swoją wizję kibicowania, jeden kibicuje z trybun, drugi śledząc relację Live albo na cANAL+ .Taka mentalność ludzi i tego chyba nie da się niestety zmienić. Pozostaje mieć nadzieję że znajdzie się więcej obób JEŻDZĄCYCH za Wisłą osób.

Tak poza tym to pewnie większość z Was wie że powstał szalik Kresy Wschodnie. Biorąc pod uwagę niewielką liczbę Wiślaków w Naszych stronach, wydanie takiego szala można uznać za jakieś tam osiągnięcie. Ja mam tylko nadzieję że będzie to początkiem coraz lepszych dla nas czasów i stopniowo będzie nas przybywać...

Pozdrowienia z Największego Miasta po Wschodniej Stronie Wisły.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez obcyTSW : 22.06.2010 o godz. 00:21.
KUPIĘ SZALE:

Wielka Wisła
Wasza nienawiść
Grzegórzki Nowe
Lechia On Tour
Reymonta Outlaws
White Star Power
Wisła Pany
Władcy Dolnego Śląska
Legiony Wrocławia
Armia Białej Gwiazdy (na wzór flagi)
osiedlowe Lechii

grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.06.2010, 05:24
Super temat. Sam myślałem nad założeniem podobnego.
Witam witam. Ja także jestem z Lubelszczyzny.
Na razie napisze krótko bo muszę lecieć do roboty (później napisze jaki plan nasunął mi się do łba i opisze jak to wygląda z mojego punktu widzenia ).

Jeśli zbierze nas się odpowiednia ilość. Możemy wynajmować np busa albo nawet autobus.
Ja sam chętnie bym jeździł w Wiślackim gronie. lepsze to niż samemu jeżdzic.j
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 22.06.2010 o godz. 05:27.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Od: 11.2002

Stary 22.06.2010, 07:14
Może się zbierajcie i umawiajcie poza ogólnodostępnym forum? Licho nie śpi.
Najlepiej zgadajcie się na privach, a weryfikacje "na żywo" radzę robić bardzo ostrożnie co by nie proszonych gości za wiele nie było.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów