|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wpadłem na pomysł, aby założyć taki temat, gdyż zastanawia mnie ilość forumowiczów którzy mieszkają na terenie województwa lubelskiego. Wiem, że wiele osób chciałoby jeździć na mecze naszej ukochanej Wisełki, jednak z różnych względów jest to utrudnione.
Dlatego zapraszam wszystkich lubelaków, aby odsłonili swe oblicza. Być może, kiedyś uda się zorganiozwać jakieś spotkanie, być może uda się zebrać stałą ekipę wyjazdową a jeśli nie, to przynajmniej jakieś wspólne spotkania przy Wisełce i piwku. Mam nadzieję, że nie naruszę harmonii forum, jednak proszę o jedno- nie piszcie tekstów typu "nie jesteście prawdziwymi kibicami" lub "zajmijcie się swoim Motorem, czy Górnikiem". Pozdro dla Wszystkich. ![]()
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 21.06.2010 o godz. 22:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Witam. Jestem z Lubelszczyzny i mieszkam 30 km od Biłgoraja jeśli wiesz gdzie to jest. Planuje wybrać się do Krakowa na mecz z tym zespołem z Litwy jak dobrze się ułoży. Jestem studentem więc podczas roku szkolnego nie mam takich problemów. Pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Witam, Przedwszystkim jestem zdziwiony że ten temat powstał...
Nie będę o sobie pisał bo już trochę się rozpisywałem na swój temat tutaj: http://wislakrakow.com/forum/showthr...339#post878339 Nawiązując do tematu, nie ma co ukrywać że na Lubelszczyźnie jest Nas wielu, bo tak nie jest. Nasz region jest zdominowany przez Motor, Chełmiankę, Górnik Ł, Hetman i kilka innych klubów (mam tu na myśli miasta które są FC Legii) praktycznie każdy z tych klubów i miejscowości ma ogromne ciśnienie na Nas. Najbardziej da się to odczuć w Lublinie. Reasumując warunki nie są sprzyjające a co za tym idzie ciężko jest tu znaleść Wiślaka. Ja jestem jednym z niewielu którzy jeżdżą do Krk z Lbn, oczywiście nie na każdym meczu jestem na R22 bo wszystko ograniczają finanse ale w miarę możliwości staram się być. Znam też kilka innych osób z Lublina i bliskich okolic. Jest też kilku chłopaków którzy pochodzą z Naszych stron a tymczasowo mieszkają w Krakowie. Co do samej organizacji to ciężko jest cokolwiek zorganizować w większej grupie (wiem to z doświadczenia) a dobrym przykładem na to był mecz z Hetmanem Zamość w PP w zeszłym sezonie. Co prawda wybraliśmy się w grupie kilkuosobowej na ten mecz ale podczas samego meczu dało się odczuć że dużo więcej osób na sektorze wtedy była z naszych stron których nie znaliśmy wcześniej, rozmawiałem z kilkoma z nich i nie wszyscy chcieli się bardziej w to angażować... Innym przykładem był benefis Adama Piekutowkiego w Lublinie. Po tym meczu wiele osób się wpisywało tu na forum "jestem z Lublina i byłem na tym meczu" - wysyłałem privy do nich - odew był znikomy. Każdy ma swoją wizję kibicowania, jeden kibicuje z trybun, drugi śledząc relację Live albo na cANAL+ .Taka mentalność ludzi i tego chyba nie da się niestety zmienić. Pozostaje mieć nadzieję że znajdzie się więcej obób JEŻDZĄCYCH za Wisłą osób. Tak poza tym to pewnie większość z Was wie że powstał szalik Kresy Wschodnie. Biorąc pod uwagę niewielką liczbę Wiślaków w Naszych stronach, wydanie takiego szala można uznać za jakieś tam osiągnięcie. Ja mam tylko nadzieję że będzie to początkiem coraz lepszych dla nas czasów i stopniowo będzie nas przybywać... Pozdrowienia z Największego Miasta po Wschodniej Stronie Wisły. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez obcyTSW : 22.06.2010 o godz. 00:21.
![]()
KUPIĘ SZALE:
Wielka Wisła Wasza nienawiść Grzegórzki Nowe Lechia On Tour Reymonta Outlaws White Star Power Wisła Pany Władcy Dolnego Śląska Legiony Wrocławia Armia Białej Gwiazdy (na wzór flagi) osiedlowe Lechii |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Super temat. Sam myślałem nad założeniem podobnego.
Witam witam. Ja także jestem z Lubelszczyzny. Na razie napisze krótko bo muszę lecieć do roboty (później napisze jaki plan nasunął mi się do łba i opisze jak to wygląda z mojego punktu widzenia ). Jeśli zbierze nas się odpowiednia ilość. Możemy wynajmować np busa albo nawet autobus. Ja sam chętnie bym jeździł w Wiślackim gronie. lepsze to niż samemu jeżdzic.j
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 22.06.2010 o godz. 05:27.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Wyjazd Rzecz Święta!
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Może się zbierajcie i umawiajcie poza ogólnodostępnym forum? Licho nie śpi.
Najlepiej zgadajcie się na privach, a weryfikacje "na żywo" radzę robić bardzo ostrożnie co by nie proszonych gości za wiele nie było. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|