|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Coco Chanel (Gabrielle Bonheur Chanel)
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co to za miejsce?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Zimiok, jak Cię proszę daj podpowiedź jakąś!
E Hm rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na godzinę. Cóż tłukę 30 minut google, to może dlatego.
Ostatnio edytowane przez tomo : 18.01.2011 o godz. 19:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówisz serio? Przecież dopiero co wrzuciłem
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
'' ...Do tej miejscowości nie prowadzi żadna asfaltowa droga, ta miejscowość nie istnieje. Żyje jedynie w świadomości historycznej i pamięci. ..''
Wielki Krzyż z kamiennymi tablicami na których wypisane są nazwiska pomordowanych, upamiętnia zbrodnię dokonaną na ludności polskiej przez XIV dywizję SS Galizien, stacjonującą w Brodach. Miejscowość nazywa się Huta Pieniacka. EDIT: Jeżeli odpowiedź jest dobra to niech ktoś wrzuci zagadkę, bo ja dopiero mogę jutro wieczorem to zrobić ![]()
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 18.01.2011 o godz. 22:27.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Gdzie taka kapliczka się znajduje. Chodzi mi o konkretne miejsce w polskich Tatrach i co w tej okolicy ma swój początek.
Wklejam link bo obrazek trochę za duży. http://i55.tinypic.com/4ibes7.jpg |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Figurka Matki Boskiej przed wejście na Zawrat od strony Czarnego Stawu Gąsienicowego, ale co tam się znajduje w pobliżu to nie mam pojęcia.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zadawaj, źle sformułowałem pytanie, chodziło mi o Orlą Perć
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Przepraszam, że tyle trzeba było czekać na zagadkę, już wrzucam.
Poniżej zamieszczam dwa zdjęcia jedno to pewien pomnik znajdujący się w mieście, którego nocną panoramę zamieszczam niżej, pytanie brzmi jakiego miasta to panorama, co upamiętnia ów pomnik ![]() 1. ![]() 2. ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Miasto Katar, albo Dubaj
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Ani Katar ani Dubaj
![]() Tak myślałem, że ''drapacze chmur'' trochę mogą zmylić a odpowiedź jest zaskakująca, bo państwo raczej z innej strony jest pokazywane. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Ángel Caído
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pomnik założycieli miasta Tel Awiw.
No i na drugiej fotce pewnie to miasto ![]() ![]()
WISŁA KRAKÓW
[J] BRACI SIĘ NIE TRACI !!!! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Zgadza się Wienek zadaje
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
Jako że nie mam innego pomysłu, to będzie most
Poproszę o nazwę, lokalizację i jaki miasta łączy ? ![]() Most znajduje się w Europie. Powód: podpowiedź
Ostatnio edytowane przez wienek : 20.01.2011 o godz. 22:40.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Uwaga odpowiadam
Most ten nosi nazwę - Pont de Normandie ( Most Normandzki), łączy on dwa francuskie miasta Hawr oraz Honfleur, znajduje się w północnej Francji nad Sekwaną. Do 1999 roku był najdłuższym mostem wantowym na świecie. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
Uwaga, odpowiedź b.dobra
potrzebna Ci była podpowiedź ? może za wcześnie ją podałem... ![]() ![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Nie zauważyłem podpowiedzi nawet szczerze mówiąc bo bardziej się skupiłem an obrazku
![]() Zagadkę oddaje - brak weny ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() Kto to i co takiego zrobił, że wielu młodych ludzi nie darzy go wielką sympatią? |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Alfred Nobel? Dynamit
![]() ![]() http://chomikuj.pl/pride90/Filmy/HOOLIGANS - Hooligans http://chomikuj.pl/pride90/Wis*c5*82a+Krak*c3*b3w - Wisła Kraków |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nein
10 znakow |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Będzie jakaś podpowiedź
Choć nie wiem, czemu kojarzy mi się to jakoś ze szkołą z matematyką, bo jak młodzież go nie lubi to takie pierwsze skojarzenie ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nie lubię zamuły, więc teraz pójdzie z górki i szybciutko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Bernhard Riemann - wprowadził całkę nazywaną dziś całką Reimanna
Kogo grób i gdzie się znajduje? E: wojti11795, brawo zadajesz ![]()
Ostatnio edytowane przez Al_29 : 21.01.2011 o godz. 21:41.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo, zadajesz
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Wilhelm I Zdobywca (Wilhelm Bękart) pochowany: klasztor św. Szczepana w Caen
Ostatnio edytowane przez wojti11795 : 21.01.2011 o godz. 21:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Gdzie znajduje się ten zamek? |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zamek w Spytkowicach.
http://mapa.nocowanie.pl/ryczow_2/zdjecia/20216953/ Zagadka: Ten obraz już kiedyś się pojawił w zagadkach. Natomiast moje pytanie brzmi : Oprócz tego co przedstawia, kto jest autorem to jaki błąd popełnił twórca malując to arcydzieło ? ![]() .
Ostatnio edytowane przez Ela : 22.01.2011 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Brawo Ela. Zadajesz
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Szkoła Ateńska, Rafael Santi. Błąd to pomylenie postaci (chociaż nie wiem, czy to nie jest celowe?)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|