The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2011, 20:38
I tak Polska stała się ciekawym kierunkiem dla Serbów.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.06.2011, 20:39
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że nie do wszystkich dotarły moje posty o tym które polskie kluby szczególnie powinny się wstydzić swoich kompromitacji w pucharach i gdzie na ich tle jest Legia z ostatnich powiedzmy 6 sezonów.

Serio, bójcie się kompromitacji gdzie indziej, my z kompletnymi anonimami z miast, których nazw wcześniej nikt nie słyszał nie odpadamy.
Zrozumiałbym jakby to się ktoś z Poznania napinał...Chłopie weź się nie kompromituj i skończ napinkę. Trafi się Legii jakaś Dacia i będzie płacz. Podniecasz się conajmniej jakbyście co seon grali w LE a tymczasem nawet do pucharów nie zawsze awansujecie i to z polskiej mega buaczanej ligi.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.06.2011, 20:42
Przypominam, że transfery Legii sprzed roku określane były na forach i w mediach jako kosmiczne. Wtedy zastanawiano się z kim Legia spotka się w LM. Pokazowy mecz z Arsenalem był początkiem świętowania niedoszłego MP. Tak więc spokojnie . Bez ohów i achów. Tymbardziej, że u nas (w Wisle) tradycyjnie co ktos przyjdzie to zawsze słaby, stary i ciagły płacz.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 15.06.2011, 20:48
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
... Tymbardziej, że u nas (w Wisle) tradycyjnie co ktos przyjdzie to zawsze słaby, stary i ciagły płacz.
Ale to akurat jest przypadłość wszystkich forów... u nas też już znajdziesz tuziny płaczków, którzy wychwalają pod niebiosa ruchy transferowe innych klubów a o zakupach do swojego ulubionego zespołu dobrego słowa nie napiszą. Niektórzy pytają się czy Legia będzie grała w lidze oldboyów, skoro zakontraktowała Żewłaka i Ljuboje
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 15.06.2011, 21:02
Opanujcie sie. Ktos sam zaczal "moze w koncu nie bedzie kompromitacji" wiec kto sie napina? Dodatkowo "Gdybyscie grali z xxx to byscie to czy owo" Sorry ale to nie my mielismy przyjemnosc z nimi grac a argumenty "gdyby babcia miala wasy..." to poziom przedszkola, albo rozmawiamy powaznie i przedstawiamy fakty albo lepiej sobie darowac. Fakty czyli to z kim kto gral i kogo pokonal/ z kim przegral kazdy sobie znajdzie i sam zastanowi sie nad tym co ma do przekazania, a co powinien zostawic dla siebie.

Pogodze Was - W tym roku nie ma Lecha w pucharach wiec bedzie jak zwykle .

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.06.2011, 21:10
Dla Legii puchary to tylko przygoda, której nie jest w stanie doświadczyć w każdym sezonie, więc nie obcinajcie im od razu skrzydeł ;] Mają na ławce trenerskiej specjalistę od zespołów estońskich, więc z pewnością sobie poradzą
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.06.2011, 21:20
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Zrozumiałbym jakby to się ktoś z Poznania napinał...Chłopie weź się nie kompromituj i skończ napinkę. Trafi się Legii jakaś Dacia i będzie płacz. Podniecasz się conajmniej jakbyście co seon grali w LE a tymczasem nawet do pucharów nie zawsze awansujecie i to z polskiej mega buaczanej ligi.

1. Jaką mapinkę o czym Ty mówisz. Przeczytaj co napisałem. Twój kumpel się spiał, że Legia się rzekomo kompromituje tymczasem fakty są takie, że:

- pierwsze rundy z jakimis no name'mi przechodzimy (Gruzja, Islandia, Białoruś - jedyna wtopa to CZTERDZIESCI PIĘC minut z Vetra, ale to nie mialo za wiele wspolnego ze sportem tylko ze 'sportem').

- nie odpadliśmy w ostatnich latach ani z Cementarnicą, ani z Karabachem, ani z Levadią, ani z nikim z Gruzji.

- podsumowując to nie Legią się w ostatnich latach na maksa kompromitowała w pucharach, bo owszem odpadała prawie natychmiast ale z kimś ze znanego miasta, ze znanej ligi (w tym sensie, że można określić gdzie to jest na mapie, jakie ma barwy, zgody, kosy, cokolwiek z futbolowego świata).

- Nie trafimy na Dacie, bo trafimy na jakiś kozaków w III rundzie, którzy nas zmasakrują (Atletico, Fulhma, Stoke czy cokolwiek w tym stylu) i NIKT z tym nie polemizuje.

- graliśmy w pucharach 04/05, 05/06, 06/07, 07/08, 08/09, 09/10. Zaiste nie wchodzimy. Beka z Ciebie.

2. Ii gdzie się niby podniecam? Wykaż mi to.

3. Realnie oceniam - Legia w ostatnich latach prawie zawsze gra w pucharach, zawsze szybko odpada, ale Olimpii Rustawi czy HF Harafjordur, FC Homel i FC Tbilisi nie jest naszym pogromcą. Inne kluby takiego luksusu nie mają.

blanco napisał(a):Wyświetl post
Jak się nie gra w pucharach to się nie kompromituje. Z Karabachem Agdam nie wyszlibyście z własnej połówki chojraku.
Widzę,że zaczyna się napinka jak w tamtym roku, ale zapamiętaj sobie kolego,że teraz nazwa Legia Warszawa nie robi na nikim wrażenia i nikt się nie będzie was bał.
1. W ciągu ostatnich 7 latach gralismy w pucharach 6 razy. Czyli tyle co Wy. Czyli jeśli my nie gramy w pucharach to Wy też nie. Ogarnij się.

2. Demagogia, nie mówię że nie - ale z nimi nie graliśmy, więc to nie my się skompromitowaliśmy. Robiłem tutaj całkiem niedawno analizę występów Legii i co najmniej 2-3 polskie kluby powinny się wstydzić ZDECYDOWANIE bardziej od nas, więc pisanie że to my się kompromitujemy jest skandalem.

3. Żadnej napinki nie ma tylko fakty. Oczywiste jest, ze nikt sie nas nie boi i oczywiste jest, ze wylecimy po srogim laniu w pierwszej rundzie, wiec nie wiem o co Ci chodzi. Poważnie.

Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Dla Legii puchary to tylko przygoda, której nie jest w stanie doświadczyć w każdym sezonie, więc nie obcinajcie im od razu skrzydeł ;] Mają na ławce trenerskiej specjalistę od zespołów estońskich, więc z pewnością sobie poradzą
Następny. Nas nie było w pucharach 10/11, a Was 07/08.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 15.06.2011 o godz. 21:32.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.06.2011, 21:22
Szkoda tylko ze wszyscy Ci którzy upatrują klęski Legii warszawa w pucharach z totalnym outsiderem będą zawiedzeni, Legia zaczyna od 3 rundy, jako drużyna najprawdopodobniej nie rozstawiona więc może być że pierwszy rywal będzie lepszy niż jakikolwiek z którym zagramy w drodze do LM.

Więc w tym roku blamaże Legia też ma z głowy, no chyba ze by przegrała np z Twente 2 razy po 4-0.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.06.2011, 21:23
Cytat:
Opanujcie sie. Ktos sam zaczal "moze w koncu nie bedzie kompromitacji" wiec kto sie napina?
Niejako zostałem wywołany do tablicy. Tak, napisałem że może nie będzie kompromitacji, bo ostatnie Wasze osiągnięcie w pucharach to zdemolowanie Wilna. Jednak wbrew pozorom nie był to jakiś przytyk specjalnie do Legii, po prostu oceniam na trzeźwo 2 dobre transfery, liczę na dwa kolejne i mam nadzieję że się nie skompromitujecie w pucharach. Mało tego, ktoś słusznie zauważył że gra w europejskich pucharach to nagroda za miejsce w tabeli. Więc to że nie graliście w pucharach też o czymś świadczy.

*O, nie wiedziałem że tak często graliście Czyli po polsku - szybki w....... i do domu.

Nigdzie nie napisałem, że Wisła zamiatała ostatnimi laty w pucharach, że każdy się nas boi, że już jesteśmy w LM. Tematu Wisły w powyższym poście nie poruszałem, wiadomym jest że jedynie Lech grał coś ostatnimi laty. W związku z powyższym stwierdzenie że się może nie skompromitujecie w pucharach obejmuje wszystkie Polskie drużyny. Na razie 2 dobre transfery w waszym wykonaniu które minimalizują ew. wpadkę w pucharach. Zobaczymy co dalej.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 15.06.2011 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 15.06.2011, 21:28
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Niejako zostałem wywołany do tablicy. Tak, napisałem że może nie będzie kompromitacji, bo ostatnie Wasze osiągnięcie w pucharach to zdemolowanie Wilna..
Potem rozwaliliśmy reprezentanta Gruzji co dla niektórych nie jest łatwe i stoczyliśmy dwa fajne boje na remis z przedstawicielem ligi duńskiej i rozwaliliśmy przedstawiciela ligi białoruskiej. Owszem, są to śmieszne wyniki ale CAŁY SZPIL POLEGA NA TYM, że inne polskie kluby mają nieco większe wtopy niż porażka z FK Moskwa. SERIO

A co demolka ma ze sportem to już wiesz Ty.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 15.06.2011, 21:33
Cytat:
A co demolka ma ze sportem to już wiesz Ty.
Ano ma to, że nazajutrz po włączeniu TV wszędzie trąbiono nie o wyniku meczu, nie o super grze Legii Warszawa (sic!) tylko o burdach, rozrubach w Wilnie. I te wszystkie komentarze polityków, ekspertów, miejscowych... niedobrze się robi. Takiej kompromitacji to, z całym szacunkiem, żaden Polski klub nie miał ostatnimi laty. Pod tym względem jesteście absolutnym nr 1 w Polsce, tylko nie wiem czy o to chodzi. Demolka ma to ze sportem, że czasami ten sport przesłania.

Jak zapytasz większość ludzi co osiągnęła Wisła w pucharach, ludzie powiedzą: karabach. Jak zapytasz tych samych ludzi co osiągnęła Legia, większość powie: rozruba w Wilnie.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 15.06.2011 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 15.06.2011, 21:36
No, ok - nie miejsce nie czas na polemiki na ten temat, przyjmijmy Twoją wersję zdarzeń (chociaż ja pamietam newsy o niszczeniu Wilna jako miasta, a że tam byłem i widziałem to mogę zaświadczyć, że tego nie było).

Myślałem, że pisałeś o kompromitacji sportowej. A nas takie jednak omijają (patrząc realnie na to co dzieje się z innymi polskimi klubami oczywiście). Bo jeśli my się kompromitujemy to inni.... Aż nie ma słów by to wtedy określić
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.06.2011, 21:39
Bardzo ciekawy transfer. Znane nazwisko, pamiętam gościa kilka lat temu kopał piłkę na fajnym poziomie. Marketingowo na pewno transfer in plus dla Legii. Z formą nie wiadomo ale myślę, że pomoże Legii kopnąć coś fajnego w europejskich pucharach, bo byle ogórki już będą czuć respekt przed piłkarzem o znanym nazwisku, a nie ukrywajmy, że nawet dla przeciętnie interesującego się piłką nożną, Ljuboja to piłka nieanonimowy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 15.06.2011, 21:42
Cytat:
A nas takie jednak omijają (patrząc realnie na to co dzieje się z innymi polskimi klubami oczywiście). Bo jeśli my się kompromitujemy to inni.... Aż nie ma słów by to wtedy określić
Jasne, nie będę mówił że Wisła się nie skompromitowała, że nie chodziłem tydzien w....iony po Levadii czy Karabachach. To nie podlega wątpliwości. O ile amica mi koło dupy latała, o tyle chciałbym żeby w tym roku wszystkie polskie drużyny w końcu coś pokazały, zdobyły trochę tych punkcików i wrzuciły do naszego ogródka. I wracamy do tematu - Żewłakow i Ljuboja to zawodnicy którzy na pewno podniosą jakość zespołu i powtórzę to jeszcze raz, mam nadzieję że to pozwoli uniknąć "szybkiego odpadnięcia"
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.06.2011, 21:43
To ja dla odmiany coś o transferach. Śląsk blisko pozyskania Dariusza Pietrasiaka
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Pi...wiadomosc.html
Solidny zawodnik jak na naszą ligę, który nie odnalazł się w JW Reality Show
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 15.06.2011, 21:43
To muszę Cię rozczarować, bo niestety my odpadniemy od razu. Z Ljuboją czy bez nie mamy szans nawiązać walki z 90% przeciwników z potencjalnych rywali, zwłaszcza że ich zdecydowana większość jest nawet silniejsza niż rywale do LM

P.S. Ale dzięki, że zrozumiałeś o co mi chodziło z tym, że Legia się nie kompromitowała w pucharach.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.06.2011, 22:11
To muszę Cię rozczarować, bo niestety my odpadniemy od razu. Z Ljuboją czy bez nie mamy szans nawiązać walki z 90% przeciwników z potencjalnych rywali, zwłaszcza że ich zdecydowana większość jest nawet silniejsza niż rywale do LM
No już nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Minimum 1/3 zespołów na które możemy trafić jest do pokonania, a jeszcze po drodze mogą być jakieś niespodzianki i drużyny z wcześniejszych rund przejmą wysokie wskaźniki.

Z tymi zespołami można spokojnie wygrać:
MŠK Žilina
Helsingborgs IF
Karpaty Lwów
Worskła Połtawa
Brøndbyernes IF
Sheriff Tiraspol
Ałanija Władykaukaz
IF Elfsborg
Łokomotiw Sofia
AÓ Atrómitos Peristeríou
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 15.06.2011, 22:15
1. To nawet nie jest połowa
2. Polemizowałbym (zwłaszcza jeśli idzie o były ZSRR). FK z dupy Moskwa nas gładko rozwaliło więc raczej Ałania też nie bedzie mieć kłopotu.
3. Zapodałbyś całą listę ostateczną.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 15.06.2011, 22:19
Do Alanijii Władykaukaz wypożyczony jest Michaił Kierżakow , jest tam również Iwan Iwanow reprezentant Bułgarii,oprócz tego w tamtym roku Karpaty Lwów prawie pokonały Borussie.Łatwo na pewno Legia mieć nie będzie.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.06.2011, 22:31
Satre już wrzucał w innym temacie.
http://wislakrakow.com/forum/showpos...1&postcount=11

Ałania spadła do I ligi, a Karpaty raczej oddadzą najlepszych zawodników latem.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.06.2011 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.06.2011, 22:36

P.S. Ale dzięki, że zrozumiałeś o co mi chodziło z tym, że Legia się nie kompromitowała w pucharach.
2 mecze w pucharach to też kompromitacja

No ale fakt, będziecie mogli później powiedzieć, że odpadliście dopiero w 3 rundzie

A na poważnie, popatrzcie na ranking w Uefa i to mówi wszystko, kto się obecnie w jakim miejscu znajduje. Wisła mimo tych wszystkich wpadek jakieś tam sukcesy miała a Legia niestety w pucharach nie zaistniała.

Ale mam nadzieję, że w tym roku to się zmieni i w końcu zrobicie jakąś niespodziankę. A właściwie to 2
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.06.2011, 23:01
Trochę to nie jest na to temat, ale: Panowie, to jest piłka nożna - ogórom się zdarza wygrywać z mistrzami, średniacy z równego poziomu staczają czasem śmiesznie nierówne walki, do pucharów podchodzą zespoły z zupełnie różnym zaangażowaniem, a poza tym w LE czy LM nie będą startowały Polonia Bytom czy GKS Bełchatów, tylko:

- Wisła - która ma równorzędny skład w porównaniu z niemałą częścią ekip przeciwko którym może przyjść jej staną, a który może też przecież powalczyć i z zespołami wyżej notowanymi;

- Śląsk - który nigdy nie będzie faworytem w tych meczach, więc będzie mógł sobie grać to, co gra najlepiej, czyli szczelna defensywa + kontry + raz na jakiś czas ładne przebłyski, a ja jestem spokojny że Lenczyk ich dobrze taktycznie do tego przygotuje;

- Legia, która nie dość że miewa przebłyski bardzo solidnej gry, to jeszcze gra w niej paru zawodników, którzy europejskie puchary widzieli trochę więcej, niż tylko w rundach kwalifikacyjnych lub w telewizji;

- Jagiellonia, która w zeszłym roku pokazała, że nie trzeba mieć żadnego z powyższych atutów, żeby polskiej piłce ligowej nie przynieść wstydu.

Zobaczymy co będzie, ja jak co roku uważam że nie ma powodu do odgórnego zakładania, że będzie kompromitacja. Przypomnę, że Amikę też wszyscy spisywali na straty (po kilka razy, przed LM, przed LE, przed grupą w LE...). Cierpliwości, będziemy komentować kompromitacje po fakcie, póki co takie przerzucanie się tym kto bardziej w europie się pokazywał ze złej strony, to tylko podstawa do napinek.
Legionista
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 16.06.2011, 07:56
Ja nie rozumiem o czym 0 22 piszesz.Piszesz które kluby powinny się wstydzić kompromitacji. Tylko Lech może się nie wstydzić. Dla Ciebie pocieszeniem jest, że L nie odpadła z Karabachem, ale i tak kończycie na rundach wstepnych więc dla mnei to też kompromitacja. W tym sezonie chyba wszystkie polskie kluby zaliczą porządny wpier**l w europejskich pucharach i pozostanie tylko napinac sie w necie kto odpadł z większym ogórkiem
Odpowiedz cytując
Mr. X
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.06.2011, 11:37
Kolejny "news" z brytyjskiego tabloida
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...seas-nose.html
Swansea chce ubiec Chelsea, które podobno obserwuje Sandomierskiego od dłuższego czasu i są w stanie wyłożyć 3 mln funtów, czyli tyle ile prezes Kulesza chciałby dostać.
Oczywiście trzeba patrzeć na to z przymróżeniem oka bo The Sun to coś jak nasz fakt.

Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 16.06.2011, 12:24
Ja bym chciał żebyśmy mieli 1 klub w LM i 3 kluby w LE i niech sobie grają jak najlepiej. Jeśli Wisła będzie grała w pucharach, to inne kluby też sobie mogą grać, żeby zdobywać jakieś punkty do rankingu, bo musimy kiedyś zacząć.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.06.2011, 12:34
Ale chrzanicie z ta z tą Legią że nie mają szans aż się rzygać chce;/ Też ich szczerze nie lubie ale bez przesady dla db polskiej piłki życzę im żeby zaszli jak najdalej <ale mniej niż my> Skorża trener nieobliczalny może mu sezon z przygotowaniami odpali jak u nas i nam dokopią kto wie zwłaszcza że kasy mają chyba dużo więcej od nas... Ważne że Amici nie ma i to się liczy w światowym futbolu Messi z Ronaldo już płaczą..
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.06.2011, 14:26
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

wp się strasznie spieszy, powołują się na słowa menedżera. 5,3mln euro to jest kupa forsy
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 16.06.2011, 14:27
W życiu nie uwierzę, że dali tyle kasy za niego. To jest bzdura.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2011, 14:30
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

wp się strasznie spieszy, powołują się na słowa menedżera. 5,3mln euro to jest kupa forsy
jeśli to prawda, to J.W zwróci się sporo kasy jaką już zainwestował i też dodatkowe pole manewru do kupna kogoś, ale cieszę się, Ksp się mocno osłabiła, o ile to faktycznie prawda
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2011, 14:32
Ponad 5 baniek... No niezle. Ciekawe ile tam bedzie zarabiał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów