|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
I tak Polska stała się ciekawym kierunkiem dla Serbów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przypominam, że transfery Legii sprzed roku określane były na forach i w mediach jako kosmiczne. Wtedy zastanawiano się z kim Legia spotka się w LM. Pokazowy mecz z Arsenalem był początkiem świętowania niedoszłego MP. Tak więc spokojnie
. Bez ohów i achów. Tymbardziej, że u nas (w Wisle) tradycyjnie co ktos przyjdzie to zawsze słaby, stary i ciagły płacz. |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Opanujcie sie. Ktos sam zaczal "moze w koncu nie bedzie kompromitacji" wiec kto sie napina? Dodatkowo "Gdybyscie grali z xxx to byscie to czy owo" Sorry ale to nie my mielismy przyjemnosc z nimi grac a argumenty "gdyby babcia miala wasy..." to poziom przedszkola, albo rozmawiamy powaznie i przedstawiamy fakty albo lepiej sobie darowac. Fakty czyli to z kim kto gral i kogo pokonal/ z kim przegral kazdy sobie znajdzie i sam zastanowi sie nad tym co ma do przekazania, a co powinien zostawic dla siebie.
Pogodze Was - W tym roku nie ma Lecha w pucharach wiec bedzie jak zwykle ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dla Legii puchary to tylko przygoda, której nie jest w stanie doświadczyć w każdym sezonie, więc nie obcinajcie im od razu skrzydeł ;] Mają na ławce trenerskiej specjalistę od zespołów estońskich, więc z pewnością sobie poradzą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
1. Jaką mapinkę o czym Ty mówisz. Przeczytaj co napisałem. Twój kumpel się spiał, że Legia się rzekomo kompromituje tymczasem fakty są takie, że: - pierwsze rundy z jakimis no name'mi przechodzimy (Gruzja, Islandia, Białoruś - jedyna wtopa to CZTERDZIESCI PIĘC minut z Vetra, ale to nie mialo za wiele wspolnego ze sportem tylko ze 'sportem'). - nie odpadliśmy w ostatnich latach ani z Cementarnicą, ani z Karabachem, ani z Levadią, ani z nikim z Gruzji. - podsumowując to nie Legią się w ostatnich latach na maksa kompromitowała w pucharach, bo owszem odpadała prawie natychmiast ale z kimś ze znanego miasta, ze znanej ligi (w tym sensie, że można określić gdzie to jest na mapie, jakie ma barwy, zgody, kosy, cokolwiek z futbolowego świata). - Nie trafimy na Dacie, bo trafimy na jakiś kozaków w III rundzie, którzy nas zmasakrują (Atletico, Fulhma, Stoke czy cokolwiek w tym stylu) i NIKT z tym nie polemizuje. - graliśmy w pucharach 04/05, 05/06, 06/07, 07/08, 08/09, 09/10. Zaiste nie wchodzimy. Beka z Ciebie. 2. Ii gdzie się niby podniecam? Wykaż mi to. 3. Realnie oceniam - Legia w ostatnich latach prawie zawsze gra w pucharach, zawsze szybko odpada, ale Olimpii Rustawi czy HF Harafjordur, FC Homel i FC Tbilisi nie jest naszym pogromcą. Inne kluby takiego luksusu nie mają.
2. Demagogia, nie mówię że nie - ale z nimi nie graliśmy, więc to nie my się skompromitowaliśmy. Robiłem tutaj całkiem niedawno analizę występów Legii i co najmniej 2-3 polskie kluby powinny się wstydzić ZDECYDOWANIE bardziej od nas, więc pisanie że to my się kompromitujemy jest skandalem. 3. Żadnej napinki nie ma tylko fakty. Oczywiste jest, ze nikt sie nas nie boi i oczywiste jest, ze wylecimy po srogim laniu w pierwszej rundzie, wiec nie wiem o co Ci chodzi. Poważnie. Następny. Nas nie było w pucharach 10/11, a Was 07/08.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 15.06.2011 o godz. 21:32.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Szkoda tylko ze wszyscy Ci którzy upatrują klęski Legii warszawa w pucharach z totalnym outsiderem będą zawiedzeni, Legia zaczyna od 3 rundy, jako drużyna najprawdopodobniej nie rozstawiona więc może być że pierwszy rywal będzie lepszy niż jakikolwiek z którym zagramy w drodze do LM.
Więc w tym roku blamaże Legia też ma z głowy, no chyba ze by przegrała np z Twente 2 razy po 4-0. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
*O, nie wiedziałem że tak często graliście Czyli po polsku - szybki w....... i do domu. Nigdzie nie napisałem, że Wisła zamiatała ostatnimi laty w pucharach, że każdy się nas boi, że już jesteśmy w LM. Tematu Wisły w powyższym poście nie poruszałem, wiadomym jest że jedynie Lech grał coś ostatnimi laty. W związku z powyższym stwierdzenie że się może nie skompromitujecie w pucharach obejmuje wszystkie Polskie drużyny. Na razie 2 dobre transfery w waszym wykonaniu które minimalizują ew. wpadkę w pucharach. Zobaczymy co dalej.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 15.06.2011 o godz. 21:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A co demolka ma ze sportem to już wiesz Ty. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jak zapytasz większość ludzi co osiągnęła Wisła w pucharach, ludzie powiedzą: karabach. Jak zapytasz tych samych ludzi co osiągnęła Legia, większość powie: rozruba w Wilnie.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 15.06.2011 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, ok - nie miejsce nie czas na polemiki na ten temat, przyjmijmy Twoją wersję zdarzeń (chociaż ja pamietam newsy o niszczeniu Wilna jako miasta, a że tam byłem i widziałem to mogę zaświadczyć, że tego nie było).
Myślałem, że pisałeś o kompromitacji sportowej. A nas takie jednak omijają (patrząc realnie na to co dzieje się z innymi polskimi klubami oczywiście). Bo jeśli my się kompromitujemy to inni.... Aż nie ma słów by to wtedy określić ![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bardzo ciekawy transfer. Znane nazwisko, pamiętam gościa kilka lat temu kopał piłkę na fajnym poziomie. Marketingowo na pewno transfer in plus dla Legii. Z formą nie wiadomo ale myślę, że pomoże Legii kopnąć coś fajnego w europejskich pucharach, bo byle ogórki już będą czuć respekt przed piłkarzem o znanym nazwisku, a nie ukrywajmy, że nawet dla przeciętnie interesującego się piłką nożną, Ljuboja to piłka nieanonimowy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To ja dla odmiany coś o transferach. Śląsk blisko pozyskania Dariusza Pietrasiaka
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Pi...wiadomosc.html Solidny zawodnik jak na naszą ligę, który nie odnalazł się w JW Reality Show ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To muszę Cię rozczarować, bo niestety my odpadniemy od razu. Z Ljuboją czy bez nie mamy szans nawiązać walki z 90% przeciwników z potencjalnych rywali, zwłaszcza że ich zdecydowana większość jest nawet silniejsza niż rywale do LM
![]() P.S. Ale dzięki, że zrozumiałeś o co mi chodziło z tym, że Legia się nie kompromitowała w pucharach. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Z tymi zespołami można spokojnie wygrać: MŠK Žilina Helsingborgs IF Karpaty Lwów Worskła Połtawa Brøndbyernes IF Sheriff Tiraspol Ałanija Władykaukaz IF Elfsborg Łokomotiw Sofia AÓ Atrómitos Peristeríou |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. To nawet nie jest połowa
2. Polemizowałbym (zwłaszcza jeśli idzie o były ZSRR). FK z dupy Moskwa nas gładko rozwaliło więc raczej Ałania też nie bedzie mieć kłopotu.3. Zapodałbyś całą listę ostateczną. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Do Alanijii Władykaukaz wypożyczony jest Michaił Kierżakow , jest tam również Iwan Iwanow reprezentant Bułgarii,oprócz tego w tamtym roku Karpaty Lwów prawie pokonały Borussie.Łatwo na pewno Legia mieć nie będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Satre już wrzucał w innym temacie.
http://wislakrakow.com/forum/showpos...1&postcount=11 Ałania spadła do I ligi, a Karpaty raczej oddadzą najlepszych zawodników latem.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.06.2011 o godz. 22:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
No ale fakt, będziecie mogli później powiedzieć, że odpadliście dopiero w 3 rundzie ![]() A na poważnie, popatrzcie na ranking w Uefa i to mówi wszystko, kto się obecnie w jakim miejscu znajduje. Wisła mimo tych wszystkich wpadek jakieś tam sukcesy miała a Legia niestety w pucharach nie zaistniała. Ale mam nadzieję, że w tym roku to się zmieni i w końcu zrobicie jakąś niespodziankę. A właściwie to 2 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Trochę to nie jest na to temat, ale: Panowie, to jest piłka nożna - ogórom się zdarza wygrywać z mistrzami, średniacy z równego poziomu staczają czasem śmiesznie nierówne walki, do pucharów podchodzą zespoły z zupełnie różnym zaangażowaniem, a poza tym w LE czy LM nie będą startowały Polonia Bytom czy GKS Bełchatów, tylko:
- Wisła - która ma równorzędny skład w porównaniu z niemałą częścią ekip przeciwko którym może przyjść jej staną, a który może też przecież powalczyć i z zespołami wyżej notowanymi; - Śląsk - który nigdy nie będzie faworytem w tych meczach, więc będzie mógł sobie grać to, co gra najlepiej, czyli szczelna defensywa + kontry + raz na jakiś czas ładne przebłyski, a ja jestem spokojny że Lenczyk ich dobrze taktycznie do tego przygotuje; - Legia, która nie dość że miewa przebłyski bardzo solidnej gry, to jeszcze gra w niej paru zawodników, którzy europejskie puchary widzieli trochę więcej, niż tylko w rundach kwalifikacyjnych lub w telewizji; - Jagiellonia, która w zeszłym roku pokazała, że nie trzeba mieć żadnego z powyższych atutów, żeby polskiej piłce ligowej nie przynieść wstydu. Zobaczymy co będzie, ja jak co roku uważam że nie ma powodu do odgórnego zakładania, że będzie kompromitacja. Przypomnę, że Amikę też wszyscy spisywali na straty (po kilka razy, przed LM, przed LE, przed grupą w LE...). Cierpliwości, będziemy komentować kompromitacje po fakcie, póki co takie przerzucanie się tym kto bardziej w europie się pokazywał ze złej strony, to tylko podstawa do napinek. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem o czym 0 22 piszesz.Piszesz które kluby powinny się wstydzić kompromitacji. Tylko Lech może się nie wstydzić. Dla Ciebie pocieszeniem jest, że L nie odpadła z Karabachem, ale i tak kończycie na rundach wstepnych więc dla mnei to też kompromitacja. W tym sezonie chyba wszystkie polskie kluby zaliczą porządny wpier**l w europejskich pucharach i pozostanie tylko napinac sie w necie kto odpadł z większym ogórkiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kolejny "news" z brytyjskiego tabloida
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...seas-nose.html Swansea chce ubiec Chelsea, które podobno obserwuje Sandomierskiego od dłuższego czasu i są w stanie wyłożyć 3 mln funtów, czyli tyle ile prezes Kulesza chciałby dostać. Oczywiście trzeba patrzeć na to z przymróżeniem oka bo The Sun to coś jak nasz fakt. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja bym chciał żebyśmy mieli 1 klub w LM i 3 kluby w LE i niech sobie grają jak najlepiej. Jeśli Wisła będzie grała w pucharach, to inne kluby też sobie mogą grać, żeby zdobywać jakieś punkty do rankingu, bo musimy kiedyś zacząć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale chrzanicie z ta z tą Legią że nie mają szans aż się rzygać chce;/ Też ich szczerze nie lubie ale bez przesady dla db polskiej piłki życzę im żeby zaszli jak najdalej <ale mniej niż my>
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
wp się strasznie spieszy, powołują się na słowa menedżera. 5,3mln euro to jest kupa forsy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W życiu nie uwierzę, że dali tyle kasy za niego. To jest bzdura.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() ![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|