The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2009, 16:03
I kolejne 1,5 mln euro rocznie kontraktu...
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.06.2009, 16:15
thomasson napisał(a):Wyświetl post
I kolejne 1,5 mln euro rocznie kontraktu...
zeby tylko 1,5 mln euro kontraktu..jak Dudek mial milion za siedzenie na ławie to on musiał mieć troche wiecej mimo wszystko
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.06.2009, 16:21
widze że coraz to Real-niejsze propozycje padają a skończy sie na jakimś zawodniku za free ze Słowacji
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.06.2009 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.06.2009, 16:27
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
zeby tylko 1,5 mln euro kontraktu..jak Dudek mial milion za siedzenie na ławie to on musiał mieć troche wiecej mimo wszystko
To 1,5 mln to było właśnie tak z giga zapasem, ale tylko po to żeby pokazać że to bzdura.
Van Nistelrooy ma iść do Tottenhamu. Nawet gdybyśmy mogli zaoferować mu identyczną kasę to ciekawe czy poszedłby grać do kraju, który piłkę na światowym poziomie ogląda tylko w telewizji...
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.06.2009, 16:57
Podsumowujac ciekawsze propozycje:
siboniso gaxal
celso borges
pitbull
Nemanja Nikolic
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.06.2009, 17:14
http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ex/profil.html na prawa strone...brac go panie B.!

Odpowiedz cytując
Carmelo Anthony
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 07.06.2009, 18:17
A po co ściągać zawodników z zagranicy, skoro na naszym podwórku jest sporo utalentowanych młodych grajków ? Jeśli siatka scoutingowa będzie u nas na bardzo dobrym poziomie, to wtedy można się bawić w ściąganie zagranicznych piłkarzy. Marcelo jest ewenementem i myślę, że więcej będzie przyjeżdzać zawodników typu Beto.

Za stosunkowo niewielkie pieniądze można przecież wyciągnać Nakoulme - kto sledzi i ogląda pierwszą ligę, wie o czym mówię. Chłopak ma 22 lata. Jeśli chodzi o innych zawodników za których nie musielibyśmy wydać dużych pieniędzy to Daniel Kokosiński ze Znicza, Piotr Madejski i Mariusz Przybylski z Górnika, Michał Zieliński z Poloni Bytom.

Może warto iść śladem Ol.Lyon, który przez wiele lat kupował najlepszych/najbardziej utalentowanych zawodników ze swojej ligi. Nie było problemów w większości przypadków z aklimatyzacją. Dodatkowo rywale zostawali osłabiani. No i Lyon przez 7 lat dominował we Francji. Wiem, że to nie jest jedyny powód, przez który wiedli prymat w kraju, ale kadrę zawsze mieli solidną i sprowadzani zawodnicy wnosili wiele do gry zespołu.
Odpowiedz cytując
szczudelTSW
Junior Member

Stary 07.06.2009, 18:30
Panowie niech pan prezes Cupiał rzuci kaską to można myśleć o tych transferach a tak to trzeba szukać zawodników co im się kontrakty kończą ...

Taka prawda
Odpowiedz cytując
Atan
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 07.06.2009, 18:37
Carmelo Anthony napisał(a):Wyświetl post
Może warto iść śladem Ol.Lyon, który przez wiele lat kupował najlepszych/najbardziej utalentowanych zawodników ze swojej ligi. Nie było problemów w większości przypadków z aklimatyzacją. Dodatkowo rywale zostawali osłabiani. No i Lyon przez 7 lat dominował we Francji. Wiem, że to nie jest jedyny powód, przez który wiedli prymat w kraju, ale kadrę zawsze mieli solidną i sprowadzani zawodnicy wnosili wiele do gry zespołu.
Wisła też prowadziła taką politykę transferową za ery Kasperczaka (Żuraw, Baszczu, Głowa, Sobol, itd..) ale później pan C. odciął dopływ kasy i mamy transfery jakie mamy
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.06.2009, 18:49
A po co ściągać zawodników z zagranicy, skoro na naszym podwórku jest sporo utalentowanych młodych grajków ? Jeśli siatka scoutingowa będzie u nas na bardzo dobrym poziomie, to wtedy można się bawić w ściąganie zagranicznych piłkarzy. Marcelo jest ewenementem i myślę, że więcej będzie przyjeżdzać zawodników typu Beto.

Za stosunkowo niewielkie pieniądze można przecież wyciągnać Nakoulme - kto sledzi i ogląda pierwszą ligę, wie o czym mówię. Chłopak ma 22 lata. Jeśli chodzi o innych zawodników za których nie musielibyśmy wydać dużych pieniędzy to Daniel Kokosiński ze Znicza, Piotr Madejski i Mariusz Przybylski z Górnika, Michał Zieliński z Poloni Bytom.

No sorry, ale czy my mamy się wzmacniać na LM, czy na środek tabeli? Mam wrażenie że wymieniono tutaj połowę składu Górnika Zabrze(który bądź co bądź spadł).W Polskiej lidze- i owszem jest paru ciekawych zawodników, ale nie przesadzajmy... Pisałem o najlepszym piłkarzu ligi portugalskiej- bramkarzu Academici Coimbra, Borisie Peskovicu, któremu kończył się kontrakt. Podawałem nawet link do wywiadu w którym mówił że całkiem chętnie przeniósł by się do Polski- podał nawet nazwę Wisły Kraków! Cóż z tego, skoro podpisał kontrakt z CFR Cluj...Szkoda, bo była szansa na naprawdę dobrego bramkarza.
Odpowiedz cytując
szczudelTSW
Junior Member

Stary 07.06.2009, 18:52
Cała WISŁA gramy super ale polityka transferowa do bani
Odpowiedz cytując
MessiWisła4ever_tsw
Member

Od: 02.2009

Stary 07.06.2009, 19:10
tera jest M20 ja bym kogos poszukal

"Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej".
Odpowiedz cytując
Carmelo Anthony
Junior Member

Stary 07.06.2009, 20:16
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
No sorry, ale czy my mamy się wzmacniać na LM, czy na środek tabeli? Mam wrażenie że wymieniono tutaj połowę składu Górnika Zabrze(który bądź co bądź spadł).W Polskiej lidze- i owszem jest paru ciekawych zawodników, ale nie przesadzajmy... Pisałem o najlepszym piłkarzu ligi portugalskiej- bramkarzu Academici Coimbra, Borisie Peskovicu, któremu kończył się kontrakt. Podawałem nawet link do wywiadu w którym mówił że całkiem chętnie przeniósł by się do Polski- podał nawet nazwę Wisły Kraków! Cóż z tego, skoro podpisał kontrakt z CFR Cluj...Szkoda, bo była szansa na naprawdę dobrego bramkarza.
Ale o jakiej Lidze Mistrzów mówicie ? Sądzicie, że zbierając samych zawodników z wolnymi kontraktami jesteśmy w stanie walczyć o chociażby fazę grupową ? I to jeszcze zbierani są zawodnicy, którzy mają niewysokie wymagania finansowe ? No proszę Was...

Z takim podejściem, to możemy oczekiwać jedynie dominacji na krajowym podwórku...

... ja wiem że każdy na tym forum tutaj wierzy w końcowy sukces czyt. awans do Ligi Mistrzów (sam bym tego chciał), ale trzeba patrzeć realnie. A jeśli nawet awansujemy, to szybciej polecimy niż tam awansowaliśmy. Chociaż chciałbym się mylić...

Dlatego sprowadzanie młodych, utalentowanych i obytych na krajowych boiskach piłkarzy wg mnie nie jest głupim pomysłem. Ktoś tutaj zarzucił mi, że wsród wymienionych przeze mnie zawodników, za dużo jest piłkarzy grających w Górniku, który poleciał z ligi. Jeśli chodzi o ten zespół, to przyczyną spadku był brak dobrych ofensywnych piłkarzy, co zresztą przełożyło się na niską skuteczność (środkowy obrońca najlepszym snajperem zespołu) i zła taktyka. Ale proszę mi powiedzieć, czy można się przyczepić do gry wymienionych przeze mnie Pazdana, Banasia czy Madejskiego ?
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.06.2009, 20:39
carmelo

Madejski w tym Górniku nie był podstawowym pilkarzem, a Ty piszesz o wzmocnieniach do mistrza Polski
Przybylski nic ciekawego nie pokazał, z Górnika to tylko Banaś grał na poziomie.

Zielinski? Zawodnik bazujący na szybkości, technika słaba, mądry za bardzo nie jest, młody też.

Wzmocnieniem dla Wisły mogą być kluczowi zawodnicy polskich średniaków, tacy Glik, Glikiewicz czy Kasprzik są ważnymi postaciami w swoich ekipach. Pazdan czy Madejski to zawodnicy za słabi na Wisłę, Pazdan, "Benhakerowska pirania" jest gorszy od defensora Piasta
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 07.06.2009, 21:15
z tego co kumam to za tego Bozoka trzeba zapłacić , wcale mu sie kontrakt nie kończy w ogóle Ruzemberok chętnie sprzedałby kilku piłkarzy ze względu na brak kasy
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.06.2009, 21:28
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
carmelo

Madejski w tym Górniku nie był podstawowym pilkarzem, a Ty piszesz o wzmocnieniach do mistrza Polski
Madejski był podstawowym zawodnikiem Górnika do czasu przyjscia Kasperczaka,ten go zawiesił i musiał grac w ME albo wogóle nie grał,nie wiem dokładnie,w każdym bądź razie gdy go odwiesili pod koniec ligi to grał w podstawowym składzie i był jednym z najlepszych w Górniku,poza Banasiem i Szczotem który wg mnie wiecej robił zamieszania wogól siebie niż grał ale to tylko takie moje sugestie..takie jak te ze Diaz grający kosztem Jirsaka w srodku pola to skandal hehe ..
Powód: .
Ostatnio edytowane przez WhiteStarDvisionTheBest : 07.06.2009 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 07.06.2009, 21:29
Proponował bym poszukać w Fc Santos skąd przyszedł Marcelo
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.06.2009, 22:17
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Proponował bym poszukać w Fc Santos skąd przyszedł Marcelo
no to poszukaj:

http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia
Odpowiedz cytując
Carmelo Anthony
Junior Member

Stary 08.06.2009, 01:41
Po pierwsze tak jak pisze WhiteStarDvisionTheBest Madejski do czasu przyjścia Kasperczaka i pod koniec sezonu był jednym z najlepszych zawodników. Tylko powiedz mi co można samemu zrobić w ofensywie ? Oglądnąłem kilkanaście spotkań Górnik w tym i zeszłym sezonie, Madejskiego widziałem również niejednokrotnie na żywo i posiada niesamowitą łatwość w dryblingu, umiejętność przejścia nawet kilku rywali. Do tego bardzo waleczny. Wg mnie razem z Małym stworzyliby najlepszy duet skrzydłowych w Ekstraklasie.

A co do Pazdana. Nie wiem czy widziałeś choć jedno spotkanie zabrzan, czy sugerujesz się faktem, że drużyna ta poleciała z ligi. Chłopak ma 21 lat, rozegrał 48 spotkań w ekstraklasie, również kilka spotkań w reprezentacji. Jak na tak młodego zawodnika bardzo pewny w obronie. Dużo lepszy od naszego jedynego zmiennika w razie kontuzji Głowy i Marcelo - Mateusza Kowalskiego. Choć zgadzam się, że póki co nie miałby szansy przebicia się do pierwszego składu przy takiej konkurencji. Ale warto chyba mieć w składzie takiego gracza, biorąc pod uwagę że wyżej wymieniona dwójka stoperów nie jest ze stali

Jeśli patrzeć tylko na liczbę straconych bramek Górnika to uplasowałby się on w górnej połowie tabeli. A jeśli posiadaliby lepszych bocznych obronców od Magiery i z konieczności grającego w obronie Bonina, to śmiem przypuszczać, że tych bramek straciliby jeszcze mniej. No ale to tylko takie moje prywatne odczucia i nie każdy się musi z nimi zgadzać. I nie sugeruję się tym co przeczytałem, tylko tym co zaobserowałem, oglądając wiele spotkań Ekstraklasy.

Kamil Glik jak gdzieś wcześniej napisałem, również jest ciekawym zawodnikiem i jeśli by przyszedł do Białej Gwiazdy, również okazałby się dobrą inwestycją na przyszłość i w razie kontuzji podstawowego środkowego, nie byłby z pewnością najsłabszym ogniwem.

A zamiast Mariusz Przybylskiego,wolałbym zobaczyć jako następcę Sobolewskiego - Janusza Gola z Bełchatowa, jednak nie sądzę, żeby był do wyciągnięcia z Bełchatowa, no chyba że zmusi ich do tego sytuacja finansowa. Ale chrapkę na niego ma też Legia i Lech.

Kto uważnie oglądał ostatni mecz sezonu i kilka innych Śląska zauważył, że ciekawą opcją na prawą obronę jest Tadeusz Socha, reprezentant Polski U-21. Słyszałem nawet o zainteresowaniu Białej Gwiazdy tym zawodnikiem, ale Wrocławianie postawili zaporową cenę - 800 tys. euro. Chociaż myślę, że można naciskać na obniżenie tej kwoty.
Ostatnio edytowane przez Carmelo Anthony : 08.06.2009 o godz. 01:43.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 08.06.2009, 06:47
Ale o jakiej Lidze Mistrzów mówicie ? Sądzicie, że zbierając samych zawodników z wolnymi kontraktami jesteśmy w stanie walczyć o chociażby fazę grupową ? I to jeszcze zbierani są zawodnicy, którzy mają niewysokie wymagania finansowe ? No proszę Was...

Z takim podejściem, to możemy oczekiwać jedynie dominacji na krajowym podwórku...

... ja wiem że każdy na tym forum tutaj wierzy w końcowy sukces czyt. awans do Ligi Mistrzów (sam bym tego chciał), ale trzeba patrzeć realnie. A jeśli nawet awansujemy, to szybciej polecimy niż tam awansowaliśmy. Chociaż chciałbym się mylić...

Dlatego sprowadzanie młodych, utalentowanych i obytych na krajowych boiskach piłkarzy wg mnie nie jest głupim pomysłem. Ktoś tutaj zarzucił mi, że wsród wymienionych przeze mnie zawodników, za dużo jest piłkarzy grających w Górniku, który poleciał z ligi. Jeśli chodzi o ten zespół, to przyczyną spadku był brak dobrych ofensywnych piłkarzy, co zresztą przełożyło się na niską skuteczność (środkowy obrońca najlepszym snajperem zespołu) i zła taktyka. Ale proszę mi powiedzieć, czy można się przyczepić do gry wymienionych przeze mnie Pazdana, Banasia czy Madejskiego ?
Do Banasia się nie przyczepie- bo był to niewątpliwie najlepszy zawodnik Górnika Zabrze.Ale Ty piszesz że zbierając samych zawodników z wolnego transferu nie jesteśmy w stanie walczyć o LM... Tylko że niestety takie są realia, że raczej nie ma co jak na razie myśleć o kupowaniu za kasę. Banasiowi i Pazdanowi kontrakt się nie kończy- ale spójrz na to że Pazdan w swoim CV ma bądź co bądź wyjazd na Euro a także 5 występów w kadrze, więc znając polskie realia za takiego zawodnika trzeba było trochę wybulić, nie mówiąc już o tym że byłby zapewne rezerwowym i mógłby marudzić... A Golowi kończy się kontrakt, więc warto powalczyć o niego, myślę że to mogłoby być dobre rozwiązanie przy tej naszej polityce..
A ja wierzę w to że awansujemy, a jak to napisałeś "szybko polecimy" no to cóż, ale wybacz dla mnie sam awans byłby radością, a na pewno troszkę by się na tej Lidze Mistrzów zarobiło, może na transfery...
Odpowiedz cytując
cognor
Junior Member

Stary 08.06.2009, 07:13. a propos Kasprzika!
"Natomiast bramkarzy ma przyjść do Lecha aż dwóch - w miejsce Ivana Turiny i Krzysztofa Kotorowskiego, z którymi poznański klub się żegna. Najpoważniejszym kandydatem do gry w bramce Lecha jest Grzegorz Kasprzik z Piasta Gliwice - potwierdzają to i prezes Kadziński, i trener Jacek Zieliński.
Kolejnym bramkarzem może być albo Adam Stachowiak z Odry Wodzisław, albo Rafał Gikiewicz z Jagiellonii Białystok. - Zastanawiamy się - mówi tylko trener Zieliński"
źródło : Gazeta Poznań

tak więc chyba będzie ciężko o tego Kasprzika :(a może jednak uda się o niego zawalczyć
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 08.06.2009, 08:28
Madejski, Glik, Tadeusz Socha, Pazdan?
Jezu... dla niektórych ważniejsze jest chyba samo pozyskanie jakiegokolwiek piłkarza. To czy gość będzie wzmocnieniem, albo nawet uzupełnieniem to chyba sprawa drugorzędna...

Po cholere nam Madejski skoro w ME mamy Janika, po co kupować Glika, jak mamy Kowalskiego (wielkiej różnicy między nimi nie ma), jest Burliga, a niektórzy proponują półamatora Tadzia Soche (Tarasiewicz wystawia go tylko z konieczności).

Dobrze że Bednarz jest tylko jeden i nie wydaje tej zapewne skromnej sumki jaką rzuciła TF na transfery takich śmiesznych grajków.

W miejsce Zienia i Baszcza muszą przyjść piłkarze, którzy będą dla zespołu wzmocnieniem, a nie uzupełnieniem, bo uzupełnienia już mamy (Janik, Burliga).
Odpowiedz cytując
Carmelo Anthony
Junior Member

Stary 08.06.2009, 08:33
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
...Ale Ty piszesz że zbierając samych zawodników z wolnego transferu nie jesteśmy w stanie walczyć o LM... Tylko że niestety takie są realia, że raczej nie ma co jak na razie myśleć o kupowaniu za kasę...
To jak takie są realia, to trzeba też realnie ocenić nasze szanse na gre w Lidze Mistrzów.

cognor napisał(a):Wyświetl post
"Natomiast bramkarzy ma przyjść do Lecha aż dwóch - w miejsce Ivana Turiny i Krzysztofa Kotorowskiego, z którymi poznański klub się żegna. Najpoważniejszym kandydatem do gry w bramce Lecha jest Grzegorz Kasprzik z Piasta Gliwice - potwierdzają to i prezes Kadziński, i trener Jacek Zieliński.
Kolejnym bramkarzem może być albo Adam Stachowiak z Odry Wodzisław, albo Rafał Gikiewicz z Jagiellonii Białystok. - Zastanawiamy się - mówi tylko trener Zieliński"
źródło : Gazeta Poznań
To jest właśnie to o czym mówię. Ściągneli przed sezonem Peszke, Lewandowskiego, Bandrowskiego, Stilicia ( który nie był anonimowym zawodnikiem) - za wszystkich zapłacili dość sporą kasę. I jaki był rezultat ? Bardzo dobra gra w UEFA i przegranie Mistrzostwa Polski przez swoje frajerstwo.

Szarny napisał(a):Wyświetl post
Po cholere nam Madejski skoro w ME mamy Janika, po co kupować Glika, jak mamy Kowalskiego (wielkiej różnicy między nimi nie ma), jest Burliga, a niektórzy proponują półamatora Tadzia Soche (Tarasiewicz wystawia go tylko z konieczności).
Właśnie dlatego tym półamatorem zainteresowała się m.in Wisła (Śląsk podyktował zaporową cenę 800 tys. euro). Byłeś na meczu Wisła - Śląsk i oglądałeś inne spotkania Śląska ? A jak Ty Glik porównujesz z Kowalskim i Madejskiego z Janikiem - no to nie mam więcej pytań.
Ostatnio edytowane przez Carmelo Anthony : 08.06.2009 o godz. 08:40.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.06.2009, 08:36
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Madejski, Glik, Tadeusz Socha, Pazdan?
Jezu... dla niektórych ważniejsze jest chyba samo pozyskanie jakiegokolwiek piłkarza. To czy gość będzie wzmocnieniem, albo nawet uzupełnieniem to chyba sprawa drugorzędna...

Dobrze że Bednarz jest tylko jeden i nie wydaje tej zapewne skromnej sumki jaką rzuciła TF na transfery takich śmiesznych grajków.

W miejsce Zienia i Baszcza muszą przyjść piłkarze, którzy będą dla zespołu wzmocnieniem, a nie uzupełnieniem, bo uzupełnienia już mamy (Janik, Burliga).
czytając wnikliwie prasę można sobie stwierdzić że wzmocnień nie będzie (bo nie ma kasy)
czytając ten wątek wiadomo już że uzupełnienia są: Kowalski, Janik, Burliga

i tylko europejski w....... będzie taki sam
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.06.2009, 08:39
Wystarczy ostatni wywiad z Wilczkiem przeczytać w którym mówi że nie będzie wzmocnień. :/

http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5083
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 08.06.2009, 09:37
Właśnie dlatego tym półamatorem zainteresowała się m.in Wisła (Śląsk podyktował zaporową cenę 800 tys. euro). Byłeś na meczu Wisła - Śląsk i oglądałeś inne spotkania Śląska ? A jak Ty Glik porównujesz z Kowalskim i Madejskiego z Janikiem - no to nie mam więcej pytań.
Tak, widziałem chyba każdy mecz Śląska na żywo transmitowany w C+ do tego pare w klubie kibica. O naszym rzekomym zainteresowaniu Sochą informował Przegląd Sportowy, więc to dla mnie żadne konkrety. Poza tym, Tarasiewicz w jakimś wywiadzie na antenie C+ w końcówce sezonu powiedział, że w następnym musi być solidnie wzmocniona prawa obrona, czyli sam w tego piłkarza zbytnio nie wierzy. A mecz z Wisłą nie jest chyba dobrą wizytówką Sochy (zobacz co robił, gdy Zieniu jechał z piłką do końcowej linii przy pierwszej bramce, albo w jaki frajerski sposób stracił piłke przed własnym polem karnym, gdy Brożek ostro, agresywnie wszedł w niego z bara). 800 tys. starych zł nikt powazny za tego kopacza nie da.

Co do Glika, jest napewno ciekawym zawodnikiem, ale za darmo Piast nikomu go nie odda. Kowalski napewno nie jest dużo słabszy, nie popełnia głupich błędów, jest solidny i co najważniejsze - nie trzeba za niego płacić.

Chodzi o to, żeby nie popełniać błedów z przeszłości, kiedy to nasza kadra w pewnym momencie liczyła ok. 35 piłkarzy, z czego ponad połowa była bezwartościowa. Jeżeli mamy Janika, Burlige i Kowalskiego, po co mamy ściągać Madejskiego, Soche i Glika. Jeżeli tacy piłkarze mieliby nas "wzmonić" to wg. mnie lepiej, żeby nikogo Bednarz nie ściągnął, bo w przyszłości gdyby pojawiła się szansa na pozyskanie dobrego gracza, znowu usłyszelibyśmy, że najpierw trzeba kilka konraktów rozwiązać, żeby podpisać z kimś nowy.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.06.2009, 11:21
Atan napisał(a):Wyświetl post
Wisła też prowadziła taką politykę transferową za ery Kasperczaka (Żuraw, Baszczu, Głowa, Sobol, itd..) ale później pan C. odciął dopływ kasy i mamy transfery jakie mamy
Tak, czyli Cupial jest winowaca dwoch ostatnich mistrzostw polski, ktore jak wiemy sa uragajace klubowi.

Transfery beda i gowno mnie obchodzi czy beda darmowe czy gotowkowe. Maja byc to dobrzy pilkarze i poki co wiekszosc transferow okazuje sie byc trafnymi. Wiec zanim cos napiszecie wszyscy puknijcie czolem ze dwa razy w blat biurka. Albo choc poczekajcie do eliminacji ligi mistrzow i wtedy dopiero oceniajcie transfery, bo do otwarcia okienka jeszcze prawie miesiac czasu.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 08.06.2009, 12:44
Na transfery gotówkowe nie ma co liczyć, chyba że sprzedamy Brożka, a tego bym nie chciał, bo nie dość że nawet w tym momencie potrzebujemy partnera dla Brożka, to musielibyśmy szukać jego następcy.Nowak? Może i ma talent, jednak jest za kruchy, co chwilę kontuzje..A poza tym w życiu nie dałbym za niego 800 tys. euro, no ludzie... Tak naprawdę poza nim ciężko znaleźć w Polsce jakiegoś dobrego napastnika, dlatego żal Żurawia.. A znowu kontynuując naszą politykę- brazylijscy piłkarze z kartą w ręku, to raczej ciężko będzie nam znaleźć zawodnika na miarę Marcelo ale w ataku. Przecież nie będziemy ściągać Sobocińskiego albo Jezierskiego
Odpowiedz cytując
szczudelTSW
Junior Member

Stary 08.06.2009, 18:26
Ja bym raczej szkółki rozwinął i u21 chodź u21 gra zarąbiście to talentów na miare Majewskiego lub Małeckiego nima
Odpowiedz cytując
sekimTS
Junior Member

Od: 03.2006

Stary 08.06.2009, 20:00
a moze z kadry u21 wziac Michala Gliwe z Poloni Warszawa?
mysle ze to dobry bramkarz, napewni nie gorszy od Pawelka...rocznik 88
w tym sezonie 2 mecze zagral tylko
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów