|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
I kolejne 1,5 mln euro rocznie kontraktu...
![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
widze że coraz to Real-niejsze propozycje padają
a skończy sie na jakimś zawodniku za free ze Słowacji
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.06.2009 o godz. 17:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Van Nistelrooy ma iść do Tottenhamu. Nawet gdybyśmy mogli zaoferować mu identyczną kasę to ciekawe czy poszedłby grać do kraju, który piłkę na światowym poziomie ogląda tylko w telewizji... ![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Podsumowujac ciekawsze propozycje:
siboniso gaxal celso borges pitbull Nemanja Nikolic |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ex/profil.html na prawa strone...brac go panie B.!
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A po co ściągać zawodników z zagranicy, skoro na naszym podwórku jest sporo utalentowanych młodych grajków ? Jeśli siatka scoutingowa będzie u nas na bardzo dobrym poziomie, to wtedy można się bawić w ściąganie zagranicznych piłkarzy. Marcelo jest ewenementem i myślę, że więcej będzie przyjeżdzać zawodników typu Beto.
Za stosunkowo niewielkie pieniądze można przecież wyciągnać Nakoulme - kto sledzi i ogląda pierwszą ligę, wie o czym mówię. Chłopak ma 22 lata. Jeśli chodzi o innych zawodników za których nie musielibyśmy wydać dużych pieniędzy to Daniel Kokosiński ze Znicza, Piotr Madejski i Mariusz Przybylski z Górnika, Michał Zieliński z Poloni Bytom. Może warto iść śladem Ol.Lyon, który przez wiele lat kupował najlepszych/najbardziej utalentowanych zawodników ze swojej ligi. Nie było problemów w większości przypadków z aklimatyzacją. Dodatkowo rywale zostawali osłabiani. No i Lyon przez 7 lat dominował we Francji. Wiem, że to nie jest jedyny powód, przez który wiedli prymat w kraju, ale kadrę zawsze mieli solidną i sprowadzani zawodnicy wnosili wiele do gry zespołu. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Panowie niech pan prezes Cupiał rzuci kaską to można myśleć o tych transferach a tak to trzeba szukać zawodników co im się kontrakty kończą ...
Taka prawda |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cała WISŁA gramy super ale polityka transferowa do bani
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
tera jest M20 ja bym kogos poszukal
![]() "Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej". |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Z takim podejściem, to możemy oczekiwać jedynie dominacji na krajowym podwórku... ... ja wiem że każdy na tym forum tutaj wierzy w końcowy sukces czyt. awans do Ligi Mistrzów (sam bym tego chciał), ale trzeba patrzeć realnie. A jeśli nawet awansujemy, to szybciej polecimy niż tam awansowaliśmy. Chociaż chciałbym się mylić... Dlatego sprowadzanie młodych, utalentowanych i obytych na krajowych boiskach piłkarzy wg mnie nie jest głupim pomysłem. Ktoś tutaj zarzucił mi, że wsród wymienionych przeze mnie zawodników, za dużo jest piłkarzy grających w Górniku, który poleciał z ligi. Jeśli chodzi o ten zespół, to przyczyną spadku był brak dobrych ofensywnych piłkarzy, co zresztą przełożyło się na niską skuteczność (środkowy obrońca najlepszym snajperem zespołu) i zła taktyka. Ale proszę mi powiedzieć, czy można się przyczepić do gry wymienionych przeze mnie Pazdana, Banasia czy Madejskiego ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
carmelo
Madejski w tym Górniku nie był podstawowym pilkarzem, a Ty piszesz o wzmocnieniach do mistrza Polski Przybylski nic ciekawego nie pokazał, z Górnika to tylko Banaś grał na poziomie. Zielinski? Zawodnik bazujący na szybkości, technika słaba, mądry za bardzo nie jest, młody też. Wzmocnieniem dla Wisły mogą być kluczowi zawodnicy polskich średniaków, tacy Glik, Glikiewicz czy Kasprzik są ważnymi postaciami w swoich ekipach. Pazdan czy Madejski to zawodnicy za słabi na Wisłę, Pazdan, "Benhakerowska pirania" jest gorszy od defensora Piasta |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
z tego co kumam to za tego Bozoka trzeba zapłacić , wcale mu sie kontrakt nie kończy w ogóle Ruzemberok chętnie sprzedałby kilku piłkarzy ze względu na brak kasy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
..Powód: .
Ostatnio edytowane przez WhiteStarDvisionTheBest : 07.06.2009 o godz. 21:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proponował bym poszukać w Fc Santos skąd przyszedł Marcelo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Po pierwsze tak jak pisze WhiteStarDvisionTheBest Madejski do czasu przyjścia Kasperczaka i pod koniec sezonu był jednym z najlepszych zawodników. Tylko powiedz mi co można samemu zrobić w ofensywie ? Oglądnąłem kilkanaście spotkań Górnik w tym i zeszłym sezonie, Madejskiego widziałem również niejednokrotnie na żywo i posiada niesamowitą łatwość w dryblingu, umiejętność przejścia nawet kilku rywali. Do tego bardzo waleczny. Wg mnie razem z Małym stworzyliby najlepszy duet skrzydłowych w Ekstraklasie.
A co do Pazdana. Nie wiem czy widziałeś choć jedno spotkanie zabrzan, czy sugerujesz się faktem, że drużyna ta poleciała z ligi. Chłopak ma 21 lat, rozegrał 48 spotkań w ekstraklasie, również kilka spotkań w reprezentacji. Jak na tak młodego zawodnika bardzo pewny w obronie. Dużo lepszy od naszego jedynego zmiennika w razie kontuzji Głowy i Marcelo - Mateusza Kowalskiego. Choć zgadzam się, że póki co nie miałby szansy przebicia się do pierwszego składu przy takiej konkurencji. Ale warto chyba mieć w składzie takiego gracza, biorąc pod uwagę że wyżej wymieniona dwójka stoperów nie jest ze stali ![]() Jeśli patrzeć tylko na liczbę straconych bramek Górnika to uplasowałby się on w górnej połowie tabeli. A jeśli posiadaliby lepszych bocznych obronców od Magiery i z konieczności grającego w obronie Bonina, to śmiem przypuszczać, że tych bramek straciliby jeszcze mniej. No ale to tylko takie moje prywatne odczucia i nie każdy się musi z nimi zgadzać. I nie sugeruję się tym co przeczytałem, tylko tym co zaobserowałem, oglądając wiele spotkań Ekstraklasy. Kamil Glik jak gdzieś wcześniej napisałem, również jest ciekawym zawodnikiem i jeśli by przyszedł do Białej Gwiazdy, również okazałby się dobrą inwestycją na przyszłość i w razie kontuzji podstawowego środkowego, nie byłby z pewnością najsłabszym ogniwem. A zamiast Mariusz Przybylskiego,wolałbym zobaczyć jako następcę Sobolewskiego - Janusza Gola z Bełchatowa, jednak nie sądzę, żeby był do wyciągnięcia z Bełchatowa, no chyba że zmusi ich do tego sytuacja finansowa. Ale chrapkę na niego ma też Legia i Lech. Kto uważnie oglądał ostatni mecz sezonu i kilka innych Śląska zauważył, że ciekawą opcją na prawą obronę jest Tadeusz Socha, reprezentant Polski U-21. Słyszałem nawet o zainteresowaniu Białej Gwiazdy tym zawodnikiem, ale Wrocławianie postawili zaporową cenę - 800 tys. euro. Chociaż myślę, że można naciskać na obniżenie tej kwoty.
Ostatnio edytowane przez Carmelo Anthony : 08.06.2009 o godz. 01:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A ja wierzę w to że awansujemy, a jak to napisałeś "szybko polecimy" no to cóż, ale wybacz dla mnie sam awans byłby radością, a na pewno troszkę by się na tej Lidze Mistrzów zarobiło, może na transfery... |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
"Natomiast bramkarzy ma przyjść do Lecha aż dwóch - w miejsce Ivana Turiny i Krzysztofa Kotorowskiego, z którymi poznański klub się żegna. Najpoważniejszym kandydatem do gry w bramce Lecha jest Grzegorz Kasprzik z Piasta Gliwice - potwierdzają to i prezes Kadziński, i trener Jacek Zieliński.
Kolejnym bramkarzem może być albo Adam Stachowiak z Odry Wodzisław, albo Rafał Gikiewicz z Jagiellonii Białystok. - Zastanawiamy się - mówi tylko trener Zieliński" źródło : Gazeta Poznań tak więc chyba będzie ciężko o tego Kasprzika :(a może jednak uda się o niego zawalczyć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Madejski, Glik, Tadeusz Socha, Pazdan?
Jezu... dla niektórych ważniejsze jest chyba samo pozyskanie jakiegokolwiek piłkarza. To czy gość będzie wzmocnieniem, albo nawet uzupełnieniem to chyba sprawa drugorzędna... Po cholere nam Madejski skoro w ME mamy Janika, po co kupować Glika, jak mamy Kowalskiego (wielkiej różnicy między nimi nie ma), jest Burliga, a niektórzy proponują półamatora Tadzia Soche (Tarasiewicz wystawia go tylko z konieczności). Dobrze że Bednarz jest tylko jeden i nie wydaje tej zapewne skromnej sumki jaką rzuciła TF na transfery takich śmiesznych grajków. W miejsce Zienia i Baszcza muszą przyjść piłkarze, którzy będą dla zespołu wzmocnieniem, a nie uzupełnieniem, bo uzupełnienia już mamy (Janik, Burliga). |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Właśnie dlatego tym półamatorem zainteresowała się m.in Wisła (Śląsk podyktował zaporową cenę 800 tys. euro). Byłeś na meczu Wisła - Śląsk i oglądałeś inne spotkania Śląska ? A jak Ty Glik porównujesz z Kowalskim i Madejskiego z Janikiem - no to nie mam więcej pytań.
Ostatnio edytowane przez Carmelo Anthony : 08.06.2009 o godz. 08:40.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
czytając ten wątek wiadomo już że uzupełnienia są: Kowalski, Janik, Burliga i tylko europejski w....... będzie taki sam ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wystarczy ostatni wywiad z Wilczkiem przeczytać w którym mówi że nie będzie wzmocnień. :/
http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5083 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Glika, jest napewno ciekawym zawodnikiem, ale za darmo Piast nikomu go nie odda. Kowalski napewno nie jest dużo słabszy, nie popełnia głupich błędów, jest solidny i co najważniejsze - nie trzeba za niego płacić .Chodzi o to, żeby nie popełniać błedów z przeszłości, kiedy to nasza kadra w pewnym momencie liczyła ok. 35 piłkarzy, z czego ponad połowa była bezwartościowa. Jeżeli mamy Janika, Burlige i Kowalskiego, po co mamy ściągać Madejskiego, Soche i Glika. Jeżeli tacy piłkarze mieliby nas "wzmonić" to wg. mnie lepiej, żeby nikogo Bednarz nie ściągnął, bo w przyszłości gdyby pojawiła się szansa na pozyskanie dobrego gracza, znowu usłyszelibyśmy, że najpierw trzeba kilka konraktów rozwiązać, żeby podpisać z kimś nowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Transfery beda i gowno mnie obchodzi czy beda darmowe czy gotowkowe. Maja byc to dobrzy pilkarze i poki co wiekszosc transferow okazuje sie byc trafnymi. Wiec zanim cos napiszecie wszyscy puknijcie czolem ze dwa razy w blat biurka. Albo choc poczekajcie do eliminacji ligi mistrzow i wtedy dopiero oceniajcie transfery, bo do otwarcia okienka jeszcze prawie miesiac czasu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na transfery gotówkowe nie ma co liczyć, chyba że sprzedamy Brożka, a tego bym nie chciał, bo nie dość że nawet w tym momencie potrzebujemy partnera dla Brożka, to musielibyśmy szukać jego następcy.Nowak? Może i ma talent, jednak jest za kruchy, co chwilę kontuzje..A poza tym w życiu nie dałbym za niego 800 tys. euro, no ludzie... Tak naprawdę poza nim ciężko znaleźć w Polsce jakiegoś dobrego napastnika, dlatego żal Żurawia.. A znowu kontynuując naszą politykę- brazylijscy piłkarze z kartą w ręku, to raczej ciężko będzie nam znaleźć zawodnika na miarę Marcelo ale w ataku. Przecież nie będziemy ściągać Sobocińskiego albo Jezierskiego
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja bym raczej szkółki rozwinął i u21 chodź u21 gra zarąbiście to talentów na miare Majewskiego lub Małeckiego nima
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
a moze z kadry u21 wziac Michala Gliwe z Poloni Warszawa?
mysle ze to dobry bramkarz, napewni nie gorszy od Pawelka...rocznik 88 w tym sezonie 2 mecze zagral tylko |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|