The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2024, 09:26
Czy my kiedyś wyczerpiemy limit pecha?
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.08.2024, 14:11
zamieniłem przed meczem ze Spartakiem dwa słowa z Kacprem Dudą. Mówił, że już lepiej ze zdrowiem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2024, 14:38
To bardzo dobra wiadomość!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.08.2024, 16:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Się okaże. U nas często z tygodni robią się miesiące.

@Karherop - gdyby to było takie proste. Urazy Szota, Alfaro i Dudy nie są czysto piłkarskie. Problemy z kręgosłupem, przepuklina sportowa i guz na nerce. To nie są oczywiste sprawy.
Nie siejemy plotek.

Szot już tydzień temu wyrażał się bardzo entuzjastycznie na temat powrotu, więc sądzę że może już z Kotwica dostanie jakieś minuty, a być może zgłoszą go na Cercle. Podobnie Alfaro, może dołączy.

Zresztą, jakby nas Cercle rozjechało w 1 meczu to bym w drugim meczu dał posmakować Europy tym kilku piłkarzom których ominęła wcześniej ta przygoda.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.08.2024 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.08.2024, 18:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wstawią mu blachę, poskręcają i w ortezie będzie grał za dwa trzy tygodnie od zabiegu .
Drozd tym razem jest ortopedą.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.08.2024, 21:08
azor napisał(a):Wyświetl post
Ortopedzi się na rehabilitacji nie znają, oni są od skręcania i zlecania .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.08.2024, 23:00
azor napisał(a):Wyświetl post
Kolejny człowiek renesansu....
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.08.2024, 12:00
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ortopedzi się na rehabilitacji nie znają, oni są od skręcania i zlecania .
Ale na ortezach raczej się znają
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.08.2024, 12:51
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Kolejny człowiek renesansu....
Bardzo mi miło

Moskal o kontuzji Kiakosa:

Kontuzja Kiakosa nie jest natomiast na tyle problemem, żeby on był na dłuższy czas wyłączony z zajęć czy z meczów. Oczywiście, po zabiegu będzie musiał chwilę odpocząć, ale w miarę szybko wróci do treningów.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.08.2024 o godz. 17:14.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2024, 18:38
Treningi treningami, ale w meczach to on jeszcze dłuższą chwilę nie zagra.

Chciałem osobny wątek poruszyć nt Starzyńskiego. Obejrzałem powtórkę meczu ze Spartakiem i szczególnie pod kątem Starzynskiego.
Indywidualnie to powiedziałbym nawet że najlepszy występ jakiegokolwiek naszego skrzydłowego w tym sezonie. I to zupełnie pomijając bramkę która zdobyl. Zdobywanie przestrzeni. Szybkie celne podania, mijanie przeciwników. Zastawianie się i wygrywanie górnych (!) piłek. Wyglądał w tym meczu jak Pan Piłkarz. Miła odmiana.

Choć jednocześnie to mam nieodparte wrażenie że jemu bardziej pisana powinna być pozycja podwieszonego napastnika.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.08.2024 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.08.2024, 19:19
On przede wszystkim zmężniał potrafi ustać na nogach jak jeszcze nabierze wiary w siebie to będzie robił różnicę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 18.08.2024, 19:58
Cytat:
Choć jednocześnie to mam nieodparte wrażenie że jemu bardziej pisana powinna być pozycja podwieszonego napastnika.

Tak, to ciekawy pomysł, żeby spróbować zrobić z niego drugiego Boguskiego. Myślę, że lepiej by grał z Rodado niż Zwoliński.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.08.2024, 20:12
No cóz, poczekajmy zobaczymy.

Chłopak zagrał pierwszy super mecz, niech pokaże, że to nie przypadek i utrzyma przyzwoity poziom przez dluższy czas.

Na pewno tym występem zapewnił sobie akces do pierwszego składu (może nie przeciw Arce, bo może nie być jeszcze gotowy do gry). Tak czy siak chłopak szansę wykorzystał, niech teraz podtrzyma dobrą formą i pokaże, że się myliłem co do niego. Chętnie odszczekam. Z resztą już po meczu z Trnavą odszczekuję po raz pierwszy : HAU HAU. Byłem przekonany, że on fizycznie nie jest w stanie dobrze zagrać dłużej niż 20 minut, a tu taka niespodzianka. W to, że ma chłopak umiejętności nigdy nie wątpiłem.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.08.2024, 20:46
Ja również na nim postawiłem krzyżyk od meczu z Lechem u siebie gdy zagrał przestraszony i jeszcze sprokurował groźna akcję / gola dla kuchenkorza
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.08.2024, 21:12
Ja pierdile... najpierw Sukiennicki teraz po jednym dobrym meczu od czasow Hyballi - Starzynski... Czy wy czaicie ze taką podjarką robicie im krzywde?

Framat już opisal Sukiennickiego jako 10, 8, 6, która przy okazji obskakuje 2 skrzydla i wszedzie jest najlepszy na placu.

Prosze, lodu... Ja wiem ze mamy deficyt bohaterów ale na spokoju please.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 18.08.2024, 23:38
Tzn. kto się nim jara i co o tym świadczy? I dlaczego pisanie tu na forum, że zagrał jeden dobry mecz, że może sprawdziłby się na innej pozycji, miałoby zrobić mu krzywdę?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2024, 00:26
Jasne że czas pokaże czy w przypadku Starzyńskiego to był jednorazowy wyskok, czy zwiastun tego że zaczyna ogarniać, ale on przynajmniej zagrał naprawdę świetny mecz. Sukiennicki jeszcze na taki czeka.
Gol golem, ale przede wszystkim pokazywał się do gry, wygrywał pojedynki, podawał.

Na pewno nie należy oczekiwać że będzie gwiazdą Wisły i co mecz zaprezentuje zbliżony poziom, ale fajnie gdyby w następnych meczach był pod grą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2024, 06:34
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ja pierdile... najpierw Sukiennicki teraz po jednym dobrym meczu od czasow Hyballi - Starzynski... Czy wy czaicie ze taką podjarką robicie im krzywde?

Framat już opisal Sukiennickiego jako 10, 8, 6, która przy okazji obskakuje 2 skrzydla i wszedzie jest najlepszy na placu.

Dobra już nie przesadzamy.w drugą stronę.

Ktoś coś palnie jak Uryga - zaczyna się dyskusja i krytyka.

Ktoś zagra naprawdę dobry mecz - warto to docenić.

Obie postawy są całkowicie naturalne na forum kibiców. Gdzie jak nie tutaj i o czym jak nie o tym?

Takie wystepy jak w czwartek się u niego tak szybko nie powtórzą, ale dają chociaż nadzieję że nie będzie osłabieniem grając na boisku tylko ze względu na przepisy. W czwartek zdecydowanie nim nie był.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 19.08.2024, 06:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dobra już nie przesadzamy.w drugą stronę.

Ktoś coś palnie jak Uryga - zaczyna się dyskusja i krytyka.

Ktoś zagra naprawdę dobry mecz - warto to docenić.

Obie postawy są całkowicie naturalne na forum kibiców. Gdzie jak nie tutaj i o czym jak nie o tym?

Takie wystepy jak w czwartek się u niego tak szybko nie powtórzą, ale dają chociaż nadzieję że nie będzie osłabieniem grając na boisku tylko ze względu na przepisy. W czwartek zdecydowanie nim nie był.
Problemem są dziennikarze którzy zaraz będą pisac w tym samym tonie. Tak jak np.: gowno news o manago Sukiennickiego na meczu w Wiedniu.

Tonuje nastroje dlatego ze tak samo jak dziś wszyscy maja podjarke tak samo za miesiąc moze być mega gnojenie z nieba do piekła u kibiców można podróżować z prędkością światła.

Biorac pod uwagę ze Starzynski moze byc na czas nieokreslony naszym glownym mlodzieżowcem ja realnie licze sie z jego forumowym/x czu tam ogolnie SM linczem w najblizszym czasie, przy slabszej serii meczy.
Patrząc realnie zagral najlepszy mecz od lat ile on jest w stanie z rzedu zagrac spotkan na takim poziomie? No wlasnie...

Dlatego jestem przeciwny rozdmuchiwaniu oczekiwań co do tego chlopaka.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.08.2024, 09:37

Zjebać nie można,pochwalić nie można,zdecydujcie się o czym niby można pisać na tym forum bo o dupie Maryni nie bardzo mi się chce...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2024, 12:32
Jakbyś pochwalił Hiszpana to ok ale jakiegoś Polaka nie ma praw nikt tutaj chwalić. Podniecać się można zagraniczną myślą szkoleniową bo ona wie i rozumie wszystko, PMSów itp trzeba jebać. To są bardzo proste zasady brawoszefów, fajnopolaków i fajnohiszpanów z tego forum.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2024, 12:39

Może z pewną nieśmiałością przypomnę, że kiedy przychodził do nas Rodado to zaraz po pierwszym czy drugim meczu niejaki Arkadiusz napisał, że to najlepszy napastnik jakiego mieliśmy.

Niestety, po kilku meczach Rodado trochę spuścił z tonu (nie wiem - konkurencja, atmosfera w klubie, słabsza dyspozycja, problemy z mieszkaniem czy żoną, itp.?) i niemal wszyscy zaczęli mieć z Arkadiusza w kontekście Rodado bekę.

Co chwila pojawiał się jakiś wpis kolejnego fahofffca, który sobie za punkt honoru przyjął zasadę, że dzień bez pojazdu po Arkadiuszu za jego ocenę Rodado jest dniem straconym.
Z litości nie wymienię tych śmieszków.
Do dzisiaj nikt ani Rodado, ani Czerepacha za te prześmieszki nie przeprosił.

Czy chcę powiedzieć, że Sukiennicki osiągnie poziom Rodado i narazić się na kolejne heheszki zakompleksionych besserwiserów z tego forum?
Nie posunę się tak daleko.

Sukiennicki bardzo dobrze zaczął, zwłaszcza w meczach z Llapi, teraz ma słabszy okres (nie wiem - może czyta forum?), ale po jaka cholerę gnoić każdego chłopka, który przychodzi do Wisły, chce się pokazać, wyróżnia się w jakiś sposób pozytywnie ale jeszcze nie jest Mbappe czy Yamalem?

Nie można nawet cieszyć się tym, co mamy, tym, że przychodzi młody piłkarz z niewątpliwym talentem i przede wszystkim z pasją i zaangażowaniem, choć nie wszystko mu wychodzi?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2024, 12:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Może z pewną nieśmiałością przypomnę, że kiedy przychodził do nas Rodado to zaraz po pierwszym czy drugim meczu niejaki Arkadiusz napisał, że to najlepszy napastnik jakiego mieliśmy.

Niestety, po kilku meczach Rodado trochę spuścił z tonu (nie wiem - konkurencja, atmosfera w klubie, słabsza dyspozycja, problemy z mieszkaniem czy żoną, itp.?) i niemal wszyscy zaczęli mieć z Arkadiusza w kontekście Rodado bekę.

Co chwila pojawiał się jakiś wpis kolejnego fahofffca, który sobie za punkt honoru przyjął zasadę, że dzień bez pojazdu po Arkadiuszu za jego ocenę Rodado jest dniem straconym.
Z litości nie wymienię tych śmieszków.
Do dzisiaj nikt ani Rodado, ani Czerepacha za te prześmieszki nie przeprosił.
Zaciekawiłes mnie

Siedzę tutaj z mniejszymi czy większymi przerwami regularnie to nic przypominam sobie tej sytuacji z Czerepechem.

Na Rodado w 2 połowie rundy jesiennej 2022 spadła spora krytyka, tyle że patrząc jakie miał zadania boiskowe (czytaj finalizację akcji), to było to po prostu w tamtym okresie słuszne. 12 meczów bez gola grając średnio po 80 minut jako wysunięty napastnik to katastrofa totalna, która niestety była też cegiełka do braku awansu w tamtym sezonie.

FraMat napisał(a):Wyświetl post

Nie można nawet cieszyć się tym, co mamy, tym, że przychodzi młody piłkarz z niewątpliwym talentem i przede wszystkim z pasją i zaangażowaniem, choć nie wszystko mu wychodzi?
Pod tym się podpisuje. O ile widać chęci i ktoś nie trwa w swojej beznadziejności 2 lata.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 19.08.2024 o godz. 13:01.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2024, 15:18
Rodado jest mocny na I ligę i słaby na poważną piłkę. Gra u na bardzo dobrze ale warto też mieć na uwadze ile on cały czas ma okazji, których nie wykorzystuje.
U nas i dla nas to gwiazda, gdzieś wyżej pewnie by przepadł. To własnie taki poziom I ligowy, gdzie może się wykazać Rodado, Sobczak Czubak czy inni podobni ale jakoś nikt wyżej się po nich nie zgłasza. I takich piłkarzy jest mnóstwo, którzy w I lidze jako tako grają i bramek potrafią nastukać 10 czy 20 ale poziom wyżej połowę tego zdobywają.
Rodado się oczywiście wyróżnia i ciekawe jakby sobie poradził wyżej.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 19.08.2024, 17:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pod tym się podpisuje. O ile widać chęci i ktoś nie trwa w swojej beznadziejności 2 lata.
I to jest wlasnie cale clou
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 19.08.2024, 22:00
Co na temat dzisiejszego występu Carbo uważa Maciej Skucha?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2024, 22:16
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Co na temat dzisiejszego występu Carbo uważa Maciej Skucha?
Jestem przekonany, że Marc ma najwięcej odbiorów, najwięcej pojedynków wygranych, najwięcej przechwytów, celnych podań do przodu, do boku i do tyłu.

A na serio - chyba się nie wypowie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 19.08.2024, 22:18
Wracając do akcji z CzerpiącymPiachem () - on wyskoczył wtedy z tekstem, że Rodado to najlepszy napastnik jaki grał w Wiśle od czasów xxx (to był Żurawski? Albo Frankowski? Nie pamiętam, może Genkow?). A w międzyczasie m.in. grał Paweł Brożek w ataku, któremu Rodado w dalszym ciągu może conajwyżej buty wypicować i taka prawda.

A to, że Angel jest teraz w rewelacyjnej formie i strzela gola za golem może tylko cieszyć. Jak zdobędzie chociaż koronę króla strzelców Ekstraklasy to uznam, że jakiekolwiek porównania do Brożka będą miały sens. Ja Rodado wręcz uwielbiam. To jest chyba najsympatyczniejszy piłkarz jaki grał w Wiśle z tych którzy mocniej zaznaczyli swoją obecność w klubie. W dodatku gość ładuje bramki jak z karabinu, teraz jeszcze przedłużył kontrakt z Wisłą i sam mówi, że dlatego, bo jest tu szczęśliwy. Niestety w dalszym ciągu to tylko 1 liga i swoje zdanie podtrzymuje.

Na razie jego i takiego Brożka dzieli przepaść, przepaść conajmniej 1 pełnej ligi. Na to wtedy zwróciłem Czerepachowi uwagę i zdanie podtrzyjmuję. Przepraszać nie mam za co, bo ta opinia Arka była mocno na wyrost. Nie zmienia to faktu, że Rodado jest naszym kluczowym graczem i mam nadzieję, że wypełni kontrakt do końca i nas wprowadzi do Ekstraklasy. Trzymam kciuki.

Wracając do meczu - podobała mi się nasza gra.
Stworzyliśmy multum sytuacji.
Niestety w okolicy 60 minuty zaczęliśmy opadać z sił po tych 120 minutach w pucharach, potem czerwona kartka Biedrzyckiego i zaczęło się robić nieciekawie, a i tak potrafiliśmy się odgryźć poprzeczką, w dodatku oszukał nas sędzia. Kiss z Mikulcem zarąbista asekuracja po rogu ! Oczywiście oceniam wszystko przez pryzmat pocałunki śmierci europejskich pucharów, bo rzadko kiedy drużyny sobie radzą z łączeniem pucharów z dobrą grą w lidzę. Zaznaczę, że mowa o drużynach o wiele mocniejszych i bogatszych od nas. My, zważywszy na wszelkie okoliczności, gramy bardzo fajną piłkę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.08.2024 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 19.08.2024, 22:35
Nie no na początku jeszcze jakoś to wyglądało - tzn. próbowali grać tę moskalową wersję krakowskiej piłki, lepiej bądź gorzej. Potem chaos i Arka przeważała. Gdyby nie Rodado, przegralibyśmy to do 0.

Zmęczenie + brak wykonawców do tej taktyki.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 19.08.2024, 22:36
Dodam jeszzcze, że bardzo fajne wejście Starzyńskiego w dzisiejszym meczu. Szkoda, że graliśmy wtedy już w 10tkę. Niemniej chłopak znów pokazał się z dobrej strony. Brawo.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.08.2024 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów