The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2015, 15:45
O wielki Smudeuszu!

Dziękujemy Ci z prowadzenie naszej drużyny w tak katastrofalnych warunkach. Baza w Myślenicach to syf, ubóstwo, a kiedyś i Brud. Jesteśmy wielce szczęśliwi, że prowadzisz nas za drobne, jakieś 50-60 tysięcy miesięcznie.

No co ten Cupiał ochvjał? Przecież to wystarcza tylko na waciki ;/

I jak kolega wyżej wspomniał o Nieustępliwy - nie poddawaj się! To Twoja NRDowska jedyna słuszna linia treningu jest tą najlepszą, najmojszą!

O Niezastąpiony! Nie słuchaj szczekaczy rodem z fify i fma. Wisłą tym składem nie da się awansować do europejskich pucharów. Ten awans Śląska z przedostatniego miejsca po rundzie jesiennej na vice-mistrza to legenda! W dodatku jeszcze sprzed czasów Wielkiej Reformy ówczesnego 2 ryżego w kraju.

O Złotousty! Dzięki Tobie nudne i monotonne wcześniej konferencje prasowe i wywiady stają się barwne niczym tęcza na Placu Zbawiciela! Ty lepiej od Kolonki mówisz jak jest. A nawet jak będzie, a jak powinno być. Wiwat Rzeczypospolita Obojga Narodów!

Z wpiz-dyliona klubów Ty wybrałeś ten boski, krakowski naasz TS. I w kaażdej chwili czy dobrej czy złej będziesz kochał Wisełkę na pewno to wiem <3
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 02.03.2015 o godz. 15:49.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.03.2015, 16:05
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...aw,nId,1681718
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 02.03.2015, 16:13
coś mi się wydaje że zaczyna się palić grunt pod nogami naszemu trenerowi i to nie jest nagonka kibiców ale osób możnych naszego klubu
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.03.2015, 16:19
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój, zaraz Ci pojadą ze to cham i prostak itd.
Jak to możliwe ze niektorzy dalej zostali w 2005 roku Czasy wymian trenerów jak rękawiczek póki co skończyły się bezpowrotnie. Wystarczyłoby by Smuda nagle zachciał cały hajs jaki mu wisi klub i już byśmy leżeli i kwiczeli.
Nie , no dobrodziej z niego. Poprostu dobrze wie, ze Wisła mu i tak zapłaci co do złotówki. Takich jeleni co płacą 60 tys. zł./m ze świecą szukać w naszej lidze. W dodatku bez realizacji założonych celów.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 02.03.2015, 16:27
A ja wierzę, że chłopaki się obudzą i znowu zaczną się wspinać do góry..
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 02.03.2015, 16:43
Nie wierzę że klub nie zabezpieczył się klauzulą w kontrakcie. Jeśli nie rozwiązania to chociaż redukcji kosztów.

Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 02.03.2015, 16:49
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
Smuda dostanie bo pieniędzy brak na jego zwolnienie. Ja ogólnie jestem wdzięczny Smudzie, że jeszcze sie nie poddał mimo problemów finansowych.

Bez przesady. On tam swoje niemałe pieniądze w Krakowie zarabia. Ogólnie mówiąć o krótkiej ławce w Wiśle krążą legendy. Przylgnęła łatka, i teraz chcą na niej jechać. A niby Sląsk ma mocniejsza ławkę?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.03.2015, 17:13
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
A niby Sląsk ma mocniejsza ławkę?
Ale mniejsze aspiracje.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.03.2015, 17:37
Po dzisiejszej rozmowie Smudy z Bialonskim stwierdzam ze ten pierwszy jak zawsze gadal głupoty to teraz .......i jak potuczony...
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.03.2015, 17:46
1.Ha, trener Smuda wreszcie sam potwierdza, że jest osobą bojącą się..
2.Od początku z niesamowitym zrozumieniem, wręcz jak bohater znosił to, że nasza kadra jest wąska, co się zmieniło? Przy czym pytanie za 100pkt: gdyby ławka rezerwowych miała powiedzmy 30 zawodnikow, z ilu Smuda tak naprawdę by korzystał?
3.Zdaje się, że trenerowi nie dokońca po drodze z prezesem Gaszyńskim; taka sytuacja byłaby demoralizująca dla zawodników.

A tu teraz wszyscy panie Franciszku, bez wyjątku, potrzebujemy pchać ten wózek w jednym kierunku. Gwarantuję, że i los zacznie nam wtedy sprzyjać Poza tym nikt nie powiedział, że musicie dostać się do pucharów, tylko że was na to stać.

Ps. nasi piłkarze powoli bo powoli ale budzą się z zimowego snu i jak w końcu ten Niedźwiedź, sorki Smok, się obudzi, jak ryknie, to z reszty ekstraklasy nie będzie co zbierać. Tak to widzę
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.03.2015, 18:34
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie , no dobrodziej z niego. Poprostu dobrze wie, ze Wisła mu i tak zapłaci co do złotówki. Takich jeleni co płacą 60 tys. zł./m ze świecą szukać w naszej lidze. W dodatku bez realizacji założonych celów.
Oki masz rację.
Słucham Twojej propozycji, aż jestem ciekaw kogo na miejsce Franciszka zaproponujesz.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 02.03.2015, 18:37
universe napisał(a):Wyświetl post
3.Zdaje się, że trenerowi nie dokońca po drodze z prezesem Gaszyńskim; taka sytuacja byłaby demoralizująca dla zawodników.
Pewnie że nie do końca, kiedy był Bednarz nie było parcia na wyniki. Gaszyński przyszedł i chce zrobić puchary

Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.03.2015, 19:08
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że nie do końca, kiedy był Bednarz nie było parcia na wyniki. Gaszyński przyszedł i chce zrobić puchary
Patrząc się na kadrę i potencjał zawodników to europejskie puchary powinny być minimum. Ale czy ze Smudą się uda nie wiem. Przekonamy się po trzech następnych meczach.

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.03.2015, 19:38
Franiu im bardziej mu się dupsko pali tym większe głupoty wymyśla.

Kluczowe będą teraz te trzy mecze. Przegranych derbów Boguś raczej nie wybacza.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.03.2015, 19:42
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Franiu im bardziej mu się dupsko pali tym większe głupoty wymyśla.

Kluczowe będą teraz te trzy mecze. Przegranych derbów Boguś raczej nie wybacza.
Przecież już mu jedne wybaczył, a na R22 Derbów nie przegraliśmy od... nie wiem kiedy.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 02.03.2015, 19:51
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Przecież już mu jedne wybaczył, a na R22 Derbów nie przegraliśmy od... nie wiem kiedy.
Mam nadzieję że po następnych derbach dalej z czystym sercem będziesz mógł napisać to samo.

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.03.2015, 20:02
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Bodaj 2009/10 Wisła - Cracovia 0:1
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 02.03.2015, 20:09
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Bodaj 2009/10 Wisła - Cracovia 0:1
Sosnowiec..
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.03.2015, 20:14
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Sosnowiec..
ja tylko mam nadzieje, ze będzie pełny stadion ... a nie marne 16 tyś....
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 02.03.2015, 20:33
Smudzie puszczają nerwy, bo zdaje sobie sprawę, że skończył się czas wmawiania kibicom, że z Głowackim, z Brożkiem, ze Stiliciem i kilkoma innymi solidnymi zawodnikami można jedynie walczyć o spokojne utrzymanie.

Przy założeniu, że Barrientos i Jović sprawdzą się, to tym bardziej Wisła na papierze będzie trzecią drużyną pod względem siły drużyny z szansami na coś więcej, a tu Smuda mówi w wywiadzie, że:
Cytat:
Pracujmy w ciszy i spokoju, a jak nam się uda wywalczyć pucharowe miejsce, to będzie wielki sukces, ale na razie nie mamy zespołu, dla którego obowiązkiem byłoby wywalczenie pucharów
To w takim kto powinien być trzecią drużyną obok Legii i Lecha reprezentującą nasz kraj w pucharach? Spośród pozostałych czternastu drużyn, Wisła jest najmocniejsza, więc od kogo niby należy wymagać tego miejsca? Od Górnika, od Pogoni, od Jagiellonii, czy nawet od Śląska? Najprędzej, właśnie od Wisły.

Co do finansów, bzdurą jest powtarzanie, że Wisła nie oferuje dobrych warunków trenerowi, bo w świetle faktów, Smuda ma obok Berga i pewnie Skorży trzeci najwyższy kontrakt w Ekstraklasie. Miesięcznie zarobki w wysokości 60 tys. + premia za każdy pkt w realiach Ekstraklasy i na tle wielu zespołów są bardzo dobre.

W lecie 2013 r. Wisła też była w złej sytuacji finansowej i zaoferowanie takiego trzyletniego kontraktu Smudzie było rzeczą nieodpowiednią, bo jak klub mający poważne kłopoty może tak szastać pieniędzmi?

Dla przypomnienia, bo to chyba jest najważniejsze - Smuda przychodził do Wisły jako osoba skompromitowana, po wielu porażkach, więc to nie Wisła coś zawdzięcza Smudzie, tylko Smuda Wiśle, że może doić Białą Gwiazdę.

Zresztą przypadek tego trenera jest dziwny. W ostatnich kilkunastu latach w Ekstraklasie nie było żadnego innego trenera, który po tylu klęskach utrzymywałby się na powierzchni (przy jednoczesnych bardzo dobrych zarobkach).

Jedyne sukcesy miał jak Widzew, a potem Cupiał stworzył mu dream team.

Od momentu zdobycia z Wisłą MP w 1999 r. zanotował wiele klęsk. Z Wisły mającej dream team i wielką przewagą nad resztą stawki wyleciał dwa razy - Kasperczak w 2002 r. pokazał na czym polega bycie bardzo dobrym trenerem, oprócz tego Legia, Lech - przecież w 2009 r. oni mieli autostradę do MP, a mimo to Wisła Skorży okazała się lepsza, a na koniec reprezentacja Polski - ME przerosły Smudę.

O Zagłębiu też nie ma co pisać, bo wiadomo co tam było. Tylko dziwnym jest, że Smudę jako jedynego nie ukarano za tamten okres.

Skoro Smuda ma takie warunki, to należy oczekiwać wyników realnych do jego zarobków i składu, który na naszą ligę jest bardzo solidny. Tylko piłkarze muszą być odpowiednio przygotowani.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 02.03.2015 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.03.2015, 21:08
Ja wstrzymałbym się jeszcze z oceną Smudy. Tabela jest bardzo spłaszczona, wszystkie drużyny grają bardzo nierówno i po 3-4 meczach możemy być nawet na 2, albo na 9 miejscu.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.03.2015, 21:25
orm napisał(a):Wyświetl post
drużyny grają bardzo nierówno
Poza jednym wyjątkiem Wisłą. Ta, na razie prezentuje równą formę.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 02.03.2015, 22:34
Czemu niby mam sie wstrzymywac z ocena Smudy. Grzeje dupsko u nas juz 1,5 roku, najdluzej ze wszystkich od czasow odejscia Skorzy. Jakos Kulawika, Moskala czy nawet Maaskanta mozna oceniac a Dyzmy nie? Co on swieta krowa jakas? Najpierw narzekal na krotka lawke, teraz narzeka na pilkarzy i jeszcze ta jego wypowiedz, ze nawet 10ciu Mourinho nic by nie poradzilo z takimi pilkarzami Mi sie wydaje, ze to bardziej dziala w druga strone. Nawet jakby mial do dyspozycji najlepszych graczy swiata na kazda pozycje to i tak Smuda by sobie z nimi nie poradzil.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.03.2015, 23:29
Co to za pieprzenie że tabela płaska i wszyscy grają nierówno?

My gramy równo - dostajemy w....... praktycznie co kolejkę. Po 3-4 meczach dalej będziemy tam gdzie teraz bo dostaniemy kolejne 3 razy w czapę.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
pax97
Junior Member

Od: 02.2015

Stary 02.03.2015, 23:33
Smuda od czasu do czasu walnie jakąś głupotę. Normalka.Przed Wisłą jeszcze najważniejsze mecze w tym sezonie wiec będę ostrożny w ferowaniu wyroków.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.03.2015, 08:46
Tak dla przypomnienia w ubiegłym sezonie początek wiosny wcale nie był taki zły to dopiero potem zaczął się dramat
22 2014-02-17 18:00 Piast Gliwice Wisła Kraków 0:1 (0:0)

23 2014-02-23 15:30 Wisła Kraków Cracovia Kraków 3:1 (2:0)

24 2014-02-28 20:30 Lechia Gdańsk Wisła Kraków 0:0

25 2014-03-08 18:30 Wisła Kraków Ruch Chorzów 0:1 (0:0)

26 2014-03-16 13:00 Legia Warszaw aWisła Kraków 2:2 (2:0)

27 2014-03-21 20:30 Wisła Kraków Zawisza Bydgoszcz 0:1 (0:0)

28 2014-03-31 18:00 Zagłębie Lubin Wisła Kraków 3:1 (0:0)
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.03.2015, 09:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Oki masz rację.
Słucham Twojej propozycji, aż jestem ciekaw kogo na miejsce Franciszka zaproponujesz.
Ojoj, na miejsce takiego asa może być tylko Mourinho, a tak na poważnie to za boskiego treneiro Smudy nada się większość trenerów, trenujących w ekstraklasie. Nie wiem, dlaczego inni mieli by być gorsi od niego ? Dlatego, ze kiedyś trenował nieudanie reprezentację Polski ? Trener Bełchatowa pokazał mu kilka dni temu jak przy gorszym składzie można mecz wygrać i to na spokojnie. Ojrzyński też wydźwignął Podbeskidzie ze strefy spadkowej, Tarasiewicz puknął w czoło Smudę w Kielcach, zespołem ze strefy spadkowej. I tak mozna mnożyć. W jednym na pewno są lepsi, potrafią w miarę dobrze przygotować drużyny do sezonu wiosennego, a Smuda dopiero sie tego uczy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.03.2015, 10:07
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ojoj, na miejsce takiego asa może być tylko Mourinho, a tak na poważnie to za boskiego treneiro Smudy nada się większość trenerów, trenujących w ekstraklasie. Nie wiem, dlaczego inni mieli by być gorsi od niego ? Dlatego, ze kiedyś trenował nieudanie reprezentację Polski ? Trener Bełchatowa pokazał mu kilka dni temu jak przy gorszym składzie można mecz wygrać i to na spokojnie. Ojrzyński też wydźwignął Podbeskidzie ze strefy spadkowej, Tarasiewicz puknął w czoło Smudę w Kielcach, zespołem ze strefy spadkowej. I tak mozna mnożyć. W jednym na pewno są lepsi, potrafią w miarę dobrze przygotować drużyny do sezonu wiosennego, a Smuda dopiero sie tego uczy
Czyli Twoi kandydaci to : Kiereś, Ojrzyński i Tarasiewicz? Tylko oni czy jeszcze ktoś? Skoro można mnożyć to wyliczyłbyś ich od razu by potem nie robić szumu w temacie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.03.2015, 11:22
Dzięki Smudzie zatrzymała się w Wiśle ta niszcząca karuzela trenerska. Lepiej żeby się znowu nie rozkręcała. Nie chciałem tu ani Probierza ani Smudy.
W Moskala i Kulawika nie wierzyłem, bo nie mieli żadnego wsparcia i autorytetu w klubie. A trener bez autorytetu i wsparcia skazany jest na humory piłkarzy.

Jeśli ma przyjść ktoś za Smudę, to nie z łapanki, bo i tak najprawdopodobniej za chwilę poleci, a planowo. Nerwowe ruchy, wzmożenia emocjonalne nie są tu potrzebne.

Ivan Jovanovic byłby niezłym ruchem. Ale to trener z sukcesami i autorytetem, któremu trzeba zapłacić i który może mieć wymagania. Będzie za to - najprawdopodobniej - lepszy od Smudy.

A ci wymieniani będą inni, może trochę lepsi, może gorsi? Nie wiadomo.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.03.2015, 13:34
Jak zmieniać trenera to tylko po sezonie ma to sens.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów