The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2009, 17:47
Zeby takich murzynów moc sciagac do Wisly to musielibysmy miec siatke skautow w Afryce a pewnie nie mamy. W Legii maja jakies znajomosci na rynku francuskim a co za tym idzie w Afryce. Jóźwiak (Beret) juz im tam zalatwil na testy paru ,wczesniej sciagneli Outarre,Choto i Chiniyame
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.06.2009, 18:18
GERO7 napisał(a):Wyświetl post
Zeby takich murzynów moc sciagac do Wisly to musielibysmy miec siatke skautow w Afryce a pewnie nie mamy. W Legii maja jakies znajomosci na rynku francuskim a co za tym idzie w Afryce. Jóźwiak (Beret) juz im tam zalatwil na testy paru ,wczesniej sciagneli Outarre,Choto i Chiniyame
Chinyama przeszedł z Groclinu.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.06.2009, 21:20
A może Grzegorz Bonin jako prawy obrońca do rywalizacji z Singlarem?
Nie wiem czy Górnik będzie stać żeby utrzymać tylu drogich piłkarzy w I lidze. (Zahorski, Banaś itd)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Blade'S
Member

Od: 01.2008

Stary 06.06.2009, 21:41
To już wolę młodego Kowalskiego niż drogiego Bonina, będącego tak naprawdę pomocnikiem. Po za tym jakoś nie zauważyłem wielkiej jego formy w Zabrzu.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.06.2009, 21:50
A Malinowski dobry ma drybling i to tyle z niego

Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.06.2009, 22:03
Ja to z Zabrza to wole już chyba pazdana albo Dancha przynajmniej są młodzi...
Odpowiedz cytując
dejw92
Banita

Od: 06.2009

Stary 06.06.2009, 22:04
do tego pietrasiak na stopera
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 06.06.2009, 22:09
I Cabaja do bramki...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.06.2009, 22:36
spirit napisał(a):Wyświetl post
Chinyama przeszedł z Groclinu.
jaja polegają na tym, że Chinyama w Polsce najpierw trafił na testy do Legii. Zagrał w kilku meczach kontrolnych i się nie spodobał. Wtedy dopiwro wziął go Grolin. Jak było dalej, każdy wie. Gdyby Legia poznawała się na talentach zawodników, którzy się przez nią przewineli na testach, to mielibyśmy niezłą pakę.

no ale to nie temat na tą dyskusję, to w ramach sprostowania
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.06.2009, 22:42
ToTylkoJa ale tam była jeszcze chyba sprawa z rzekomą wadą serca Tejkszura nie? i lekarze z Legii mieli wątpliwośći czy on jest zdrowy czy nie,jak sie myle to mnie poprawcie bo juz nie pamiętam dokładnie
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.06.2009, 22:59
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
ToTylkoJa ale tam była jeszcze chyba sprawa z rzekomą wadą serca Tejkszura nie? i lekarze z Legii mieli wątpliwośći czy on jest zdrowy czy nie,jak sie myle to mnie poprawcie bo juz nie pamiętam dokładnie
w Legii nic u niego nie wykryli. Po prostu wg sztabu szkoleniowego był za słaby na nasz klub. Potem poszedł do Groclinu na testy i podpisali z nim kontrakt bodajże na rok ( z opcją wykupu z jakiegoś tam Afrykańskiego klubu, bo to było roczne wypożyczenie). Pod koniec tego wypożyczenia lekarze Groclinu stwierdzili, że ma on wadę serca i dlatego Groclin go nie wykupił. Wtedy znów przyszedł na testy do Legii. Okazało się (wg naszych lakarzy), że nie ma problemów ze stanem zdrowia i w ten sposób Chinyama okrężną drogą wylądował na Ł3. Początkowo wypożyczenie, a potem go wykupili z Afryki
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 07.06.2009, 09:27
Jedno nazwisko :

Bernard Parker - 23 lata, reprezentant RPA (9 meczów/4 bramki), w tym sezonie 23 mecze i 9 bramek w Crvenie Zwezdzie Belgrad, może grać w ataku lub na skrzydle (zarówno prawe jak lewe)

Mały komentarz : Chyba każdy widział co wczoraj ten chłopak robił z Bosackim czy Rzezniczakiem a więc bardzo solidnymi ligowymi obrońcami......
Jest jeden problem -zawodnik jest wart jakieś 2mln euro, jednak wobec problemów finansowych Crvena chętnie sprzeda każdego za kogo dostanie trochę grosza. Zapłacili za niego 500 tys,więc myślę że za podobną kwotę zgodziliby się na transfer.......Tylko my też musielibyśmy kogoś sprzedać
Odpowiedz cytując
Atan
Junior Member

Stary 07.06.2009, 09:31
Po wczorajszym meczu RPA - Polska wpadł mi w oko prawy pomocnik RPA Sibniso Gaksa. Szybki, dobry technicznie, ze świetnym dośrodkowaniem. Sprawdziłem w necie i gość normalnie gra na prawej obronie, ma 24 lata, występuje w Mamelodi Sundowns - klubie z pierwszej ligi płd. afryki. Myślę ze ktoś taki spokojnie mógłby wywalczyć sobie miejsce w I składzie Wisełki.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.06.2009, 09:31
Też był na testach w Legii
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.06.2009, 09:35
Wiślak1994 napisał(a):Wyświetl post
Jedno nazwisko :

Bernard Parker - 23 lata, reprezentant RPA (9 meczów/4 bramki), w tym sezonie 23 mecze i 9 bramek w Crvenie Zwezdzie Belgrad, może grać w ataku lub na skrzydle (zarówno prawe jak lewe)

Mały komentarz : Chyba każdy widział co wczoraj ten chłopak robił z Bosackim czy Rzezniczakiem a więc bardzo solidnymi ligowymi obrońcami......
Jest jeden problem -zawodnik jest wart jakieś 2mln euro, jednak wobec problemów finansowych Crvena chętnie sprzeda każdego za kogo dostanie trochę grosza. Zapłacili za niego 500 tys,więc myślę że za podobną kwotę zgodziliby się na transfer.......Tylko my też musielibyśmy kogoś sprzedać
Ten chłopak był przed sezonem na testach w Legii.
Jednak nie przypadł do gustu trenerowi Urbanowi ( ponoć przekreślił go z powodu warunków fizycznych).
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 07.06.2009, 09:36
Awe napisał(a):Wyświetl post
Też był na testach w Legii
Dowiedziałem się tego gdy wyszukiwałem o nim inforamcję...Może jakiś kibic Legii pamięta dlaczego go wtedy nie wzięliście ?

P.S Pauwe dzięki za info
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.06.2009, 11:59
Atan napisał(a):Wyświetl post
Po wczorajszym meczu RPA - Polska wpadł mi w oko prawy pomocnik RPA Sibniso Gaksa. Szybki, dobry technicznie, ze świetnym dośrodkowaniem. Sprawdziłem w necie i gość normalnie gra na prawej obronie, ma 24 lata, występuje w Mamelodi Sundowns - klubie z pierwszej ligi płd. afryki. Myślę ze ktoś taki spokojnie mógłby wywalczyć sobie miejsce w I składzie Wisełki.
To ja go pierwszy zauważyłem Najpierw zobacz kilka postów wcześniej, by dać jakąś propozycję, czy już jej nie było. Mi też wpadł w oko, do tego właśnie kończy mu się kontrakt.

Co do Parkera, to myślę, że ciężko byłoby go stamtąd wyciągnąć, no chyba, że skorzystamy z kłopotów finansowych Crveny (vide Bronowicki). Chłopak wkręcał naszych jak chciał, szybki, dobry drybling, gra kombinacyjnie. Na fałszywego lewego pomocnika jak znalazł.

Dodam jeszcze jedną ciekawą propozycję. Carlos Costly. Wczoraj strzelił bramkę USA, czyli z jego formą najgorzej nie jest. Gdyby dogadać się z Bełchatowem, silny, wysoki napadzior jak znalazł.
Ostatnio edytowane przez KuLwIk : 07.06.2009 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
szczudelTSW
Junior Member

Stary 07.06.2009, 12:12
Było tam kilku ciekawych piłkarzy w RPA a do gustu tak jak wam przypadł mi Bernard Parker
A co do transferów:
-Kamil GROSICKI(Boczny pomocnik za Zienia)Jagiellonia Białystok
-Adam STACHOWIAK(Bramkarz dobry !)Odra Wodzisław
-Janusz GANCARCZYK(jeśli nie GROSICKI to on za zienia)Śląsk Wrocław
Jeśli Brożek odejdzie (mam nadzieje że nie ) to napisze kilka propozycji na Atak

Odpowiedz cytując
cognor
Junior Member

Stary 07.06.2009, 12:50
A ja powalczyłbym z Lechem o Kasprzika z Piasta Gliwice ... Oni już ewidentnie nastawili się na jego przyjście (odpuszczając Kotora i Turinę!), bo wiadomo, że chce go Zieliński, który był jego trenerem w ... Piaście! Ale moim zdaniem to my mamy lepszy kontakt z Gliwiczanami, bo jest tam przecież nasz Mati Kowalski, więc dlaczegoby nie spróbować?
Odpowiedz cytując
szczudelTSW
Junior Member

Stary 07.06.2009, 12:54
Dobrze mówisz Cognor lecz Mariusz nieźle się spisuje ale ma też gorsze momenty można spróbować Kasprzika lub Gikiewicza a Ja bym powalczył o Gancarczyka Janusza naprawde jest dobry!!
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 07.06.2009, 13:12
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=xDT0OO5CJv0 z tego co widać dobry prawy obrońca mógłby być następcą Baszcza.
Na tym filmiku robi wrażenie,rajdy ma spoko tylko ... wykończenie akcji musi nad tym popracować.W paru sytuacjach mu nie wyszła wrzutka.

A apropo wzmocnień z polskiej ligi to nie wiem czy Łysy będzie takowe rozwiązanie w ogóle brał pod uwagę ponieważ wszyscy wiemy ledwo grajek kopnie 3 razy piłke i już 1 mln droższy prosty przykład Wisła chciała sprowadzić Gargułę to tyle z tego wyszło że musieliśmy czekać na koniec jego umowy a tak to by na pewno się przydał w Wiśle.
Odpowiedz cytując
gorogoro
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 07.06.2009, 13:41
a co wy na temat tego młodego Szweda, (środkowy pomocnik) - Labinot Harbuzi, który tak ładnie wymijał reprezentantów Polski w meczu U-21 - druga bramka

http://www.youtube.com/watch?v=kiVg-...layer_embedded

Kontrakt ma do końca roku.. więc nie powinni krzyczeć za dużo

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...zi/profil.html
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.06.2009, 14:03
Harbuziego to ja juz w CM wyciągałem do Wisełki, świetnie się rozwijał. Tylko że w realu jakoś cicho było o nim więc myślałem że to tylko kolejny stworzony na wyrost zawodnik w tej grze. Ale jak się okazuje chłopak ma nawet niezłe papiery na granie.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 07.06.2009, 14:05
a propo Parkera pogrzebałem troche na stronie Legii

Cytat:
Potwierdziły się informacje naszego hiszpańskiego wysłannika w Esteponie. Z trójki testowanych przez Legię piłkarzy RPA Bernard Parker i James Madidilane nie podpiszą kontraktów ze stołecznym klubem. Natomiast rosły stoper - Mario Booysen - został zaproszony na drugie zgrupowanie legionistów w Orihueli.

- Wspólnie z trenerami mieliśmy dość długie spotkanie w sprawie zawodników z RPA. Do naszej drużyny szukamy tylko takich piłkarzy, którzy będą lepsi od tych, których mamy. Zgodnie uznaliśmy, że Bernard Parker i James Madidilane nie zaprezentowali niczego, co podniosłoby poziom sportowy zespołu. Mario Booysen jest bardzo ciekawmy zawodnikiem, w którym drzemie spory potencjał. Dlatego zwróciliśmy się do jego klubu - Ajaksu Cape Town - aby wyraził zgodę na jego wyjazd na nasze drugie zgrupo
Odpowiedz cytując
skowronski
Junior Member

Od: 05.2006

Stary 07.06.2009, 14:07
A ja już dziś mam kandydata na napastnika. Wprawdzie nie jest tak egzotyczny jak Benny Parker, ale raczej bardziej perspektywiczny i w dodatku wcale nie do Młodej Ekstraklasy, lecz od razu do pierwszej drużyny. Chłopak nazywa się Nemanja Nikolic, jest Serbem tak jak nasz enfant terrible Nikola, gra jako wysunięty napastnik w węgierskim ligowym średniaku Kaposvar. Przyszedł tam w zeszłym roku z Crvenej Zvezdy Belgrad, ma 184 cm wzrostu. W pierwszym i jedynym na razie sezonie na Węgrzech strzelił 16 goli i na liście najlepszych strzelców ligi węgierskiej plasuje się ex aequo na drugim miejscu. Analogie piłkarskie między nim a Robertem Lewandowskim wprost rzucają się w oczy. W dodatku można przypuszczać, że nie byłby zbyt drogi - chyba udałoby się wyrwać go za jakieś 400 tys euro, a może nawet mniej.
asko13
Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 07.06.2009, 14:43
Ode mnie jeszcze przypomnienie o niejakim Sebastianie Mili. Może by na lewym skrzydle dał radę. Co sądzicie?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 07.06.2009, 14:43
Costlyego bym wziął,w Bełchatowie go zbytnio nie chcą ale w Reprezentacji Hondurasu bramki strzela.

Kończy sie właśnie kontrakt Pitbulla w Rapidzie Bukareszt, kilka lat temu interesowała sie nim Wisła jak był w Porto.W Rapidzie wiele nie pograł ale to i tak myśle że znacznie wyższej klasy napastnik niż Beto.
http://www.youtube.com/watch?v=wB_CsBfDZ70
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.06.2009, 15:16
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...on/profil.html

A ja bym sie przyjrzal temu zawodnikowi, niedlugo konczy mu sie kontrakt, mlody (24l.), napastnik, reprezentant, tylko czy sprostalibysmy rzadaniom finansowym.

http://www.transfermarkt.de/en/spiel...ic/profil.html

24 lata, 191cm, bramkarz, ogladalismy go w meczu Lecha z Grasshopper, mimo ze puscil 6 bramek w drugim meczu to branil calkiem calkiem
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.06.2009, 15:24
bravelukas napisał(a):Wyświetl post

http://www.transfermarkt.de/en/spiel...ic/profil.html

24 lata, 191cm, bramkarz, ogladalismy go w meczu Lecha z Grasshopper, mimo ze puscil 6 bramek w drugim meczu to branil calkiem calkiem
Eee no to zajebiscie. Widziales go w dwoch meczach w ktorych w sumie wpuscil 6 bramek. 3 bramki na mecz. Zajebisty bramkarz, bierzemy go.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.06.2009, 15:27
A może Van Nistelrooy?
Wg interii Real chce go sprzedać za 1,5mln euro
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów