|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Zeby takich murzynów moc sciagac do Wisly to musielibysmy miec siatke skautow w Afryce a pewnie nie mamy. W Legii maja jakies znajomosci na rynku francuskim a co za tym idzie w Afryce. Jóźwiak (Beret) juz im tam zalatwil na testy paru ,wczesniej sciagneli Outarre,Choto i Chiniyame
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Chinyama przeszedł z Groclinu.
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A może Grzegorz Bonin jako prawy obrońca do rywalizacji z Singlarem?
Nie wiem czy Górnik będzie stać żeby utrzymać tylu drogich piłkarzy w I lidze. (Zahorski, Banaś itd) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
To już wolę młodego Kowalskiego niż drogiego Bonina, będącego tak naprawdę pomocnikiem. Po za tym jakoś nie zauważyłem wielkiej jego formy w Zabrzu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A Malinowski dobry ma drybling i to tyle z niego
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja to z Zabrza to wole już chyba pazdana albo Dancha przynajmniej są młodzi...
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
do tego pietrasiak na stopera
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I Cabaja do bramki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
jaja polegają na tym, że Chinyama w Polsce najpierw trafił na testy do Legii. Zagrał w kilku meczach kontrolnych i się nie spodobał. Wtedy dopiwro wziął go Grolin. Jak było dalej, każdy wie. Gdyby Legia poznawała się na talentach zawodników, którzy się przez nią przewineli na testach, to mielibyśmy niezłą pakę.
no ale to nie temat na tą dyskusję, to w ramach sprostowania ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ToTylkoJa ale tam była jeszcze chyba sprawa z rzekomą wadą serca Tejkszura nie? i lekarze z Legii mieli wątpliwośći czy on jest zdrowy czy nie,jak sie myle to mnie poprawcie bo juz nie pamiętam dokładnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
w Legii nic u niego nie wykryli. Po prostu wg sztabu szkoleniowego był za słaby na nasz klub. Potem poszedł do Groclinu na testy i podpisali z nim kontrakt bodajże na rok ( z opcją wykupu z jakiegoś tam Afrykańskiego klubu, bo to było roczne wypożyczenie). Pod koniec tego wypożyczenia lekarze Groclinu stwierdzili, że ma on wadę serca i dlatego Groclin go nie wykupił. Wtedy znów przyszedł na testy do Legii. Okazało się (wg naszych lakarzy), że nie ma problemów ze stanem zdrowia i w ten sposób Chinyama okrężną drogą wylądował na Ł3. Początkowo wypożyczenie, a potem go wykupili z Afryki
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jedno nazwisko :
![]() Bernard Parker - 23 lata, reprezentant RPA (9 meczów/4 bramki), w tym sezonie 23 mecze i 9 bramek w Crvenie Zwezdzie Belgrad, może grać w ataku lub na skrzydle (zarówno prawe jak lewe) Mały komentarz : Chyba każdy widział co wczoraj ten chłopak robił z Bosackim czy Rzezniczakiem a więc bardzo solidnymi ligowymi obrońcami...... Jest jeden problem -zawodnik jest wart jakieś 2mln euro, jednak wobec problemów finansowych Crvena chętnie sprzeda każdego za kogo dostanie trochę grosza. Zapłacili za niego 500 tys,więc myślę że za podobną kwotę zgodziliby się na transfer.......Tylko my też musielibyśmy kogoś sprzedać ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Po wczorajszym meczu RPA - Polska wpadł mi w oko prawy pomocnik RPA Sibniso Gaksa. Szybki, dobry technicznie, ze świetnym dośrodkowaniem. Sprawdziłem w necie i gość normalnie gra na prawej obronie, ma 24 lata, występuje w Mamelodi Sundowns - klubie z pierwszej ligi płd. afryki. Myślę ze ktoś taki spokojnie mógłby wywalczyć sobie miejsce w I składzie Wisełki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Też był na testach w Legii
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jednak nie przypadł do gustu trenerowi Urbanowi ( ponoć przekreślił go z powodu warunków fizycznych). |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Mi też wpadł w oko, do tego właśnie kończy mu się kontrakt. Co do Parkera, to myślę, że ciężko byłoby go stamtąd wyciągnąć, no chyba, że skorzystamy z kłopotów finansowych Crveny (vide Bronowicki). Chłopak wkręcał naszych jak chciał, szybki, dobry drybling, gra kombinacyjnie. Na fałszywego lewego pomocnika jak znalazł. Dodam jeszcze jedną ciekawą propozycję. Carlos Costly. Wczoraj strzelił bramkę USA, czyli z jego formą najgorzej nie jest. Gdyby dogadać się z Bełchatowem, silny, wysoki napadzior jak znalazł.
Ostatnio edytowane przez KuLwIk : 07.06.2009 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Było tam kilku ciekawych piłkarzy w RPA a do gustu tak jak wam przypadł mi Bernard Parker
A co do transferów: -Kamil GROSICKI(Boczny pomocnik za Zienia)Jagiellonia Białystok -Adam STACHOWIAK(Bramkarz dobry !)Odra Wodzisław -Janusz GANCARCZYK(jeśli nie GROSICKI to on za zienia)Śląsk Wrocław Jeśli Brożek odejdzie (mam nadzieje że nie ) to napisze kilka propozycji na Atak |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
A ja powalczyłbym z Lechem o Kasprzika z Piasta Gliwice ... Oni już ewidentnie nastawili się na jego przyjście (odpuszczając Kotora i Turinę!), bo wiadomo, że chce go Zieliński, który był jego trenerem w ... Piaście! Ale moim zdaniem to my mamy lepszy kontakt z Gliwiczanami, bo jest tam przecież nasz Mati Kowalski, więc dlaczegoby nie spróbować?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dobrze mówisz Cognor lecz Mariusz nieźle się spisuje ale ma też gorsze momenty można spróbować Kasprzika lub Gikiewicza a Ja bym powalczył o Gancarczyka Janusza naprawde jest dobry
!! |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
A apropo wzmocnień z polskiej ligi to nie wiem czy Łysy będzie takowe rozwiązanie w ogóle brał pod uwagę ponieważ wszyscy wiemy ledwo grajek kopnie 3 razy piłke i już 1 mln droższy prosty przykład Wisła chciała sprowadzić Gargułę to tyle z tego wyszło że musieliśmy czekać na koniec jego umowy a tak to by na pewno się przydał w Wiśle. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
a co wy na temat tego młodego Szweda, (środkowy pomocnik) - Labinot Harbuzi, który tak ładnie wymijał reprezentantów Polski w meczu U-21 - druga bramka
http://www.youtube.com/watch?v=kiVg-...layer_embedded Kontrakt ma do końca roku.. więc nie powinni krzyczeć za dużo ![]() http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...zi/profil.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Harbuziego to ja juz w CM wyciągałem do Wisełki, świetnie się rozwijał. Tylko że w realu jakoś cicho było o nim więc myślałem że to tylko kolejny stworzony na wyrost zawodnik w tej grze. Ale jak się okazuje chłopak ma nawet niezłe papiery na granie.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a propo Parkera pogrzebałem troche na stronie Legii
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A ja już dziś mam kandydata na napastnika. Wprawdzie nie jest tak egzotyczny jak Benny Parker, ale raczej bardziej perspektywiczny i w dodatku wcale nie do Młodej Ekstraklasy, lecz od razu do pierwszej drużyny. Chłopak nazywa się Nemanja Nikolic, jest Serbem tak jak nasz enfant terrible Nikola, gra jako wysunięty napastnik w węgierskim ligowym średniaku Kaposvar. Przyszedł tam w zeszłym roku z Crvenej Zvezdy Belgrad, ma 184 cm wzrostu. W pierwszym i jedynym na razie sezonie na Węgrzech strzelił 16 goli i na liście najlepszych strzelców ligi węgierskiej plasuje się ex aequo na drugim miejscu. Analogie piłkarskie między nim a Robertem Lewandowskim wprost rzucają się w oczy. W dodatku można przypuszczać, że nie byłby zbyt drogi - chyba udałoby się wyrwać go za jakieś 400 tys euro, a może nawet mniej.
asko13 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Ode mnie jeszcze przypomnienie o niejakim Sebastianie Mili. Może by na lewym skrzydle dał radę. Co sądzicie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Costlyego bym wziął,w Bełchatowie go zbytnio nie chcą ale w Reprezentacji Hondurasu bramki strzela.
Kończy sie właśnie kontrakt Pitbulla w Rapidzie Bukareszt, kilka lat temu interesowała sie nim Wisła jak był w Porto.W Rapidzie wiele nie pograł ale to i tak myśle że znacznie wyższej klasy napastnik niż Beto. http://www.youtube.com/watch?v=wB_CsBfDZ70 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...on/profil.html
A ja bym sie przyjrzal temu zawodnikowi, niedlugo konczy mu sie kontrakt, mlody (24l.), napastnik, reprezentant, tylko czy sprostalibysmy rzadaniom finansowym. http://www.transfermarkt.de/en/spiel...ic/profil.html 24 lata, 191cm, bramkarz, ogladalismy go w meczu Lecha z Grasshopper, mimo ze puscil 6 bramek w drugim meczu to branil calkiem calkiem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|