The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.11.2014, 13:16
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
bulu przed chwilą klarował że wszystko jest ok , a wicie ,rozumicie, jak bulu mówi że ok , to gawiedż słucha i aprobuje
Bo to strażnik tego całego syfu. Czekoladyn nie zmieni lesnych dziadów z PKW, bo będzie ich potrzebował w maju podczas wyborów na prezia Polski. A ci wdzięczni za możliwość skubania dalej po kilkanaście tysiączków będą podwójnie czuwali żeby mu czasem jakiś Duda nie zrobił kuku.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.11.2014, 13:34
Wczoraj w sondażu robionym przez CBOS Platforma miała rekordową przewagę nad PiSem. Premiera chyba jednak skapnęła się że wraz ze swoją psiapsiółką ,Iwonką Szulik trochę przegieły, bo dziś w badaniu TNS prowadzi już PiS.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowy-...onuje-po/7cc3f

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/najno...-27-proc/f2clr

http://niezalezna.pl/60096-sulik-nie...amy-na-sondaze
Ostatnio edytowane przez carpenter : 19.11.2014 o godz. 13:38.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 19.11.2014, 13:38
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj w sondażu robionym przez CBOS Platforma miała rekordową przewagę nad PiSem. Premiera chyba jednak skapnęła się że wraz ze swoją psiapsiółką , świeżo mianowaną zarządzającą tą śmieszną instytucją trochę przegieły, bo dziś w badaniu TNS prowadzi już PiS.
co nie zmienia faktu że chłopskie arbuzy , i w reżimowym obop czy innym TNS mają po 8%, wytłumaczy ktoś ten fenomen, nawet reżimowe sondażownie zapętliły się , a tak na marginesie kogo obchodzi urojony sondaż do sejmu w takiej sytuacji jak mamy? ja uważam że PIS ma tyle co mówił na taśmach sienkiewicz czyli coś koło 40 % , to nic innego jak kreowanie rzeczywistości
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.11.2014, 13:40
Cytat:
Kuriozalna sytuacja w Szczecinie. Jak informuje RMF FM, podczas zliczania głosów w wyborach na prezydenta system PKW wskazał, że ich zwycięzcą został Krzysztof Woźniak. Sęk w tym, że takiego kandydata nie było na liście kandydatów na włodarza miasta.

Teraz, jak podaje RMF FM, nie działa już nic. Ma być podjęta decyzja o ręcznym liczeniu głosów oddanych w wyborach samorządowych.

Chętnie przeczytam w jakieś większej gazecie informacje że szefowie ośrodków badania opinii są krewnymi obecnych ministrów - co prawda niektórzy powiedzą że to wina PISu ale homo sapiens zrozumie co jest grane,
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.11.2014, 13:55
Standardy w Rumunii.
http://www.kresy.pl/wydarzenia,polit...ich-w-rumunii#
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 19.11.2014, 14:06
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Błaszczu_WIŚLAK:

"Czyli dowolna osoba, która miała dostęp do komputera z programem "Kalkulator1"... "
Kalkulator był ogólnodostępny do ściągnięcia, nieprawdaż ?
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 19.11.2014, 14:19
Nie znam się na tym. Wczoraj na SB wklejałem link (nie mogę teraz tego znaleźć) z wyjaśnieniem tej samej osoby (Marek Małachowski). Mówił, że to prawda, że mógł się do systemu zalogować każdy, ale tylko jeżeli miał dostęp do kompa w komisji. Nie było to możliwe "z domu". Ale tak jak napisałem, nie znam się na tym
Ostatnio edytowane przez maaarcin : 19.11.2014 o godz. 14:23.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.11.2014, 14:21
A tu jak mącono w Wejcherowie: http://niezalezna.pl/61555-plaga-glo...iono-przekrety

Tyle kosztują nas podatników, leśne dziady z PKW (gwaranci uczciwości wyborów wg. Bredzisława):

http://wpolityce.pl/polityka/222632-...-dziadki-z-pkw

Komorowski juz zapowiedział, ze nie odwoła dziadygów i nie dopuści do "upolitycznienia" PKW, zapominajac, ze te dziady już dawno są upolitycznione (ZSL).
W PKW powinien zasiadać po każdym przedstawicielu z danej partii. Komorowski zdaje sobie sprawę, ze wtedy wybory mogły by odbyć się bez kantów i władza POstkomuny (w tym i jego) skończyła by się bardzo szybko. A tak czekają nas kolejne ciuciubabki w przyszłym roku.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 19.11.2014 o godz. 14:27.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.11.2014, 14:32
Szczynukowicz uważa, że wybory były uczciwe http://wpolityce.pl/polityka/222654-...ety-szalenstwa
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 19.11.2014, 14:33
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
W PKW powinien zasiadać po każdym przedstawicielu z danej partii.
Ale z której partii? np. w wyborach do Sejmu może się załapać kilkanaście partii . Każdy ma mieć swojego przedstawiciela.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.11.2014, 14:41
york09 napisał(a):Wyświetl post
Ale z której partii? np. w wyborach do Sejmu może się załapać kilkanaście partii . Każdy ma mieć swojego przedstawiciela.
No to kilkunastu gości, którzy będą sobie patrzyli na ręce jest o wiele uczciwsze niz trzymanie tych skompromitowanych durniów z komunistyczna przeszłością. Skoro obecnie wali się tyle kasy na ich pensje po 20 tys. zł oraz kilkuset w terenie po ponad 5 tys. to nikt mi nie wmówi, ze to kurestwo musi trwać nadal bo POstkomunistyczna sitwa tak chcel.
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 15:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Szczynukowicz uważa, że wybory były uczciwe http://wpolityce.pl/polityka/222654-...ety-szalenstwa
dołączył do "leśnych dziadków" , zainspirował mnie i stąd zdjęcie Prezydenta 2015-2020 , niech się naród opatrzy i porównuje

a tutaj całe dossier kandydata na Prezydenta , czytajcie i porównujcie http://pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Duda
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 19.11.2014 o godz. 15:16.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.11.2014, 15:22
nocny protest pod PKW http://www.youtube.com/watch?v=ckYNIyII0uM
york09
Banita

Stary 19.11.2014, 15:26
Skoro obecnie wali się tyle kasy na ich pensje po 20 tys. zł oraz kilkuset w terenie po ponad 5 tys. to nikt mi nie wmówi, ze to kurestwo musi trwać nadal bo POstkomunistyczna sitwa tak chcel.
Przypomnę Ci ,że ci starsi panowie za rządów PIS też byli. Widocznie to etat aż do śmierci.
Po co te przekleństwa w twoich postach, znam starszego pana który też dobrze zarabia w dodatku jeszcze wszyscy musimy płacić za prywatną ochronę jego kuperka.
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 15:31
znalezione w sieci " dziś dostałem zawiadomienie że zostałem burmistrzem Strzegomia , ani tam nie mieszkam , ani nie zgłaszałem swojej kandydatury, ani nie byłem na wyborach , o co chodzi?
york09
Banita

Stary 19.11.2014, 15:45
Na miejscu tego gościa to idę do ratusza, siadam na fotelu burmistrza i czekam co będzie dalej.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.11.2014, 16:06
No to już jest gruba opcja. Od dwóch dni dyskusja na temat wyników ze świętokrzyskiego, których jeszcze nie ma
http://www.rp.pl/artykul/1140279,115...te-wyniki.html

PS. Skąd te wyniki cząstkowe wyszły? Od PKW, czy od dziennikarzy?
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2014, 17:19
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przecież o hakerach to już wiadomo od poniedziałku, tak samo jak o możliwości dostępu do części bazy z każdego komputera, tyle że bez możliwości ich modyfikacji do czego potrzebny jest komputer podpięty do sieci z odpowiednim certyfikatem.

Co do wyników na szczeblu gminy, powiatu i burmistrza/prezydenta mam stuprocentowe zaufanie. Odnośnie sejmiku zobaczymy.
a co z tym? http://natemat.pl/124461,w-szczecini...ad-systemu-pkw

100% zaufanie, pogratulować naiwności
emj10
Senior Member

Stary 19.11.2014, 17:22
Zaufania do PKW nigdy nie wyrażałem, a jedynie do głosów przeliczonych przez OKW, które w większości przypadków zgadzają się w gminach i powiatach.

To co wkleiłeś to jakiś odczyt z wadliwego systemu, który przecież nie działa. Nieprawdaż?
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2014, 17:30
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Zaufania do PKW nigdy nie wyrażałem, a jedynie do głosów przeliczonych przez OKW, które w większości przypadków zgadzają się w gminach i powiatach.

To co wkleiłeś to jakiś odczyt z wadliwego systemu, który przecież nie działa. Nieprawdaż?
napisałeś że wyrażasz ZAUFANIE do wyników, a te jak wiadomo zanim trafią do mediów są muszą być wprowadzone do systemu PKW

gubisz się facet w zeznaniach i ciągle nie wiem do czego dążysz, czy do stwierdzenia że wszyscy ludzie w komisjach wyborczych to uczciwi ludzie i dasz sobie rękę uciąć?

Nie wiem czy chcesz zrobić siebie, czy z nas idiotów. Bo w takim poziom naiwności nie wierzę.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.11.2014, 17:51
Przypomnę Ci ,że ci starsi panowie za rządów PIS też byli. Widocznie to etat aż do śmierci.
Po co te przekleństwa w twoich postach, znam starszego pana który też dobrze zarabia w dodatku jeszcze wszyscy musimy płacić za prywatną ochronę jego kuperka.
Byli ale jak widać wtedy w h..a nie grali bo wiedzieli, ze jak odwalą taki numer to zostaną błyskawicznie odwołani. Te wszystkie jaja, szwindle wyborcze zbiegły się z rządami PO.

Ja też znam/łem różnych starszych panów (jeden nawet ostatnio wyciągnął kopyta a drugi udaje chorego) służących wiernie Moskwie, suto opłacanych i z ochroniarzami BOR.

A wracając do wyborów:

Cytat:
Jedna z partii – PSL – osiąga wynik wielokrotnie wyższy niż wskazywało na to dotychczasowe poparcie. Tutaj w Małopolsce PSL miałby uzyskać wynik 6-krotnie lepszy niż w wyborach europejskich. To wszystko wskazuje, iż wyniki są całkowicie niewiarygodne – wymienił najważniejsze nieprawidłowości lider Polski Razem. Jego zdaniem, "doszło albo do świadomego sfałszowania wyników, albo do - co wydaje się bardziej prawdopodobne - do systemowego wypaczenia".
l
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 18:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post
napisałeś że wyrażasz ZAUFANIE do wyników, a te jak wiadomo zanim trafią do mediów są muszą być wprowadzone do systemu PKW

gubisz się facet w zeznaniach i ciągle nie wiem do czego dążysz, czy do stwierdzenia że wszyscy ludzie w komisjach wyborczych to uczciwi ludzie i dasz sobie rękę uciąć?

Nie wiem czy chcesz zrobić siebie, czy z nas idiotów. Bo w takim poziom naiwności nie wierzę.
poznaj go bliżej ,poczytaj co pisał wcześniej, a nie będziesz miał wątpliwości o co mu chodzi, zwykły rozmywacz, przy tym mitoman i bajkopisarz , zapomniałbym jeszcze kłamca, zapytaj , wie dlaczego tak go nazywam , do dzisiaj nie przeprosił
emj10
Senior Member

Stary 19.11.2014, 18:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Kiedy wyniki muszą być wprowadzone do PKW żeby trafić do mediów?

Na poziomie OKW przecież są zliczane głosy z okręgu, wędrują one do baz i zostają opublikowane na BIP-ie. Zanim te wyniki pójdą gdzieś dalej znają je mężowie zaufania, członkowie komisji, a przez nich KWW, lokalna prasa i społeczność danej miejscowości. Na przykładzie Wołomina z niedzieli na poniedziałek prawie wszystko było jasne, a do wczoraj zostało wszystko opublikowane na BIP-ie.

Zupełnie myślisz sprawy związane z OKW oraz te ogólnopolskie z PKW.
hadees
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 19.11.2014, 18:50
Z każdym dniem narasta we mnie poczucie głebokiego snu w jakim tkwimy, podczas gdy różne złe rzeczy się wokół nas dzieją. Mam wrażenie, że społeczne niezadowolenie powinno sięgać zenitu, tymczasem frustrację wyładowujemy w internecie. Szeroko komentowane są ostatnio protesty w Belgii. Czy my nie możemy wyjść na ulicę? Krzyczeć z wściekłości i bezsilności, by coś zmienić?
Nie chce tu robić polityki ani zadym. Chodzi mi o przedyskutowanie kwestii czy nie czas najwyższy by głośno wyrazić sprzeciw? I czy my jako Wiślacy nie moglibyśmy zacząć? Czy nie na tym polega też nasz przywilej, ale i obowiązek, by mówić gdy w Polsce się źle dzieje? Łatwiej nam wrócic do domu, otworzyć piwo i wegetować do kolejnej smutnej wypłaty.
Powodów jest mnóstwo, że przytocze tylko kilka ostatnich ogólnokrajowych, przez krakowskie, kończąc na tych wiślackich:

-farsa wyborcza
-raprot GUS o dramatycznej przyszłości emerytów,
-badania opini publicznej mówiące o nowej fali emigracji z kraju,
-niskie płące spowodowane warunkami gospodarczo-ekonomicznymi,
-kolejne afery polityczne (pomijając opcję poltyczną),
-przywileje władzy (dodatki na samochody, biura, podróże, wysokie pensje),
-brak dobrej polityki ekonomicznej dającej prace w tym:
*wysokie koszty prowadzenia działalności i zatrudniania pracownika,
*ogromne ulgi dla firm zagranicznych (markety, budowlanka, chińszczyzna) niszczące polską przedsiębiorczość i rynek pracy,
*skomplikowane przepisy dotyczące...wszystkiego
-przyrost administracji,
-bezczynność i bezczelność instytucji państwowych (np. ZUS)
-krakowskie chore powietrze
-zadłużenie i zła gospodarka miejska
-kolejna wygrana w wyborach osoby odpowiedzialnej za niefunkcjonalność stadionu, który ma wpływ na przychody klubu,
-pominięcie nas przy organizacji Euro,
-groteskowe oskarżenia pod adresem Bogusława Cupiała, które przypominają afere Kluski.

Daje Wam to do przemyślenia i do przedyskutowania, bo chyba faktycznie coś z naszą obywatelskością nie tak jeżeli można nam dokładać kamieni, a my wciąż posłusznie ciągniemy ten wóz.
Moją intencją jest zademonstrowanie niezadowolenia w cywilizowany, przepisowy sposób, nie nawołuje do zadym, niszczenia mienia, nienawiści, przmocy, chaosu czy totalnej anarchii.

Z wiślackim pozdrowieniem!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.11.2014, 19:19
Kolejne dowody fałszerstw wyborczych:

http://wpolityce.pl/polityka/222719-...stu-wyparowaly
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2014, 20:00
Kolejne dowody fałszerstw wyborczych:

http://wpolityce.pl/polityka/222719-...stu-wyparowaly
a tam zagineły po prostu Bóg tak chciał

emj10 i tak będzie bronił wyborów jak konstytucji
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.11.2014, 20:27
@kerim1906 a jak ma wyglądać demokracja w wydaniu PIS.
Tak jak było za ich rządów?
CBA ma być w rekach PIS, (Kamiński)
prokuratura w rękach PIS,(Ziobro)
media (KRRiT) w rękach PIS, (Kruk)
Według PiS oznacza to że musimy wierzyć i robić w to co oni wierzą a nie szanują tego że ludzie mają inną religię i wartości.
Kerim powiedz czy PIS jest partią wieloreligijną czy tylko jednej (katolickiej)religii.
Tak samo wyglądała demok**** za SLD i tak samo wygląda za PO.
To system trzeba zmienić, bo kto nie dojdzie do władzy tak to wygląda. Nawet jak Korwin dojdzie to w tym systemie będzie takim sam złodziejem jak wszyscy, bo to nie ludzie są źli, tylko system jest zły, który robi z ludzi złodziei bo innego wyjścia nie mają. Jego trzeba zmienić, zrozumcie w końcu

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...cze,nId,363667

Ja tylko przypominam, nie że "a nie mówiłem", tylko, po raz kolejny jego wizja się ziściła

https://www.facebook.com/events/865025910195489/

a tu jutro protest jak ktoś chce przyjść

Cytat:
Jutro pod Wieżą Ratuszową na Rynku Głównym w Krakowie! Prosimy o dołączanie do wydarzenia i zapraszanie znajomych.

Protest jest niepartyjny - ponad podziałami!

Protesty przeciwko ACTA odniosły sukces - powtórzmy to.

Nowa Prawica, Stowarzyszenie Studenci dla Rzeczypospolitej, Polska Razem, Małopolscy Patrioci, Młodzi dla Polityki Realnej, Młodzież Wszechpolska, ONR Brygada Małopolska i Ruch Narodowy Małopolska zapowiedziały udział w proteście. Ponad podziałami!

Uważasz, że przesadzamy z oceną sytuacji?

1. Mamy setki doniesień o przypadkach, gdy ktoś zagłosował ze znajomymi na kolegę, a ten miał zero głosów w tej komisji. Takie niezgodności można zauważyć i tak sotsunkowo rzadko, bo tylko w przypadku kandydatów, którzy dostają kilka głosów, ale nie ma powodu by sądzić, że w przypadku popularniejszych kandydatów głosy również się nie "ulatniają".

2. Członkowie pracujący w komisjach potwierdzają, że wystarczy, że dwie osoby w komisji się znają i mogą unieważnić dowolną liczbę głosów na dowolną partię, dopisując dodatkowy krzyżyk na kartach do głosowania.

3. W tych wyborach - przez problemy z systemem - panował wyjątkowy chaos. Głosy i protokoły przez wiele godzin oczekiwania pozostawały bez nadzoru.

4. PSL miał w poprzednich wyborach nieporównywalnie większy wynik w okręgu mazowieckim - właśnie tam, gdzie była nieporównywalnie większa liczba głosów nieważnych.

5. W tych wyborach WSZĘDZIE liczba głosów nieważnych w wyborach do Sejmiku jest ogromna (20 proc.!) i WSZĘDZIE PSL ma wynik mający się nijak to wszelkich sondaży, odczuć i zdroworozsądkowej oceny poparcia dla PSL-u.

6. KAŻDY mógł wygenerować sobie certyfikat i zalogować się do systemu liczącego głosy jako członek komisji.

7. W Szczecinie system stwierdził, że prezydentem został człowiek, który nawet nie kandydował.

8. W Krakowie w przypadku niezgodności protokołu z liczenia ręcznego z tym, co pokazuje system kazano poprawiać wynik ręczny na ten z systemu.

9. W czasie liczenia głosów doszło do włamań na serwery PKW.

10. Niektóre wyniki są podawane na podstawie poprzednich wyliczeń systemu, niektóre na podstawie liczenia ręcznego, bo system jest niewiarygodny.
Ostatnio edytowane przez palikot : 19.11.2014 o godz. 20:37.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.11.2014, 20:48
http://www.biztok.pl/gospodarka/jest...dzialac_a18845

Z cyklu głosujcie dalej na PO PISy

Ciekawe Kaczyński wyglądał dziś z Millerem w jednym szeregu
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 19.11.2014, 21:05
Akcja z tymi wyborami to kwintesencja "obchodów 25 lat wolności" - tego się doczekaliśmy.
Taki akcent na zakończenie świąt na Czerskiej

A pamięam nie tak dawne czasy, kiedy grupa już nieistniejacej grupy młodych, wykształconych z wielkich miast spalała się ze wstydu ze względu na odwróconą flagę na samochodzie ś.p. Kaczora lub też odwrócony szalik z napisem POLSKA - to była piękna kompromitacja
Ostatnio edytowane przez sambo : 19.11.2014 o godz. 21:08.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów