The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.11.2014, 09:06
PKW dziś potwierdziło że 'hakerrzy' włamali się na ich strone
http://www.wprost.pl/ar/480706/Haker...iadomiono-ABW/

jak tam emj10, dalej żadnych powodów do niepokoju?

Poczekaj z tym PIS wygrał, aż ogłoszą oficjalne (pewnie za 4 tygodnie). Bo działacze PSL już dbają o to by podkręcić i tak już dobry wynik.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 19.11.2014, 09:12
Szkoda że ta mapa to tylko Polskę pokazuje. PSL tak się na zachód rozpędził że może kilka landów niemieckich wziął.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.11.2014, 09:17
Przecież o hakerach to już wiadomo od poniedziałku, tak samo jak o możliwości dostępu do części bazy z każdego komputera, tyle że bez możliwości ich modyfikacji do czego potrzebny jest komputer podpięty do sieci z odpowiednim certyfikatem.

Co do wyników na szczeblu gminy, powiatu i burmistrza/prezydenta mam stuprocentowe zaufanie. Odnośnie sejmiku zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.11.2014 o godz. 09:19.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.11.2014, 09:20
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przecież o hakerach to już wiadomo od poniedziałku, tak samo jak o możliwości dostępu do części bazy z każdego komputera, tyle że bez możliwości ich modyfikacji do czego potrzebny jest komputer podpięty do sieci z odpowiednim certyfikatem.
http://fakty.interia.pl/raport-wybor...rz,nId,1559709
Czyli ten Pan mówi nieprawdę?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.11.2014 o godz. 09:24.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
emj10
Senior Member

Stary 19.11.2014, 09:41
Skąd mam o tym wiedzieć?

Ja piszę o głosach policzonych ręcznie w komisjach obwodowych i OKW.
york09
Banita

Stary 19.11.2014, 09:42
Dziwie się że nie mogą zrobić coś na wzór maszyn do LOTKA zamiast urn. Tam zaznaczone kratki od razu idą do centralnego komputera , po losowaniu już wiadomo wszystko.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.11.2014, 10:00
Można tak zrobić tylko jak widać są siły nie zainteresowane takimi wyborami gdzie nie można dosypać do urny lub coś zmienić na kartach. W migawkach z USA pokazują właśnie jak do przeźroczystych urn wpuszczane są karty do głosowania, które przechodzą przez elektroniczny czytnik. Daje to cały czas nie tylko frekwencję ale i podgląd wyników.
A w Polsce często za urne wystarcza kosz na śmieci przykryty tylko biało-czerwoną flagą.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 19.11.2014, 10:02
Nigdzie. Wisi na drzwiach tam gdzie głosowałeś, bądź możesz udać się do OKW.

Mnie bawi to całe zamieszanie i wzywanie od lewa do prawa (nie licząc PSL) do powtórzenia wyborów.

Owszem to co robi PKW z liczeniem głosów jest karygodne, ale patrząc na to co dzieje się w terenie nie widzę większych powodów do niepokoju. Na BIP-ie większości miast wiszą już wyniki do rad gminy, rad powiatów i na burmistrzów/prezydentów miast policzone przez OKW. Nie widzę protestów na poziomie gmin i powiatów, a nawet w Wołominie liczono powtórnie głosy na burmistrza, bo różnica wyniosła zaledwie 21 głosów.

Natomiast wyniki jeśli chodzi o sejmiki też są już dobrze znane na poziomie powiatów i widać, że PSL wykręciło w nich fenomenalny wynik, ale nie jest to aż tak wielkie zaskoczenie patrząc na wyniki z 2010.

Podaję linki, żeby ktoś nie napisał, że uprawiam bajkopisarstwo.

Wybory 2010 sejmik mazowiecki:
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/...00.html#tabs-5

PO - 28,56%
PiS - 23,85%
PSL - 22,30%

Wybory 2010 sejmik świętokrzyski:
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/...00.html#tabs-5

PSL - 32,91%
PiS - 20,50%
PO - 15,86%
rozmywaczu mamy 2014 rok , zapamiętaj 2014 ROK,
emj10
Senior Member

Stary 19.11.2014, 10:05
Jakby były takie maszyny to byśmy mieli jak w Stanach kilka tygodni protestów. Teraz mamy już wybrane rady, burmistrzów i prezydentów przygotowujących się do debat, a nie mogą policzyć wyników skali kraju.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.11.2014, 10:05
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
rozmywaczu mamy 2014 rok , zapamiętaj 2014 ROK,
W dodatku wynik PSL-u z 2010 już wtedy był sfałszowany (ta słynna gigantyczna , największa w Polsce liczba kart nieważnych w tym województwie). Wystarczyło tylko wyjechac do nastepnej wsi, która już nie była w tym województwie i liczba kart nieważnych spadała gwałtownie w dół .
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 10:10
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Widzę że kolega emj10 pisze z Hamburga, mam wrażenie że naprawdę jesteś oderwany od polskiej rzeczywistości wyborczej.

Nie widzisz większych powodów do niepokoju? stary kto Cię zatrudnia i opłaca?

tyle jest Wasz głos oddany w tych wyborach i wcale nie ze względu że jeden głos nic nie znaczy
pytanie retoryczne kto go opłaca, każdy to widzi , facio jest omnibusem, startował na radnego w wołominie, wydymany jak pisał przez PIS , zna sie na wszystkim, ostatnio pisał o dostępie do opracowania że Polska nie ma dużych złóż gazu łupkowego, było to opracowanie tajne, ma kontakty w komisjach , wie że psl wykręcił super wynik , nazywam go kłamcą , wie dlaczego, to zwykły płatny rozmywacz
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 10:15
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
mało kto zwrócił uwagę że wyniki exit pool dla prezydentów, frekwencji są praktycznie na takim poziomie jak ogłoszono o 21.00 w niedzielę, dodatkowo wyniki są znane od dawna, tylko dziwnym trafem nie ma wyników do sejmików , mało tego cząstkowe PKW odbiegają o kilkanaście procent? mało ? to jeszcze jeden smaczek, wczoraj ni z gruchy ni z pietruchy pokazuje się sondaż do parlamentu(sic) obop rządowy , tutaj Państwo PO 38% (SIC!) , PIS 27,i uwaga uwaga PSL 8%, chce ktoś skomentować ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 19.11.2014 o godz. 10:20.
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 10:33
http://wpolityce.pl/polityka/222594-...ralnej-komisji

nic się nie stało... Polacy ....
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.11.2014, 10:55
Ja to nie rozumiem tego całego szwindlu pod tytułem liczenie głosów. Mówią, że to takie skomplikowane, że trzeba głosy przewozić to tu to tam. Kierwa... Mamy 380 powiatów, mamy blisko 2 500 gmin. Czy to taki problem, żeby najpierw każda gmina zebrała swoje wyniki, z każdego punktu, w których można było oddawać głosy, później wyniki z gminy szły by do powiatu, oczywiście wszystko w asyście jakichś świadków. Zarówno przetransportowanie wyników z gminy do miasta powiatowego jak i odbiór tych wyników w mieście powiatowym odbywałby się w obecności świadków z różnych partii. I na koniec te 380 miast powiatowych przesyłałby wyniki drogą elektroniczną do Warszawy, do tego np telefonicznie byłby potwierdzany wynik.
Chyba w takim sposobie byłoby mało możliwości do namieszania i odbywałoby się to sprawnie. Najpierw każda gmina sumuje swoje wyniki. Jedzie z nimi do miasta powiatowego, ciągle wszystko jest pod kontrolą mężów zaufania. W powiecie odbierane są wyniki z wszystkich gmin, sumowane, ciągle mężowie zaufania mają nad tym kontrolę, dostaje każdy z nich wydrukowane wyniki wyborów, i na koniec wyniki są przekazywane z powiatu do centrali.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 10:58
Jaroo1 czy Ty mówisz o Państwie demokratycznym? czy coś mi umknęło , ja wiem, Ty wiesz, to jest banalnie proste, ale jak sitwa peowsko-peselowska obroni swój żłób? czy Ty widziałeś przed erą różowo-zieloną przed 2007 rokiem problemy z wyborami, pewnie coś fałszowali , ale nie na rympał jak teraz
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 19.11.2014 o godz. 11:01.
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.11.2014, 11:09
Wiem ale mnie tylko dziwi ta cała retoryka, że to takie trudne, że spływają z setek komisji głosy. ....a... Chyba taki sposób jak opisałem wcale nie jest zły. Jeśli liczyć, że każdy punkt wyborczy zlicza głosy do rana to rano mogłaby wejść jakaś druga zmiana ludzi. Później wszyscy zjeżdżają się do swojej gminy z wynikami. Tam wprowadzanie do systemu zajęłoby w zależności od gminy mniej lub więcej czasu ale wprowadzić wyniki z kilku czy kilkunastu punktów wyborczych to chyba nie jest coś mega czasochłonnego. Później każda gmina jedzie do powiatu ze swoimi wynikami i tam znowu mamy do czynienia z przedstawicielami kilkunastu/kilkudziesięciu gmin. Wprowadzić wyniki do folderu i 380 powiatów - tu by mogli przy przekazywaniu wyników czuwać politycy z każdego KWW lub partii - przekazują wyniki do centrali, potwierdzają telefonicznie, na koniec patrzą na stronie PKW czy wszystko się zgadza i już.
Nie wiem czy za bardzo wszystkiego nie uprościłem, czy to na prawdę jest trudniejsze niż mi się wydaje ale wkurza mnie to całe pieprzenie jakie to liczenie wyników jest czasochłonne, że trzeba te wyniki przewozić gdzieś tam - ciekawe po co komu te wory z setkami tysięcy kart, może ktoś to ponownie przegląda i liczy? hahaha itp itd. Śmiech na sali ale jeszcze za to wszystko odpowiedzą łajzy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.11.2014, 11:13
A co na to wszystko nasza "premiera". Czyżby znając prawdziwy wynik wyborów zamknęła się w łazience i płacze?
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 11:18
liczenie głosów jest pracochłonne gdy trzeba wyniki "podrasować" prawdopodobnie w tym roku przewaga PIS była tak miażdżąca że sitwa nie wytrzymała psychicznie i przekombinowała ,widząc arbuzów z głupimi uśmieszkami w reżimówkach scyzoryk otwiera mi się w kieszeni, skompromitowana formacja wygrywa wybory? to naprawdę nie jest śmieszne,testowali lemingów 7 lat ale chyba? przedobrzyli
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 11:22
carpenter napisał(a):Wyświetl post
A co na to wszystko nasza "premiera". Czyżby znając prawdziwy wynik wyborów zamknęła się w łazience i płacze?
piszą że przygotowuje się do zmiany twarzy( której dawno nie ma) , z matki Polki na twardą, ostrą,bezwzględną oczywiście w stosunku do PIS , taka zmiana retoryki , a pomagać ma łysy miś i "biznesman" drzewiecki
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.11.2014, 11:25
carpenter napisał(a):Wyświetl post
łączy się w bulu z wyborcami których sama robi w ciula
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
york09
Banita

Stary 19.11.2014, 11:27
@kerim1906 a jak ma wyglądać demokracja w wydaniu PIS.
Tak jak było za ich rządów?
CBA ma być w rekach PIS, (Kamiński)
prokuratura w rękach PIS,(Ziobro)
media (KRRiT) w rękach PIS, (Kruk)
Według PiS oznacza to że musimy wierzyć i robić w to co oni wierzą a nie szanują tego że ludzie mają inną religię i wartości.
Kerim powiedz czy PIS jest partią wieloreligijną czy tylko jednej (katolickiej)religii.
emj10
Senior Member

Stary 19.11.2014, 11:29
Jaroo1, ale tak w dużej mierze wygląda liczenie głosów. Na przykładzie dwóch miast powiatowych, czyli Wołomina i Opoczna można mniej więcej tak opisać schemat liczenia głosów:
1. Członkowie komisji wyborczych zamykają punkty do głosowania o 21 i przystępują do liczenia.
2. Zwykle liczenie trwa do godzin porannych, ale czasem przeciągnie się ze względów proceduralnych, czy tak jak wspomniałem w poniedziałek przez przerwany głos są opóźnienia o kolejny dzień.
3. Wyniki po policzeniu są umieszczane na drzwiach i zawiezione do OKW w zapieczętowanych urnach.
4. W OKW wprowadzają głosy do bazy i zawożą dalej.

Do poziomu OKW nie ma w tym roku żadnego problemu. Dalej zaczynają się schody.
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 11:30
york09 napisał(a):Wyświetl post
@kerim1906 a jak ma wyglądać demokracja w wydaniu PIS.
Tak jak było za ich rządów?
CBA ma być w rekach PIS, (Kamiński)
prokuratura w rękach PIS,(Ziobro)
media (KRRiT) w rękach PIS, (Kruk)
Według PiS oznacza to że musimy wierzyć i robić w to co oni wierzą a nie szanują tego że ludzie mają inną religię i wartości.
Kerim powiedz czy PIS jest partią wieloreligijną czy tylko jednej (katolickiej)religii.
daj spokój ,to nie działa , wymyśl coś nowego
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.11.2014, 12:00
Czy tak to ma wyglądać? W domenie rządowej i odkryte? To sobie istnieje tak po prostu w Sieci.
http://klk.kbw.gov.pl/kalkulator/20141116/000000/SMD/
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.11.2014 o godz. 12:19.
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 19.11.2014, 12:40
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.11.2014, 12:47
emj10 i właśnie dalej się dzieją cyrki i cuda wianki. Nie rozumiem co dalej się z tymi głosami dzieje, dlaczego to tak długo trwa. Przecież im dalej tym prostsze to powinno być. Dalej już żadnego ponownego liczenia głosów nie ma więc pozostaje tylko wprowadzać wyniki do systemu. Aby było sprawniej to najpierw powinno się każde miasto powiatowe podliczyć i później już te 380 powiatów przesłać wyniki do centrali, potwierdzić i tyle. Bez żadnych przewożeń kartek z głosami bo nie wiem czemu to służy. No ale wiadomo, że im więcej procedur to więcej okazji do robienia wałków.
A i tak najlepsze dla mnie jest to, że te ostateczne wyniki są nie do zweryfikowania bo o ile każdy jest w stanie przejść się do swojej komisji i zweryfikować wynik podany w internecie na stronie PKW z wynikiem wywieszonym na drzwiach to nikt nie jest w stanie zweryfikować tego ostatecznego wyniku bo nikt nie będzie wchodził na stronie PKW w wyniki podane dla każdej gminy i sumował je na szczeblu powiatu czy całego kraju - tak, sugeruję, że mogą podać na stronie PKW rzetelne wyniki a później jak przychodzi do podsumowania w powiecie czy w skali ogólnej kraju to jaką by tam sobie cyferkę nie wpisali to nikt im tego nie podważy bo nikt ni będzie sam wykonywał tej pracy, którą ma wykonać ich program do podliczania. A widząc co się w tym kraju dzieje to mnie wcale takie coś by nie zdziwiło.
Zobaczycie co się z tymi leśnymi dziadami z PKW będzie działo. Na 100% żaden z nich nie odpowie karnie za ten cały cyrk. Co najwyżej ktoś tam straci posadę i tyle. Zamienią się stołkami z kimś innym. Pójdą gdzie indziej kręcić lody a na ich miejsce wprowadzą kolejnych frajerów. A najpewniej to nawet głowy nie polecą, tak jak po wszystkich aferach czerwonych.
drozd:
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 19.11.2014, 12:48
Błaszczu_WIŚLAK:

"Czyli dowolna osoba, która miała dostęp do komputera z programem "Kalkulator1"... "
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.11.2014, 13:06
Krzysztof Jarzyna ze Szczecina
http://www.rmf24.pl/raport-samorzad-...-g,nId,1559945

----

http://wprost.salon24.pl/616481,z-os...i-wyborow-2014
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.11.2014 o godz. 13:12.
kerim1906
Banita

Stary 19.11.2014, 13:09
yarow napisał(a):Wyświetl post
Krzysztof Jarzyna ze Szczecina
http://www.rmf24.pl/raport-samorzad-...-g,nId,1559945
bulu przed chwilą klarował że wszystko jest ok , a wicie ,rozumicie, jak bulu mówi że ok , to gawiedż słucha i aprobuje

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów