|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dzisiaj dzień bez informacji, co jest poniekąd dobrą informacją, bo znaczy że nie poznaliśmy żadnych nowych zarzutów wobec właściciela Wisły (a właściwie wielkiego nikt w spółce Gmina.pl). Czy coś mnie może ominęło?
Oh, wait...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.08.2016 o godz. 20:12.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podstawa to manifa pod klubem i próba rozmowy z kolarzem. Reszta to tylko promocja... Musi nas ktoś reprezentować i nie pisze tu o SKWK
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że hasło Cała Wisła Zawsze Razem przyciągnęłoby wielu na manifestację. To trzeba robić już, jak najszybciej, jeszcze w sierpniu. Potrzeba tylko organizatora i odpowiedniej obstawy medycznej
możemy się zrzucić na nią ![]() ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
kolega zalozyl nowy temat |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wchodząc na forum zawsze otwieram ten temat z nadzieją, że w końcu będzie można przeczytać w nim o jakiś pozytywnych zmianach w obecnej sytuacji Wisły. Na razie to próżne nadzieje. Nic dobrego się nie dzieje, nie ma zauważalnych żadnych sensownych ruchów. Na razie ani jednym JM i MC nie pokazali, że mają plany dobre dla przyszłości klubu.
Niestety, Wisłą rządzi kombinator, a teraz dodatkowo i włoski kucharz, którzy nie mają nic do powiedzenia w sprawach dla niej najważniejszych. Do tego "listek figowy" Citko. To prędko się nie zmieni. Pojawia się pytanie czy i jak można reagować. Kibice wiele zmienić nie mogą. Niemniej rosną oczekiwania wobec SKWK, by nie było bierne. Ja się za władze Stowarzyszenia wypowiadać nie będę. Powinni jednak pamiętać, że ciągle są reprezentacją środowiska. Ignorowanie jego głosu i nastroju też może rodzić problemy i niezadowolenie. SKWK nie musi jednak iść od razu na wojnę z Mereszynskim. Może zadziałać ostrożnie i dyplomatyczne, ale zauważalnie. Niegdyś wydawało oświadczenia w sprawach o znacznie mniejszej wadze. Teraz można rozważyć właśnie konkretną, ale i pamiętajacą o tej ostrożności reakcję, by ciągle mieć swobodę manewru. Oświadczenie SKWK nie musi być agresywne, wystarczy, że będzie mądre. I przypomni, że kibice oczekują wywiązania się z publicznych deklaracji oraz realnych ruchów polepszajacych sytuację klubu. Na tą chwilę wiele więcej niestety zrobić raczej nie można.Nie wykupimy Wisły z rąk JM. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.08.2016 o godz. 21:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() Taki śmiech przez łzy... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
1. Nawet jeżeli nie chcesz rozdzielać spraw spółki od spraw prywatnych, to nadal uważam za niestosowne wrzucanie spraw cywilnych i karnych do tego samego wora. Tego nie powinno się robić Czy para która sądzi się o podział majątku, czy dzieci toczące spór o spadek mają być przez społeczeństwo traktowani jak przestępcy?! Po to są sądy cywilne by rozstrzygać spory gdzie dwie strony mają rozbieżne interesy. One nie są po to by wymierzać kary i oceniać moralność. Podobnie nie znam sytuacji gdzie 2 firmy mając wspólny, znany, dochodowy produkt nie toczyłyby sporu cywilnego podczas zakończenia współpracy (gdzie jedni mają znak towarowy, inni produkt). Prawo patentowe to dzisiaj powszechna strategia każdej korporacji, mająca na celu ułatwić zdobycie rynku. Jeżeli mamy bojkotować Black, to dlaczego nie bojkotujemy Tiger za recepturę? Skoro mamy bojkotować te 2 produkty, to dlaczego ktokolwiek z nas używa smartfonów? (Spory Apple vs Samsung to tylko wierzchołek góry lodowej). Co innego gdyby spółka toczyłaby spory karne… 2. Nie twierdze że nie warto wspomnieć o przekręcie z vat. Natomiast słowa, że ci panowie mają to samo na sumieniu jest jak najbardziej na wyrost. Inny kaliber, inne kwoty (rząd wielkości w różnicy), jeden karany wcześniej, drugi nie, inne zarzuty (u WW był tylko vat), inne stadium zaawansowania sprawy (jeden się z tego wygrzebał obronną ręką zawierając ugodę i unikając wyroku -> oficjalnie nie jest karany, drugi jeżeli prokuratura postawi mu zarzuty takie o których mówi rzecznik... to nie dostanie szans na zawarcie podobnej ugody). 3. Zgadzam się. Od początku źle odebrałeś moje słowa (zresztą adresatów było więcej) Absolutnie nie twierdzę, że jest dobrym biznesmenem. Wiele słyszałem o jego bucie, nieliczeniu się z ludźmi, wykorzystywaniu kontrahentów uzależnionych od jego biznesu. Natomiast nic nie jest czarno białe. Jeszcze 2 lata temu negowałem stabilność jego korporacji. Co jak co, ale marketing ma przyzwoity. Do czego zmierzam? Jego powagi biznesowej i pozycji nie mogę porównać do Cupiała. Wszyscy wiemy jaki on był (a miał wiele złej prasy). WW jeszcze mu daleko do nawet takiego poziomu. Natomiast ta drabinka ma drugie dno. Taki pan Wojciechowski -> czy on biznesowo wygląda poważniej do WW? Oczywiście że nie (pomimo że nie zawieszono mu wysoko poprzeczki). Teraz powiedz mi co mam sądzić o takim Meresiu, który doświadczeniem, pozycją, siatką znajomości, funduszami i wizerunkiem nie liczy się nawet w takim zestawieniu?! Ot, taki był przekaz mojej wiadomości. Nie ma sensu wygarniać WW, bo chyba każdy w obecnej sytuacji przywitałby z uśmiechem na twarzy. Jest jaki jest, ma wiele na sumieniu, ale czy jest gorszy od reszty osób wiązanych z Wisłą? (z zastrzeżeniem że absurdalnie wyolbrzymiono tu sprawy cywilne. Rozumiem wytykanie mu vat, nie rozumiem porównania sprawy z Mersiem. Podobnie zrozumiałbym wytykanie mu jego podejścia do osób i innych podmiotów prawnych nad którymi ma jakakolwiek formę władzy). Mimo wszystko w Twoich słowach jakieś porównanie zaistniało. Niekoniecznie było to Twoją intencją. 4 Co do Mazgaja pisałem że to nierealne. Ktoś znając powiązania z WW mocno nafantazjował. A szkoda. Ma bardzo fajną siatkę znajomości. Sądzę że łatwo byłoby mu kogoś naciągnąć na reklamę ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
@ Markus,
przeczytaj sobie bardzo uważnie i powoli wypowiedź spartana. Powinna nieco skorygować Twoje oczekiwania. Są zbyt "zdrowe" biorąc pod uwagę to, co każdy zastał w niedzielę na stadionie. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w niedzielę na stadionie czekałem kiedy Ruch zacznie spiewać "niebiescy gramy u siebie"
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytanie hipotetyczne dla prawników...
Kto i czy w ogóle, może unieważnić transakcję sprzedaży jeżeli kwota zapłacona za "towar" pochodzi z nielegalnego źródła a gwarancje bankowe są podrobione. Czy przyjęcie części zapłaty jest paserstwem a "przedmiot transakcji" jest sprzedany legalnie czy ewentualny wpis o zmianie właściciela jest nielegalny z mocy prawa czy może za takowy zostać uznanym jedynie na wniosek sprzedającego ? ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
A skad wiesz ze z nielegalnego zrodla a gwarancje bankowe sa podrobione?
Nic nie wiecie poza tym ze sciągał na maturze dlatego zadnego protestu nie bedzie. Bo nie ma przeciw komu i przeciw czemu protestowac.. jak na swiatlo wyjda wszystkie DOWODY to wowczas wrocimy do tematu. Czy ma kase na Wisle? Nie wiecie. Co z transferami? Nie wiecie. Co na to Cupial? Nie wiecie. Jakie ma plany na przyszlosc zwiazane z Wisla Meresinski? Nie wiecie. Co na to Citko? Nie wiecie. Co ze sponsorami? Nie wiecie. Cala reszta to domysly zmieniajace sie jak w kalejdoskopie., kazdy dziennikarz dla paru klikniec co innego pisze. A na dzis dzien nie ma nic oficjalnego
Ostatnio edytowane przez c. : 16.08.2016 o godz. 22:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Właśnie dlatego ma być protest bo nic nie wiadomo, cisza, mija miesiąc nikt nic nie wie, właściciel milczy, klub się stacza po równi pochyłej w dół pod każdym względem, po piłkarzach też widać, że ta sytuacja siedzi im na głowie bo nie wiedzą na czym stoją. Właścicel w ciągu miesiąca miał 5 min na spotkanie się z zawodnikami?!?! Gdzie tu jakiś szacunek? |
||
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
W tzw. "ruchu kibicowskim" obowiązuje prawo silniejszego, a nie rzeczowe argumenty. Jeśli nie jesteś gotów się z kimś napier****ć to daj sobie spokój.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 16.08.2016 o godz. 23:29.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
@UP
Żebyś tak jeszcze łaskaw był przestać pisać. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Potrzebna jest lepsza atmosfera wokół Wisły Kraków
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,10521722/ Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cała akcja z Cupiałem wyszła najprawdopodobniej od Smudy i Kapki. Obaj postanowili go urobić i popracować nad nim, aby wziął czasowo Wisle jeszcze raz. Bez skutku, temat zamknięty.
Dwa - sa chętni na odkupienie Wisły, ale to jest bardziej sondowanie możliwości. Nikt żadnej konkretnej oferty nie złożył. Meresinski nie chce słyszeć o odsprzedaży, prawdopodobnie wziął sprawę na ambicje i chce pokazać, że mu sie uda. Co dla nas nie jest najgorsze, bo można racjonalnie założyć, ze gdyby był w beznadziejnej sytuacji to pocałowalby w rękę za taka deskę ratunku. Ale to sie moze zmienić, moze chłopa jednak ta zabawa przerośnie i odda Wisle. Generalnie super wesoło nie jest, ale pracują normalnie na ten moment i nie ma jakiegoś zagrożenia istnienia klubu czy cos takiego (tzn jest poprzez formę sportowa). Tyle z newsow wewnątrz klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nesta a wiesz moze czy pilkarze maja placone na czas?
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Gwoździem do trumny zarówno merytorycznym jak i wizerunkowym było zatrudnienie kolegi Włocha. O tym jak bardzo poważnymi są biznesmenami niech będzie mały skrót ich powiązań biznesowych wyciągnięty z komentarza użytkownika Willem de Zwijger na wislaportal Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Popuytaja dziennikarze a potem prokuratorzy zapewne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|