The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2016, 19:52
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Media podchwyca temat i będzie już z górki...
Portale na fb i twittery udostepnią itd.
Właściciel się dowie, piłkarzom i pracownikom dodamy otuchy że nie są sami, sponsorzy zobaczą siłę itd.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.08.2016, 19:57
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
Portale na fb i twittery udostepnią itd.
Właściciel się dowie, piłkarzom i pracownikom dodamy otuchy że nie są sami, sponsorzy zobaczą siłę itd.
Dokładnie tak. No, niechże ktoś ogarnięty to zrobi
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Drogi Lucjuszu i Markusiu mimo wielkiej sympatii i waszych zasług dla forum wszystkie posty odnośnie waszych relacji będą kasowane również wszelkie tłumaczenia kto i dlaczego ma rację również będą usuwane
A nie można im po staremu walnąć po banie i mieć spokój? Pytam tylko

Dzisiaj dzień bez informacji, co jest poniekąd dobrą informacją, bo znaczy że nie poznaliśmy żadnych nowych zarzutów wobec właściciela Wisły (a właściwie wielkiego nikt w spółce Gmina.pl). Czy coś mnie może ominęło?
As napisał(a):Wyświetl post
Nie badz naiwny. Naprawde wierzylees w plotke, ze cupial uzaleznial swoje udzialy w Wisle od tego czy jeden z pracownikow bedzie w klubie czy nie? Przeciez to byla bujda kolportowana przez niektorych ludzi z klubu nieprzychylnych Kasperczakowi.
Nie no, jasne, masz rację. Cupiał i emocjonalne decyzje o bardzo ważnych konsekwencjach?

Oh, wait...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.08.2016 o godz. 20:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Podstawa to manifa pod klubem i próba rozmowy z kolarzem. Reszta to tylko promocja... Musi nas ktoś reprezentować i nie pisze tu o SKWK
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
bonawentura
Senior Member

Stary 16.08.2016, 20:08
Myślę, że hasło Cała Wisła Zawsze Razem przyciągnęłoby wielu na manifestację. To trzeba robić już, jak najszybciej, jeszcze w sierpniu. Potrzeba tylko organizatora i odpowiedniej obstawy medycznej możemy się zrzucić na nią
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.08.2016, 20:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A nie można im po staremu walnąć po banie i mieć spokój? Pytam tylko

Dzisiaj dzień bez informacji, co jest poniekąd dobrą informacją, bo znaczy że nie poznaliśmy żadnych nowych zarzutów wobec właściciela Wisły (a właściwie wielkiego nikt w spółce Gmina.pl). Czy coś mnie może ominęło?
Niewiele tylko tyle ze mamy vice prezesa
kolega zalozyl nowy temat
Markus
Senior Member

Stary 16.08.2016, 20:54
Wchodząc na forum zawsze otwieram ten temat z nadzieją, że w końcu będzie można przeczytać w nim o jakiś pozytywnych zmianach w obecnej sytuacji Wisły. Na razie to próżne nadzieje. Nic dobrego się nie dzieje, nie ma zauważalnych żadnych sensownych ruchów. Na razie ani jednym JM i MC nie pokazali, że mają plany dobre dla przyszłości klubu.

Niestety, Wisłą rządzi kombinator, a teraz dodatkowo i włoski kucharz, którzy nie mają nic do powiedzenia w sprawach dla niej najważniejszych. Do tego "listek figowy" Citko. To prędko się nie zmieni. Pojawia się pytanie czy i jak można reagować.

Kibice wiele zmienić nie mogą. Niemniej rosną oczekiwania wobec SKWK, by nie było bierne. Ja się za władze Stowarzyszenia wypowiadać nie będę. Powinni jednak pamiętać, że ciągle są reprezentacją środowiska. Ignorowanie jego głosu i nastroju też może rodzić problemy i niezadowolenie. SKWK nie musi jednak iść od razu na wojnę z Mereszynskim. Może zadziałać ostrożnie i dyplomatyczne, ale zauważalnie. Niegdyś wydawało oświadczenia w sprawach o znacznie mniejszej wadze. Teraz można rozważyć właśnie konkretną, ale i pamiętajacą o tej ostrożności reakcję, by ciągle mieć swobodę manewru.

Oświadczenie SKWK nie musi być agresywne, wystarczy, że będzie mądre. I przypomni, że kibice oczekują wywiązania się z publicznych deklaracji oraz realnych ruchów polepszajacych sytuację klubu.

Na tą chwilę wiele więcej niestety zrobić raczej nie można.Nie wykupimy Wisły z rąk JM.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.08.2016 o godz. 21:56.
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.08.2016, 21:19
Markus napisał(a):Wyświetl post
Oświadczenie SKWK nie musi być agresywne, wystarczy, że będzie mądre. I przypomni, że kibice oczekują wywiązania się z publicznych deklaracji oraz realnych ruchów polepszajacych sytuację

Pozdrawiam
AAAAHAHAHAHAHAAHA SKWK... AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA... prosze Cie ktos normalny nanich jeszcze liczy?
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.08.2016, 21:22
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Wystarczy zgłosić manifestację pod stadionem do UM. Do tego zorganizować wydarzenie na FB, tego nie można odpuścić. Teraz jest jedyny czas, żeby wybronić naszą Wisłę!!! Nie będziemy spuszczać przez Meresińskiego nasz klub do IV ligi. Potencjalni inwestorzy to docenią, bo to wzmocni Wisłę!!! Zobaczycie!!! Musimy w to uwierzyć! Innego wyjścia, niż wielki protest, nie ma!!!
Patrząc na to co się działo ostatnio na C,ewentualnie głosowania na muzeum, lub w jakiejkolwiek próbie mobilizacji, wyjazdach.. manifestacja o ile doszłaby do skutku może nabrać koloru niebieskiego ....
Taki śmiech przez łzy...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 16.08.2016, 21:25
JacekFan napisał(a):Wyświetl post
AAAAHAHAHAHAHAAHA SKWK... AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA... prosze Cie ktos normalny nanich jeszcze liczy?
Ja liczę...że ktoś tam się ogarnie, choćby z jakiś niskich pobudek typu dbanie o interesy. A na ich działania wcale nie liczę już.
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.08.2016, 21:29
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Mocne słowa o tej ignorancji

Po pierwsze, nie widzę powodu, żeby w ocenie prawnej poczynań Pana Wiesława rozdzielać odpowiedzialność osobistą od odpowiedzialności spółek, którymi jednoosobowo zarządza. To śmieszne i zwyczajnie naiwne. Wszystkie decyzje podejmuje on sam. I nie podnoszę tu aspektu prawnego rozdziału odpowiedzialności członków zarządu od odpowiedzialności samej spółki. Nie o tym temat.

Po drugie, nie widzę powodu, żeby nie wspominać o areszcie za VAT, tylko dlatego, że "dawno i poniósł odpowiedzialność". To dla mnie ważne info.

Po trzecie wreszcie, na prawdę nie trzeba być Sherlockiem, żeby w małym KRK wyrobić sobie zdanie o Panu W.W.
Zróbmy tak - pogadaj z pracownikami Foodcare'a, dostawcami, podwykonawcami.
Wykonaj tę pracę, wyciągnij wnioski i wtedy napisz coś na forum Będziesz zaskoczony znaleziskiem.

I żebyś miał jasność - nie porównuję WW czy Mazgaja do Meresia, bez jaj.

A co do Mazgaja - ja słyszałem, że ma na głowie pilniejsze sprawy i to nie tylko w Almie.

1. Nawet jeżeli nie chcesz rozdzielać spraw spółki od spraw prywatnych, to nadal uważam za niestosowne wrzucanie spraw cywilnych i karnych do tego samego wora. Tego nie powinno się robić

Czy para która sądzi się o podział majątku, czy dzieci toczące spór o spadek mają być przez społeczeństwo traktowani jak przestępcy?! Po to są sądy cywilne by rozstrzygać spory gdzie dwie strony mają rozbieżne interesy. One nie są po to by wymierzać kary i oceniać moralność.
Podobnie nie znam sytuacji gdzie 2 firmy mając wspólny, znany, dochodowy produkt nie toczyłyby sporu cywilnego podczas zakończenia współpracy (gdzie jedni mają znak towarowy, inni produkt). Prawo patentowe to dzisiaj powszechna strategia każdej korporacji, mająca na celu ułatwić zdobycie rynku.

Jeżeli mamy bojkotować Black, to dlaczego nie bojkotujemy Tiger za recepturę? Skoro mamy bojkotować te 2 produkty, to dlaczego ktokolwiek z nas używa smartfonów? (Spory Apple vs Samsung to tylko wierzchołek góry lodowej).
Co innego gdyby spółka toczyłaby spory karne…

2. Nie twierdze że nie warto wspomnieć o przekręcie z vat. Natomiast słowa, że ci panowie mają to samo na sumieniu jest jak najbardziej na wyrost. Inny kaliber, inne kwoty (rząd wielkości w różnicy), jeden karany wcześniej, drugi nie, inne zarzuty (u WW był tylko vat), inne stadium zaawansowania sprawy (jeden się z tego wygrzebał obronną ręką zawierając ugodę i unikając wyroku -> oficjalnie nie jest karany, drugi jeżeli prokuratura postawi mu zarzuty takie o których mówi rzecznik... to nie dostanie szans na zawarcie podobnej ugody).

3. Zgadzam się. Od początku źle odebrałeś moje słowa (zresztą adresatów było więcej)
Absolutnie nie twierdzę, że jest dobrym biznesmenem. Wiele słyszałem o jego bucie, nieliczeniu się z ludźmi, wykorzystywaniu kontrahentów uzależnionych od jego biznesu. Natomiast nic nie jest czarno białe. Jeszcze 2 lata temu negowałem stabilność jego korporacji. Co jak co, ale marketing ma przyzwoity.
Do czego zmierzam?
Jego powagi biznesowej i pozycji nie mogę porównać do Cupiała. Wszyscy wiemy jaki on był (a miał wiele złej prasy). WW jeszcze mu daleko do nawet takiego poziomu.
Natomiast ta drabinka ma drugie dno. Taki pan Wojciechowski -> czy on biznesowo wygląda poważniej do WW? Oczywiście że nie (pomimo że nie zawieszono mu wysoko poprzeczki).
Teraz powiedz mi co mam sądzić o takim Meresiu, który doświadczeniem, pozycją, siatką znajomości, funduszami i wizerunkiem nie liczy się nawet w takim zestawieniu?!

Ot, taki był przekaz mojej wiadomości. Nie ma sensu wygarniać WW, bo chyba każdy w obecnej sytuacji przywitałby z uśmiechem na twarzy. Jest jaki jest, ma wiele na sumieniu, ale czy jest gorszy od reszty osób wiązanych z Wisłą? (z zastrzeżeniem że absurdalnie wyolbrzymiono tu sprawy cywilne. Rozumiem wytykanie mu vat, nie rozumiem porównania sprawy z Mersiem. Podobnie zrozumiałbym wytykanie mu jego podejścia do osób i innych podmiotów prawnych nad którymi ma jakakolwiek formę władzy).

Mimo wszystko w Twoich słowach jakieś porównanie zaistniało. Niekoniecznie było to Twoją intencją.

4 Co do Mazgaja pisałem że to nierealne. Ktoś znając powiązania z WW mocno nafantazjował. A szkoda. Ma bardzo fajną siatkę znajomości. Sądzę że łatwo byłoby mu kogoś naciągnąć na reklamę
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 16.08.2016, 21:33
@ Markus,

przeczytaj sobie bardzo uważnie i powoli wypowiedź spartana. Powinna nieco skorygować Twoje oczekiwania. Są zbyt "zdrowe" biorąc pod uwagę to, co każdy zastał w niedzielę na stadionie.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
picasso
Senior Member

Stary 16.08.2016, 21:40
Vinci napisał(a):Wyświetl post
@ Markus,

przeczytaj sobie bardzo uważnie i powoli wypowiedź spartana. Powinna nieco skorygować Twoje oczekiwania. Są zbyt "zdrowe" biorąc pod uwagę to, co każdy zastał w niedzielę na stadionie.
w niedzielę na stadionie czekałem kiedy Ruch zacznie spiewać "niebiescy gramy u siebie"
dziękuję za uwagę
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 16.08.2016, 21:41
http://www.press.pl/tresc/45234,love...z-wisly-krakow
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Revenge
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 16.08.2016, 21:50
picasso napisał(a):Wyświetl post
w niedzielę na stadionie czekałem kiedy Ruch zacznie spiewać "niebiescy gramy u siebie"
Na rynku przed meczem... Śpiewali

A potem mozna było usłyszeć wesołe "Widzew Łódź".
Markus
Senior Member

Stary 16.08.2016, 21:52
Vinci napisał(a):Wyświetl post
@ Markus,

Zgadzam się z opinią Spartana. Rozumiem też Twoje stanowisko i ze smutkiem przyznaję Ci tu rację.

Pozdrawiam
spartan
Senior Member

Stary 16.08.2016, 21:53
Pytanie hipotetyczne dla prawników...
Kto i czy w ogóle, może unieważnić transakcję sprzedaży jeżeli kwota zapłacona za "towar" pochodzi z nielegalnego źródła a gwarancje bankowe są podrobione. Czy przyjęcie części zapłaty jest paserstwem a "przedmiot transakcji" jest sprzedany legalnie czy ewentualny wpis o zmianie właściciela jest nielegalny z mocy prawa czy może za takowy zostać uznanym jedynie na wniosek sprzedającego ?
ANTY-RABBIN-FRONT
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 16.08.2016, 22:05
A skad wiesz ze z nielegalnego zrodla a gwarancje bankowe sa podrobione?

Nic nie wiecie poza tym ze sciągał na maturze dlatego zadnego protestu nie bedzie. Bo nie ma przeciw komu i przeciw czemu protestowac.. jak na swiatlo wyjda wszystkie DOWODY to wowczas wrocimy do tematu.

Czy ma kase na Wisle? Nie wiecie. Co z transferami? Nie wiecie. Co na to Cupial? Nie wiecie. Jakie ma plany na przyszlosc zwiazane z Wisla Meresinski? Nie wiecie. Co na to Citko? Nie wiecie. Co ze sponsorami? Nie wiecie.

Cala reszta to domysly zmieniajace sie jak w kalejdoskopie., kazdy dziennikarz dla paru klikniec co innego pisze. A na dzis dzien nie ma nic oficjalnego
Ostatnio edytowane przez c. : 16.08.2016 o godz. 22:10.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.08.2016, 22:18
Więc tak:

Padła na tym forum i nie tylko na tym teza. Brzmiała ona najprościej mówiąc: "jest źle w ruchu kibicowskim"

Padły rzeczowe argumenty.

Tą tezę i argumenty poparło dużo osób

Kolejnym naszym celem powinno być co należy zrobić by to zmienić.

A następnie zacząć działać.

To forum po to powstało. By łatwiej wymieniać poglądy, by się bardziej jednoczyć w wspólnych sprawach itd. .

Więc ruszymy dupy i coś zaczniemy robić czy będziemy bezczynnie stać i patrzeć?

Nie wiem jak Wy ale w mojej ocenie słowo Cała Wisła Zawsze Razem przestało być w niedzielę słowem pustym. Przez sektor D i E. Widziałem w nas jakiś zalążek siły. Przekształćmy to w coś dobrego.
Nie za miesiąc, nie po sezonie ani po rundzie, nie za kilka lat. Teraz.
c. napisał(a):Wyświetl post

Nic nie wiecie poza tym ze sciągał na maturze dlatego zadnego protestu nie bedzie. Bo nie ma przeciw komu i przeciw czemu protestowac.. jak na swiatlo wyjda wszystkie DOWODY to wowczas wrocimy do tematu.

Czy ma kase na Wisle? Nie wiecie. Co z transferami? Nie wiecie. Co na to Cupial? Nie wiecie. Jakie ma plany na przyszlosc zwiazane z Wisla Meresinski? Nie wiecie. Co na to Citko? Nie wiecie. Co ze sponsorami? Nie wiecie.

Cala reszta to domysly zmieniajace sie jak w kalejdoskopie., kazdy dziennikarz dla paru klikniec co innego pisze. A na dzis dzien nie ma nic oficjalnego
qrwa jakie ściąganie na maturze? Przecież chłop nawet nie podszedł do matury bo załatwił lewy papier że ją zdał i z tym poszedł na studia. Baaa dodatkowo na szczescie ktoś to wyłapał i przyj..bał wyrok.

Właśnie dlatego ma być protest bo nic nie wiadomo, cisza, mija miesiąc nikt nic nie wie, właściciel milczy, klub się stacza po równi pochyłej w dół pod każdym względem, po piłkarzach też widać, że ta sytuacja siedzi im na głowie bo nie wiedzą na czym stoją. Właścicel w ciągu miesiąca miał 5 min na spotkanie się z zawodnikami?!?! Gdzie tu jakiś szacunek?
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 16.08.2016, 22:19

I właśnie dlatego że nie wiemy NIC o przyszłości naszego klubu to protest powinien się odbyć
spartan
Senior Member

Stary 16.08.2016, 22:36

Mówiłem, że pytanie jest hipotetyczne ... nie wiemy też czy są jakiekolwiek gwarancje jak i jakakolwiek wpłata...
ANTY-RABBIN-FRONT
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.08.2016, 22:40
Więc tak:

Padła na tym forum i nie tylko na tym teza. Brzmiała ona najprościej mówiąc: "jest źle w ruchu kibicowskim"

Padły rzeczowe argumenty.
W tzw. "ruchu kibicowskim" obowiązuje prawo silniejszego, a nie rzeczowe argumenty. Jeśli nie jesteś gotów się z kimś napier****ć to daj sobie spokój.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.08.2016, 23:19
spartan napisał(a):Wyświetl post
Zachciało mi się coś napisać, pewnie dlatego, że pojawiło się tylu starych userów, a pewnie po trochę dlatego, że wyczuwam koniec Wisły jaką znaliśmy. Wisły do jakiej czuliśmy sentyment, przywiązanie czy nawet miłość - obojętnie jak to nazwiemy.
Każdy z nas identyfikuje lub identyfikował się z klubem w jakiś własny sposób, patrzył na niego, żył nim. Jednych na stadion ściągali znajomi, innych ojcowie czy dziadkowie, kogoś pewnie same wyniki. Na co dzień różni prawie wszystko ale przynajmniej przez 90 minut łączyło 5 liter W I S Ł A. Jednym te 90 minut rozrastało się do wielu godzin na wyjazdach, przy oprawach, grafach i innych akcjach w zależności od wieku i upodobań, inni analizowali składy i taktykę ale zawsze z myślą o Białej Gwieździe. Niestety teraz forum jest zakończeniem tego etapu. Pewnie ktoś się ze mną nie zgodzi, nie zamierzam polemizować. Tak wiem, zmienia się świat i zmieniają zasady. Dla mnie właśnie to jest koniec.
Po przeczytaniu pogrubionego przestałem czytać... Wisłe kochałem ZANIM pojawił się Cupiał... i dalej będę kochał, Wisłą jest moim życiem, a nie wynki, które osiągała i inne rzeczy po 98 roku... Ciężko polemizować z mentalnością innych tak więc nie piszę dalej bo sensu brak.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 16.08.2016 o godz. 23:29.

Revenge
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 16.08.2016, 23:32
@UP

Żebyś tak jeszcze łaskaw był przestać pisać.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.08.2016, 23:58
Potrzebna jest lepsza atmosfera wokół Wisły Kraków

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,10521722/

Cytat:
może nowy właściciel widząc, jaka jest atmosfera wokół niego, będzie chciał odsprzedać klub, który kupił parę tygodni temu. Podobno chętni są, tutaj trop wiedzie m.in. do byłego wiceministra sportu Ryszarda Szustera. Nowy właściciel podobno chce zasilić budżet drużyny przez pozyskanie sponsora na koszulki – włoska firma z branży spożywczej - a szansę na rozwój sportowy widzi w nawiązaniu współpracy z jednym z włoskich klubów
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
nesta
Senior Member

Stary 17.08.2016, 00:23
Cała akcja z Cupiałem wyszła najprawdopodobniej od Smudy i Kapki. Obaj postanowili go urobić i popracować nad nim, aby wziął czasowo Wisle jeszcze raz. Bez skutku, temat zamknięty.

Dwa - sa chętni na odkupienie Wisły, ale to jest bardziej sondowanie możliwości. Nikt żadnej konkretnej oferty nie złożył. Meresinski nie chce słyszeć o odsprzedaży, prawdopodobnie wziął sprawę na ambicje i chce pokazać, że mu sie uda. Co dla nas nie jest najgorsze, bo można racjonalnie założyć, ze gdyby był w beznadziejnej sytuacji to pocałowalby w rękę za taka deskę ratunku. Ale to sie moze zmienić, moze chłopa jednak ta zabawa przerośnie i odda Wisle.
Generalnie super wesoło nie jest, ale pracują normalnie na ten moment i nie ma jakiegoś zagrożenia istnienia klubu czy cos takiego (tzn jest poprzez formę sportowa). Tyle z newsow wewnątrz klubu.
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.08.2016, 00:31
Nesta a wiesz moze czy pilkarze maja placone na czas?
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 17.08.2016, 00:35
nesta napisał(a):Wyświetl post
Cała akcja z Cupiałem wyszła najprawdopodobniej od Smudy i Kapki. Obaj postanowili go urobić i popracować nad nim, aby wziął czasowo Wisle jeszcze raz. Bez skutku, temat zamknięty.

Dwa - sa chętni na odkupienie Wisły, ale to jest bardziej sondowanie możliwości. Nikt żadnej konkretnej oferty nie złożył. Meresinski nie chce słyszeć o odsprzedaży, prawdopodobnie wziął sprawę na ambicje i chce pokazać, że mu sie uda. Co dla nas nie jest najgorsze, bo można racjonalnie założyć, ze gdyby był w beznadziejnej sytuacji to pocałowalby w rękę za taka deskę ratunku. Ale to sie moze zmienić, moze chłopa jednak ta zabawa przerośnie i odda Wisle.
Generalnie super wesoło nie jest, ale pracują normalnie na ten moment i nie ma jakiegoś zagrożenia istnienia klubu czy cos takiego (tzn jest poprzez formę sportowa). Tyle z newsow wewnątrz klubu.
to niestety bardzo prawdopodobne i tutaj pojawia się nasza rola, żeby pokazać co prawdziwi kibice o tym myślą
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.08.2016, 06:51
nesta napisał(a):Wyświetl post
Meresinski nie chce słyszeć o odsprzedaży, prawdopodobnie wziął sprawę na ambicje i chce pokazać, że mu sie uda. Co dla nas nie jest najgorsze, bo można racjonalnie założyć, ze gdyby był w beznadziejnej sytuacji to pocałowalby w rękę za taka deskę ratunku.
Każda godzina kiedy on jest właścicielem to strata czasu. Ciężko mi uwierzyć że ktoś jeszcze może myśleć o nim pozytywnie.
Gwoździem do trumny zarówno merytorycznym jak i wizerunkowym było zatrudnienie kolegi Włocha.

O tym jak bardzo poważnymi są biznesmenami niech będzie mały skrót ich powiązań biznesowych wyciągnięty z komentarza użytkownika Willem de Zwijger na wislaportal

Cytat:
Obaj panowie, Fabio Esposito i Jakub M., bardzo dobrze znają się z działalności biznesowej (?). I tak od lutego do listopada 2013 prowadzili razem firmę, która zwała się początkowo G8 Brokers, by 3 kwietnia zmienić nazwę na High Promotion, a 12 kwietnia wrócić do nazwy G8 Brokers. Również w lutym 2013 założyli spółkę Fundacja Fabryka Marzeń, którą prowadzili do grudnia 2015. W sierpniu 2013 założyli firmę G8, która równo rok później zmieniła nazwę na Gemcotex. Również w sierpniu 2013 Fabio Esposito i Jakub M. stworzyli spółkę G6, która w lutym 2014, zmieniła nazwę na Trans-Lena. Także w sierpniu 2013 obaj panowie założyli spółkę G9, którą prowadzili do stycznia 2014. W kwietniu 2013 Fabio Esposito i Jakub M. przejęli od firmy McCarthy & Taggart firmę Parkpol, którą prowadzili do listopada 2013. Firma McCarthy & Taggart (zamieszana była w aferę Centralnego Rejestru Płatników). Niestety trudno się zorientować, czym zajmowały się spółki obu panów, bo w sieci nie ma śladu po ich działalności, a w stosownych rubrykach w KRS najczęściej figuruje wpis "różnorodne usługi". Podobnie i w IMSIG, gdzie oznaczane są wszelkie możliwe formy działalności gospodarczej. Niestety, ale wśród danych wymienionych spółek oprócz jednej, nie ma śladu po złożeniu sprawozdań finansowych. Ten jeden wyjątek stanowi sprawozdanie finansowe spółki Trans-Lena (a w zasadzie G6) za 4 miesiące 2013 złożone pod koniec czerwca 2014. Myślę, że nadarzającej się okazji dziennikarze dokładnie wypytają obu panów o tę niezwykle intensywną biznesową współpracę.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2016, 07:06
Popuytaja dziennikarze a potem prokuratorzy zapewne.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów