The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2009, 22:01
o co im chodzilo z tymi drewnianymi domkami. Pytam powaznie.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.09.2009, 22:02
Lato właśnie wywalił Benhałera>>TVN24
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Dno ,dna... ale to jest dno które jeszcze można swobodnie i intensywnie pogłębiać. I pomyśleć ,że już gdzieś blisko ,za rogiem czai się doktor Stefan Majewski z magicznym laptopem.

Co Leon powie to chyba wiadomo (come on wyjdźcie z drewnianych chatek). Co sobie pomyśli też wiadomo (a co ja się będę martwił , do dymisji się nie podam , niech mnie wyrzucą to odszkodowanie zapłacą, ****a muszę się spieszyć bo za chwilę lęcę na kawę do Rotterdamu).

PS. Ooo!!!! Grzegorz Lato postanowił zapłacić Leonowi odszkodowanie. Ciekawe jutro pewnie Lato obwieści ,że po pijaku się nie liczy... Leon nadal trenuje bo kasy szkoda.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 09.09.2009 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
zanim napiszesz, pomyśl.

W Belgii gra na przykład Janczyk. Polak jak w mordę strzelił.
Serie A - obrońca ostatnio zadebiutował, nazwisko mi wypadło, Serie B - Salomon.
Anglia - Fabiański chociażby, Paweł Abott league 1.
Szkocja - Załuska w Celticu, nie jestem pewny co do Szamo i małkowskiego (?)
to tak na gorąco.
Pewnie Błażej Augustyn, ale to nie jest najlepszy pomysł.
Ale jeżeli mamy być już tacy drobiazgowi, to:

Holandia: Tytoń, Janota,
Anglia: Cywka,
Niemcy: Piszczek,

Tylko że ja nie widzę GRAJĄCEGO Polaka za granicą(poza Borucem) i to grającego dobrze. Może Kosowski, ale może.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.09.2009, 22:03
Lato teraz cos gadał na N-ce o Skorży!!!!
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.09.2009, 22:03
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
zanim napiszesz, pomyśl.

W Belgii gra na przykład Janczyk. Polak jak w mordę strzelił.
Serie A - Błażej Augustyn ostatnio zadebiutował, Serie B - Salomon.
Anglia - Fabiański chociażby, Paweł Abott league 1.
Szkocja - Załuska w Celticu, nie jestem pewny co do Szamo i małkowskiego (?)
to tak na gorąco.
tak czy owak mamy może ze 3 piłkarzy którzy liczą się w swoich i tak mocno średnich jak na europejskie warunki klubach - Kuba, Jeleń, Boruc

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.09.2009, 22:04
Siwy out. Info telefoniczne

EDIT: Na TVP Info siwy szkoli Kurowskiego jak być dobrym dziennikarzem
Ostatnio edytowane przez wisl@k_TS : 09.09.2009 o godz. 22:06.
the end
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.09.2009, 22:05
A najlepsze jest, że jak sobie popatrzyłem na tabelę to ona wcale nie wygląda tak źle. Wygrywamy dwa mecze, Słowacja wygrywa ze Słowenia i drugie miejsce o krok. Tylko nie wiem czy to wtedy nie byłoby ostatnie drugie miejsce we wszystkich grupach.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

niech spierdala od Skorży
Chociaż na nasze możliwości to jedyny sensowny kandydat
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Proud napisał(a):Wyświetl post
mówcie co chcecie ale Łobodziński zagrał najlepiej z naszych. Choć cięzko było zagrać gorzej. Ale moim zdaniem grał nieźle. Lepiej jak w Wiśle. A Kirm to naszych deklasował.

aha...co do Kirma...w lidze też tak gra...co już pisałem wcześniej. Tylko że nasze "asy" nie potrafią zrozumiec jego intencji. A Małecki go opierda*a co akcja...a pół forum speców nie potrafi zauważyć że Słoweniec gra piłkę o poziom wyższą niż nasi kopacze.
Jest to doświadczony piłkarz i myslę, że sobie poradzi. Zgadzam się, że ten człowiek ma potencjał, tylko jeszcze inni musza umieć to wykorzystać. Tu duże zadanie dla trenera.
..
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.09.2009, 22:06
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Lato właśnie wywalił Benhałera>>TVN24
Po dykcji i przerywaczach w oczach Grzeska, stawiam ze ma koło 2 promili. .

Czas na Franka Smudę.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
konrad
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.09.2009, 22:06
Porażka porażką, trener trenerem, wszystko do kitu.
Tylko dlaczego tak mało ludzi w porażce dostrzega słabość polskich piłkarzy? Tworzymy ołtarze po zwycięstwach z Portugalią, czy Czechami (którzy w tym trakcie przechodzili większy kryzys niż nasza reprezentacja), a przegrane, z mało uznanymi zespołami (choć np. dzisiaj - z lepszymi) uznajemy za każdym razem jak katastrofę? Wina nie leży wcale po środku. Leży po stronie tych, którzy przez dziesiątki lat kierowali rozwojem naszej piłki. Czarno na białym widać skutki korupcji i przez to braku 100% rywalizacji wśród piłkarzy. I choćby najlepszy trener świata miał bzika na punkcie Polski i zasiadłby na jej ławce, spełniając swoje marzenie, będzie to samo - gin bez toniku.
Zginie pamięć po komunie, będzie piłka w Polsce.
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.09.2009, 22:07
Weszło:
"Raca na boisku. Wreszcie coś ciekawego na tamtej połowie boiska."
"Szpakowski łudzi się, że może wygramy walkowerem. Zła wiadomość - jesteśmy tak słabi, że walkowerem też byśmy przegrali."
"Podobno Smolarek zmienił zdanie - już nie chce od nowego klubu 900 tysięcy euro, tylko półtora miliona. Natomiast cena Lewandowskiego skończyła do niebotycznych rozmiarów - 50 milionów euro plus Samuel Eto'o."

Co do meczu to narazie wstrzymam się od komentarza bo nie chcę bana wyłapać....
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.09.2009, 22:08
Zwolnili Benhakkera, nie poprowadzi juz reprezentacji!

- Maciej Skorża, Franciszek Smuda, Henryk Kasperczak, Stefan Majewski - to według prezesa PZPN niektórzy z kandydatów na stanowisko nowego trenera reprezentacji Polski.

Podobno Smuda jest zaklepany ale skoro wymienił na gorąco Skorże i innych to nic nie wiadomo... Oby tylko nie Majewski i nie Skorża.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Wkleję jeszcze raz moje małe podsumowanko:
.
.
.
Co do naszych piłkarzy i ich liczby w najsilniejszych ligach Europy...

- Hiszpania, w pierwszej i drugiej lidze razem 42 zespoły, jeden Dudek na ławce w Madrycie, Smolarek na liście plac
- Portugalia, 32 zespoły, zdaje się 0,
- Anglia - 44 zespoły, na ławce Szczęsny i Kuszczak, Majewski i Rasiak zdaje się I liga, Saganowski II
..
Smolarek został wypłacony z góry. Klub wolał się go pozbyć i dopłacić mu niż trzymać na trybunach. Jak dla mnie to dramat, pokazujący jak słąbym jest piłkarzem. Natomiast w Portugali gra Kazimierczak,dwa lata przesiedział na ławie i trybunach w FC Porto. Przeszedł tam z Boavisty. Teraz zadebiutował w jakimś wynlazaku, nazwy nie pamiętam ale dostali 8 od Benfiki. Więc sobie namierzysz,gdzie się chłop w czoło kopie.
Jańczyk jest wypożyczony z CSKAA,gdzie wracać nie ma po co. A w Belgii też na każdy mecz się chyba nie łąpie. A i u Helmutów kopie Wichniarek.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
widze twarz Leo i widze ze chcialby sie pod ziemie zapasc ze wstydu, ze nie wie co robic ze sam sie meczy. Masakra./
Mógłby przestać męczyć polskich kibiców i odejść z honorem, złożyć rezygnację.
Ale wydaje mi się, że nie będzie to takie proste i jego dżentelmeńskie zasady pójdą w kąt.
Będziemy się z nim męczyć do końca kontraktu albo płacić odszkodowanie.
Inna sprawa, że lepiej dla reprezentacji byłoby zapłacić mu to odszkodowanie i podziękować za współpracę.
Czasu do EURO 2012 coraz mniej, a my potrzebujemy trenera z pomysłem na tą drużynę, z zapałem do pracy, a przede wszystkim takiego, który trafiłby do tych zawodników i przekonał, że są w stanie wygrywać.
Po doświadczeniu z Beenhakkerem na 100% następcą zostanie Polak.
Pytanie tylko kto? Straszy nas Majewski, to byłby strzał w stopę. Chcę wierzyć, że plotki głoszące, że posadę selekcjonera ma on gwarantowaną są tylko plotkami. Najpoważniejszym kandydatem jest Smuda. Tyle tylko, że on dopiero co podpisał kontrakt z Zagłębiem Lubin. Miałby odejść po jednym meczu żeby zajmować się reprezentacją? Trzeciej kandydatury nie widzę. Skorża - na pewno nie, ma u nas mocną pozycję i zapewne chciałby się odwdzięczyć Cupiałowi za zaufanie i jeszcze raz wywalczyć z Wisłą mistrzostwo i powalczyć o awans do LM. Urban? Nie żartujmy, Legia z meczu na mecz sprawia wrażenie jakby cofała się w rozwoju. Kasperczak? Nie dał rady utrzymać Górnika, a miałby odbudować drużynę narodową?
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

"wchodzi w to jeszcze Skorża powiem uczciwie"

Grzesiu.L o przyszlym trenerze kadry.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.09.2009, 22:09
Hurra Majewski na dwa najbliższe mecze jako tymczasowy
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

TVP INFO - wywiad z Leo ! DRAMAT!!!!

Idź do diabła!!!
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

"Mysle o Stefanie Majewskim na najblizsze dwa mecze". Ojajebie.

Steeeeeefaaaaaaaan...
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Lato mowi w TVN24, ze Majewski poprowadzi 2 ostatnie spotkania, a wsrod kandydatow na selekcjonera jest tez Skorza.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 09.09.2009, 22:10
Łysy wymienił Skorżę jako jednego z ewentualnych następców, chyba go dopiero łapie, stawiam juz koło 3 promili.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.09.2009, 22:11
gdzie te wywiady w tvp nie puścili a to by był najlepszy punkt programu
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.09.2009, 22:11
Był jeszcze Piechniczek jako kandydat na trenera
Ale najważniejsze elDoktoro dostaję kadrę na dwa mecze!!
Już to widzę wygrają te dwa mecze i zostanie trenerem. Na 100% jest taki plan w pzpn żeby go na selekcjonera wkręcić.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.09.2009, 22:13
Yes!!!! Yes!!! Yes!!! Doktor Stefan Majewski tymczasowo. No już widzę Dziółka, Polczak ,Krzywicki, Wasiluk....
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Skorza Nie no....Zarty wolne. Jak dotad Maciek sie nie sprawdzil na arenie miedzynarodowej. Dajmy sznase Smudzie bo naprwde to jest koles , potrafiacy wykrzesac cos z ludzi na jeden mecz. A tyle przeciez tylko raz na msc trzeba , zeby kadra zagrała.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Moze powolaja Janote, Salomona, Kokoszke i Jodlowca na te najblizsze 2 mecze. Chcialbym ich zobaczyc, a gorzej grac napewno nie beda.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 09.09.2009, 22:14
Slowency sie zachowali dzis bardzo niehonorowo :( Kto to widzial zeby tak szybko biegac Tak sie ustawiac w obronie ze pilki nie mozna podac? Nie dali nawet wygrac odpowiedniej iloscu pojedynkow jeden na jeden. Czy oni nie wiedzieli ze Blaszczykowski gra w Borusii, Lewandowski w Szachtarze co zdobyl PUEFA a Boruc w Celticu Wstydu nie maja, tylko chamstwo i brak szacunku pokazali. Jestem nimi rozczarowany.

P.S. A na Wembley bylo kiedys 1:1 !!!
DysoN
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ja uważam, że dobrze się stało. Warto dostać łomot, by zrozumieć na czym się stoi. Kompromitacja ze Słowenią wyjaśniła 2 rzeczy.

1. Niezbyt odkrywcza - Leo out. Szaranowicz powiedział dobrze w studio - zwolnić go należało po Euro 2008, gdy nie widział żadnej winy u siebie. Po tych eliminacjach liczba leofilów została zredukowana do zera. Beenhakker zostawia nas na samym dnie. Jesteśmy w grupie jedynie lepsi od San Marino - tak źle nie było nigdy, w całej historii reprezentacyjnej piłki.

2. Boruc - out. Szanuję Artura, to świetny bramkarz w Celticu ale nie w reprezentacji. Choruje na tą samą chorobę co Wandzik, czy piłkarze z pola - Warczycha, Gilewicz czy Wichniarek. Świetni w swoich klubach, kiepscy w reprezentacji. Boruc w tych eliminacjach przegrał nam 3 mecze, choć dzisiaj i z lepszym bramkarzem pewnie trudno byłoby o lepszy wynik. To nie przypadek, po prostu ten piłkarz nie sprawdza się w kadrze.

Zostają ostatnie dwa mecze i trzeba budować nową drużynę. Nową, a więc z myślą o Euro 2012. Dlatego można spokojnie podziękować starszym zawodnikom: Krzynówkowi, Żewłakowowi, Lewandowskiemu, Bosackiemu. Grać muszą młodzi, przed którymi przyszłość: Obraniak, Lewandowski Robert, Peszko, Małecki, Bandrowski, Rzeźniczak. Do nich dołożyć tych, którzy za 3 lata nie będą starymi repami: Brożków, Gancarczyka, Golańskiego, Murawskiego.

Niestety, trzeba się oswajać z myślą o poszukiwaniu wzmocnień poza granicami. To raczej nieuchronne. Ze swojej strony powiem, że wolę strategię a'la Obraniak, zamiast rogeromanii. Kilku zawodników w Niemczech, Francji, ale także Brazylii i Argentynie, mających polskie korzenie spokojnie mogłoby dołączyć do kadry.

A co do trenera... Kandydatów jest co najmniej kilku. Jeśli to ma być Polak, bierzmy pewniaków: Franciszka Smudę, albo Oresta Lenczyka.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Jak dla mnie to nie ma następcy. Jedynie Skorża ale mam nadzieję, że jeszcze nie teraz. Ja bym postawił na Smudę.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów