|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Niestety, ale wczoraj Wiślacy zagrali poniżej krytyki. Jak można grać przez cały mecz długimi piłkami na jednego Brożka.
Wydaje mi się że zespół budujemy na złych fundamentach. Najbardziej co mnie wkurzyło to zachowanie Małeckiego, gdzie ok. (90+min) potrafił wyjechać na dużo więcej doświadczonego zawodnika i starszego ( Żurawskiego ) z takimi tekstami ( można było odczytać co mówił z ruchu ust). Moim zdaniem, niestety ale w szatni rządzą młodzi, co jest bardzo złe. Aa i jeszcze jeden obrazek, który zapamiętałem to że po końcowym gwizdku cieszyli się tylko obcokrajowcy. Cieszą 3 pkt i to ze wygraliśmy w derbach!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie sądzę, żeby Cupiał dał jakąś kasę w zimie. A ta z transferów pewnie już poszła do TF, więc jej też nie ma. Dostaniemy sponsoring na utrzymanie jak zwykle od TF i to wszystko. A wiadomo, że bez wzmocnień trener nie zdziała nic. Więc równie dobrze może się Cupiał dalej bawić, niech zmienia co mecz trenera. PRzynajmniej bedzie efekt nowej miotły i mobilizacja
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ludzie dajcie mu czas. będziemy się w DyskoPolo bawić? zwalniać trenerów co miesiąc?
już wolę Maaskanta nie mającego wyników, ale z perspektywami na coś lepszego, niż Jacka Zielińskiego. kto jeszcze, może Ulatowski? żebyście do wszystkiego byli tacy w gorącej wodzie kąpani. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Aha - Garguła.
Jak kolesia widzę to mi się Dawidowski przypomina. Kasuje co miesiąc i co chwilę coś boli. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Polowa piłkarzy miała nogi z waty. Wystarczyło popatrzeć jak biega Kirm. Jakby mu kule do nog poprzywiazywal Maaskant w ostatnim tygodniu. Maaskant ich zajechal na treningu. Ale to zaprocentuje.
Jezeli juz zmieniac Maaskanta to na kogos z zagranicy. Dawac tego Simone albo innego. NIE DLA ZIELINSKIEGO! to przecietniak a nam teraz potrzeba GENIUSZU. |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Jeżeli trener mówi że Wisła to zespól który w lidze holenderskiej zajmował by miejsce zaraz po czołówce to, kurde może polska liga jest lepsza od holenderskiej w co akuratnie nie wierzę. Tez jestem za tym żeby go zostawić ale niech zawodnicy coś pokażą, kiedy zobaczymy jego widoczną rękę w tym zespole? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie przywołuj złych wspomnień. Mam propozycję niech Cupiał wreszcie sprzeda Wisłę zamiast faszerować ją Zielińskimi czy innymi geniuszami |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie wymagam od Maaskanta całkowitego odmienienia stylu gry ale jedno co mnie irytuje:
Są spotkania kiedy gramy piłką, składnie budujemy akcje od obrońców, bez zbędnego pośpiechu ale to pozwala stwarzać sytuacje. Następnie po takim meczu nie wiem czemu gramy długą piłką na Brożka i niech sobie chłopak radzi. Czym spowodowane jest to, że raz potrafimy zagrać 10 podań po ziemi i stworzyć sobie sytuacje, a np. na derbach nie potrafimy wymienić 2 celnych podań Przecież nawet wczoraj było widać, że jak wymieniliśmy parę celnych podań, to momentalnie gościliśmy pod bramką Craxy i co chwile mieliśmy sytuacje... No i sprawa ataku. 4-3-3 w naszej drużynie to kompletne nieporozumienie. Kirm i Małecki nie dają żadnego wsparcia Brożkowi. Myślę, że 4-4-2 z Riosem za Brożkiem w ataku lepiej by się sprawdziło. A Małeckiemu przydałaby się taka rozmowa jak Ronaldo z Mourinho, że nie wali się z każdej pozycji na boisku jak idiota tylko szuka się lepiej ustawionych partnerów. Przecież wczoraj kiedy miał sam na sam z Cabajem podał piłkę do środka to tam było 2 partnerów przed pustą bramką... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pozatym jezeli przejdziemy na 442 to nie będzie z kolei co zrobić z Gargułą bo on się nie nadaje do 442 obecnie. Chyba że jako lewy pomocnik.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 06.11.2010 o godz. 11:34.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Bo to wszystko ....a stoi na głowie. Żeby Małecki darł ryja na Żurawskiego? Śmieszne... Jakieś podziały wewnątrz drużyny? Nie może tak być. Oni dostają ciężkie pieniądze, wiec mają się zachowywać profesjonalnie. Trener też powinien tego wymagać, ale chyba póki co nie ma świadomości powagi sytuacji.
W poprzednim poście pisałem o zatrudnieniu Zielińskiego. Ok, większość się nie zgadza, ja też nie twierdzę żeby to była jakaś konieczność. Ale jeśli ma zostać Maaskant, to niech pokaże, że będzie potrafił zapanować nad tym chaosem. Żurawski z Frankowskim przyjaciółmi nigdy nie byli, ale w demolowaniu reszty ligi im to nie przeszkadzało. Z innej beczki: ciekawa analogia z co do Kosowskiego - był w Wiśle - drużyna miała styl, później jak wrócił na pół roku - również. Widać, że był ważną postacią dla Wisełki. Obecnie takich ludzi brak, bo mdli mnie jak sobie wyobrażam, że Małecki rządzi szatnią a dookoła stoją Bunozy i inne wynalazki, które nic z tego nie czają. PS. do tej pory byłem ZA każdym trenerem, który pracował w Wiśle (łącznie z Liczką), więc naprawdę nie jestem uprzedzony do pana Roberta.
Ostatnio edytowane przez Maciek#10 : 06.11.2010 o godz. 11:52.
![]() Da mihi castitatem et continentiam,
sed noli modo! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|||
|
nie, dalej twierdzimy ze piłkarze tacy słabi. Trenera przy wzmocnieniach można będzie wstępnie oceniać za rok.
Jedyny problem jaki jest z Maaskantem to kwestia czy razem z Valckxem są kolejnymi figurantami zaciemniającymi mętną politykę transferową, czy mają zielone światło na dożynki i wycięcie połowy składu, i to wcale nie tych świeżych, a tych co od lat zawodzą i mają ciepłą posadkę. |
||||
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja jedyne "ale" jakie mam do Maaskanta to to, ze nie wymusi na kopaczach zeby zachcialo im sie biegac. Kolejny mecz, ktory w 70% jest przechodzony.
No ale cos, ja Maaskanta bede oceniach dopiero po okresie przygotowawczym i paru rozegranych meczach |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiem, czy Maaskant potrafi dobrze czytać grę, gdyż czasem jego decyzję są zastanawiające. Trener rozumiejący specyfikę tej drużyny i jej potrzeby powinie przesunąć Sobola na środek defensywy, Kirma na środek pomocy, a Małeckiego do młodej ekstraklasy, aby nie psuł atmosfery w drużynie. Poza tym poziom piłkarski Małecekiego jest zbliżony do poziomu Bunozy. Pierwszy dysponuje tylko dynamiką, a drugi tylko wzrostem.
Niemniej jednak Holender powinien wypełnić swój kontrakt. Teksty o jego słabej pozycji mobilizują polskie miernoty do słabej gry, zwolnienia trenera, który dużo od nich wymaga. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Mały tak sobie zdecydowanie lepiej radzi niz na boku pomocy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W poprzednim sezonie w rundzie jesiennej grał głównie w ataku i kilka bramek strzelił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Był taki moment na pocztku zeszłego sezonu, kiedy kontuzjowany był Boguski, i to Małecki zajał jego miejsce w ataku obok Brożka. Brożek wtedy też grał z kontuzja, i zamiast strzelać zbierał jakieś ogromne ilości asyst. Nie było to doskonałe (gorsze od ataku Boguski - Brożek, o starszych duetach nie wspominajac) ale tak graliśmy i jakoś szło.
I pomyśleć, że wtedy wydawało nam się, że Wisła gra słabo (chyba 7 zwyciestw pod rzad po porażce z Levadia) ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Widzę że kolega jest wszechwiedzący i co bym nienapisał byłoby źle....tak byłem za zwolnienm Skorży i byłem za zatrudnieniem zagranicznego trenera ale nie pokroju Pana Maaskanta, bo on nie ma charyzmy. Dodatkowo kiedy było okienko pisałem że źle się w drużynie dzieje ze sprowadzają ogórków, że pieniądze przetrawili, że w pucharach odpadniemy z kelnerami, wszystko się sprawdziło, tu wina leży po stronie Basałaja. Dodatkowo sam trener nic nie da bo tu trzeba było zatrudnić Schafera ale po co? Bo chiał cały sztab zatrudnić, swój sztab, a Maaskanta to zwykły pionek w tali Vlaxa i Basłaja. No bo gdzie się podzieje biedny Kaziu Moskal i innni. Tak samo mogliśmy grać z Kasperczakiem czy Kulaawikiem bez marnowania kasy na kolejnego "niby trenera". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
To są jakieś totalne bzdury!!! Zieliński za Maaskanta? To może Janas? Albo Ulatowski akurat jest wolny... O czym tu w ogóle mowa? Maaskant nie przygotowywał tego zespołu, nie sprowadził swoich piłkarzy jak tu oczekiwać wyników gdy ma się niezgraną ekipę mówiącą w 11 językach. Nawet myślenie teraz o zmianie trenera jest DYWERSJĄ. Chyba że ktoś jest tak naiwny, że oczekuje że Wisła Kraków w sezonie 2011/2012 wygra Ligę Mistrzów. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
zmiana trenera nie przeniesie niczego dobrego...
z niczego nawet Salomon nie naleje..dajmy mu jeden okres przygotowawczy+transferowy w pełni a potem oceniajmy. Nie chcę bawić się polskim bagnie trenerów gdyż oprócz Probierza-który daje rade -> nie ma nikogo kto zna nowoczesne metody przygotowywania i prowadzenia profesjonalnego zespołu. Myślę iż Maaskant kupił sobie trochę spokoju, jeżeli osiągnie dobry wynik za tydzień to będzie mógł spać spokojnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ojej haha dawno sie tak nie uśmiałem co za Bzdury ojj ci pisamki nie mają co robić naprawdę. Zieliński ale po co ?![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Zwolnienie trenera to kolejny raz pokazanie zawodnikom w Polsce że mogą wszystko. Im opłaca się utrzymać obecny stan, są słabi, a są gwiazdami, nigdy nic nie jest ich winą, a kolejnych trenerów. Levadia i Karabach to suma umiejętności Łobodzińskiego, Małeckiego, Brożków, Kirma, Jirsaka, Boguskiego. Nie ma przebacz,obecnie to są słabi piłkarze, mimo wyskoków w przeszłości. Mecz się wygrywa ofensywą, a my w ofensywie mamy półprodukty piłkarskie. I te półprodukty mają status gwiazd ligowych w Polsce, więc każdy obwinia wszystko dookoła tylko nie ich. Problemem nie jest Maaskant, nie był też nim Skorża czy Petrescu. Sam sobie odpowiedz kto nim jest. A najbardziej moje oczy radują opinie typu "Szacunek za wczoraj dla Brożka" "Najlepszy zawodnik" "Walczył z Wasilukiem". Kibic Wisły ma już tak spaczoną opinie o piłkarzach, że zawodnik jest chwalony za absolutne minimum jakie powinien wykazać każdy wychodzący na plac gry. Każdy ma biegać, wychodzić na pozycję, walczyć. To podstawa. Chwalony powinien być za niekonwencjonalne dryblingi, piękne strzały, grę kreatywną. Ale nie u nas. My mamy tak miernych piłkarzy, że wybija się nie ten co umie, ale ten co chociaż się stara. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfy napisał już wszystko. To nie Maaskant jest powodem słabej gry i problemów tej drużyny. Od dawna nie mamy już składu na granie skutecznej oraz efektownej piłki i żadna zmiana trenera tego nie skoryguje, bo są pewne ograniczenia, których żaden trener nie przeskoczy - są nimi możliwości danych piłkarzy.
Jak ktoś jest bardzo miernym pracownikiem, to zawsze takim będzie bez względu na pomysły i osobę szefa. Nie mamy klasowych obrońców, wybitnych pomocników, a w ataku od lat wybór de facto ogranicza się do chimerycznego Brożka. Do Maaskanta można mieć pretensje o różne rzeczy (ot, choćby brak dobrego konceptu na wykorzystanie Riosa), ale nie o to, że nie jest cudotwórcą. Nikt nie jest. Dlatego zamiana go na kolejnego przedstawiciela "polskiej mysli szkoleniowej" (bo teraz prawem "serii" pewnie tylko Polak wchodziłby w grę ) nie jest ruchem, który może pomóc drużynie. Wiśle potrzeba innych zawodników, a nie kolejnego słabego trenera. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież wiadomo, że chodzi o kliknięcia. Wrzućcie na luz.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
A Zieliński na pewno nie jest lepszy od maaskantaPowinien zostac i przygotować ich po swojemu. Ciekawe jak by gra wisły wyglądała jakby José Mário dos Santos Félix Mourinho ich trenował:hihi: |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
tu trzeba 4 dobrych transferów przygotować ich do sezonu i oceniać grę drużyny po paru spotkaniach Niestety nasz zarząd I Spalony Heniu dał plamy w tym okienku. Nam kibicom pozostała tylko nadzieja że na wiosnę będzie lepiej no niestety nikt nam pewności nie daje czy będzie.![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Oby to była plotka bo jak zwolnią teraz Maskanta to ja sie chyba wybiorę na jakąś terapie co by mnie wyleczyli z Wisły. Mam już dość tego dziadostwa u góry.
Jak mozna oczekiwać od trenera rezultatow po całkowitym rozmontowaniu obrony przed sezonem, do tego Kasperczak zawalił przygotowania. Maskant chyba nie potrzebnie zaryzykował i ich zajechał na tym obozie w Zakopanem bo przecierz swiezosc jak przyjdzie to oni będą już na urlopach.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 06.11.2010 o godz. 14:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zieliński jeśli to prawda że ma oferte z Wisły i z Polonii to chyba bez mrugnięcia okiem wybierze te od Basałaja.W Wiśle spokojniej sie pracuje i nikt nie ustala składu zamiast trenera
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|