The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sepsili
Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 11:19
Niestety, ale wczoraj Wiślacy zagrali poniżej krytyki. Jak można grać przez cały mecz długimi piłkami na jednego Brożka.
Wydaje mi się że zespół budujemy na złych fundamentach.
Najbardziej co mnie wkurzyło to zachowanie Małeckiego, gdzie ok. (90+min) potrafił wyjechać na dużo więcej doświadczonego zawodnika i starszego ( Żurawskiego ) z takimi tekstami ( można było odczytać co mówił z ruchu ust). Moim zdaniem, niestety ale w szatni rządzą młodzi, co jest bardzo złe.
Aa i jeszcze jeden obrazek, który zapamiętałem to że po końcowym gwizdku cieszyli się tylko obcokrajowcy.
Cieszą 3 pkt i to ze wygraliśmy w derbach!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2010, 11:20
Nie sądzę, żeby Cupiał dał jakąś kasę w zimie. A ta z transferów pewnie już poszła do TF, więc jej też nie ma. Dostaniemy sponsoring na utrzymanie jak zwykle od TF i to wszystko. A wiadomo, że bez wzmocnień trener nie zdziała nic. Więc równie dobrze może się Cupiał dalej bawić, niech zmienia co mecz trenera. PRzynajmniej bedzie efekt nowej miotły i mobilizacja
..
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 06.11.2010, 11:21
ludzie dajcie mu czas. będziemy się w DyskoPolo bawić? zwalniać trenerów co miesiąc?
już wolę Maaskanta nie mającego wyników, ale z perspektywami na coś lepszego, niż Jacka Zielińskiego. kto jeszcze, może Ulatowski?

żebyście do wszystkiego byli tacy w gorącej wodzie kąpani.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.11.2010, 11:21
Aha - Garguła.
Jak kolesia widzę to mi się Dawidowski przypomina.
Kasuje co miesiąc i co chwilę coś boli.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2010, 11:23
Polowa piłkarzy miała nogi z waty. Wystarczyło popatrzeć jak biega Kirm. Jakby mu kule do nog poprzywiazywal Maaskant w ostatnim tygodniu. Maaskant ich zajechal na treningu. Ale to zaprocentuje.

Jezeli juz zmieniac Maaskanta to na kogos z zagranicy. Dawac tego Simone albo innego. NIE DLA ZIELINSKIEGO! to przecietniak a nam teraz potrzeba GENIUSZU.
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Od: 08.2008

Stary 06.11.2010, 11:25
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
ludzie dajcie mu czas. będziemy się w DyskoPolo bawić? zwalniać trenerów co miesiąc?
już wolę Maaskanta nie mającego wyników, ale z perspektywami na coś lepszego, niż Jacka Zielińskiego. kto jeszcze, może Ulatowski?

żebyście do wszystkiego byli tacy w gorącej wodzie kąpani.
Może i masz racje. Ale jeżeli trener mówi że potrzebuje 10tygodni na poprawienie gry a Ty po 10 tygodniach nie widzisz różnicy to coś jest nie tak.
Jeżeli trener mówi że Wisła to zespól który w lidze holenderskiej zajmował by miejsce zaraz po czołówce to, kurde może polska liga jest lepsza od holenderskiej w co akuratnie nie wierzę.
Tez jestem za tym żeby go zostawić ale niech zawodnicy coś pokażą, kiedy zobaczymy jego widoczną rękę w tym zespole?
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 06.11.2010, 11:26
Donson napisał(a):Wyświetl post
Aha - Garguła.
Jak kolesia widzę to mi się Dawidowski przypomina.
Kasuje co miesiąc i co chwilę coś boli.
a moim zdaniem koles dobrze robi ze czasem noge odstawi... z urazu psychicznego z czasem sie wyleczy regularną grą tak jak Niedzielan. Nic na siłę.

Nie przywołuj złych wspomnień.
Mam propozycję niech Cupiał wreszcie sprzeda Wisłę zamiast faszerować ją Zielińskimi czy innymi geniuszami
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.11.2010, 11:28
Nie wymagam od Maaskanta całkowitego odmienienia stylu gry ale jedno co mnie irytuje:
Są spotkania kiedy gramy piłką, składnie budujemy akcje od obrońców, bez zbędnego pośpiechu ale to pozwala stwarzać sytuacje. Następnie po takim meczu nie wiem czemu gramy długą piłką na Brożka i niech sobie chłopak radzi. Czym spowodowane jest to, że raz potrafimy zagrać 10 podań po ziemi i stworzyć sobie sytuacje, a np. na derbach nie potrafimy wymienić 2 celnych podań
Przecież nawet wczoraj było widać, że jak wymieniliśmy parę celnych podań, to momentalnie gościliśmy pod bramką Craxy i co chwile mieliśmy sytuacje...
No i sprawa ataku. 4-3-3 w naszej drużynie to kompletne nieporozumienie. Kirm i Małecki nie dają żadnego wsparcia Brożkowi. Myślę, że 4-4-2 z Riosem za Brożkiem w ataku lepiej by się sprawdziło.
A Małeckiemu przydałaby się taka rozmowa jak Ronaldo z Mourinho, że nie wali się z każdej pozycji na boisku jak idiota tylko szuka się lepiej ustawionych partnerów. Przecież wczoraj kiedy miał sam na sam z Cabajem podał piłkę do środka to tam było 2 partnerów przed pustą bramką...
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 06.11.2010, 11:32
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Nie wymagam od Maaskanta całkowitego odmienienia stylu gry ale jedno co mnie irytuje:
Są spotkania kiedy gramy piłką, składnie budujemy akcje od obrońców, bez zbędnego pośpiechu ale to pozwala stwarzać sytuacje. Następnie po takim meczu nie wiem czemu gramy długą piłką na Brożka i niech sobie chłopak radzi. Czym spowodowane jest to, że raz potrafimy zagrać 10 podań po ziemi i stworzyć sobie sytuacje, a np. na derbach nie potrafimy wymienić 2 celnych podań
Przecież nawet wczoraj było widać, że jak wymieniliśmy parę celnych podań, to momentalnie gościliśmy pod bramką Craxy i co chwile mieliśmy sytuacje...
No i sprawa ataku. 4-3-3 w naszej drużynie to kompletne nieporozumienie. Kirm i Małecki nie dają żadnego wsparcia Brożkowi. Myślę, że 4-4-2 z Riosem za Brożkiem w ataku lepiej by się sprawdziło.
A Małeckiemu przydałaby się taka rozmowa jak Ronaldo z Mourinho, że nie wali się z każdej pozycji na boisku jak idiota tylko szuka się lepiej ustawionych partnerów. Przecież wczoraj kiedy miał sam na sam z Cabajem podał piłkę do środka to tam było 2 partnerów przed pustą bramką...
Do 442 tez nie mamy, Małecki to żaden skrzydłowy, jest za wolny. Ale to fakt, że potencjał Małeckiego i Riosa się trochę marnuje w 433 bo oni nadają się tylko do 442 jako cofnięci napastnicy. Tylko że Rios kosztuje 1.3 miliona Euro i nie wiem po co zmieniac trenera żeby wykorzystać potencjał nienaszego zawodnika lol.
Pozatym jezeli przejdziemy na 442 to nie będzie z kolei co zrobić z Gargułą bo on się nie nadaje do 442 obecnie. Chyba że jako lewy pomocnik.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 06.11.2010 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
Maciek#10
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 06.11.2010, 11:48
Bo to wszystko ....a stoi na głowie. Żeby Małecki darł ryja na Żurawskiego? Śmieszne... Jakieś podziały wewnątrz drużyny? Nie może tak być. Oni dostają ciężkie pieniądze, wiec mają się zachowywać profesjonalnie. Trener też powinien tego wymagać, ale chyba póki co nie ma świadomości powagi sytuacji.
W poprzednim poście pisałem o zatrudnieniu Zielińskiego. Ok, większość się nie zgadza, ja też nie twierdzę żeby to była jakaś konieczność. Ale jeśli ma zostać Maaskant, to niech pokaże, że będzie potrafił zapanować nad tym chaosem.
Żurawski z Frankowskim przyjaciółmi nigdy nie byli, ale w demolowaniu reszty ligi im to nie przeszkadzało.

Z innej beczki: ciekawa analogia z co do Kosowskiego - był w Wiśle - drużyna miała styl, później jak wrócił na pół roku - również. Widać, że był ważną postacią dla Wisełki. Obecnie takich ludzi brak, bo mdli mnie jak sobie wyobrażam, że Małecki rządzi szatnią a dookoła stoją Bunozy i inne wynalazki, które nic z tego nie czają.

PS. do tej pory byłem ZA każdym trenerem, który pracował w Wiśle (łącznie z Liczką), więc naprawdę nie jestem uprzedzony do pana Roberta.
Ostatnio edytowane przez Maciek#10 : 06.11.2010 o godz. 11:52.
Da mihi castitatem et continentiam,
sed noli modo!
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.11.2010, 12:05
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
No i co dalej twierdzicie że Maaskant taki dobry?
nie, dalej twierdzimy ze piłkarze tacy słabi. Trenera przy wzmocnieniach można będzie wstępnie oceniać za rok.
Wczoraj zastanwiałem się co on wyprawia ze zmianami? Zmienia najlepszego na boisku Pawła Brożka, zdejmuje Piete zamiast Dragana który grał beznadziejnie, przecież Pieta może grać na obronie, ale to nie wszystko...
no tak, zmiennik Pietii strzelił bramkę, ale co ten trener wyprawia? Zdejmować Pawła Brożka?Jak ten cyklista z Holandii śmiał! Co z tego że nawet Brożek nie miał pretensji bo dał z siebie wszystko wcześniej.
Pan Maaskant woogle widzi jak padła bramka, po akcji po ziemi, żadnych piłek Bunozy na afere, to jest jakieś nieporozumienie.
dokładny cross Bunozy był jednym z kluczowych elementów przy golu. A stoperzy Wisły grają "aferę", bo pomoc jest tak żałosna że nie potrafi piłki przytrzymać i rozegrać. I grał tak Marcelo, grał tak Głowacki, będzie grał Bunoza, chyba że ktoś w końcu zrozumie że to nie kolejny trener jest winny a materiał jakim dysponuje.
Kiedy Wisła stwarzała największe zagrożenie? Po prostopadłym podaniu, po zagraniach z pierwszej piłki, jak im ten Pan nie umie tego przekazać to jest słaby, bo to każdy widzi.
wiesz to ty, wiem to ja, wie to Wolfy, wie to Kominek. Co tu przekazywać?Małecki, Sobolewski, Brożek,Kirm, Garguła też to wiedzą. Oni po prostu tego nie potrafią, a trener to już ich tego w tym wieku raczej nie nauczy. Nie da się nauczyć umiejętności czytania gry, wychodzenia na pozycje w odpowiednim momencie. To trzeba mieć. Na nauke techniki przyjęcia czy dryblingu zaś już jest za późno. Czego Jaś się za młodu nie nauczy . . .
Nie potrafi nawet krzyknąc do zawodników więcej ruchu bez piłki pokazywać się do gry, jedynie Paweł Brożek się ładnie wystawiał to on w nagrode go zdejmuje, a solistę gwiazdora Małeckiego trzyma. Nie wiem może nasi piłkarze są tacy tępi i nierozumieją co Maaskant do nich mówi, ale po tylu tygodniach oprócz farciarskiego zwycięstwa z nagorszą drużyną powinnien być jakiś styl, a tu nic nie ma! Zobaczymy jak co poniektórzy będą płakac jak nas Skorża zleje za tydzień, wtedy zobaczycie ile ten Maaskant jest wart...
Masz jakiś problem ze Skorżą? Ja płakał nie będę jak nas zleją, jeśli tylko zakończy to definitywnie przyszłość kilku zawodników w Wiśle. Ale jak zwykle tnie ma na to szans, bo między innymi takie osoby jak ty zwolnią wtedy kolejnego trenera. Skorża taki dobry?Miał dwa lata z tą dryżyną, a w zasadzie dużo mocniejszą, i styl był taki sam. Kasperczak? gra była nawet gorsza niż teraz. Kulawik?przypadkowe zwycięstwo w Łodzi w dużo gorszym stylu niż wczorajszy. I arką u siebie - wymordowane zwycięstwo. Kogo Wy chcecie na tej ławce w Wiśle Zielińskiego wuefistę? Fornalika? kto was zaspokoi? A ja wam mówię że żaden trener z tych piłkarzy nie zrobi dobrej drużyny, bo tu jakości brak po prostu.

Jedyny problem jaki jest z Maaskantem to kwestia czy razem z Valckxem są kolejnymi figurantami zaciemniającymi mętną politykę transferową, czy mają zielone światło na dożynki i wycięcie połowy składu, i to wcale nie tych świeżych, a tych co od lat zawodzą i mają ciepłą posadkę.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 12:15
Ja jedyne "ale" jakie mam do Maaskanta to to, ze nie wymusi na kopaczach zeby zachcialo im sie biegac. Kolejny mecz, ktory w 70% jest przechodzony.

No ale cos, ja Maaskanta bede oceniach dopiero po okresie przygotowawczym i paru rozegranych meczach
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2010, 12:44
Nie wiem, czy Maaskant potrafi dobrze czytać grę, gdyż czasem jego decyzję są zastanawiające. Trener rozumiejący specyfikę tej drużyny i jej potrzeby powinie przesunąć Sobola na środek defensywy, Kirma na środek pomocy, a Małeckiego do młodej ekstraklasy, aby nie psuł atmosfery w drużynie. Poza tym poziom piłkarski Małecekiego jest zbliżony do poziomu Bunozy. Pierwszy dysponuje tylko dynamiką, a drugi tylko wzrostem.

Niemniej jednak Holender powinien wypełnić swój kontrakt. Teksty o jego słabej pozycji mobilizują polskie miernoty do słabej gry, zwolnienia trenera, który dużo od nich wymaga.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 06.11.2010, 12:50
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy Maaskant potrafi dobrze czytać grę, gdyż czasem jego decyzję są zastanawiające. Trener rozumiejący specyfikę tej drużyny i jej potrzeby powinie przesunąć Sobola na środek defensywy, Kirma na środek pomocy, a Małeckiego do młodej ekstraklasy, aby nie psuł atmosfery w drużynie. Poza tym poziom piłkarski Małecekiego jest zbliżony do poziomu Bunozy. Pierwszy dysponuje tylko dynamiką, a drugi tylko wzrostem.

Niemniej jednak Holender powinien wypełnić swój kontrakt. Teksty o jego słabej pozycji mobilizują polskie miernoty do słabej gry, zwolnienia trenera, który dużo od nich wymaga.
Małeckiego to pierwsze powinnien dać do ataku
Mały tak sobie zdecydowanie lepiej radzi niz na boku pomocy.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2010, 12:53
Donki napisał(a):Wyświetl post
Małeckiego to pierwsze powinnien dać do ataku
Mały tak sobie zdecydowanie lepiej radzi niz na boku pomocy.

Kiedy tam sobie radził tak doskonale?
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.11.2010, 13:09
W poprzednim sezonie w rundzie jesiennej grał głównie w ataku i kilka bramek strzelił.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.11.2010, 13:12
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Kiedy tam sobie radził tak doskonale?
Był taki moment na pocztku zeszłego sezonu, kiedy kontuzjowany był Boguski, i to Małecki zajał jego miejsce w ataku obok Brożka. Brożek wtedy też grał z kontuzja, i zamiast strzelać zbierał jakieś ogromne ilości asyst. Nie było to doskonałe (gorsze od ataku Boguski - Brożek, o starszych duetach nie wspominajac) ale tak graliśmy i jakoś szło.

I pomyśleć, że wtedy wydawało nam się, że Wisła gra słabo (chyba 7 zwyciestw pod rzad po porażce z Levadia)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Stary 06.11.2010, 13:16
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...346,1,727.html

Macie, proście dalej, może się doprosicie.
No to pięknie. Jeśli to prawda to znaczy, że w naszym Klubie czytają to Forum i niestety sugerują się ocenami lekko narwanych dyskutantów oczekujących cudów od trenera. Może jednak Ci, którzy chcą zwalniać Maaskanta mogliby dać sobie na wstrzymanie, chociaż do końca sezonu, w którym tak raczej nic nie ugramy?
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2010, 13:21
witeq napisał(a):Wyświetl post
nie, dalej twierdzimy ze piłkarze tacy słabi. Trenera przy wzmocnieniach można będzie wstępnie oceniać za rok.

no tak, zmiennik Pietii strzelił bramkę, ale co ten trener wyprawia? Zdejmować Pawła Brożka?Jak ten cyklista z Holandii śmiał! Co z tego że nawet Brożek nie miał pretensji bo dał z siebie wszystko wcześniej.

dokładny cross Bunozy był jednym z kluczowych elementów przy golu. A stoperzy Wisły grają "aferę", bo pomoc jest tak żałosna że nie potrafi piłki przytrzymać i rozegrać. I grał tak Marcelo, grał tak Głowacki, będzie grał Bunoza, chyba że ktoś w końcu zrozumie że to nie kolejny trener jest winny a materiał jakim dysponuje.

wiesz to ty, wiem to ja, wie to Wolfy, wie to Kominek. Co tu przekazywać?Małecki, Sobolewski, Brożek,Kirm, Garguła też to wiedzą. Oni po prostu tego nie potrafią, a trener to już ich tego w tym wieku raczej nie nauczy. Nie da się nauczyć umiejętności czytania gry, wychodzenia na pozycje w odpowiednim momencie. To trzeba mieć. Na nauke techniki przyjęcia czy dryblingu zaś już jest za późno. Czego Jaś się za młodu nie nauczy . . .

Masz jakiś problem ze Skorżą? Ja płakał nie będę jak nas zleją, jeśli tylko zakończy to definitywnie przyszłość kilku zawodników w Wiśle. Ale jak zwykle tnie ma na to szans, bo między innymi takie osoby jak ty zwolnią wtedy kolejnego trenera. Skorża taki dobry?Miał dwa lata z tą dryżyną, a w zasadzie dużo mocniejszą, i styl był taki sam. Kasperczak? gra była nawet gorsza niż teraz. Kulawik?przypadkowe zwycięstwo w Łodzi w dużo gorszym stylu niż wczorajszy. I arką u siebie - wymordowane zwycięstwo. Kogo Wy chcecie na tej ławce w Wiśle Zielińskiego wuefistę? Fornalika? kto was zaspokoi? A ja wam mówię że żaden trener z tych piłkarzy nie zrobi dobrej drużyny, bo tu jakości brak po prostu.

Jedyny problem jaki jest z Maaskantem to kwestia czy razem z Valckxem są kolejnymi figurantami zaciemniającymi mętną politykę transferową, czy mają zielone światło na dożynki i wycięcie połowy składu, i to wcale nie tych świeżych, a tych co od lat zawodzą i mają ciepłą posadkę.

Widzę że kolega jest wszechwiedzący i co bym nienapisał byłoby źle....tak byłem za zwolnienm Skorży i byłem za zatrudnieniem zagranicznego trenera ale nie pokroju Pana Maaskanta, bo on nie ma charyzmy. Dodatkowo kiedy było okienko pisałem że źle się w drużynie dzieje ze sprowadzają ogórków, że pieniądze przetrawili, że w pucharach odpadniemy z kelnerami, wszystko się sprawdziło, tu wina leży po stronie Basałaja. Dodatkowo sam trener nic nie da bo tu trzeba było zatrudnić Schafera ale po co? Bo chiał cały sztab zatrudnić, swój sztab, a Maaskanta to zwykły pionek w tali Vlaxa i Basłaja. No bo gdzie się podzieje biedny Kaziu Moskal i innni. Tak samo mogliśmy grać z Kasperczakiem czy Kulaawikiem bez marnowania kasy na kolejnego "niby trenera".
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2010, 13:32

teraz jak Maaskant wygrał derby to głupio byłoby go zwalniac chociaż Zielińskiego wylali z Lecha po zwycięstwie nad Nami wiec wszytsko może sie zdarzyc
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 06.11.2010, 13:33

?
To są jakieś totalne bzdury!!!
Zieliński za Maaskanta? To może Janas? Albo Ulatowski akurat jest wolny...

O czym tu w ogóle mowa? Maaskant nie przygotowywał tego zespołu, nie sprowadził swoich piłkarzy jak tu oczekiwać wyników gdy ma się niezgraną ekipę mówiącą w 11 językach.
Nawet myślenie teraz o zmianie trenera jest DYWERSJĄ.

Chyba że ktoś jest tak naiwny, że oczekuje że Wisła Kraków w sezonie 2011/2012 wygra Ligę Mistrzów.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.11.2010, 13:52
zmiana trenera nie przeniesie niczego dobrego...

z niczego nawet Salomon nie naleje..dajmy mu jeden okres przygotowawczy+transferowy w pełni a potem oceniajmy.

Nie chcę bawić się polskim bagnie trenerów gdyż oprócz Probierza-który daje rade ->

nie ma nikogo kto zna nowoczesne metody przygotowywania i prowadzenia profesjonalnego zespołu.

Myślę iż Maaskant kupił sobie trochę spokoju, jeżeli osiągnie dobry wynik za tydzień to będzie mógł spać spokojnie
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.11.2010, 13:53

Ojej haha dawno sie tak nie uśmiałem co za Bzdury ojj ci pisamki nie mają co robić naprawdę. Zieliński ale po co ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.11.2010, 13:53
Widzę że kolega jest wszechwiedzący i co bym nienapisał byłoby źle....tak byłem za zwolnienm Skorży i byłem za zatrudnieniem zagranicznego trenera ale nie pokroju Pana Maaskanta, bo on nie ma charyzmy. Dodatkowo kiedy było okienko pisałem że źle się w drużynie dzieje ze sprowadzają ogórków, że pieniądze przetrawili, że w pucharach odpadniemy z kelnerami, wszystko się sprawdziło, tu wina leży po stronie Basałaja. Dodatkowo sam trener nic nie da bo tu trzeba było zatrudnić Schafera ale po co? Bo chiał cały sztab zatrudnić, swój sztab, a Maaskanta to zwykły pionek w tali Vlaxa i Basłaja. No bo gdzie się podzieje biedny Kaziu Moskal i innni. Tak samo mogliśmy grać z Kasperczakiem czy Kulaawikiem bez marnowania kasy na kolejnego "niby trenera".
kolego, ja po prostu mam dość ciągłych roszad trenerskich. Powiedz mi, co by zrobił ten twój Schafer?Czy naprawdę uważasz, że gra byłaby lepsza? Nauczyłby Małeckiego opanowania i podania, Brożka dryblingu i strzału z dystansu, Łobodzińskiego wszystkiego? Ofensywa kopie się po czołach od czasu odejścia Kosowskiego, i taka jest prawda. Tyłek ratowała obrona i Marcelo strzelający bramki. Jedyne co Schafer mógłby osiągnąć to szybciej zrazić do siebie polskich piłkarzy, bo Maaskanta z trudem tolerują. I będzie casus Petrescu, biedni piłkarze źle grają bo trener ich zajechał, nie wytłumaczył, nie pokazał. To jest ich praca, za to zarabiają wielkie pieniądze, a przyjęcie piłki niektórzy mają gorsze ode mnie.

Zwolnienie trenera to kolejny raz pokazanie zawodnikom w Polsce że mogą wszystko. Im opłaca się utrzymać obecny stan, są słabi, a są gwiazdami, nigdy nic nie jest ich winą, a kolejnych trenerów. Levadia i Karabach to suma umiejętności Łobodzińskiego, Małeckiego, Brożków, Kirma, Jirsaka, Boguskiego. Nie ma przebacz,obecnie to są słabi piłkarze, mimo wyskoków w przeszłości. Mecz się wygrywa ofensywą, a my w ofensywie mamy półprodukty piłkarskie. I te półprodukty mają status gwiazd ligowych w Polsce, więc każdy obwinia wszystko dookoła tylko nie ich. Problemem nie jest Maaskant, nie był też nim Skorża czy Petrescu. Sam sobie odpowiedz kto nim jest.

A najbardziej moje oczy radują opinie typu "Szacunek za wczoraj dla Brożka" "Najlepszy zawodnik" "Walczył z Wasilukiem". Kibic Wisły ma już tak spaczoną opinie o piłkarzach, że zawodnik jest chwalony za absolutne minimum jakie powinien wykazać każdy wychodzący na plac gry. Każdy ma biegać, wychodzić na pozycję, walczyć. To podstawa. Chwalony powinien być za niekonwencjonalne dryblingi, piękne strzały, grę kreatywną. Ale nie u nas. My mamy tak miernych piłkarzy, że wybija się nie ten co umie, ale ten co chociaż się stara.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.11.2010, 13:55
Wolfy napisał już wszystko. To nie Maaskant jest powodem słabej gry i problemów tej drużyny. Od dawna nie mamy już składu na granie skutecznej oraz efektownej piłki i żadna zmiana trenera tego nie skoryguje, bo są pewne ograniczenia, których żaden trener nie przeskoczy - są nimi możliwości danych piłkarzy.

Jak ktoś jest bardzo miernym pracownikiem, to zawsze takim będzie bez względu na pomysły i osobę szefa. Nie mamy klasowych obrońców, wybitnych pomocników, a w ataku od lat wybór de facto ogranicza się do chimerycznego Brożka.

Do Maaskanta można mieć pretensje o różne rzeczy (ot, choćby brak dobrego konceptu na wykorzystanie Riosa), ale nie o to, że nie jest cudotwórcą. Nikt nie jest.

Dlatego zamiana go na kolejnego przedstawiciela "polskiej mysli szkoleniowej" (bo teraz prawem "serii" pewnie tylko Polak wchodziłby w grę ) nie jest ruchem, który może pomóc drużynie.

Wiśle potrzeba innych zawodników, a nie kolejnego słabego trenera.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 06.11.2010, 13:59
Przecież wiadomo, że chodzi o kliknięcia. Wrzućcie na luz.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.11.2010, 14:04
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Ojej haha dawno sie tak nie uśmiałem co za Bzdury ojj ci pisamki nie mają co robić naprawdę. Zieliński ale po co ?
Na pewno nie wywala Roberta jak już to w maju A Zieliński na pewno nie jest lepszy od maaskanta

Powinien zostac i przygotować ich po swojemu. Ciekawe jak by gra wisły wyglądała jakby José Mário dos Santos Félix Mourinho ich trenował:hihi:
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.11.2010, 14:09
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie wywala Roberta jak już to w maju A Zieliński na pewno nie jest lepszy od maaskanta

Powinien zostac i przygotować ich po swojemu. Ciekawe jak by gra wisły wyglądała jakby José Mário dos Santos Félix Mourinho ich trenował:hihi:
Nasz Trenejro ma Plan tylko on jest jak na razie mało wykonalny przez naszych kopaczy tu trzeba 4 dobrych transferów przygotować ich do sezonu i oceniać grę drużyny po paru spotkaniach Niestety nasz zarząd I Spalony Heniu dał plamy w tym okienku. Nam kibicom pozostała tylko nadzieja że na wiosnę będzie lepiej no niestety nikt nam pewności nie daje czy będzie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.11.2010, 14:09
Oby to była plotka bo jak zwolnią teraz Maskanta to ja sie chyba wybiorę na jakąś terapie co by mnie wyleczyli z Wisły. Mam już dość tego dziadostwa u góry.
Jak mozna oczekiwać od trenera rezultatow po całkowitym rozmontowaniu obrony przed sezonem, do tego Kasperczak zawalił przygotowania. Maskant chyba nie potrzebnie zaryzykował i ich zajechał na tym obozie w Zakopanem bo przecierz swiezosc jak przyjdzie to oni będą już na urlopach.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 06.11.2010 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2010, 14:21
Zieliński jeśli to prawda że ma oferte z Wisły i z Polonii to chyba bez mrugnięcia okiem wybierze te od Basałaja.W Wiśle spokojniej sie pracuje i nikt nie ustala składu zamiast trenera
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów