The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.10.2011, 20:26
Flamengista czemu niewygodne posty zaczely znikac bez sladu? Dlaczego wyzej w hierarchi stawiasz murzyna niz kibica Wisly? Twierdze tak poniewaz piszesz, ze za obrazanie murzynow sa bany a wyzej kolega obraza Wislakow, wymyslajac im od losiow i pokemonow a Ty nie reagujesz.

Aa, wnosze o bana dla uzytkownika flamengista za nawoływanie do nienawisci - spiewanie CTSK i umazywanie kałem koszulek klubu Cracovia (chcialem napisac Cracovia z małej ale boje, sie ze byłby to pretekst do usuniecia posta lub zbanowania mnie)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.10.2011, 20:47
Chodzi o ABG: wyzywanie od "czarnuchów" będzie karane banem. Jak ktoś tego nie rozumie - trudno. Natomiast od zadawania pytań o naszą aktywność jest ten wątek. Jeśli tego nie rozumiesz - też trudno. Jeśli nie rozumiesz, czym jest sarkazm - trudno, po raz kolejny
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.10.2011, 21:01
Sarkaz nie sarkazm, mlodsi uzytkownicy moga nie znac tego slowa badz mimo wszystko wziac sobie Twoje slowa do serca. Poza tym mimo wszystko na pewne tematy nie powinno sie zartowac. Nierozsadnie napisales posta a teraz sie probujesz wywinac, ehh
A czy ten uzytkownik, ktory w temacie ABG napisalby na murzyna ze jest łosiem i pokemonem to by dostal bana?Bo pisze tak na Wislakow i nie dostal ;/

Ja wiem, ze macie niewdzieczne hobby - moderowanie, ale nie traktujcie wybiorczo uzytkownikow i nie robcie tak, ze jednen watek badz jakas czesc wypowiedzi moderujecie bardziej rzetelnie niz reszte bo to sie staje smieszne - patrz sytuacja wyzej, kasujecie moje bekowe posty a koles wyzywa Wislakow i nic
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.10.2011, 21:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Sarkaz nie sarkazm, mlodsi uzytkownicy moga nie znac tego slowa badz mimo wszystko wziac sobie Twoje slowa do serca. Poza tym mimo wszystko na pewne tematy nie powinno sie zartowac. Nierozsadnie napisales posta a teraz sie probujesz wywinac, ehh
A czy ten uzytkownik, ktory w temacie ABG napisalby na murzyna ze jest łosiem i pokemonem to by dostal bana?Bo pisze tak na Wislakow i nie dostal ;/

Ja wiem, ze macie niewdzieczne hobby - moderowanie, ale nie traktujcie wybiorczo uzytkownikow i nie robcie tak, ze jednen watek badz jakas czesc wypowiedzi moderujecie bardziej rzetelnie niz reszte bo to sie staje smieszne - patrz sytuacja wyzej, kasujecie moje bekowe posty a koles wyzywa Wislakow i nic
Nie martw się, nawet jak "weźmie sobie moje słowa do serca" [czyli, jak rozumiem: kupi koszulkę Pasów, włoży ją tył na przód, wymaże fekaliami i uda się na stadion?!?!], to nie wejdzie na mecz. Ochrona go nie wpuści.

Ja rozumiem, że trafiają się trudne przypadki - ale nawet głupota ma swoje granice. Nikt przy zdrowych zmysłach nie odczytał tego na poważnie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.10.2011, 21:27
W kwestii shoutboksa.

Nieco modyfikujemy jego wyświetlanie. Nie będzie się on pojawiał cały czas. Będzie on dostępny w przeddzień meczu (gdzieś ok. południa, czasem wcześniej, czasem później), w dniu meczu i dzień po meczu.

Zatem najbliższe odpalenie shoutboksa w środę.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 16.10.2011, 22:08
moim zdaniem nietrafiona decyzja
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 17.10.2011, 16:06
ta decyzja ma nacelu większą ilość postów w tematach meczowych bo ilosć tych postów spadła drastycznie i przez to reklamodawcy bd dawać mniej
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.10.2011, 10:40
Ale z drugiej strony nie były tematy rozwalone poprzez sterty spamu Juniorów Memberów którzy wyżywiali się na shoutboxie.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 18.10.2011, 10:57
Tyle, że wyżywali się w czasowych okolicach meczu. Dajemy shoutboks przynajmniej na 48 godzin na jeden mecz. To bardzo dużo. 24 godziny przed meczem i przynajmniej 12 godzin po nim (a częściej około 20) emocje są na tyle małe, że nie ma usprawiedliwienia za pokemońskie wpisy w temacie.

Błaszczu_WIŚLAK: Nie potrzebuję rzecznika.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 18.10.2011, 11:10
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
pewne pytanie mi się z nudów nasunęło. dlaczego mogę zobaczyć tylko 20str swoich postów? czy istnieje możliwość abym znalazł gdzieś wszystkie posty?
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe pytanie, powiem szczerze. Wiem że poprzednio był kłopot z wyświetleniem wszystkich postów i niektórych tematów z powodu awarii na forum i posty poszły w zapomnienie.
Ale widzę, że to jakaś świeża sprawa, bo ja też mam posty tylko do maja 2011.

Nie wiem czy to nie jest spowodowane jakimiś zmianami skryptu vBulletin, choć głowy nie daje.

Bardziej kompetentna osoba, niech się wypowie w tej sprawie.
Znalazłem opcję, która za to odpowiada.
Nigdy nie była ona przeze mnie zmieniana, a ostatnio nie przeprowadzaliśmy żadnych aktualizacji. Podejrzewam, że zauważyliście to, bo postów przybyło i ilość ta przekroczyła narzucony limit.

Opcja polega na ograniczeniu wyników wyszukiwania do 500 rekordów (= 20 stron po 25 postów) i jest to domyślna ilość dla vBulletina. Im więcej ustawionych rekordów tym dłużej vBulletin szuka, co wpływa negatywnie na wydajność serwera.

wiślak86, jeśli chcesz znaleźć swoje starsze posty wejdź tu: www.wislakrakow.com/forum/search.php
- w polu "szukaj według nazwy użytkownika wpisz": wiślak 86
- niżej, w opcjach, w części "Znajdź posty z" wybierz z rozwijanej listy np. "Rok temu" i "i starsze"
- nie zapomnij zmienić na dole "Wyświetl wyniki jako" -> Posty
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.10.2011, 13:51
a czy posty sprzed 2008 zostały pousuwane? pytam bo zrobiłem tak jak radzisz i wyskoczył mi ostatni wpis właśnie z tego roku a nie jest możliwe aby on był moim pierwszym.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 18.10.2011, 14:26
Oto pierwszy Twój post:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...017#post583017

Jeśli było coś wcześniej to poleciało na skutek awarii, o której wspomniał wyżej WISŁAZWE.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.10.2011, 14:31
rav - ale jest jakiś powód poza Twoim 'widzimisię' żeby chat nie był na stałe?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 18.10.2011, 14:40
Oczywiście, że jest powód. Kilka dni temu spotkaliśmy się z moderatorami, przedyskutowaliśmy kilka forumowych spraw, w tym sprawę czata i uznaliśmy, że tak będzie lepiej. Choćby dlatego, że nie zawsze ktoś z nas jest przy czacie, czasami ludzie wypisują straszne bzdury i ciężko mieć nad tym kontrolę 24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu. Trochę ograniczamy ryzyko.

Niektórzy polubili tego czata, niektórych totalnie irytuje. Być może niektórych trafia szlag, że coś miał, a teraz mu to zabieramy, a być może właśnie to jest najlepsze rozwiązanie: w okresach meczowych czat będzie naprawdę popularny z uwagi na czas uruchomienia, jak i z tego powodu, że ci "najwierniejsi czatujący" rzucą się na niego wygłodniali po kilku dniach przerwy. Po prostu monitorujemy sytuację.

Tak naprawdę jest to decyzja, po której będziemy obserwować co się dzieje, czy przynosi to pozytywne skutki (zwiększenie ilości postów w tematach meczowych, pozytywne nakręcanie na mecz...) czy też nie. I może wrócimy jeszcze do czata na stałe. Po prostu, dokonaliśmy pewnej zmiany i zobaczymy jaki to przyniesie skutek.
Ostatnio edytowane przez rav : 18.10.2011 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.10.2011, 15:56
niestety to nie pierwszy mój post. no cóż szkoda...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.10.2011, 16:45
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
niestety to nie pierwszy mój post. no cóż szkoda...
Pierwszy post po awarii na forum.
Wcześniejsze posty poleciały w niepamięć.
Licznik pokazuje wszystkie posty, najprawdopodobniej razem z tymi których już nie widać przez tą awarię.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.10.2011, 20:57
takie pytanie jeszcze mam, kiedys rzucilem propozycja zakladania tematow meczowych w meczach pucharowych - tak zeby temat 'Wisla w europucharach' w czasie meczow byl odciazony od postow typu 'goool' itp. Chcialem sie spytac - jaka decyzja zapadla w tej sprawie?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 21.10.2011, 21:20
A shoutbox nie rozwiazal tego problemu..?
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 22.10.2011, 09:29
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
http://www.joemonster.org/p/158693/m...i_tak_jestes_P

Czy może jaśniej?

A co do odpowiedzi rav'a, to jasne, rozwiazal, ale np taki temat europucharow jest czasem rozwalany przez 'znafcuf futbolu'. Ale dzieki za odpowiedz.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2011, 09:56
@tarantulaw2: Wydaje mi się, że założenie kolejnego tematu nie będzie dobrym rozwiązaniem w takiej sytuacji. Po pierwsze: spowoduje rozbicie de-facto tej samej dyskusji na dwa tematy, a co za tym idzie dezorientację; po drugie: nie rozwiąże sprawy, bo "zNaFcY" i tak będą wypowiadać się i tu i tu.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 22.10.2011, 13:29
@ rav: Racja, nie pomyslalem o tym. Dzieki jeszcze raz.
Powód: nieaktualne, juz modzi sie co do tego wypowiedzieli...
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 22.10.2011 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2011, 16:04
Dobra, sprzątamy
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.10.2011, 16:59
Kocur napisał(a):Wyświetl post
A ja mam podejrzenie że to wina peugeota - bo na innym forum mam to samo - że nie da się jej zwinąć i za cholerę zablokowac firefoxem.

Peżot przetestowany na kilku przeglądarkach - coś jest spieprzone bo nigdy mi się nie udało go schować :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2011, 17:11
Na tym samym czy różnych kompach..?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.10.2011, 18:46
Dwa różne kompy - różne antywiry, win 7 64 bit - na jednym firefox na drugim explorer - za chiny nie mogę jej zablokować i wyjeżdża na pół ekranu i nie mogę jej wtedy zamknąć.

EDIT: jak trafię to wyślę - ona też mi się strasznie rzadko pokazuje
Ostatnio edytowane przez Kocur : 23.10.2011 o godz. 12:39.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2011, 19:03
Zrób proszę screena z rej reklamy i wyślij mi na maila (rav małpa wislakrakow.com). Nie mogę na nią natrafić.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 22.10.2011, 19:39
Wiecie, trochę mi szkoda, że juz nigdy nie poczytam sobie tristiów Antystenesa o przekręcaniu nicków. To był absurd w czystej, stężonej postaci i dał mi dobry humor na długo. Wiem, że musicie sprzątać, ale nie myśleliście kiedyś o założeniu muzeum osobliwości, takiego zakątka forum, gdzie ku uciesze i przestrodze lądowałyby takie właśnie kurioza?

Dzięki, Eternit To wprawdzie niezupełnie to, ale i tak fajne.
Powód: odpowiedź Eternitowi
Ostatnio edytowane przez crux.a : 22.10.2011 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.10.2011, 19:44
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Wiecie, trochę mi szkoda, że juz nigdy nie poczytam sobie tristiów Antystenesa o przekręcaniu nicków. To był absurd w czystej, stężonej postaci i dał mi dobry humor na długo. Wiem, że musicie sprzątać, ale nie myśleliście kiedyś o założeniu muzeum osobliwości, takiego zakątka forum, gdzie ku uciesze i przestrodze lądowałyby takie właśnie kurioza?
http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=826&page=28
Już jest
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.10.2011, 16:29
Mam pytanko odnosnie jakiejs kary ktora dostalem od flegamisty czy jakos tak ... ponownie!

Gdzie ja kogos w tym poście obraziłem ?

This infraction is worth 5 point(s) and may result in restricted access until it expires. Serious infractions will never expire.

Original Post:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho....php?p=1179064

Cytat: Oj chlopie lecz sie! A Skorza wygral z Barcelona , ktora wygrala LM... No i co z tego?
Nie kumasz , nie pisz.
A to przypadkiem nie ty chciales sprzedac Patryka do pasozydkow? Hehe

Ps: za L.Franczaka sukcesow nie bylo...

Proszę o uzasadnienie tej decyzji, bo wiadomo jeśli słusznie to sie z tym zgodzę ale nie wydaje mi sie zeby były ku temu podstawy.
Chyba on sie na mnie uwalił...
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 23.10.2011, 18:53
Tak z ciekawości, czemu mój post z rana z nowego tematu "strefa kibica" poleciał w kosmos?

e: Pisane było z telefonu, więc może dlatego. Dzięki za odpowiedź.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 23.10.2011 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów