The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2016, 10:55
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Kazkowi zaprakło do szczęścia w okienku letnim transferu napastnika i zatrzymania Stilicia.
Nie stać nas było na zatrzymanie Stilicia. Nic się z tym nie dało zrobić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.02.2016, 11:11
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Kazkowi zaprakło do szczęścia w okienku letnim transferu napastnika i zatrzymania Stilicia.
Ale gdybać można...
Jego zwolnienie przed ważnymi meczami, brak konkretnego następcy - a teraz efekt 6 porażek z rzędu..
Szczescia? Przeciez on zatwierdzil Cywke i Crivellaro. On ich obserwował i byl na tak. To nie brak szczescia tylko brak umijetnosci. I zwolnili go po a nie przed waznym meczu czyli przegranych derbach po kiludziesieciu latach.
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.02.2016, 11:22
kornd napisał(a):Wyświetl post
Po kolejnym remisie, byłem zwolennikiem zwolnienia Moskala, ale teraz widzę, że jedyna taktyka jaką on preferował, czyli 'ty do mnie, ja do ciebie', była w miarę skuteczna jak na naszych piłkarzy. Przegrał on jednak derby w katastrofalnym stylu, więc musiał polecieć. Pawłowski to nawet nie wie co się dzieje na boisku. Zastanawia mnie też fatalne przygotowanie fizyczne większości piłkarzy, trener Bahr za to poleciał. Przyszedł Sage i jest to samo.
W jakim katastrofalnym stylu? Co ty gadasz? Przecież my ten mecz powinniśmy wygrać przynajmniej dwiema bramkami różnicy, gdyby nasi zawodnicy nie byli impotentami strzeleckimi. Do tego gol z metrowego spalonego dla parchów.

Kadencję Moskala naznaczył pech, i ja utrzymywałem, że wystarczy trochę więcej szczęścia i walczymy o najwyższe cele w Polsce. Niestety po raz kolejny ktoś tam na górze nie wytrzymał napięcia i teraz mamy to co mamy. Czyli walkę o utrzymanie. I wcale nie ma gwarancji, że ta walka zakończy się sukcesem.
Косово је СРБИЈА!!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.02.2016, 11:39
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Szczescia? Przeciez on zatwierdzil Cywke i Crivellaro. On ich obserwował i byl na tak.
Szkoda , że nie był na tak przy Stępińskim.
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.02.2016, 11:49
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Niestety po raz kolejny ktoś tam na górze nie wytrzymał napięcia i teraz mamy to co mamy. Czyli walkę o utrzymanie.
to nie jest walka, to jest odbębnienie kolejnego meczu.
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.02.2016, 11:55
No to jeśli oni już mają również wyjebane, to spadnijmy w ....u, wyczyśćmy skład, i próbujmy wrócić, bo serce boli jak się ogląda tak zasłużony klub w stanie takiego rozkładu.
Косово је СРБИЈА!!
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.02.2016, 12:30
Najbardziej mnie wk"""ją te bajki o tym jak to niby Kaziu przerżnął derby w fatalnym stylu. Mecz był w najgorszym wypadku na remis, gol dla rabinów ze spalonego, ale nie, lepiej tworzyć baśnie jak to się skompromitowaliśmy, normalnie jakbym czytał parchate forum...
Za to teraz ratujemy remis u siebie z grającą na poziomie drugiej ligi Łęczną, która w drugiej połowie robi co chce. I to po zimowych wzmocnieniach składu!!

Nie ma co, dobra zmiana na stanowisku trenera...
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.02.2016, 13:11
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Szkoda , że nie był na tak przy Stępińskim.
Z racji choroby, oglądałem tzw. Wielkie Derby Śląska. Stępiński to dalej ten sam Stępiński - dalej gra piach. Te kilka bramek wynika z tego, że gra 90 minut, na szpicy i na 10 okazji wykorzysta 1.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.02.2016, 13:16
Jestem przekonany że Moskal jest lepszym trenerem niż Tadek Pawłowski.. Nieprzypadkowo Petrescu akurat chciał Moskala na swojego asystenta, ale co się stało się nie odstanie Moskal poleciał.. Podobnie uważam że Moskal nie przegrał derbów, tylko piłkarze ( dwie setki Brozka, spalony Rakelsa).. Swoją drogą tylko u nas zwalniają za przegrane derby. Przecież to głupie, ile wtedy Kaziu miał piłkarzy a ile teraz Tadziu ma piłkarzy.. Ehh.. U nas "na górze" zawsze brakuje chłodnej głowy..
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Kemot22
Junior Member

Od: 07.2015

Stary 23.02.2016, 13:38
Niestety Kazek nie miał tylu wzmocnień, nie jest lubiany przez Cupiała. Kazek jest wśród kandydatów na przejęcie Górnika Zabrze i życzę mu by tam trenerem został i uważam że sobie poradzi. Najgorsze jest że na forach Wisły jest tylu pseudo expertów którzy wyli po remiasach, trudno nie było wzmocnień nie ma co oczekiwać cudów od nawet najbardziej zasłużonych zawodników jak Głowacki i Brożek bo oni już fizycznie więcej nie już dadzą. Zero polityki długofalowej.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.02.2016, 15:52
To, że Pawłowski jest trenerem słabszym od Moskala, wcale nie znaczy, że Moskal jest trenerem dobrym.

Jestem w stanie sobie bez problemu przypomnieć wszystkie zarzuty, jakie wszyscy wobec Kazka mieliśmy w pod koniec poprzedniej rundy.
W jego ogródku kamieni była kupa. (bez skojarzeń proszę)

Co nie zmienia faktu, że prawdą okazało się hasło - Moskal jest trenerem przeciętnym, ale na lepszego nas nie stać.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.02.2016, 16:07
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
To, że Pawłowski jest trenerem słabszym od Moskala, wcale nie znaczy, że Moskal jest trenerem dobrym.

Jestem w stanie sobie bez problemu przypomnieć wszystkie zarzuty, jakie wszyscy wobec Kazka mieliśmy w pod koniec poprzedniej rundy.
W jego ogródku kamieni była kupa. (bez skojarzeń proszę)

Co nie zmienia faktu, że prawdą okazało się hasło - Moskal jest trenerem przeciętnym, ale na lepszego nas nie stać.
Pawłowski wystarczy, że wygra następny mecz i będzie miał lepszą średnią niż Moskal
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.02.2016, 16:11
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Pawłowski wystarczy, że wygra następny mecz i będzie miał lepszą średnią niż Moskal
a jak nie wygra to jaką będzie miał średnia ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.02.2016, 16:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a jak nie wygra to jaką będzie miał średnia ?
mam nadzieję, że będzie miał wtedy średnią przyjemność bycia zwolnionym.

EDIT. Dobra, przesadzam, nie chcę być drugim Cupiałem.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 23.02.2016 o godz. 16:18.
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.02.2016, 16:33
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Średnia średnią.. ale to mega ważne że Tadek ma lepszych piłkarzy aktualnie..

Moskal za Ojrzyńskiego w Górniku Z.? Czyżby Nawałka II? Jesli tak to oby pokazał niektórym na górze że za szybko go skreślono..
http://www.2x45.info/aktualnosci/407...imierz-moskal/
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.02.2016, 19:32
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieję, że będzie miał wtedy średnią przyjemność bycia zwolnionym.

EDIT. Dobra, przesadzam, nie chcę być drugim Cupiałem.
hehehe

dobra odpowiedz! Oby się tak stało!

E: chyba ze po 5 meczach w dupala stanie sie naszym Alexem Fergusonem
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.02.2016 o godz. 19:34.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.02.2016, 17:27
Derby zapamiętałem jako fatalny mecz w 2 połowie, bez taktyki, woli walki. Akurat Moskal miał pecha, że Zieliński dobrze ich ustawił.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.02.2016, 19:02
Kolejny trener i kolejne remisy... Oj faktycznie ten Moskal to był straszny trener...

Na pewno przeciwnicy Moskala są z siebie dumni ze z klubu pozbyto się trenera Moskala...
Szkoda tylko, że wyniki sie pogorszyły...
Przypomnę tylko, że Moskala zwalniano gdy bylismy w górnej częsci tabeli... a obecnie jesteśmy w dolnej i zaczynamy walke o utrzymanie...

Oczywiscie nie wspomnę, że Moskal nie dostał takiego wsparcia w transferach jak teraz Pawłowski... ale tak, tak Moskal to było czyste zło... po co bić się o puchary jak można z pasją o utrzymanie?
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.02.2016, 21:59
Zdanie kibicow nie ma znaczenia, mogli sobie pisac Gorzej, ze wlasciciel ma rownie blade pojecie o tym, co sie wokol dzieje i dziala pod impulsem. Moze nie spadniemy, ale tak sie dlugo nie da... myslenie naszego bossa i jego doradcow nadal rodem z prlu. Reszta powoli wychodzi z drewnianych chatek, a my sie do niej wprowadzamy.

Imo KM jeszcze wroci bo kto bedzie chcial pracowac dla takiego narwanca jak BC, bez gwarancji pensji na czas ? Zreszta KM nie bez powodu rezygnowal z odprawy. Zalozmy, ze ma Wisle w sercu to raz, ale ja mysle, ze to byla tez nazwijmy to...inwestycja
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.02.2016 o godz. 22:05.
..
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.02.2016, 22:25
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Kolejny trener i kolejne remisy... Oj faktycznie ten Moskal to był straszny trener...

Na pewno przeciwnicy Moskala są z siebie dumni ze z klubu pozbyto się trenera Moskala...
Szkoda tylko, że wyniki sie pogorszyły...
Przypomnę tylko, że Moskala zwalniano gdy bylismy w górnej częsci tabeli... a obecnie jesteśmy w dolnej i zaczynamy walke o utrzymanie...

Oczywiscie nie wspomnę, że Moskal nie dostał takiego wsparcia w transferach jak teraz Pawłowski... ale tak, tak Moskal to było czyste zło... po co bić się o puchary jak można z pasją o utrzymanie?
Ja akurat jestem zwolennikiem Moskala, ale cóż stało się co się stało. Co do Pawłowskiego no trzeba dać mu jednak czas, sobie ułoży wszystko i może zacznie to jakoś wyglądać. Już czasu nie cofniemy, mleko się rozlało. No i można spojrzeć na wyniki Teda ze Śląskiem gdzie nie dysponował dużo lepszymi zawodnikami, nie bez powodu był najdłużej zatrudnionym trenerem w eklapie.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.02.2016, 18:39
cfa napisał(a):Wyświetl post
No i można spojrzeć na wyniki Teda ze Śląskiem gdzie nie dysponował dużo lepszymi zawodnikami, nie bez powodu był najdłużej zatrudnionym trenerem w eklapie.
Co? To już nawet uwzględniając ekstraklasę jako nazwę (czyli przyjąć okres od 2005 r.) to Skorża był od niego dłużej (2,5 roku). Przed 2005 r. to chociażby przykład Kasperczaka (prawie 3 lata).
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.02.2016, 21:27
w tamtym czasie był najdłużej pracującym trenerem...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.02.2016, 21:54
R33 napisał(a):Wyświetl post
Co? To już nawet uwzględniając ekstraklasę jako nazwę (czyli przyjąć okres od 2005 r.) to Skorża był od niego dłużej (2,5 roku). Przed 2005 r. to chociażby przykład Kasperczaka (prawie 3 lata).
Oj czy zawsze trzeba wszystko precyzować, czasem mam wrażenie, że czepiacie się tylko po to żeby coś napisać. Chodziło mi o okres kiedy objął Śląsk do momentu zwolnienia.
Ostatnio edytowane przez cfa : 26.02.2016 o godz. 21:58.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.02.2016, 22:28
Nie czepiam się dla samego czepiania tylko po prostu koryguje informacje. To dziwnie wygląda przy takich nazwiskach jakie podałem (z takimi sukcesami).
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.02.2016, 22:21
19 wrzesnia 2015: Podbeskidzie-Wisla 0:6 (trener: Moskal)

5 miesięcy później ...

27 lutego 2016: Wisla-Podbeskidzie 1:2 (pseudotrener Pawłowski)

Brawo Cupiał, laureat nagrody najglupsza decyzja w 110 letniej historii Wisly.
Puchar jest na5z!
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.02.2016, 22:31
Mowiłem, ze na wywaleniu Moskala GRUBO sie przejedziemy.
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.02.2016, 22:42
0-1-5
No! Jedziecie panowie!
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.02.2016, 22:56
vaazon napisał(a):Wyświetl post
02.12.2015:
Będziecie płakać za Moskalem, tak jak poprzednio, kiedy też został zwolniony przez słabsze wyniki. Wtedy również graliśmy ładną dla oka piłkę, a jedynym mankamentem było to co teraz, czyli skuteczność i piłkarze truchtajacy po boisku w niektórych meczach. Historia zatoczyła koło.
Tak tylko przypomnę
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.02.2016, 23:02
Kaziu przepraszam że chciałem Twojego odejścia po derbach... Wracaj!!!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.02.2016, 23:15
Jak najszybciej przeprosić Moskala i błagać o powrót. Był styl, były sytuacje, nie było szczęścia, skuteczności i sędziów. Teraz nie ma stylu, skuteczności, sytuacji, sędziów i szczęścia.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów